Şimdi Ara

Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
44
Favori
34.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

ben ailemle konyadan çıkıp samsundan kıyı şeridi boyunca rize aydere kadar gezi planlıyorum.

basitçe her ilde ne yapılır.nereleri görülür tavsiye istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

merhaba hocam

ben ailemle konyadan çıkıp samsundan kıyı şeridi boyunca rize aydere kadar gezi planlıyorum.

basitçe her ilde ne yapılır.nereleri görülür tavsiye istiyorum.

Hocam burda genelde herkes soru sorar cevap vermez ama ben yazayım yine de kısa süreli ise her yeri gezmeniz mümkün değil samsun , ordu , Giresun harici söylim Trabzon,rize,artvinde daha detaylı ve ulaşımı zor güzel yerler var Sümela ( tamirattaydi) Uzungöl ( çok pahalı artik eski doğallık yok her yer arap turistlere yönelik mesela taşlı rastgele bir yeri otopark diye çevirmişler saatlik 7 tl aldılar ama vermeyende var , resmi faturalı bir yer gibi de değil bide İstanbul a pahalı derler: ) sera gölü , akcabaat köfte yenir , merkezde köşe de simit çiden simit , cephanelikte çay , Boztepe , Atatürk kosku Ayasofya kahvalti, vs vs artvin tarafları Borçka Karagöl , Rize ayder , zaten nette detaylı anlatımlar var ordanda bakin ve ordu ile özellikle Trabzon da feci trafik var İstanbul dan farkı kalmamış ama doğa olarak Trabzon da Ordu da harika yerler doğa gezilerini oneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ozzyken kullanıcısına yanıt
    Ordu boztepe ve sahil. Giresun kale ve limandan u donusu yapip ilk sağa dondugunuzde halil ustada bal kaymak dondurma. Trabzon akçaabat sera gölü,ataturk koskunde arka bahcede çay, ayasofya kahvalti, molozdaki kalkanoglu pilavcisinda kavurmali pilav ve hoşarf, boztepede günes batmaya yakin gidip semaver, carsida gezilip kemeralti bedestene ugrayabilirsiniz, surmenede yilmazlarda veya bozoda pide yiyebilirsiniz(farkli olmasini isterseniz peynirli tavsiye ederim diger pideleri baska yerlerdw de bulabilirsiniz ama biraz agir olmasina ragmen peynirlu farklidir) surmeneden ofa giderken memisaga konagi cay icin guzel yine. Rizede botanik bahce cati superdi en son gittigimde ve kalesi guzel. Aklima gelenler bunlar eksikleri tamanlanabilir arkadaslar tarafindan iyi eglenceler

• Çok farklı noktalar da var. Biraz daha genişletilebilir rehber bence.

• Allah nasip ederse Bir aksilik olmazsa TEMMUZDA batıdan başlayarak doğuya doğru Karadeniz turu düşüncem var arkadaşlar...
    Karadeniz'e daha önce hiç gitmedim..
    Nerede uygun şekilde kalınır?
    Nerede, ne yenir?
    Hangi ilde kaç gün kalmak gerekir?
    Ve hepsinden de önemlisi 2008 model dizel manuel 1.5 Hyundai Accent Era m var...
    Böyle bir Karadeniz gezisi için (Yolların, yayla yollarının, güzergahın yol durumu) bu araçla bu geziyi tamamlayabilir miyim? Yoksa yarı yolda kalır mıyım?
    Bir de 11 sayfayı baştan sona kadar okudum ama şehirlerde aileyle birlikte En uygun şekilde nerelerde kalınır? Fiyatlar nedir? Rezervasyon olmadan Cat kapı 1 gün yada 1 gece kalacak yer bulmak mümkün müdür? Yoksa TEMMUZDA bu şekilde rezervasyon olmadan yer bulamayıp yolda sokaklarda rezil mi oluruz? Vs vs bu tür bilgiler yok...

Bu heyecanı daha önce özel aracıyla bizzat deneyimlemiş Arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayamaschocuk -- 12 Şubat 2020; 23:46:31 >

• Bu ne güzellik SAMSUN
     Arabayla KARADENİZ turu, Gezi Tamamlandı!
  • yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Samsun şahinkaya kanyonu , sahil plajlarında denize girelebilir , bafra pidesi yenilebilir
    Ordu teleferik , boztepe , ulugöl
    Giresun mavi göl , kuzalan şelalesi
    Trabzon sümela manastırı , uzungöl
    Rize ayder-huser-pokut-gito yaylaları fırtına deresinden çıkarsınız hem oradaki kemerleri görebilirsiniz.Merkezde huzur lokantasında pilav üstü döner , kavurmalı kaşarlı pide , fındıklı sütlaç , sabah liman lokantasında kavurma.Ayder de muhlama , turşu kavurma yemeden dönmeyin.Merkezde ziraat çay bahçesinde güzel ailece bir demlik çay söyleyin.Memleketim rize olduğu için daha detaylı anlatabildim.Gittiğiniz yerlerde merkezde kalsanız fiyat açısından daha iyi çünki yayla otelleri arap müşteri yüzünden pahalı karadeniz bölgesinde.

Ayderin yolları gayet düzgün ama diğer yaylaların yollarını alçak araçlara tavsiye etmem karter delersiniz garantili ama çıkan araçlar var sanırım belli saattlerde.Biz genelde yüksek araçla çıkıyoruz normal araçla çıkanda var ama her gittiğimde 10 araçtan 2 si karter deliyor.

Samsun-ordu-giresun birer gün yeterli trabzon 2 rize ise gidelecek yerlere göre 2-3 gün yeterli.

Hopa da zil kale tercih olabilir.Batuma geçmeyi planlıyorsanız bilgi verebilirim.

Diğer illerde yaşamış arkadaşlar var ise onlarda ekleme yapabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Samsun şahinkaya kanyonu , sahil plajlarında denize girelebilir , bafra pidesi yenilebilir
    Ordu teleferik , boztepe , ulugöl
    Giresun mavi göl , kuzalan şelalesi
    Trabzon sümela manastırı , uzungöl
    Rize ayder-huser-pokut-gito yaylaları fırtına deresinden çıkarsınız hem oradaki kemerleri görebilirsiniz.Merkezde huzur lokantasında pilav üstü döner , kavurmalı kaşarlı pide , fındıklı sütlaç , sabah liman lokantasında kavurma.Ayder de muhlama , turşu kavurma yemeden dönmeyin.Merkezde ziraat çay bahçesinde güzel ailece bir demlik çay söyleyin.Memleketim rize olduğu için daha detaylı anlatabildim.Gittiğiniz yerlerde merkezde kalsanız fiyat açısından daha iyi çünki yayla otelleri arap müşteri yüzünden pahalı karadeniz bölgesinde.

Ayderin yolları gayet düzgün ama diğer yaylaların yollarını alçak araçlara tavsiye etmem karter delersiniz garantili ama çıkan araçlar var sanırım belli saattlerde.Biz genelde yüksek araçla çıkıyoruz normal araçla çıkanda var ama her gittiğimde 10 araçtan 2 si karter deliyor.

Samsun-ordu-giresun birer gün yeterli trabzon 2 rize ise gidelecek yerlere göre 2-3 gün yeterli.

Hopa da zil kale tercih olabilir.Batuma geçmeyi planlıyorsanız bilgi verebilirim.

Diğer illerde yaşamış arkadaşlar var ise onlarda ekleme yapabilir.
    Teşekkür ederim not aldım...
    Denize girme falan olmayacak üstad, biz ailecek yeşil ve doğa hastasıyız...
    Benim tek endişem gittiğim şehirlerde kalacak yer sıkıntısı...
    Örneğin ilk gün Samsun'a vardık ve öğretmenevinde yer bulamadık diyelim...
    Yer konusunda 2. Yada 3. Plan nereler olmalı?
    Aynı şekilde Rize de, Trabzon da, Giresun da vs nerede kalacağız?
    Sonuçta TEMMUZDA gideceğiz ve bu dönemde yer bulmak neredeyse imkansız gibi bir şey....
    Önceden telefonla öğretmen evlerini arayıp yer ayırtın demeyin telefonlara bakan bile olmuyor...(Geçen yaz denenmiştir)

Uygulamalar var otel konusunda hotels.com un uygulaması ve odamax şehir tercihlerini yapıp otel isimlerini alın bir gün önceden gidiceğiniz ildeki otelde rezarvasyonunuzu yapın.Bence program belliyse hepsini bir rezervasyonlayın.Rizede şehir manzarası istiyorsanız savarona otel var telefonları vardır illahaki ya da şehir merkezinde oteller mevcut , öğretmenevleri yazı geçtim kışın bile dolu oluyor zaten aynı fiyatlara her şehirde düzgün otel mevcut.Yatmak için kullanıcaksınız sonuçta temiz olması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Allah nasip ederse Bir aksilik olmazsa TEMMUZDA batıdan başlayarak doğuya doğru Karadeniz turu düşüncem var arkadaşlar...
    Karadeniz'e daha önce hiç gitmedim..
    Nerede uygun şekilde kalınır?
    Nerede, ne yenir?
    Hangi ilde kaç gün kalmak gerekir?
    Ve hepsinden de önemlisi 2008 model dizel manuel 1.5 Hyundai Accent Era m var...
    Böyle bir Karadeniz gezisi için (Yolların, yayla yollarının, güzergahın yol durumu) bu araçla bu geziyi tamamlayabilir miyim? Yoksa yarı yolda kalır mıyım?
    Bir de 11 sayfayı baştan sona kadar okudum ama şehirlerde aileyle birlikte En uygun şekilde nerelerde kalınır? Fiyatlar nedir? Rezervasyon olmadan Cat kapı 1 gün yada 1 gece kalacak yer bulmak mümkün müdür? Yoksa TEMMUZDA bu şekilde rezervasyon olmadan yer bulamayıp yolda sokaklarda rezil mi oluruz? Vs vs bu tür bilgiler yok...

Bu heyecanı daha önce özel aracıyla bizzat deneyimlemiş Arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim saygılarımla..
    kardeşim altındaki arabaya güvenmiyorsan şöförlüğün yoksa hiç çıkma o yola zaten, arabayla yolda kalırmıyım demek ne demek anlamadım açıkçası tuhafıma gitti, uzun yol şöförlüğü korkuyla acemilikle ızdırap olur sana bence hiç kalkışma bu işlere.

yok o süreye kadar cesaretimi toplar acemiliğimi atarım diyorsan ;

kalacak yer işi = rotayı önceden planlayıp geçeceğin şehirlerde öğretmen evi yada polis evinde rezervasyon yaptıracaksın 2-3 ay öncesinde. izin sürene bağlı olarak gezecek yeri çok olan şehirlerde konaklayarak diğer yerleri pas geçerek bir rota belirleyeceksin.

güzergah = İstanbul Ankara otobanında Yeniçağa çıkışından içeriye girip Mengen-Devrek-Çaycuma-Bartın'ı geçtikten sonra Amasra'dan başlayıp Gürcistan'a kadar gidebilirsin.

gezilecek yerler = internette her şehirle alakalı bilgiler mevcut ilgi alanına göre tarihi doğal yerleri araştırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

kardeşim altındaki arabaya güvenmiyorsan şöförlüğün yoksa hiç çıkma o yola zaten, arabayla yolda kalırmıyım demek ne demek anlamadım açıkçası tuhafıma gitti, uzun yol şöförlüğü korkuyla acemilikle ızdırap olur sana bence hiç kalkışma bu işlere.

yok o süreye kadar cesaretimi toplar acemiliğimi atarım diyorsan ;

kalacak yer işi = rotayı önceden planlayıp geçeceğin şehirlerde öğretmen evi yada polis evinde rezervasyon yaptıracaksın 2-3 ay öncesinde. izin sürene bağlı olarak gezecek yeri çok olan şehirlerde konaklayarak diğer yerleri pas geçerek bir rota belirleyeceksin.

güzergah = İstanbul Ankara otobanında Yeniçağa çıkışından içeriye girip Mengen-Devrek-Çaycuma-Bartın'ı geçtikten sonra Amasra'dan başlayıp Gürcistan'a kadar gidebilirsin.

gezilecek yerler = internette her şehirle alakalı bilgiler mevcut ilgi alanına göre tarihi doğal yerleri araştırabilirsin.

Alıntıları Göster
    Kardeş sen olayı en baştan ve tamamen yanlış anlamışsın...
    Yaklaşık 30 yıldır araç kullanırım, o konuda sıkıntı yok..
    Yolda kalır mıyım derken yaylalara vs sedan araçla (Araç o yollara çıkabilir mi, aracın altı yere sürter mi vb) ulaşılabilir mi Anlamında sordum...?
    Ayrıca 2-3 ay önceden hangi polisevi yada öğretmenevi rezervasyon yapıyormuş (Hele ki sezonun en yoğun olduğu TEMMUZDA) Bırak rezervasyonu telefonlara cevap bile vermiyorlar....

30 senedir araç kullanıyorsan altındaki arabanın hangi yola girip çıkacağını bilmen lazım bende 20 senedir araç sahibiyim kimseye şurada yolda kalırmıyım diye sormadım, kış günü doğunun köylerine gitmiyorsun sonuçta, ayrıca aynı arabanın 2010 modeline sahibim keçi gibi arabadır emin ol .

bu arada Bartın'da yaşıyorum düzenli olarak aynı güzergahtan Gürcistan'a kadar gidip gelirim , senede 4-5 kere Sinop'a Samsun'a Tokat'a gezmeye giderim, sen arayıp sordun mu polisevi yada öğrenmenevini rezervasyon yapıyor musunuz diye bayram tatilinde bodruma marmarise gitmiyorsun değil mi, bir ara sor bakalım ne diyecekler

• Konuyu güncelleyelim istedim. Önerileri olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.