Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (307. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.806
Cevap
892
Favori
1.823.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: outcast33

quote:

Orijinalden alıntı: the_tuzla

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_tuzla

Cuma günü aracı bıraktım ve usta sağolsun montajı yaptı.İstanbul -Sakarya gidiş geliş şeklinde uzun yolda deneme fırsatımda oldu.

Usta sağolsun iki kamerayıda aynı anda kapatmak için butob bile yapmış :)

Montaj esnasında araç başında olmadığımdan işyeri sahibi arkadaşa rica ettim resim çektirdim.Kabloları tavandan geçirdiler.

Bu arada aracım 2004 Renault Kangoo.

İki kamerayıda motion detection yaptım.İki kameradada 32 gb Sandisk 32 gb class 4 kart taktım.Kameraların enerji butonunu açık bıraktım ve gece kayıt etmesini sağladım.Bu şekilde aküden enerji aldırıp ne kadar süre kayıt yapacağına bakıcam.

GT680W ön,mini 0801 (gps'li) arka kamera olarak kullanıyorum.Akşam aracı mini 0801 ışıksız kısım olacak şekilde park ettim.Işıksız ortamda maalesef verimli değil.GT680W tide aynı şekilde ters park edip deniycem.Görüntü seçecek şekilde iyi olursa belki miniyi elden çıkarıp GT680W alırım :)

Açma Kapama anahtarını usta bana süpriz yaptı.Benim içinde güzel bir süpriz oldu .

Kameraları sökmeyi düşünmüyorum.Araç üzerinde kalsın ve motion detection özelliği ile 7/24 kayıt yapsın.

Motion detection açık olursa normal zamanda kayıt yapmıyor diye biliyorum.

Üstteki bir mesajda arkadaşın biri, motion detecetion açıkken zifiri karanlıkta giderken anca araçla karşılaşınca cihazın kayıt yaptığını, bunun dışında normal kayıt yapmadığını yazmıştı.

Buna dikkat edin derim.

Kayıtları cumartesi gününden beri bilgisayarda takip ediyorum.Gece motion detection çekimleri haricinde arabaya binip hareket ettiğimde vardığım yere ve varış sonrası hareket etmede sıkıntı yok.Sürekli kayıt ediyor.

çok iyi haber bu.

GT680W nin PC kamera olarak 720P kayıt yaptığını öğrenmiş oldum az önce kendi PC me bağladığımda.

Mini 0801 de menü'ye 1-2 kez girdim ancak şans eseri.Hangi tuşa bastıysam menü 'ye giremiyorum.Menü tuşuna nasıl giriliyor ?

• uygun fiyata 50-60 tl arasında kamera tavsiyesi olan varmı? yurtiçi yada aliexpress den falan alabilirim...
  • RX300 Shadow-Tec / Seezeus

Araç içi kamera Tavsiyesi

Before

After

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 26 Şubat 2014; 13:26:59 >

• Hocam benim GPS bağlantısında bir sorun var. Menüden bir ayar yapmaya gerek yok, direkt jack ı takınca GPS bağlantısını kurmaya başlaması gerekiyor

(ekranda GPS uydu işaretinin çıkması falan) anladığım kadarıyla..

Google maps ten takip, en yüksek ve ortalama hız gibi özellikler olmadan GPS siz GT680W almış gibiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrmtn

arkadaşlar mrb lar. bahsettiğiniz kamera bu değil mi ? yurt dışında bir arkadaş gelecek ona söyliyeyim gelirken getirsin

Verdiğiniz linkteki ürün çok pahalı.

Foxoffer sitesinde cihazın kendisi 90 $ GPS modülü 17 $ ve toplamda 107 $ haberiniz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: unicorn_10

Hocam benim GPS bağlantısında bir sorun var. Menüden bir ayar yapmaya gerek yok, direkt jack ı takınca GPS bağlantısını kurmaya başlaması gerekiyor

Google maps ten takip, en yüksek ve ortalama hız gibi özellikler olmadan GPS siz GT680W almış gibiyim

Öncelikle çevrenizde aynı kamerayı kullanan birini bulsanız ve GPS modülünü o kamerada deneseniz, ardından karşıdakinin GPS modülünü kendi kameranızda deneseniz ve sıkıntının nerede olduğunu anlasanız iyi olurdu.

Bu şekilde satıcıya GPS ile ilgili sıkıntınızın modülden mi kameradan mı kaynaklandığını anlatır, mağduriyetinizin giderilmesini istersiniz.

• outcast33 kullanıcısına yanıt
    hocam muhtemelen eleman komisyon koyup satıyordur.zaten ben yurt dışından sipariş işine sizin gibi grip beceremem,bir 1 ay bekleyemem ..eğer bunu hemen alabilecekse söyliyeyim bi baksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrmtn

hocam muhtemelen eleman komisyon koyup satıyordur.zaten ben yurt dışından sipariş işine sizin gibi grip beceremem,bir 1 ay bekleyemem ..eğer bunu hemen alabilecekse söyliyeyim bi baksın.

PayPal varsa inanın alış veriş dert değil.

@OlguErhan sağolsun.

O'nun yönlendirmeleri ile iki adet GT680W aldım yurt dışından.

PayPal ın olmadığı sitelerde de Sanal Kredi Kartı kullanırsınız.
  • quote:

quote:

Hocam benim GPS bağlantısında bir sorun var. Menüden bir ayar yapmaya gerek yok, direkt jack ı takınca GPS bağlantısını kurmaya başlaması gerekiyor

Öncelikle çevrenizde aynı kamerayı kullanan birini bulsanız ve GPS modülünü o kamerada deneseniz, ardından karşıdakinin GPS modülünü kendi kameranızda deneseniz ve sıkıntının nerede olduğunu anlasanız iyi olurdu.

Bu şekilde satıcıya GPS ile ilgili sıkıntınızın modülden mi kameradan mı kaynaklandığını anlatır, mağduriyetinizin giderilmesini istersiniz.

Haklısınız hocam sıkıntının tam olarak nerden kaynaklandığı bu şekilde anlaşılabilir ama Ankara' da GT680W kullanan kimseyi tanımıyorum. Kimseden de

isteyemem böyle bir şeyi. GPS modülü bozuk olduğu takdirde FoxOffer yeni modül yollar mı hiç sanmıyorum. Artık şansıma bu da böyle oldu..

• quote:

İlk çalıştımanızda GPS için bir ayar yapılıp yapılmadığına dikkat eder misin?
    Bir arkadaşın GPS modülü bağlıyken GPS logosu gözükmüyordu kamerada.
    Onun için bir fikir verebilir.

ilk çalışırken GPS modülü bağladım. Birden ekranda satellit resmi yanıp sönmeye başladı. Resim.

quote:

1. Kamera taşıyıcı ayakların tırnakları çok narin.
    Sök - tak yaparken kırılabiliyor.
    Dikkatli olu
    Zamanla gevşeme de oluyor.
    Ben bu sorunu tırnağa teflon sararak çözüm buldum.

2. Çakmaklık adaptörünün içinde cam sigorta var.
    Ucunu söküp bakın.
    Tavsiyem 3 - 4 tane yedek alnı yanınıza.

Sağolasın

• quote:

GT680W ile ilgili bilgi, deneyim ve tecrübesi olan arkadaşlara:

GR680W nin kendisitle gelen çakmaklık adaptörü 1500mA çıkışa sahip.

USB kablosu ile PC ye bağladığımızda MASS STORAGE veya PC CAMERA menüsüyle açılıyor.

Aynı USB kablosunu çakmaklık çoklayıcıda bulunan 500mA çıkışlı USB portuna bağladığımda normal kayıt ekranından açıyor cihazı.

Sorum şu:

500 mA lik elektrik ile çalışması kamera için nasıl bir etki yapar?

Teknik bilgiye sahip olanlarda fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • quote:

quote:

USB kablosu ile PC ye bağladığımızda MASS STORAGE veya PC CAMERA menüsüyle açılıyor.

Aynı USB kablosunu çakmaklık çoklayıcıda bulunan 500mA çıkışlı USB portuna bağladığımda normal kayıt ekranından açıyor cihazı.

Sorum şu:

Burada kameranın çekeceği akımı bilmek lazım.
    1,5 amperlik bir adaptörle gelmiş olabilir ama bu boyuttaki bir cihazın bu kadar akım çekeceğini sanmam.
    500 Amperlik adaptörle hem GPS bulabiliyor hem de kayıt yapabiliyorsa sorun olmaz.

Diğer türlü çalışmaz zaten...

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

quote:

quote:

Sorum şu:

Burada kameranın çekeceği akımı bilmek lazım.
    1,5 amperlik bir adaptörle gelmiş olabilir ama bu boyuttaki bir cihazın bu kadar akım çekeceğini sanmam.
    500 Amperlik adaptörle hem GPS bulabiliyor hem de kayıt yapabiliyorsa sorun olmaz.

Diğer türlü çalışmaz zaten...

Selamlar

Kayıt yapıyor ama GPS i denemedim.

Şimdi aracın yanına gider bakarım GPS i çekip çekmediğine.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• @outcast33

Rica ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Haklısınız hocam sıkıntının tam olarak nerden kaynaklandığı bu şekilde anlaşılabilir ama Ankara' da GT680W kullanan kimseyi tanımıyorum. Kimseden de

isteyemem böyle bir şeyi. GPS modülü bozuk olduğu takdirde FoxOffer yeni modül yollar mı hiç sanmıyorum. Artık şansıma bu da böyle oldu..

Arkadaşım merhaba,
    Kabul ederseniz ben size yardımcı olabilirim. Benim zamanım uygun olduğu için sizin istediğiniz bir yerde buluşabiliriz ve deneyebilirsiniz.
    İnşallah halledebiliriz

• quote:

quote:

Sorum şu:

Beraberinde 1.5 Amper, hatta 2.0 Amper besleme ile geliyor olabilir bu kameralar.
    Benim tahminim 450-500 miliAmper akım çektikleri yönünde. Bende 3 adet
    Mini 0801 var; sizin kameradan yok. Ama aralarında kayda değer bir akım
    farkı olacağını da zannetmiyorum.

500 mA ile çalışıyorsa çalısıyordur.

• quote:

Kameraya monte edilirken kullanılan ayağın mıknatıs olduğuna emin misin?

Bana, objektif ile kenardaki girinti arasına gerilerek takılan plastik bir ayak gibi geldi.

Ardından filtre camı o çerçeveye oturtuluyor.

Kameraya monte edilen aparatı Youtube videoyu yapan Amerikan eleman 3D Printing
    hizmetinden faydalanarak kendi tasarlamış. CNC tezgahta metal parça işler gibi daha
    narin, karton gibi malzemeyi dilimler halinde yontarak 3 boyutlu parça üretmek için
    3D printing kullanılıyor. AutoCAD veya benzeri bir program ile tasarımı yapmak mümkün.

Ben o 3D Printing kısmını VCR teyp ünitesinde hızlı sarıp geçeceğim. Istanbul'da 3D Printing servisi varsa o başka.
    Ümraniye'de Alemdağ Caddesi üzerinde var mı mesela? Pek zannetmiyorum.

Alternatif olarak çift taraflı 3M bantları belki katman katman serip, filtrenin çerçevesini üzerine yapıştıracağım.

Elemanın aldığı CPL "circular polarizing filter" ürün bir çerçeve ve bir filtreden oluşuyor. Miknatıslı.
    CPL filtreyi optimal ışık konumuna getirmek için ekseni etrafında döndürmek gerekiyor.
    Miknatıslı olunca bu kolay. CPL filtre cukkk diye çerçeveye miknatıs ile yapışıyor.
    Döndürebilmek mümkün. CPL filtreyi güzel tasarlamışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Kabloda 4 olsa da, mini usbde 5 pin var. 5. Pin cihazda neye denk geliyorsa (şase idi sanırım, emin değilim) 4 ile birleştirin.

Bu 5 pin'li USB kablo olayını anlamış değilim. Belki bendeki USB kablolar farklı.

Gerek cihaza bağlanan tarafta, gerek ise bilgisayara giren uçta 5 adet pin veya kablo
    göremiyorum. 4 adet var. Pin 4 ve pin 5'i nasıl kısa devre yapabilirim? Fotolar aşağıda.

Araç içi kamera TavsiyesiAraç içi kamera Tavsiyesi

"Unbrick Mini 0801" mesajında bahsedilen bu OTG tipi USB kablo özel bir kablo mudur?

• Bir "hayırlı olsun" yok mu ya?
  • USB A tarafından değil, mini USB tarafından yapacaksınız. Daha önce yazmıştım 4 kablo olduğunu.
  • 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.