Şimdi Ara

Arabasından Trim Sesi Gelmeyen Var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
4
Favori
15.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şırket aracı olarak kullandığım Ford Focus HB Trend X mk3 te hiç ses yoktu araç 90.000km ye kadar durdu.

Çok takık adamımdır gerçekten duymadım.

2015 Renault Captur de trim sesi vardı ama Clio mk4 e göre çok daha azdı.

2013 Opel Corsa bu araç hala bizde, trim sesi gelen yerler vardı ancak şu an yolda giderken hiç yok. Önce ses gelen yerleri tespit ettim, ön cam.ile göğüs arasında fitil yoktu n11 den fitil adım taktım + lastikleri 195 55 ten 205 55 e yükselttim, son ki yetkili servis bakımında amortisör üst pullarının değişimiyle sesler tamamen kesildi diyebilirim. Ama misal iç kapı kulpundan tutarken ve tavandaki güneş gözlüğü kabının oradan kıtır kutur plastik sesleri geliyor. 10 yaşında b segementi araba. Gerçi silikon sprey ya da ince fitillerle vs ile çözülebilecek şeyler , biraz da müziğin sesini açmak lazım yoksa her sese takarsak ooooo :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 14 Ekim 2022; 4:18:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Müdür bu arabalarin hepsi sende mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

Yurt dışında yaşayıp ehonomi çoh eyi yeenim diyen bir kişi olduğu için ondadır. Buradakilerle de dalga geçiyor sürekli cehape gelsin de o zaman siz de istediğinizi alırsınız diye.

• '18 focus ST line....Trim sesi yok. Bang Olufsen ses sistemi kapı hoparlörü cızırdıyor. Ford sorunun farkında 2019 da TSB çıkardı, bu arabalarda bir dizi işlemle garantiden izolasyonun yenilenmesi gerekiyor. Ancak hiç bir ford bayiisi bunu yapmaya yanaşmıyor (tek kapı için 3-4 saat ve en az 50 euro maliyeti var diye sanırım). Forda şikayet ediyorum salağa yatıyorlar. Benim gibi fordçuyu markadan soğuttular. Aslında şahsuvaroğlu yapıyordu. Randevu aldığım gün Şahsuvaroğlunun bayiiliği düşürüldü yapamadılar. Bir gün önceye randevu alsam sorun çözülecekti.

'20 Xc40 T3. Trim sesi yok.

• benim arka cama otopark bariyeri vurdu.

bir de bagaj tarafından dolaylı kazaya karışmıştım.

bu iki nedenden midir bilmem, arka camın oralardan bir kütürtü geliyor, çözemedim.

araç ssangyong xlv.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Müdür bu arabalarin hepsi sende mi
    Evet abi araçlar bende, inceleme konularıma yorum da yapıyordun aslında ama unuttun mu naptın 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mokali Amca

Yurt dışında yaşayıp ehonomi çoh eyi yeenim diyen bir kişi olduğu için ondadır. Buradakilerle de dalga geçiyor sürekli cehape gelsin de o zaman siz de istediğinizi alırsınız diye.

Merhaba;

Ben Kayseri’de yaşıyorum yurtdışında değilim bir de ben Ak Partili değilim bir yanlışlık olabilir mi?

• Bu konuda makyajlı kasalar çok temiz oluyor
    İnsignia grand sport ilk çıktığı dönemde kullanmıştım ( 2018 başı araç 2017 model , zaten 2016 modeli yok )
    Ufak tefek 2-3 yerden ses geliyordu
    Ve bunlar aynı dönemin tüm araçlarında vardı. Mesela kapı kilit butonu olmayan yoktu , bir süre sonra arka amortisor takozu vs

Şu an aynı aracın makyajlı kasasını kullanıyorum ve ilkinde yaşadığım seslerin hiç biri yok gayet iyi

Makyajlı araç kesinlikle tercih nedeni

• x-rayted kullanıcısına yanıt

Aynısı g20 lci aracımda oldu sağ kapı harman kardonun oraya izolasyon yaptılar düzeldi 🤓

Valla son 2 senedir kafam baya bi dolu kusura bakma. Yetişemiyoruz dünyanın hızına.

O kadar arabayi nerede muhafaza ediyorsun? Kapalı garajin var mi.

• Ysgramor kullanıcısına yanıt

Bende 2002 Focus Ghia Sedan otomatik (LPG) var. 210.000 kilometrede. Gayet sessiz, konforlu ve keyif alarak bindiğim bir araç. Trim sesi yok. Tümsek ve çukurları sönümlemesi başarılı. Motor sesi gaza yüklenmelerde geliyor fakat devrinde gidince ses yok. Üzerindeki lastikler 20.000 km/ iki yaşında ve ucuz markalardan. Yuvarlanma sesi yapıyor. Aracın bakımlı olması önemli sanırım.

• Megane 4 30bin km.
    -Köy yolu asfaltında emniyet kemeri direk bağlantısından cızırtı geliyor.
    -Baslı müzikte kapılarda cızırtı oluyor.
    -Ön konsoldan gelen bir çıtırdı var ama çözemedim.
    -Emniyet kemeri tokası koltuk bana göre ayarlıyken koltuğa sürtüp gıcırtı yapıyor.
    -Ufak tefek ama sert çukurlarda c segmemt bir arabaya yakışmayacak şekilde arka tekerler yerden kesilmiş gibi dan dun ses geliyor.

Eski arabam linea 136bin de satıldı.
    -Bozuk yollarda yine sol orta direkten seri cızırtılı ses geliyordu.
    -Zaman zaman ön orta kalorifer gözünün arkalarından cızırtı gelirdi ve ertesi gün kendiliğinden kesilmiş olurdu. Onun harici linea ya göre çok iyiydi bence.
    -Kapıları kapatırken çok ses yapıyordu. Kapı içi plastikleri fazla inceydi bence.

Daha eski arabam Fiat Brava 144bin de satıldı.
    - Yaylar aşırı sertti ve kasislerde böbrek taşı düşürtme etkisi vardı. Bunun harici trim sesi yoktu inanın ki. Sıfır focus alan arkadaşım arabamın iç sessizliğine hayran kalmıştı o zamanlar. Fakat 100km hız için 3bin devir çeviren şanzımanından nalet etmiştim.

• Bu trim sesleri gerçekten büyük takıntı.Benim bravo aracımda da var.Ön göğüsü iki kere söküp taktım gene de çözemedim.Ama egea kullandım gerçekten bindiğim arabalar içinde en sessiziydi

• Benim corollodan çok gelirdi, sağı solu ayrı tıngırdardı, ses sitemide berbattı tüm bunları bastırmak için yükses sesle ahmet kaya dinlerdim, bir nebzede katlanır oluyordu o zaman.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Egea Brava'nın yaşına gelebilirse şayet x2 olarak o sesleri düşünün hocam :))

Haa ama kalitesiz değil egeayı ben de seviyorum 1.3 multiijet motoru hem tutumlu , hem anlayanı çok fazla, hem de mtv si uygun tam Türkiye nin arabası

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Valla son 2 senedir kafam baya bi dolu kusura bakma. Yetişemiyoruz dünyanın hızına.

O kadar arabayi nerede muhafaza ediyorsun? Kapalı garajin var mi.
    Abi ne kusuru estağfirullah, biz senin konularını gençliğimizden beri keyifle okurduk.

Kapalı garaj var abi ama 4 araçlık, geriye kalanın bir kısmı fabrikadaki garajda durur, diğer yaz mevsiminde kullandıklarımı da yazlık evin kapalı garajına koyuyorum

Eyvallah :))

• Ben dinledim 325,000 km vectrada torpıdodaki hava yonlendirme kulakçıklarında belli belirsiz bir titreme geliyor düz asfaltta 3.viteste zaten araçlara medya sistemi bunun için var duymayın diye

• 2021 Civic HB

Şimdilik sol emniyet kemeri yükseklik ayarının olduğu yerden çıtırtılar gelmeye başladı. En son Ege taraflarından Tokat’a 3000 km yol yaptım farklı farklı kötü asfaltlardan geçtim ondan sonrada yine sol tweeterden cızırtı gelmeye başladı. Bir dönemde aşırı sıcaklarda sunroofun sağından ses geliyordu uzun zamandır şükürler olsun gelmez oldu.

Şimdilik memmunum ama bozuk asfaltlarda radyo kapalıyken bunları duyabiliyorum.

Ve şunu anladım ülkemiz asfaltlarında sert süspansiyonlu arabalara binilmez.

Civicten öncede Golf 6 vardı. 7 yıl 65 bin km “0” trim sesi. Farklı bir kalitesi vardı onun.

Yanlışlik olduysa özür dilerim hocam. Geçen başka başlıkta dalga geçer gibi bı muhabbet görmüştüm de biraz o kafama takılmıştı, yanlış hatirlamisim demek ki. Özel mesaj sistemini de kullan(a)mıyorum forumda

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.