Şimdi Ara

ARABAMIN İÇİNE SU GİRDİ :(( BİLGİSİ OLAN VARMI :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya beyler arabının içine su girmiş dün geceki yağmurda su girmiş nasıl olmuş anlamadım :S

lastiklere baktım anormal bişey yoktu su neden arabaya girer ? bide aracın üzerindeki lastiklerde kanal tıkanmış su orda birikerek aracın içine sızarmı ?? bilgi veririmisiniz daha önce başına gelen varmı ayrıoca döşemeler ıslandı :(

ne yapmam lazım tıkanan kanalları açtım acaba kannallardanmı oldu :S

düzeltiyom mesajı

hocam markası 2000 model renault clio arkası kesik olan cinsi cam açık derken şimdi baktım minik bi boşluk kalmış manual arka camlar çevirdim azcık yukarı kalktı . son iki gündür arabanın camları buhulu içerden görünüyor sabah baktığımdada içinde su vardı :(
    şimdi benim gördüklerim eğer o ufak aralıktan su giriyorsa cam
    ikinci olarak arabanın üst kısmındaki plastik olukların arasında ön cama doğru inerken pislik birikmiş ve su gitmesini engelliyordu iki taraftada aynı şekilde bu oluklarda su kaldığı zaman içine sızamı başka bişey göremedim ön kaputun ordan bişey olabilirmi ?? ayrıca ıslaklık hem ön hem arkada sağlı sollu var az bi ıslaklık dğeil baya bi su birikmiş :( ön tarafa süzülmesi için yokUşa koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 14 Şubat 2009; 23:51:00 >

• Dostum öncelikle arabanın markasını yazmamışsın onu yazsan daha iyi cevapla alırsın. Büyük bir ihtimal lastiklerden sızmış olabilir.
  • camı iyi kapayamamışındır..
  • dilimizde tüy bitti artık aracınızın markasını modelini belirtin demekten ama kimsenin umurunda değil bu.. ben şimdi aracın marka modelini bilmeden nasıl cevap vereyim bu soruya arkadaşım? söylermisin bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: meteg

dilimizde tüy bitti artık aracınızın markasını modelini belirtin demekten ama kimsenin umurunda değil bu.. ben şimdi aracın marka modelini bilmeden nasıl cevap vereyim bu soruya arkadaşım? söylermisin bana

Hocam bu kadar sert çıkışmayın :) Dalgınlığına gelmiş olabilir arkadaşın :)
  • hocam markası 2000 model renault clio arkası kesik olan cinsi cam açık derken şimdi baktım minik bi boşluk kalmış manual arka camlar çevirdim azcık yukarı kalktı . son iki gündür arabanın camları buhulu içerden görünüyor sabah baktığımdada içinde su vardı :(
    şimdi benim gördüklerim eğer o ufak aralıktan su giriyorsa cam
    ikinci olarak arabanın üst kısmındaki plastik olukların arasında ön cama doğru inerken pislik birikmiş ve su gitmesini engelliyordu iki taraftada aynı şekilde bu oluklarda su kaldığı zaman içine sızamı başka bişey göremedim ön kaputun ordan bişey olabilirmi ?? ayrıca ıslaklık hem ön hem arkada sağlı sollu var az bi ıslaklık dğeil baya bi su birikmiş :( ön tarafa süzülmesi için yokuşa koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 14 Şubat 2009; 23:51:11 >
  • ayni model ayni araba arkadasimda var ve oda ayni sorunu yasadi sorar ögrenirim senin icin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARACI BİLEN VAR MI ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  ARABAMIN İÇİNE SU GİRDİ :(( BİLGİSİ OLAN VARMI :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayce

ayni model ayni araba arkadasimda var ve oda ayni sorunu yasadi sorar ögrenirim senin icin

ok arkadaşım bekliyorum

coshkun sen kumda oyna komiksin
  • merhaba,

mesajı düzelttiğin için teşekkürler,

olasılıkları sayıyorum.. ayarsız kapılar,bozuk kapı fitilleri, tıkalı su drenaj boruları özellikle drenajlar boruları tıkanınca su geri tepme yapar ilk kontrol etmen gereken yer burasıdır.. bir de polen filtresinin oturduğu yer.. oranın da contalarının kontrolü gerekir. esnekliğini kaybetmiş öncam fitili de bir olasılıktır..

kolay gelsin..
  • Okadar önemli değil kolaylıkla halledilebilir.Başlığı okuyunca motora su girmiş gibi anladım.İşte öyle olsaydı büyük bir sorun vardı derdim.Böyle bir durumda motora giren su milyarlık hasarlar meydana getiriyor.Piston kolunu krank milini eğebilir.Pistonu gömlekleri yamultabilir.Yanma odasına motor çalışırken giren su bu sonuçları doğurur.Çünkü sıvılar sıkıştırılamaz kuralıyla yanma odasındaki su araba çalıştığından sıkıştırılmaya çalışılır ama kurala aykırı bir işlem olduğu için motoru iflas ettirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

ne alaka yani bez tak filan mı demek istiyosun ?
  • quote:

nası bi espri bu ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

quote:

nası bi espri bu ya?

Çözen daha yok
  • arkadaşlar konu çok dağılmış ve ben daha fazla dağılmaması adına tekrar ifade etmek isterim ki olası sebepler:

1-En büyük olasılık her araçta farklı yerlerde bulunan su drenaj(tahliye) borularının tıkalı olması sonucu suyun geri tepme yapıp birikme yapması ve sonucunda da içeri sızmasıdır.özellikle polen filtresi bölümünden sızıntı olur içeri.. drenaj boruları genelde ön cam altındaki havalandırma ızgara deliklerinin altında bulunur daha iyi görmek için kaputu açıp bakmak gerekir.tıkalı iseler açmak gerekir.aynı borulardan bagaj bölümünde bagaj kapağı etrafında da bulunur.

2-kapılar ayarsız

3-ön can fitili sızdırma yapıyor

4-kapı fitilleri deforme olmuş

sızıntının olduğu tarafın(ön sürücü,ön yolcu ve arkalar) neresi ise iyi incelenmesi gerekir.çünkü bir damla dahi olsa aracın içine su girmemelidir.

• su girdiyse açık yerleri kapasın baktı olcak gibi değil kolluk taksın da mundar olmasın.

puf
  • Geçmiş olsun arkadaşım.

Aynı arabada aynı sorun bendede vardı.

Meteg'inde belirttiği gibi öncelikle su drenajı sorunlu. Kaputu aç, ön camın sağ altındaki polen filtresinide örten plastik kapağı çıkar. Haznede su birikmişse, sorunun buradadır. Bu haznenin dip kısmında checkvalf vazifesi yapan kauçuk kapak var ve pislikten dolayı tıkanıyor. Elinle uzanıp o kapağı sök ve temizle. Bu hazneye su döktüğünde sağ ön tekerin arkasından aşağıya akar.

Bende sadece sağ tarafta su vardı. Sende her iki tarafta ıslaksa, yukarıda bahsettiğim işlemi birde sol taraf için uygulamak lazım sanıyorum. Çözüm bulduğunda bizide bilgilendir lütfen.
  • Diğer arkadaşlara ek olarak,
    Özel bir servise dedikleri yeri göster,fitillere de baksın.
    Eğer çözüm bulurlarsa yaparlar zaten,eğer bulamazlarsa seni kaportacıya yönlendirirler
    Kaportacı bakar
    Bu iki yer sana kesin bir çözüm sunar.Masraf çıkar.Yaptırmak ta size kalır.
    Su almasının birçok sebebi olacağı için uzun uzun yazmanın anlamı yok,çünkü ne kadar yazsakta aracı incelemek şart.
  • öncelikle aracın içerdeki halısını ne kadar kurutursan kurut su alttaki keçeye indiği için belli bi dönem sonra yine halı ıslak olacak ve aracın içinde koku olacaktır şimdi sana daha önce dili yanmış biri olarak önerilerde bulunacam öncelikle arabanın sileceklerinin altındaki kanalın giderine baktırt tıkalıysa açtırt aynı şekilde tavan kanallarına arka bagaj tarafındaki kanallarına baktırt tıkalıysa aynı şekilde açtırt gelelim kurulamaya sen aracı ziebart a da getirsen araçı kurutamaz !!! çünkü muhtemelen su keçe ye indi! bunu kurutmanın tek yolu sabır ve uzun vadeli çalışma ister nasılmı anlatayım bolca eski gazete kağıdı bul pas pasların altın komple bir gazete yi uzunlamasına yada ıslak olan yere ikiye katlayarak ser ilk zamanlar her gün değiş daha sonra sana kuru gibi gelebilir sakın aldanma yine komple bir gazeteyi paspasın altına ser 4 -5 gün sonra gazetenin ıslandığını görücen tamamı ıslanmasada. ıslak olan yeri gerekirse gazeteyi komple ikiye katla yine ser takribi 1-2 ay yoğunluğa göre değişebilir bu şekilde bi çalışma yaparsan aracın keçesini değişmeden kurtarabilirsin aracın içindeki pis koku gider ancak yinede meşhur eski araç kokusu olarak kalır!!!

NOT: ARACINIZIN KANALLARININ TIKANMASINI İSTEMİYORSANIZ ARACINIZI AĞAÇ ALTLARINA ÖZELLİKLE ÇAM MEŞE AĞAÇLARININ ALTLARINA PARK ETMEYİN BUNLARIN DAL VE YAPRAKLARI OLUKLARI TIKIYOR BİLGİNİZE BEN 2 ARACIMI DA BUNUN YÜZÜNDEN SATTIM 0KM ALDIM KURTARDIM!!! MEVLA SİZEDE 0 KM. ALMAYI NASİP ETSİN!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: remeber

öncelikle aracın içerdeki halısını ne kadar kurutursan kurut su alttaki keçeye indiği için belli bi dönem sonra yine halı ıslak olacak ve aracın içinde koku olacaktır şimdi sana daha önce dili yanmış biri olarak önerilerde bulunacam öncelikle arabanın sileceklerinin altındaki kanalın giderine baktırt tıkalıysa açtırt aynı şekilde tavan kanallarına arka bagaj tarafındaki kanallarına baktırt tıkalıysa aynı şekilde açtırt gelelim kurulamaya sen aracı ziebart a da getirsen araçı kurutamaz !!! çünkü muhtemelen su keçe ye indi! bunu kurutmanın tek yolu sabır ve uzun vadeli çalışma ister nasılmı anlatayım bolca eski gazete kağıdı bul pas pasların altın komple bir gazete yi uzunlamasına yada ıslak olan yere ikiye katlayarak ser ilk zamanlar her gün değiş daha sonra sana kuru gibi gelebilir sakın aldanma yine komple bir gazeteyi paspasın altına ser 4 -5 gün sonra gazetenin ıslandığını görücen tamamı ıslanmasada. ıslak olan yeri gerekirse gazeteyi komple ikiye katla yine ser takribi 1-2 ay yoğunluğa göre değişebilir bu şekilde bi çalışma yaparsan aracın keçesini değişmeden kurtarabilirsin aracın içindeki pis koku gider ancak yinede meşhur eski araç kokusu olarak kalır!!!

NOT: ARACINIZIN KANALLARININ TIKANMASINI İSTEMİYORSANIZ ARACINIZI AĞAÇ ALTLARINA ÖZELLİKLE ÇAM MEŞE AĞAÇLARININ ALTLARINA PARK ETMEYİN BUNLARIN DAL VE YAPRAKLARI OLUKLARI TIKIYOR BİLGİNİZE BEN 2 ARACIMI DA BUNUN YÜZÜNDEN SATTIM 0KM ALDIM KURTARDIM!!! MEVLA SİZEDE 0 KM. ALMAYI NASİP ETSİN!!!

İlk mesajin tarihine bakiver

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.