Şimdi Ara

Araç Gaz Yemiyor. YARDIM LAZIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamın Aleykum
    Aracım bmw 1.16i- 2005 model- Yalovada ıkamet edıyorum (dogru duzgun anlayan da yok bmw servısı de yok)

    Öncelikle uzun bir yazı olacak. Arabamla gezdim dolaştım evin önüne park yaptım. Aksam üstü tekrar bindim bidaha çalışmadı. Usta getirttim yapamadı . sigorta dedı, beyin dedi, vs vs sanayıye getırın dedi. Ben baska bır usta daha getırttım. bu gelende calıstıramadı arabayı. Sonunda çekıcıyle goturdum Servis gıbı bı yere bmw yede bakıormus. Adamlar beyin de arıza var dediler ateşleme yok dedıler. 3 gun araç orda durdu hala ses yok beyini gonderecegız dıyorlar bir türlü gondermedıler. bende her gun ugruyorum bı gelısme varmı dıye. aracıma bakıyorum arac yatıyor sankı araçla ılgılenılmıyo gıbı bı ızlenım oldu. p.tesı gonderecegız bursaya beyını dedıler. p.tesı oldu gondermedıler. Sinirle gondermeyın kalsın dedım arkadasın arabayla kendım yalovada bulunan bı beyinciye goturdum. Beyini söktü beyine su girdigini soyledi. Tabi sökmeden önce pc ye bagladı degerlere baktı vs hatalara baktı. beyinin içinde bulunan ufak parçalar dan sipariş etmesı gerektıgını soyledı tmm dedim. parçalar geldi taktı beyıncıge monta etti kaynattı ne bıleyım ugrastı bişiler. araç gene çalışmadı. Bana durdu dediki beyindeki hataları ben giderdim. şuan beyinde herhangi bi hata yok dedi. Bobınlerden olabılır Karsan a goturmen lazım aracı dedi. 450 tl aldı bıde benden. O sinirle goturdum karsan a 2saat sonra aracı çalıstırdıklarını soyledıler. Gittim aracı aldım 320 tl de orası hesap cıkardı. 4 buji değiştirmişler. bide ismini bılemedıgım bir parcanın kare kutu seklınde ıcınde teller var. yandıgını, şase yaptıgını soyledıler o parçayı degıstırmısler.

    evet esas sorun şimdi başlıyor.. Araca gaza basıyorum DEVİR SAATI yukselıyor.. Ama araç gitmiyorr. arac 20 ye gelınce vites 2 istiyo. 60 km ye cıkartıorum ama motor vıtes 4 de. yuklenıyorum 80 km gecemıyorum. yanı arac gaz yemıyor. Beyinci adam vanus bobınınden dıyor. internete baktım yorumlara maf sensorü diyenler var. Kimiside bobinlerden dıyor.
    vanus bobınının ne oldugunu bılmıyorum ama suan benım aracımda devre dısı bırakmıslar. vanus bobınını bagladıklarında araç rolantıde istop ediyor gercekten.

    şimdi beyini kurcaladılar bobınlerı kurcaladılar bujilerle oynadılar. kime guveneyım nasıl guveneyım. Sorun gercekten ne acaba bılmıyorum. Ne tür bi ustaya gideyim. beyincimi motormu lpg cimi . lpg den dıyenler bıle var . Araç lpg dede benzindede gazı yemıyor.

    Aracım bozulmadan önceki haliyle Araçta değişen belirtileri paylaşmak istiyorum.
    -Ara gazı verince hayvan gıbı bagıran motor şimdi kedi eniği gibi ses bile çıkmıyor. devir yukselıyor ama
    -Genel anlamda araç baya bi sessizleşmiş. Işıklardan kalkarken bile araç o kadar hantal ki hızlanıp da ilerlerken arkadan hadi dercesıne korna çalıyor millet.
    Valla bilemıyorum yardım edin arkadaslar. Anlayan kişiler yardım etsin lütfen.
     Araç Gaz Yemiyor. YARDIM LAZIM. Araç Gaz Yemiyor. YARDIM LAZIM.







  • baskı balata bitmiş olabilir mi. devir yükseliyor ama gitmiyor demişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 3 Nisan 2015; 21:09:39 >
  • baskı balata bıtmıs olsa aracı yerınden hıc kaldıramayız dıye bılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bercone

    baskı balata bıtmıs olsa aracı yerınden hıc kaldıramayız dıye bılıyorum


    düz yolda yavaş yavaş kalkabilir. rampalarda kalır.

    tabi balata bittiği için metal metale sürter ve volana zarar verirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 3 Nisan 2015; 21:44:25 >
  • en yakın şehirdeki bmv servisiyle iletişime geçin gerekirsede bir götürün eski model değil sonuçta servis üstesinden gelir lakin
    ne kadar tuzlu olur ?
  • Devir yükselip aynı oranda hız artmıyorsa baskı balata kaçırıyo demektir.
  • Bence bmw servisine götür baskı balata demiş herkes ama bence beyinle oynamaları etkilemiş olabilir baya sıkıntılı olmuş durumun servise gitmek mantıklı kurcalatma herkese bmw ni . sensörlerde olabilir hız sensörü bozulur mesela arabanın gaza basarsın gitmez senin dediğin gibi örnek bu tabi... servis;)
  • Vala şu duruma kadar geldikten sonra bence de en mantiklisi servis. Ve umalim ki serviste de öncesinde yaptirdiginiz bu islemlerden dolayi olusan bi arizasi var demesinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence üstad direkt bursaya götür, teknik oto yetkili servise. Ben yerinde olsam sanaynin, S sine elletmem bmw'yi. Onlar tofaş, reno tamir edebilirler ki Tofaşın motoruda çok basit bir motordur
  • Arkadaşlar arabayı bosch servisine verebildim.
    bmw servisleri araçta tüp olduğu için araca bakmayı bırak kayıt dahi yapamayız dediler. Bursa teknik oto aracı kabul etmedi. İzmit dekilerde kabul etmedi. Bi tecrube daha edinmiş oldum tüp takılı araçlara servis bakmıyor.
    Artık hayırlısı demekten baska cagrem kalmadı. Hep birlikte gorecez bakalım. Baskı bakalata , vanus bobini, bobinler, yada nerden kaynaklı ise haber vereceklerını soyledıler bakalım hayırlısı.
  • motorun ıcınde bulunan 2 adet vanos varmış. onların arızalı oldugunu soyledıler. vanos arızalı olursa motor çekmezmi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.