Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
845
Cevap
90
Favori
58.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaza yaptık karşı taraf yüzde 100 suçlu. 136 bin tramer yansıdı. Değer kaybı için hdi sigortaya başvurdum. Eksper atandı ve şirket incelemeye aldı. Bu süreçte eksper raporu hakkında bilgi vermiyorlar. Dosya kapanmadan da veremeyiz diyorlar. Bu aşamada ben sbm üzerinden eksper istesem sorun yaşar mıyız acaba. Cevap verirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, arabaya arkadan vurdular tampon değişti, 49000 küsur hasar tramere yansıdı. Sbm den eksper atadık değer kaybını 0 (sıfır) belirlemiş. İtiraz edicez çok saçma geldi bana. Değer kaybı yoksa ne diye tramere yansıyor? Satarken sıkıntı çıkartacaklar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

sbm üzerinden atadığınızda nedense eksperler yüklediğiniz dosyaları göremiyor bazen bende de aynı şey oldu. tekrar eksper atayın ve evrakları ayrıca mail atın mail gelir gelmez

• Merhabalar. Bir kaza geldi başımıza arkadan çarptılar %100 karşı suçlu 107bintl. Sigortaya belgeleri mait atıp ertesi gün Sbmden deger kaybı için eksper atadık. Eksper "siz ödeyecekseniz raporu yazarız." dedi. Bu işlemin ücretsiz olacağını söyledik ama ama dosyadan çıkacağını söyledi ve deger kaybi 0 tl diye mesaj geldi. Sbmden İtiraz et kismindan ikinci defa atadık bu da, "ücretini öderseniz yazarız." diye mail atmış. Bu arada tabi karşı tarafın sigortadan ses yok. sbmdeki eksperleri para istiyor ne yapacağımı bilemedim tavsiyesi olan varsa alırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Şuan isteme. Karşı tarafın teklifini bekle. Teklifi alınca cevap vermek için 3-5 gün süre iste. O sırada başvur. Ama çok güvenilir değil sbm eksperleri. Bedava iş yaptıkları için sallama iş yapıyorlar.
    Ayrıca karşı taraf ile mutlaka pazarlık yapın, illa ki tekliflerinde pazarlık payı olur

değerkaybı için eksper atamaya çalıştığımda

Hasar bilgileri ile kayıt bulunamadı. Lütfen, sigorta şirketiniz veya acentenizle iletişime geçiniz.

uyarısı almaktayım. Karşı tarafın sigortası HDI ve mailime değer kaybı dosyanız açılmıştır ve dosya numarası ile geri dönüş yaptı. Ancak ben eksper ataması yapamıyorum.

Hasar kaydı benim kaskom (Aksigorta) üzerinden açılmıştı. Bu durumda ben Aksigorta yı mı aramam gerekiyor?

Normalde SBM den Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İtiraz Etme kısımında hasarı görebilmekteyim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Anlaşmalı olarak kaza tespit tutanağını hazırladık ve işleme alındı. Karşı taraf yüzde yüz kusurlu çıktı.

İslemleri kaskodan başlattım. Serviste araç tamir gördü. Sol dikiz aynası (değişen) Sol ön çamurluk (boyasız düzeltme) sol far (far tırnağı tamiri) ön tampon (kaynak, lokal boya) parçalar işlem gördü ve teslim edildi. 21 Bin 100 TL tramer kaydı işlendi. Bu arada araç Clio 2020 1.0 Tce Otomatik.

Karşı tarafın sigortası Quick Sigortaya mail üzerinden 5 Eylül'de değer kaybı başvurusunda bulundum. Dosya bugün sonuçlandı. Belirlenen değer kaybı 13 Bin 500 TL. Ödemenin çıkış yaptığını bir kaç gün içinde hesabıma yatacağını söylediler. Eksper raporunu talep ettim, gönderdiler. Eksper aracın güncel hasar tutarını 25 Bin 300 TL, Değer kaybını ise 13 500 TL olarak belirlemiş.

Arkadaşlar süreci böyle özetledim. Belirledikleri tutar 13.500 nasıl sizce? Sbm'den eksper atamama gerek var mı? Veya nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sultanofmediterranean -- 15 Eylül 2025; 14:43:54 >

• sultanofmediterranean S kullanıcısına yanıt

Ben SBM üzerinden başvrumda sbm daha az bir tutar bulmuştu. Sigorta daha yüksek fiyat verdi

• Sbm deki eksper raporunda belirtilen değerin 3/2 sini teklif etti sigorta şirketi adına bir arabulucu. Reddettim. Ben ilgili değerin daha üstünü beklerken bu şekilde olması garip geldi. SBM üzerinden tahkime gidebilirsiniz dedi. Eksperin belirlediği değeri ödemek zorunda değiller mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTrmn -- 19 Eylül 2025; 12:24:30 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1680 kasko değeri olan aracıma 22bin hasar kaydı işlendi tampon tarafından karşı taraf tam suçlu bulundu ben alabilir miyim acaba dediğiniz rakamları? Kendi kaskoma mı yoksa karşı sigortaya mı başvuracağım?

Sizin eksper ataması yapmanıza gerek. Sigortaya bir mail ile başvuru yapın. Başvuru yaparken;

- Dilekçe

- KTT

- Araç kazalı, hasarlı parçalar ve onarım onarım fotoları

- Eksper raporu

- Ehliyet, ruhsat ve sigorta poliçeleri

Ek olarak gönderin.

Başvuruyu karşı tarafın yani kusurlu tarafın sigorta şirketine yapacaksınız. Dilekçe örneğini https://cozumavukatlik.org/trafik-kazasi-sigorta-sirketine-basvuru/ verdiğim linkten alabilirsin.

Tahkime başvuru biraz teknik bir iş iki farklı yol ile yapabilirsin bir tanesi fiziki başvuru, diğeri ise online başvuru; dilekçe ve ilgili evrakları posta yolu ile gönderebilirsiniz ya da Altunizade'de bulunan yerine giderek başvuru yapabilirsiniz.

• Aracıma kavşakta ani şerit değiştiren bir araç vurdu ancak vuran kişi çamura yatıp suçu bana atmaya çalıştığı için tutanak için polis çağırdık .polisede bin türlü yalan söylemeye çalıştı ancak polis arkadaşlar gördüklerini yazdı ve polisin tuttuğu tutanakla kusursuz olarak geçtim karşı taraf %100 kusurlu tamir süreci başladı.benim öğrenmek istediğim karşı tarafla sıkıntı yaşadığım için o kişinin ruhsat ehliyet fotokopisi bende yok ancak bilgileri polis tutanağında var .ben tramer bilgisi yansıdıktan sonra karşı tarafın ehliyet ruhsat fotokopisi olmadan bireysel başvuru yapabilirmiyim.

• Selamlar, aracımda değer kaybı var. Karşı tarafın sigorta şirketine yazdım ancak bir dönüş yapmadılar. Eksper atamak için geri dönüş yapmalarını bekleyim mi? Yoksa hiç beklemeden direkt eksper atamalı mıyım?

METU EEE
  • Clio veya corsa çok değer kaybı yaşar mı? Sıfır alsam pişman olur muyum?
    Önceki model ikinci elleri ile sıfırları arasında çok fiyat farkı var. Korkuttu açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 25 Eylül 2025; 22:21:45 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.