Şimdi Ara

Arabamdaki bu koku beni öldürecek!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
2
Favori
87.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Kurban bayramı içindeyiz bildiğiniz gibi,gebzeye gidip kurbanı kestik getirirken kovanın içinde bagaja koydum.Yenibosnada oturuyorum eve geldiğimde kovayı indirdim arabamı otoparkıma koydum sabah kalkıp arabaya bindiğimde resmen içinde bi canlı ölmüş gibi koku vardı.Ve şimdi arabaya binemiyorum bile o derece midem bulanıyor.Galiba kovadan kan felan damlamış bagaja.Arabanın kapılarını açtığımda yüzüme öyle bi koku vuruyoki arabaya binmekten vazgeçiyorum.Şu anda arabanın bagaj ve tüm kapılarını açtım öyle duruyo nasıl kurtulabilirim ben bu lanet kokudan ya bir akıl verin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: NightClubİnMyLife

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hocam öyle şeyler taşıyacağın zaman büyük bir branda olacak araçta sereceksin komple kafan rahat edecek :/ Kokunun çıkması biraz zor zamanla çıkar ama temizleye temizleye. En güzeli nereye damladıysa o bölgenin yıkanması. Çıkıyorsa çıkarın basınçlı suyla ya da halı yıkama makinesiyle ara sıra yıkayın.

Benda corolla varken bagaj döşemesine balık almıştım hemde hamsi bütün suyu akmış. 2 ay balıkçı teknesi gibi dolaştım Fazla kalın bir döşeme olmadığından komple çıkartıp yıkıyordum. Arabayı da yıkadıktan temizledikten sonra sürekli parfüm sıkıyordum zamanla geçti. Süt kokusu kadar değil en azından.

Şimdiki aracımda eski arbadan kalan halı paspaslar var satarken unutmuşum. Onları koydum bagaja çok iyi oluyor. Bence sizde koruma amaçlı ekstradan bir halı gibi bişey koyun iyi olur.

Hocam artık zaten böyle bişey yapmam mümkün değilde artık bunu nasıl çözeceğime bakıcam.Halı çıkması için değişik 2 büyük vida var onları sökmem lazım onlarıda sökücek aletim yok olsa direk söküp zaten basınçlı suyla yıkarım bizim bayide ama yok :S ne yapıcam bilemedim bagajdan gelen koku bütün arabayı sarıyor ve arabayı süresim gelmiyor adeta

usta seninde hiçbirşeyin yok.. o yok bu yok. sende yoksa git bi dükkandan al ya anahtar seti lazım olur.. olmadı pense ile sök. ben pense ile vida sökmüş adamım yani.. iç döşeme olsa neyse de bagaj bu zor değil.. vidaları sök bagajın halısını çıkart yıka.. bagajın içinide yıka.. alttan tıpaları aç tut hortumu bagaja korkma.. iyice köpürt yıka yıka.. sonra bırak öyle kurusun.. halıyı da evde iyice yıka 3-4 gün balkonda havalansın sonra git arabaya tak..

yani amma mevzuyu uzattın.. millet diye sana onu yap bunu yap diye sen en basit vida sökemem diyorsun yahu.. vida bile sökemiyorsan k.bakmada burdan bizden de akıl alma o zaman.. işportacılardan geçen aldım ben 5tl seti ya.. sanki türkiyede tornavida kalmadı gibi konuşuyorsun..
    Yapay Zekanın Yanıtı

Arabada Kötü Kokular: Nasıl Giderilir?

Arabanızda oluşan kötü kokular, sürüş deneyiminizi mahvedebilir ve hatta sağlığınıza zarar verebilir. Neyse ki, bu kokuları gidermek için uygulayabileceğin bazı adımlar vardır.

Yaygın Kötü Koku Nedenleri:

• Rutubet: Rutubet, küf ve küf kokularına neden olabilir.
    • Leş: Çürüyen yiyecekler veya hayvan kalıntıları leş kokusuna neden olabilir.
    • Balık: Arabanıza dökülen balık suyu, kalıcı ve keskin bir koku bırakabilir.

Giderme Yöntemleri:

• Arabada Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir:

• Neme neden olan sızıntıları kontrol edin ve onarın.
      • Arabanızı havalandırmak için camları açın veya klima kullanın.
      • Nem alma cihazları kullanarak nemi emmek.
    • Arabada Leş Kokusu Nasıl Giderilir:

• Kokunun kaynağını bulun ve temizleyin.
      • Etkilenen alanı sabunlu suyla temizleyin.
      • Kokuları gidermek için kabartma tozu veya aktif kömür kullanın.
    • Arabaya Balık Suyu Döküldü:

• Balık suyunu hemen temizleyin.
      • Etkilenen alanı sabunlu suyla temizleyin.
      • Arabayı havalandırmak için camları açın veya klima kullanın.
      • Sirke veya limon suyu gibi asitli solüsyonlar kullanarak kokuları nötralize edin.

Önemli İpuçları:

• Kötü kokuları gidermek için kimyasal spreyler veya temizleyiciler kullanmaktan kaçının. Bunlar geçici olarak kokuları maskeleyebilir, ancak uzun vadede sorunu çözmezler.
    • Arabanızı düzenli olarak temizleyin ve havalandırın.
    • Kötü kokuları önlemek için hava filtrelerini düzenli olarak değiştirin.

Arabanızda oluşan kötü kokularla başa çıkmak zor olabilir, ancak yukarıdaki adımları uygulayarak bu sorunu çözmek ve sağlıklı ve hoş kokulu bir sürüş deneyimi elde etmek mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • profesyonel temizlik yapan yerlerden birine detaylı temizlik yaptırabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IV.MAN

profesyonel temizlik yapan yerlerden birine detaylı temizlik yaptırabilirsiniz..
    Detaylı temizlik çözüm olmadı yokmu hiç böyle bişey yaşayan birileri ne yapıcam ben şimdi bu kokuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonofDurin

Detaylı temizlik çözüm olmadı yokmu hiç böyle bişey yaşayan birileri ne yapıcam ben şimdi bu kokuyu

Alıntıları Göster
    Hocam öyle şeyler taşıyacağın zaman büyük bir branda olacak araçta sereceksin komple kafan rahat edecek :/ Kokunun çıkması biraz zor zamanla çıkar ama temizleye temizleye. En güzeli nereye damladıysa o bölgenin yıkanması. Çıkıyorsa çıkarın basınçlı suyla ya da halı yıkama makinesiyle ara sıra yıkayın.

Benda corolla varken bagaj döşemesine balık almıştım hemde hamsi bütün suyu akmış. 2 ay balıkçı teknesi gibi dolaştım Fazla kalın bir döşeme olmadığından komple çıkartıp yıkıyordum. Arabayı da yıkadıktan temizledikten sonra sürekli parfüm sıkıyordum zamanla geçti. Süt kokusu kadar değil en azından.

Şimdiki aracımda eski arbadan kalan halı paspaslar var satarken unutmuşum. Onları koydum bagaja çok iyi oluyor. Bence sizde koruma amaçlı ekstradan bir halı gibi bişey koyun iyi olur.

• quote:

Hocam artık zaten böyle bişey yapmam mümkün değilde artık bunu nasıl çözeceğime bakıcam.Halı çıkması için değişik 2 büyük vida var onları sökmem lazım onlarıda sökücek aletim yok olsa direk söküp zaten basınçlı suyla yıkarım bizim bayide ama yok :S ne yapıcam bilemedim bagajdan gelen koku bütün arabayı sarıyor ve arabayı süresim gelmiyor adeta

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Kahveyi cezvede susuz yanacak şekilde ısıtın ve dumanı çıkmaya başladığında aracınızın uygun bir yerine cezveyi bırakıp kapıları kapatın 1-2 saat içinde kahve kokusu aracın içindeki bütün kötü kokuları bastıracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_çavuş

Kahveyi cezvede susuz yanacak şekilde ısıtın ve dumanı çıkmaya başladığında aracınızın uygun bir yerine cezveyi bırakıp kapıları kapatın 1-2 saat içinde kahve kokusu aracın içindeki bütün kötü kokuları bastıracaktır.

Hocam gerçekten alırmı kokuyu direk eve gidince deneyeceğim vallahi sadece kahveyi toz olarak cezveye dökücem o yanıcak götürüp öyle cezveyi bagaja koyucam doğrumu anlamışım hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam gerçekten alırmı kokuyu direk eve gidince deneyeceğim vallahi sadece kahveyi toz olarak cezveye dökücem o yanıcak götürüp öyle cezveyi bagaja koyucam doğrumu anlamışım hocam ?

Alıntıları Göster
    Evet hocam aynen bu şekilde ben denemedim lakin bu işlerden çok iyi anlayan biri tavsiye etmişti,ayrıca kahve doğal olarak tüm kokuları bastırır deneyin derim.

• quote:

Evet hocam aynen bu şekilde ben denemedim lakin bu işlerden çok iyi anlayan biri tavsiye etmişti,ayrıca kahve doğal olarak tüm kokuları bastırır deneyin derim.

Eve gidince deneyeceğim hocam fakat büyük ihtimalle koku bir süre sonra döşemeden dolayı yayılmaya başlayacaktır
  • quote:

quote:

Eve gidince deneyeceğim hocam fakat büyük ihtimalle koku bir süre sonra döşemeden dolayı yayılmaya başlayacaktır

Alıntıları Göster
    Bagaj havuzu çok kullanışlı bir aksesuar. Herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 27 Ekim 2012; 19:03:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bagaj havuzu çok kullanışlı bir aksesuar. Herkese tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Kahveyi yaktım sitenin otoparkına indim açtım bagajı koydum bir süre sonra site sakinleri yangın var sanarak otoparka inmeye başladı ağlanacak halime gülmeye başladım anlatmaya çalıştım ama inanan olmadı akşama inip bakıcam arabaya kokudan ne haber bakalım

• quote:

Kahveyi yaktım sitenin otoparkına indim açtım bagajı koydum bir süre sonra site sakinleri yangın var sanarak otoparka inmeye başladı ağlanacak halime gülmeye başladım anlatmaya çalıştım ama inanan olmadı akşama inip bakıcam arabaya kokudan ne haber bakalım

Alıntıları Göster
    once bu aspirine spreyini su ıle karıştırıp o bölgeyı temızlıyorsun

2. etapta glade in kotu kokulara karşı spreyi var muthiş bir cihaz ama benım arabanın deri dösemesinde ız yaptı dikkat et

3.etapta bu oda kokusu ile kokunun geldıgı yere guzelce serpiştiriyorsun.

daha sonra arbayı tum camları acık tum kapıları bagaj dahilinde acık bir şekılde guneşe acık havaya cıkartıyorsun.
    yaklasık bir saat havalansa yeter.
    bu arada tum bu solusyonu uygularken aspirinden 10 dk sonra glade ı sur
    daha sonra en son parfum ve havalandırma

• quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

once bu aspirine spreyini su ıle karıştırıp o bölgeyı temızlıyorsun

2. etapta glade in kotu kokulara karşı spreyi var muthiş bir cihaz ama benım arabanın deri dösemesinde ız yaptı dikkat et

3.etapta bu oda kokusu ile kokunun geldıgı yere guzelce serpiştiriyorsun.

daha sonra arbayı tum camları acık tum kapıları bagaj dahilinde acık bir şekılde guneşe acık havaya cıkartıyorsun.
    yaklasık bir saat havalansa yeter.
    bu arada tum bu solusyonu uygularken aspirinden 10 dk sonra glade ı sur
    daha sonra en son parfum ve havalandırma

Alıntıları Göster
    Kan kokusu en kötü ve çıkması en zor kokudur.

Normal temizlik ile kesinlikle gideremezsiniz çünkü bakteriler yaşamaya devam eder. Buharlı yıkama yapan yere gidip çok yüksek sıcaklıkta buharla yıkatmalısınız. Aksi taktirde arabayı satmaya kadar gider bu sorununuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MKBATUR

Kan kokusu en kötü ve çıkması en zor kokudur.

Normal temizlik ile kesinlikle gideremezsiniz çünkü bakteriler yaşamaya devam eder. Buharlı yıkama yapan yere gidip çok yüksek sıcaklıkta buharla yıkatmalısınız. Aksi taktirde arabayı satmaya kadar gider bu sorununuz.

O duruma geldim zaten hocam 2008 linea active almak isteyen varmı ??

• quote:

Hocam birde kömür koyar eskiler dolaplara kokuyu alsın diye. Ama senin koku döşemeye sindiğinden o kanın döküldüğü artık pislik mi kan mı bilemicem işte döküldüğü yer temizlenmedikçe sürekli kokar.

Bir de temizledikten sonra naftalin koy belki o da kokuyu zamanla bastırır. Toz naftalinler varya döşemeye yay gitsin kendisi buharlaşır zaten. Ama mutlaka ara sıra temizlenmesi lazım hocam. Detaylı temizlik yapan bir yere git, onlarda halı yıkama makinesi falan vardır onunla yıkasınlar.

• Denemekte fayda var. Kan kokusunda da işe yarayabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1. Bir şişe sirke, 3 kase ve çakmak ya da kibrit/kirpit/kirbit/kiprit bulun
    2. Kaselere sirkeyi koyun ve aracın içine dökülmeyecek yerlere yerleştirin (bagaj, taban vb.)
    3. 45 dakika veya 1 saat bekleyin
    4. Sadece 1 kapıyı açın ve 1 çakmak ya da 1 kibrit (alternatifler yukarıda) yakın
    5. Buharlaşan sirke araçtaki aromatik koku molekülleri ile birleşerek çakmak veya kibrit yaktığınızda alevle uçup gidecek.

Bu da olmazsa 1 kutu traş köpüğünü süt/leke/kir üzerine sıkın, iyice ovun, bir süre bekleyin, nemli bezle silin, tertemiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Denemekte fayda var. Kan kokusunda da işe yarayabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1. Bir şişe sirke, 3 kase ve çakmak ya da kibrit/kirpit/kirbit/kiprit bulun
    2. Kaselere sirkeyi koyun ve aracın içine dökülmeyecek yerlere yerleştirin (bagaj, taban vb.)
    3. 45 dakika veya 1 saat bekleyin
    4. Sadece 1 kapıyı açın ve 1 çakmak ya da 1 kibrit (alternatifler yukarıda) yakın
    5. Buharlaşan sirke araçtaki aromatik koku molekülleri ile birleşerek çakmak veya kibrit yaktığınızda alevle uçup gidecek.

Bu da olmazsa 1 kutu traş köpüğünü süt/leke/kir üzerine sıkın, iyice ovun, bir süre bekleyin, nemli bezle silin, tertemiz olur.

Alıntıları Göster
    Artık hepsini teek tek deneyeceğim.Bugün işe metrobüsle geldim arabayı almadım koku yüzünden artık binmek gelmiyor içimden düşünün halimi

• quote:

Artık hepsini teek tek deneyeceğim.Bugün işe metrobüsle geldim arabayı almadım koku yüzünden artık binmek gelmiyor içimden düşünün halimi

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun... benzer bir olayda benim başıma gelmişti , bol sarımsaklı turşu suyu dökülmüştü bağaja , bagaj halısını söküp çamaşır makinasında yıkadım , öyle geçmişti... süt dökülüncede fena kokuyormuş.... arabadan soğutuyormuş adamı...

• quote:

Orijinalden alıntı: wehby

geçmiş olsun... benzer bir olayda benim başıma gelmişti , bol sarımsaklı turşu suyu dökülmüştü bağaja , bagaj halısını söküp çamaşır makinasında yıkadım , öyle geçmişti... süt dökülüncede fena kokuyormuş.... arabadan soğutuyormuş adamı...

Şahsen soğudum dediğim gibi bugün işe bu sebepten metrobüsle geldim
  • quote:

Arkadaşlar merhabalar.Kurban bayramı içindeyiz bildiğiniz gibi,gebzeye gidip kurbanı kestik getirirken kovanın içinde bagaja koydum.Yenibosnada oturuyorum eve geldiğimde kovayı indirdim arabamı otoparkıma koydum sabah kalkıp arabaya bindiğimde resmen içinde bi canlı ölmüş gibi koku vardı.Ve şimdi arabaya binemiyorum bile o derece midem bulanıyor.Galiba kovadan kan felan damlamış bagaja.Arabanın kapılarını açtığımda yüzüme öyle bi koku vuruyoki arabaya binmekten vazgeçiyorum.Şu anda arabanın bagaj ve tüm kapılarını açtım öyle duruyo nasıl kurtulabilirim ben bu lanet kokudan ya bir akıl verin lütfen

Sonuç ne oldu,kahve yöntemi işe yaradı mı ?

Başıma hiç böyle bir olay gelmedi ama LPG tankım da kaçak varken o leş gibi gaz kokusu yüzünden arabadan bende soğumuştum.3 yere gösterdim,3.yer ne hayet yapabilmişti.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.