Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) (326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.198
Cevap
901
Favori
1.847.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

bu kadar şeyle uğraşıp para dökene kadar,1 tane ikinci el akü alınsa 50 tl sonra kabloyla ön aküye paralel çekilse,derli toplu basit ve ucuz olur gibi geliyor

Araba akusu lityum iyon pil degil, sakin boyle fantezilere girmeyin mars basamaz yikda kalirsiniz :)

öyle yapıp kullanan çoğu kişi yalan söylemiş o zaman,eyvallah
    bizim kameralara elektrik aküden gelmiyorsa nerden geliyor

Akuler uzun sure elektrik vermek icin tasarlanmamistir. Arac calisirken aku sarj olur, sizin kamerayada ordan elektrik gidiyo. Anahtari kapatincada kendi icindeki pilden yiyo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dash Cam Talk sitesine yoılladığım mail,

From: Osman İNAN <outcast33@yandex.com.tr>
    Subject: GT680W Firmwire

Message Body:
    Hello.

I use 2 GT680W.
    My 1th GT680W has got 2.8G firmwire version.

Butyour site has 2.7G to latest :P

Plz update to latest versino for GT680W

Malime gelen cevap:

Dash Cam <dashcamtalk@gmail.com>

3 mar saat 21:44

Thanks, I have updated.

Dash Cam Talk sitesinin GT680W Firmwire için kullandığı sayfada yapılan açıklama.

Latest Firmware

The latest firmware is 2.8G but we do not have a copy of this firmware.

The firmware version with GPS / without GPS is same.

The previous version is Seezeus GT680W V2.7G (May be problematic on silver versions of this camera).

Sıkıntılarımızı uygun bir dille söyleyince mesaj hemen cevaplanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outcast33 -- 4 Mart 2014; 10:16:47 >

• 37mm cpl polarize filtre aldım bugün hoya marka 20$ a.
    Daha ucuzada vardı çin malı ama postayla getirtmeye uğraşmak istemedim. Aliexpresste 3-5$ a bile var ama çin postası ile 45 gün beklerdim herhalde.

Yalnız 34-37 step up ring almam gerekiyor, onu bulmak zor, aliexpressten almak zorunda kalıcam gibi onu o durumda bayağı bi beklerim.
    Bugün açık otoparkta araç güneşe bakarken ve kamerada (LS300W) glare efekti yani yansıma varken CPL yi çıkarıp lensin önüne koydum, %30-40 oranında azalttı sanki. Tam anlamıyla yok etmedi ancak aracın ön camıda çok temiz denemez :)
    Eğer 2 tane cpl filtreyi üst üste koyarsam belki yansımayı komple yer? :))
  • outcast33 kullanıcısına yanıt
    Osman Bey çok teşekkür ederim.
    http://dashcamtalk.com/gt680w/ yakında 2.8G koyarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merrdo

Arkadaslar selam,

Ben bi urun siparis etmistim dun Turkiye ye gelmis urun.

PTT nin sitesinden baktim su sekilde bir ekran geldi karsima. İstanbul da yasiyorum bu urunu hemen nasil gidip alabilirim acaba?

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

Arkadaslar bu asamadan sonra kargomuzu nereden takip ediyoruz.

Ayrica bundan sonraki prosedur nasil oluyor bilgilendirirseniz cok sevinirim.

• quote:

quote:

Arkadaslar selam,

Ben bi urun siparis etmistim dun Turkiye ye gelmis urun.

PTT nin sitesinden baktim su sekilde bir ekran geldi karsima. İstanbul da yasiyorum bu urunu hemen nasil gidip alabilirim acaba?

Arkadaslar bu asamadan sonra kargomuzu nereden takip ediyoruz.

Ayrica bundan sonraki prosedur nasil oluyor bilgilendirirseniz cok sevinirim.

E-devlet üzerinden takip ederseniz daha güncel bilgiler olabiliyor.

Ürün gümrük kontrolünden sonra bir haftayı bulabilir.Benim ürün gümrükte takıldı gelip almanız gerekiyor dediler.UKIM'e gidip kutu içeriğini ve ödeme bilgilerini gösterip teslim aldım.

• Merrdo kullanıcısına yanıt
    Yine ptt linkinden takip edebilirsiniz. Kutu gelenlerin hepsi ilk adım sizdeki gibi Gönderi alıp verme merkezine alındı yazar. Bunun anlamı Xray cihazlarından geçecek, gümrük kontrolü olacak (standart uygulama). Sorun yok. Tabii postacı elinize kutuyu getirecek, ama 3 lira kadar para (işlem parası neyse artık) isteyecek :)
    1-2 hafta içinde elinize geçer.

Ancak aşağıdaki link daha erken bildi verir. Tercihiniz aşağıdaki olsun her zaman:
    www.turkiye.gov.tr
    PTT Genel Müdürlüğü - PTT Kayıtlı Gönderi Takibi
    https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip

• quote:

Orijinalden alıntı: 906

Osman Bey çok teşekkür ederim.
    http://dashcamtalk.com/gt680w/ yakında 2.8G koyarlar.

Umarım 2.8G versiyonu GPS sorununuza ilaç olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outcast33 -- 4 Mart 2014; 15:26:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: outcast33

Ben trafik akışı içerisinde GT680W için verdiğim değerlerin çokta değişmeyeceği düşüncesindeyim.

Tabiki çekim yapılmadan tam değeri anlamak mümkün değildir.

Sizin için kendi GT680W kameramda hem 1440 x 1080 hem de varsa 1280 x 720 ayarlarında çekim yapıp buradan kullanılabilecek toplam süreyi daha net vereceğim.

Eldeki verilerle tahmin yaptığımı söylemiştim.

Dağılımın non-lineer olması hesaplamaların lineer olamayacağı anlamı taşımaz.

Sadece kullanılan parametreler ile üretilen fonksiyonun çözümü sağlayacak ölçüde doğruluk arzetmediği sonucuna ulaşılır.

Dediğim gibi uygun parametre elde edince buradan net sonucu yazarım.

Bizim GT680W lerde malesef 1440x1080 çözünürlük yok.

O yüzden 1280 x 720 30FPS çözünürlükte yaptığım çekim sonrası hesaplamamda 615 dakikalık kayıt yapılabileceği sonucuna ulaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outcast33 -- 4 Mart 2014; 15:43:02 >

• RX300 gps bağlanmama sorunu ile ilgili Foxyden cevap geldi. "Dispute açmak sorunu çözmez, lütfen kapatır mısın?" diyorlar
    Bir de fw linki yollamışlar yüklemem için. Görüldüğü kadarıyla zaten bende olan fw ama yarın bir deneyeceğim bakalım.
  • outcast33 kullanıcısına yanıt
    Hocam tartıştığınız konuyu tam anlayamadım önceki mesajlara detaylı bakmadığım için. konu kayıt süresi ve çözünürlüğün buna etkisi galiba.
    Düşük çözünürlükte kayıt yapınca evet dosya boyutu biraz küçülür ve "x" mb lık hafıza alanına daha uzun süreli kayıt yapabiliriz.

Örneğin 1gb alana 1080p çözünürlükte 30 dk kayıt yapıyorsak, 720p çözünürlükte 45 dk kayıt yapabiliriz ( rakamlar tamamen örnek amaçlı )

Ancak: Çözünürlük tek başına dosya boyutunu belirlemez. Kaydedilen objelerin ve hareketin yoğunluğu da dosya boyutunu (haliyle arta yapılacak kaydın süresini) etkiler. Dümdüz bir otoyolda 1dk lık kaydın tutacağı mb ile, yoğun şehir trafiğinde yapılacak 1 dk kayıt aynı mb boyutunda olmaz.

Duvara sabit bakan bir kameranın oluşturduğu dosya ile oda içinde oynayan çocukların kaydedildiği video aynı boyutta olmaz. Hatta kamerayı çocukları takip ederek, kamerayı hareket ettirerek kayıt yaparsanız dosya boyutu daha da artar.

Özetle sadece çözünürlüğü düşürerek kayıt alanı, dolayısıyla ek kayıt süresi kazanamayız. Çekeceğimiz videonun dosya boyutu biraz da neyi nasıl çektiğimizle alakalıdır.

• quote:

Bizim GT680W lerde malesef 1440x1080 çözünürlük yok.
    O yüzden 1280 x 720 30FPS çözünürlükte yaptığım çekim sonrası hesaplamamda 615 dakikalık kayıt yapılabileceği sonucuna ulaştım.

Bu bilgi için teşekkürler. Park halinde iken 1280 x 720 çözünürlüğü kullanacağım Mini 0801 kameralarda.
    Saygılar,
    sk67a
  • Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

araba kameralarının bazılarında bu dahili pilden var,bu pilin işi bitince yeniden alırsak,mesela bu 900mah diyelim.yuvaya sığıyorsa 1200mah almanın zararı olurmu cihaza

diyelimki içine 900mah veya 1200mah taktık,biz bunu şarj ederken orjinal şarjı 1000mah yada 1500mah olması farkedermi,yani pilin ömrünü kısaltırmı 15000mah şarjla şarj etsek yada 2000mah olan bir şarj cihazıyla şarj etsek

ayrıca bu pilden 2 veya 3 tane alıp kabloları birleştirip,sabaha kadar çalışmasını sağlayamazmıyım 15 saat falan

• quote:

Orijinalden alıntı: shimoda

Hocam tartıştığınız konuyu tam anlayamadım önceki mesajlara detaylı bakmadığım için. konu kayıt süresi ve çözünürlüğün buna etkisi galiba.
    Düşük çözünürlükte kayıt yapınca evet dosya boyutu biraz küçülür ve "x" mb lık hafıza alanına daha uzun süreli kayıt yapabiliriz.

Örneğin 1gb alana 1080p çözünürlükte 30 dk kayıt yapıyorsak, 720p çözünürlükte 45 dk kayıt yapabiliriz ( rakamlar tamamen örnek amaçlı )

Ancak: Çözünürlük tek başına dosya boyutunu belirlemez. Kaydedilen objelerin ve hareketin yoğunluğu da dosya boyutunu (haliyle arta yapılacak kaydın süresini) etkiler. Dümdüz bir otoyolda 1dk lık kaydın tutacağı mb ile, yoğun şehir trafiğinde yapılacak 1 dk kayıt aynı mb boyutunda olmaz.

Duvara sabit bakan bir kameranın oluşturduğu dosya ile oda içinde oynayan çocukların kaydedildiği video aynı boyutta olmaz. Hatta kamerayı çocukları takip ederek, kamerayı hareket ettirerek kayıt yaparsanız dosya boyutu daha da artar.

Özetle sadece çözünürlüğü düşürerek kayıt alanı, dolayısıyla ek kayıt süresi kazanamayız. Çekeceğimiz videonun dosya boyutu biraz da neyi nasıl çektiğimizle alakalıdır.

Söylemleriniz çoğunlukla doğru olmakla birlikte, aynı makinenin üreteceği videonun hafızada kapladığı yer, sıkıştırma algoritması aynı olacağından videonun çekim boyutu ile doğrudan ilişkilidir.

• muratai kullanıcısına yanıt
    Filtrelerle temiz görüntü elde etmek yerine kameranızın açısını dikeyde daha uygun bir ayara getirmeniz, yansımaların çoğunu alacaktır diye düşünüyorum.
  • sanırım pile zararı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Sabah 09:30 gibi işe geldim; şimdi sabah 12:11 ve hala işyerindeyim.
    Bu süre zarfında 11,000 mAh pil canavar gibi çalıştı; hala da çalışmaya devam ediyor;
    içinde yeterli şarj var; fakat 1440 x 1080 çözünürlükte kayıt saat 15:27'den
    itibaren başlıyor; saat 23:47'de sona eriyor.

Mini 0801 kamera için 1440 x 1080 çözünürlükte otoparkta sabit konumda kayıt süresi:

8 saat 20 dakika = 500 dakika.

{9 saatin biraz altında. Benim için uygun değil. 1280 x 720 çözünürlüğü seçeceğim.}

Matematik hesaplar biraz şaştı gibi üstadım. Eldeki veri en kıymetlisi yine de.
    İlk önce veri; sonra hesap; sonra matematik. Extrapolation/ekstrapolasyon tehlike arz ediyor.

Sizin 1440 x 1080 için tahmin 355 dakika +/- %10. Yüzde 10 eklesek; 355 * 1.1 =~ 391 dakika.
    Ölçülen süre ise 500 dakika.

%_hata_payı = (Tahmin edilen değer (artı %10 hata payı) - Ölçülen değer)/(Ölçülen değer) = (391 - 500)/500 x 100 =~ (- %22)

Tahmin edilen değer; öngörülen %10 hata payı da eklendiği halde, ölçülen değerin %22 altında.

Yanlış anlama olmasın; bunu eleştirmek için yazmıyorum. Sadece verinin önemine; yani çekim süresini
    test edip, elde edilen test verisini esas almanın gerekliliğine dem vuruyorum.
    En baştaki tahminim de bu yöndeydi. Verideki dalgalanmalar oldukça belirgin. Şöyle ki:

Dosya büyüklükleri 205 MB'dan 450 MB'a kadar değişiklik arz ediyor. Standart sapma oldukça yüksek.
    Ortalama bir değeri saptamayı ve bu değer ile hesap yapmayı zorlaştırıyor. Akşam hava karardıktan sonra
    dosya ebatları küçülüyor; ortamın ışığı herhalde etkili bir faktör.

Sanki veriler non-lineer (doğrusal olmayan) bir davranış içinde. Lineer (doğrusal) bir hesap da şaşabiliyor.

Ama zaten hayatın kendisi de non-lineer (doğrusal olmayan) bir olgu değil mi? Doğanın kendisi de
    non-lineer (doğrusal olmayan) değil mi?

Kamera kayıtları:

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

@csari

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Değerli Outcast33 forumdaşım,

Matematiğin nimetlerine hiç şüphe yok da; elimizde veri olması lazım. Yoksa
    extrapolation/ekstrapolasyon ile yanlış tahminde bulunuruz. Elimizdeki kısıtlı
    data/veri ile (1920 x 1080); verilerin olmadığı bölgelere doğru (1440 x 1080 veya
    1280 x 720); yani engin denizlere doğru yelken açarsak; fırtınanın ortasında kalıveririz.

1440 x 1080 ve 1280 x 720 çözünürlüklerinde çekimler yapıyorum bu hafta. Bismillah dedik,
    1440 x 1080 çözünürlük ile işe başladık.

Hadi hayırlısı.

@outcast33

1920 x 1080 çekim yapıldığında 266 dakika kayıt yapıyor GT680W.

1.

1440 x 1080 ile 1920 x 1080 i kıyasladığımızda

1920 x 1080 = 1,33 x (1440 x 1080)

yapıyor.

Bu da 266 x 1,33 = 355 Dakika yapar.

2.

Çözünürlük ayarını 1280 x 720 yaparsak,

1920 x 1080 = 2,25 x (1280 x 720)

elde edilir.

266 x 2,25 = 599 dakkalık çekim demek.

SONUÇ:

Kamera : GT680W

1920 x 1080 = 266 dakika

1440 x 1080 = 355 dakika

1280 x 720 = 598 dakika.

Bu değerler yaklaşık değerler olup, çekim ortamındaki renk ve kaplama çeşitliliğine bağlı olarak %10 değerinde artar veya azalır.

umarım bu bilgi işinize yarar.

????? Sureyle ilgili bisey sormamistimki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 906 kullanıcısına yanıt
    Abim gps ışıkları yanmıyor ses soluk yok ne ekranda nede gps de anlıyacan gps bozuk galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: MURAT_TIRAN

Abim gps ışıkları yanmıyor ses soluk yok ne ekranda nede gps de anlıyacan gps bozuk galiba

Cihaza bir reset atmayı deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MURAT_TIRAN

Murat senin GPS modül kesin ölü.

Bu arada gt680w videoda içinin açılması gösteriliyor. Kanırtınca açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 906 -- 4 Mart 2014; 21:43:11 >

• 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.