Şimdi Ara

Araç KDV ve ÖTV'sinin Gider Kaydı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
24
Favori
64.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Jackal78

Hocam bu vergiden düşen 5.000,00 TL ve yıllık düşen 1.500,00 TL hangi orana göre hesaplanıyor. Yani bu miktarlar neye göre hesaplanıyor? Bir de anlamadığım KDV miktarı zaten 8.409,20 TL . Aracı aldığınızda zaten bu KDV miktarının tamamı o ay sonu ödenecek KDV'den düşmüyor mu?

Binekte arabanın KDV vergisi malesef kdv olarak düşmüyor.Araba KDV vergisini Gelir vergisinden düşüyorsun

Ama ticari araç alırsanız bildiğim kadarı ile kdv direk kdv den düşüyorsun
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Ticari-hususi farkı anladım.. Peki bu düşülecek 5.000 TL ve 1500 TL(x5) hesaplaması neye göre oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

1.5 Ay önce Limited Şirketimize aldığımız aracı gider olarak kullandık gider durumunu ekteki faturaya göre anlatıyorum eğer sorusu olan varsa iletebilir yardımcı olurum (Muhasebeden bilgi alıp )

Sıfır alımda
    ötv ve kdv den 5000 tl vergiden düşüyoruz
    amortismandan da yıllık 1500 tl düşşüyoruz. 5 yıl boyunca.
    ilk sene 6500 düşmüş oluyoruz. diğer yıllar da 1500 yıllık
    toplamda 12400 tl daha az vergi ödemiş olacağız

2el alımda ÖTV yok bundan dolayı aracı komple gider gösteriyorsunuz aynı miktarda düşüyor ama 5 senede düşüyor toplam 2 el alırsaız

Araç KDV ve ÖTV'sinin Gider Kaydı

Ticari de daha çok düşülüyor fakat ticari alımımız olmadığı için bilgim yok malesef yukardaki anlatım binek araç gider gösterim için

Yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi Vergi çıkmayan zarar gösteren bir şirket ise gider göstermenin bir mantığı yok vergi gösteren şirketler için faydalı gider göstermek

Burda 14 ötv ve 8 kdv yi sanırım 22 bin olarak direkt gidere atabilir ve kalanını da 5 e bolerek de kullanabilirdiniz.
    Tabi aldığınız sene kalan ay kadar olabiliyor orda hesaplamalar devreye giriyor...

• Herkese selam konuyu bi hortlatayım :))
    Sıfır veya 2. el araç alımında az çok kafamda bişeyler oluştu lakin ben firmamı yeni kurdum ve önceden aldığım(8 ay önce) bir binek aracım var (2.el almıştım) Şimdi ben bunu şirket üstüne almayı düşünüyorum bunun bana karı ne olur gider, amortisman vs yapabilir miyim? Aracın şu andaki kasko bedeli 50 bin TL civarı.
  • İkinci el araç amortismana yazılabilir, ödediğiniz rakamı 60 a bölüp her ay gider yazabilirsiniz, ancak o araç satılınca direk sattığınız ay gelir yazıldığı ve ülkemizde de araç fiyatları pek düşmediği için bu kısımdan aslında pek kazanç yoktur, asıl kazanç aracın yakıtı, bakımı, sigortası gibi giderlerinin vergiden düşülebilmesidir. Bu arada yıllık araç vergileri gider olarak yazılamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

İkinci el araç amortismana yazılabilir, ödediğiniz rakamı 60 a bölüp her ay gider yazabilirsiniz, ancak o araç satılınca direk sattığınız ay gelir yazıldığı ve ülkemizde de araç fiyatları pek düşmediği için bu kısımdan aslında pek kazanç yoktur, asıl kazanç aracın yakıtı, bakımı, sigortası gibi giderlerinin vergiden düşülebilmesidir. Bu arada yıllık araç vergileri gider olarak yazılamaz.
    Ben şimdi arabayı şirkete gecirsem 50 bin TL yi amortisman etsem yıllık 10 bin TL gider gösteririm %20 den 2 bin TL vergi karım olacak ayrıca benzin bakım vs giderleri düşülecek ekstra benzin ve bakım ortalama 5 6 bin tutar yıllık toplam da 8 bin civarı yıllık karım olacak ayrıca benzin ve bakımın KDV sini de kullanmış olacağım onu hesap etmiyorum şimdilik
    1 yıl sonra 48 bine satsam bu sefer gelir olarak yazılacak ve 48*0.2 yaklaşık 9500 TL gibi bir gelir vergisi ve %1 den fatura kessem 500 TL de KDV çıkacak sanırım doğru mudur?
    Hesaplama da eksik yada hatalı olan bir şey varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış anlamış olabilirim ama sanki giderlerin tamamını vergi kazancı olacak gibi değerlendirmişsiniz, giderin %20 si vergi kazancı olarak geri döner, 6 bin yakıt bakım varsa 1200 tl vergi kazncınız olur(kdv hariç) tabi birde faturanın %18 KDV sini de KDV den düşeceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.