Şimdi Ara

ARABAMA PİYASADA LASTİK BULAMIYORUMMMMM! DELİRECEMMM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 195 60 r 15 var benim astra g de. Oda nadir lastiklerden gerçi herkesin kataloğunda var dükkanda ya yok ya az sayıda var. fiyatıda yüksek oluyor o zaman. Brdgston Turanza Er300 tanesi 180 küsürden almıştım. Oluyor yani öle durumlar kalıbı her markada olmaz yada olursa az sayıda üretlir pahalı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Honda'nın Joy modellerinde standart kullandığı ebat olan 175/65/15 ebatlarda alaşım jant + lastik alırsanız, mevcut jantınıza 185/55/16 ebatlarında lastik (sadece lastik) almaktan cüzi bir miktar daha fazla para verirsiniz.

Her iki ölçü de aracınızın fabrikasyon lastik ölçüleridir.

Eğer bu alacaklarınız kış lastiği olacaksa, yazlıkları çok kolay söküp takabileceksiniz.

Eğer bu alacaklarınız yaz lastiği olacaksa, bir sonraki lastik değişiminde yine aynı sıkıntıyı yaşamamış olursunuz.

Aslında benim de aklımdan aynı şey geçiyor.Bende ki city ES modeli yani full çelik jantlı olanı.Bir aşağı donanım paketi olan LS de sac jant ve kapak kullanılıyor ve lastik ölçüsü 15 jant olmalı.Sac jant ve 15 inçe geçip kışlık takım yapsam diyorum. Sac jant alıcam ama bu konuda pek bilgim yok.Orjinalliği severim o yüzden çok çakma birşey istemem.her 15 inç sac jant acaba benim arabaya olur mu? 15 inçlik çıkma sac jant artı uygun bir kapak alsam kışlık takım yaparım yaz gelince 16 lık orjinal çelik jantları geri takarım diyorum.

arkadaşlar link vermişler bir sürü ama emin olun hiçbir bayide 185/55/16 yok.Hatta continental bayisi bugün sipariş verirseniz nisanda teslim ederiz çünkü üretilmesi lazım dedi.Sadece bridgestone bayisi getirtirim dedi ama lastikler 2009 yılı üretimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: diskriminant

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Honda'nın Joy modellerinde standart kullandığı ebat olan 175/65/15 ebatlarda alaşım jant + lastik alırsanız, mevcut jantınıza 185/55/16 ebatlarında lastik (sadece lastik) almaktan cüzi bir miktar daha fazla para verirsiniz.

Her iki ölçü de aracınızın fabrikasyon lastik ölçüleridir.

Eğer bu alacaklarınız kış lastiği olacaksa, yazlıkları çok kolay söküp takabileceksiniz.

Eğer bu alacaklarınız yaz lastiği olacaksa, bir sonraki lastik değişiminde yine aynı sıkıntıyı yaşamamış olursunuz.

Aslında benim de aklımdan aynı şey geçiyor.Bende ki city ES modeli yani full çelik jantlı olanı.Bir aşağı donanım paketi olan LS de sac jant ve kapak kullanılıyor ve lastik ölçüsü 15 jant olmalı.Sac jant ve 15 inçe geçip kışlık takım yapsam diyorum. Sac jant alıcam ama bu konuda pek bilgim yok.Orjinalliği severim o yüzden çok çakma birşey istemem.her 15 inç sac jant acaba benim arabaya olur mu? 15 inçlik çıkma sac jant artı uygun bir kapak alsam kışlık takım yaparım yaz gelince 16 lık orjinal çelik jantları geri takarım diyorum.

arkadaşlar link vermişler bir sürü ama emin olun hiçbir bayide 185/55/16 yok.Hatta continental bayisi bugün sipariş verirseniz nisanda teslim ederiz çünkü üretilmesi lazım dedi.Sadece bridgestone bayisi getirtirim dedi ama lastikler 2009 yılı üretimi.

Her jant uymaz zira bunların bijon aralıkları farklı olabiliyor ve jant kenarında buna ait numaralar var arkadaşım.

Yetkili servisten orjinal sac jant + kapak alabilirsiniz ama ucuz değildir muhtemelen.

Bunun yerine CE onaylı alaşım jant alabilirsiniz 15 inch.

Mevcut 16'lık jantlara ciddi olarak benzeyen modeller var piyasada.

4 tanesi 500-600 TL civarı tutar maksimum.

Lastik de alırsınız bun uygun 4'ü 600 civarına.

Toplamda 1200 TL tutar ama sizin mevcut lastiklerin 4'ü bu paralara yakın çıkacaktır zaten.

Ankarada iseniz lastikçime yönlendirebilirim sizi.

• bizim yeni suzuki swift in lastiklerine bakıp da 185/55/16 olduğunu görünce işimiz var bizim bu lastik ölçüleriyle diye içimden geçirmiştim (lastikler continental marka bu arada).

sonra küçük bir araştırma yaptım netten lastiğin tanesi 270 - 280 tl civarında ve o zaman korktuğumun başına geldiğini anlamıştım

gerçekten zor bulunan bir ölçü, 195/55/16 da sanırım bu ölçüye en yakın olanı ve 200 tl civarında bulunabiliyor.

bildiğim kadarıyla jazz fun'da da bu ölçü lastikler mevcut. japonların var bir bildiği herhalde ama onların bildikleri bizim pek işimize yaramıyor

bir de lastik ölçüsünden midir ya da bizim araca süspansiyon sistemi koymayı mı unuttular bilmiyorum ama çukura düştüğümde sanki kendi totomu yere vurmuş gibi oluyorum. aracın içerisinde herhangi bir yerden gelen çıtırtı vb sesler değil genelde tak tuk sesleri duyuluyor

güle güle kullanın yeni lastiklerinizibu arada hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelhurricane -- 6 Şubat 2012; 4:39:41 >

• 225 60r 16 lastik bukunan janta 235 veya 245 takilabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diskriminant

Arkadaşlar 2009 Model yeni kasa Honda City aracıma 185/55/16 ölçüsünde lastik bulamıyorum.Lastikçilere ebatı söylediğimde "Abi öyle bir ölçü yok yanlış bakmışsındır" diyenler yarıdan fazla emin olun!! Honda nasıl bir lastik ölçüsü kullanıyor,nasıl bir iştir bu.Yetkili servislerde de lastik yok.Yerine ne takayım dediğimde ........ gibi suratıma bakanlarda var.

Bir kaç markada bu ebatta lastik var.Onlarda çok pahalı ve siparişler geliyor. Bu ebat yerine ne takayım arkadaşlar? 195/55/16 mı yoksa 205/50/16 mı taksam?

Lastik işinden anlayan arkadaşlarımdan acil yardım bekliyorum......

Bizim müdürün 2011 model 1.4 Skoda SuperB arabası vardı. Orijinal Michelin lastikler vardı altında. Ön sağ lastiği kaldırıma vurmuş. Balon yaptırmış. Fiyat almak için Michelin bayilerini aradık. Lastik modelini söyledik. Tamamı Michelin'in o modelde lastiği olmadığını söyledi. Hatta binanın 7. katından 2 kere aşağı inip modeli iki kere teyit ettirdiler. Arabayı getirin dediler. Arabayı götürdüm. Modelini kendi gözleriyle gördüler. Sekreter kız şaşırdı. Çünkü çok geniş kataloglarında da yoktu bu model. Arabanın altındaki model ile birebir uyumlu aynı ebatta başka lastik taktılar. Altındaki orijinal lastiklerin de Skoda fabrikası için özel bir model olabilceğini söylediler.

Oluyor böyle tuhaflıklar.

• Evet bulması zor.

Piyasadan sordum 220 TL'ye Pirelli P6 Cinturato var.

İnternette Falken var. 165 TL.
  • city için 16' jant zaten çok fazla...13' falan da olur...kasmayın kendinizi...
  • 195/50/16 kumho kh-17 aldım tanesi 85lira canavar gibi lastik anadolu yakasından ki sizin ölçüler için alınıp kullanılabilir herhalde
  • Kesinlikle 195 50 16 dunlop yada kumho seçilebilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.