Şimdi Ara

Arabayı Yıkıyorum Ama Fayda Etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın forum üyeleri aracım lacivert renk.Oturduğum yerde 2-3 günde arabayı komple toz kaplıyor.Para verip yıkatmak istemiyorum çünkü hem sadece dış yıkamaya 10 lira istiyorlar hemde ne zaman yağmur yağacağı belli olmuyor.Benzinliğe gidip alıyorum elime o tazyikli su püskürten zımbırtıyı 2-3 kez arabanın her yerinden geçiyorum.Sonrada çekçekle arabanın suyunu çekiyorum ve silmeye kalmadan bütün kir yeniden belli oluyor.Bir kez köpükle yıkadım yine aynı şey oldu.Kirler arabaya yapışmış gibi sinir oldum ne yapmam gerek sizde bu durumla karşılaştınız mı?

• arabaya saatlerimi harcadiğimda vicdanim rahatsiz oluyor,boşa zaman harcamiş gibi hissediyorum kendimi..
    Aracim siyah renk,göçüğü,çiziği deli gibi belli edip gözüme sokuyor.. Ancak umurumda değil.. Ayda bir veya iki kere yikatiyorum,eve vardiğimda yine leş gibi oluyor :) ihtiyacimi karşiliyor mu evet,sürüş açisindan tatmin ediyor mu evet,bunlar haricinde diğerleri umurumda değil:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen999

arabaya saatlerimi harcadiğimda vicdanim rahatsiz oluyor,boşa zaman harcamiş gibi hissediyorum kendimi..
    Aracim siyah renk,göçüğü,çiziği deli gibi belli edip gözüme sokuyor.. Ancak umurumda değil.. Ayda bir veya iki kere yikatiyorum,eve vardiğimda yine leş gibi oluyor :) ihtiyacimi karşiliyor mu evet,sürüş açisindan tatmin ediyor mu evet,bunlar haricinde diğerleri umurumda değil:)

benim bu yaptığım saatler sürmüyor en fazla 5-10 dakika
  • fayda etmiyorsa yıkamayın. akşam olunca eve mi çıkartıyorsunuz? tozlanmazsa bir de çamur atın üzerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

fayda etmiyorsa yıkamayın. akşam olunca eve mi çıkartıyorsunuz? tozlanmazsa bir de çamur atın üzerine.

peki öyle yaparım bende
  • veya beyaza boyatın o zaman yıkamayı unutursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

Sayın forum üyeleri aracım lacivert renk.Oturduğum yerde 2-3 günde arabayı komple toz kaplıyor.Para verip yıkatmak istemiyorum çünkü hem sadece dış yıkamaya 10 lira istiyorlar hemde ne zaman yağmur yağacağı belli olmuyor.Benzinliğe gidip alıyorum elime o tazyikli su püskürten zımbırtıyı 2-3 kez arabanın her yerinden geçiyorum.Sonrada çekçekle arabanın suyunu çekiyorum ve silmeye kalmadan bütün kir yeniden belli oluyor.Bir kez köpükle yıkadım yine aynı şey oldu.Kirler arabaya yapışmış gibi sinir oldum ne yapmam gerek sizde bu durumla karşılaştınız mı?

şimdi bende siyah renkli araç kullanıyorum

oto şampuanı mikrofiber bez cila gibi materyeller kullanmaktayım

bulaşık deterjanı fırça ve süngerle araç yıkamam ayrıca çok keyif verici

yok bence öyle deyil dersen hemen satıp gri tonunda bir araç alman tek çözüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasma o kadar tozlansin birak.
  • turtle wax nano tech cila al tozdan kurtul uzun sürede toz oluyor o tozda arabayla hızlanınca kayboluyor. kesinlikle leke kir tutmuyor akıtıyor tükürsen kayıyor manyak bi cila
  • kaplama yaptır gümüş gri hiç yıkamadan temiz görün
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

kaplama yaptır gümüş gri hiç yıkamadan temiz görün

Nasıl yaptırıyoruz?
    Kaplama çiziliyor mu?
    Yıkarken sorun oluyor mu?
    Sökerken sorun oluyor mu?
    Sıcaktan Soğuktan etkileniyor mu?
    HB Aracı kaplatmak ne kadar mal oluyor?
    Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
    Alper Tunga öldi mu?
    Issız Ajun kaldi mU?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed_ylc

turtle wax nano tech cila al tozdan kurtul uzun sürede toz oluyor o tozda arabayla hızlanınca kayboluyor. kesinlikle leke kir tutmuyor akıtıyor tükürsen kayıyor manyak bi cila

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/turtle-wax-extreme-nano-teknoloji-sivi-cila-09g0-48940887
    bu mu?

• Sadece uzun yol gideceğim zaman yıkatıyorum onuda içi temizlensin diye. Pislik rahatlıktır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

kaplama yaptır gümüş gri hiç yıkamadan temiz görün

Nasıl yaptırıyoruz?
    Kaplama çiziliyor mu?
    Yıkarken sorun oluyor mu?
    Sökerken sorun oluyor mu?
    Sıcaktan Soğuktan etkileniyor mu?
    HB Aracı kaplatmak ne kadar mal oluyor?
    Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
    Alper Tunga öldi mu?
    Issız Ajun kaldi mU?

öldüm gülmekten sabah sabah..

1000 TL civarında yaptırabilirsiniz, anahtarla tutup kazınmazsa bişey olmaz. Yıkarken sökerken sorun olmaz. Yazın aracınız daha az ısınır açık bir renk kaplatırsanız.

Baban böyle pasta yapmayı doktor Ötügen'den öğrenmiştir.

• Dünyaya araba temizlemeye mi geldiniz? Bırakın kirli kalsın. Benim arabam da siyah renk. Yılın 360 günü kirlidir, tozludur, çamurludur. Bir gün bile şikayet ettiğini duymadım .
  • Gerek yok kaplamaya falan.. Aracın boyası eskidiyse iyi bir pasta cila ve boya koruma yaptırın..

Ve sizin ihtiyacınız olan tek şey Foam Lance + Proto + Lavor Express Plus 19

Hergün oynaya oynaya yıkarsınız aracınızı mis gibide olur.. İnternetten videoları ve yorumları okuyup araştırabilirsiniz.

İstanbulda Atas Firması bunların satışını yapmakta. Skoda**** den de detayları öğrenebilirsiniz.
  • quote:

Sayın forum üyeleri aracım lacivert renk.Oturduğum yerde 2-3 günde arabayı komple toz kaplıyor.Para verip yıkatmak istemiyorum çünkü hem sadece dış yıkamaya 10 lira istiyorlar hemde ne zaman yağmur yağacağı belli olmuyor.Benzinliğe gidip alıyorum elime o tazyikli su püskürten zımbırtıyı 2-3 kez arabanın her yerinden geçiyorum.Sonrada çekçekle arabanın suyunu çekiyorum ve silmeye kalmadan bütün kir yeniden belli oluyor.Bir kez köpükle yıkadım yine aynı şey oldu.Kirler arabaya yapışmış gibi sinir oldum ne yapmam gerek sizde bu durumla karşılaştınız mı?

Araba nedir ve kaç model. Bunu şundan sordum. Bende 1992 model Broadway vardı. Abant yeşili rengi vardı. Arabayı itina ile yıkardım. 2 gün sonra tozdan rengi değişirdi. Sebebini araştırdım. Koyu renkler tozlar için mıknatıs etkisi yapar dediler. Hele bir de eski boya ise daha kötü dediler. Çözüm dedim. Arabaya toz tutmayı önleyici cila kullanın dediler. Sattım onu.

Şimdiki arabam beyaz renk. 2006 model. 10 günde bir yıkıyorum. Kesinlikle tozu kiri belli etmiyor. Sürekli temiz görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 14 Aralık 2011; 11:37:03 >

• quote:

Böyle yaparak boyayı daha fazla çiziyorsunuz. Hem çekçek hem de, üstündeki tozlar sıyırıken boyaya kılcal çizik bırakır.
  • gri aracım içi yeterince kirlenince yıkatıyorum. dışı kirlenmiyor
  • Yazın yıkıyordum, yıkatıyordum ama kışın elim varmıyor. En son kurbandan önce yıkattığım aracı geçen cumartesi yıkadım. Temiz hali başka oluyor ama kirliyken de kafama takmıyorum.
    Bir zamanlar da ayakkabımı kafama takmıştım. Bazen günde iki kez boyadığım olurdu. Şimdi onu da takmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.