Şimdi Ara

Arabam öldümü 5100 Km ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
3.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Motorda hiçbir şikayet yokken bağırıp gitmeyince pedal alıştırması dediler o ne dedim yuvarlak açıklamalar yaptılar. Sanırım pedala basınca ne oranda benzin vereceğini beyine anlatıyorlarmış öbürüde pedalın alçaklığı yüksekliği falan filan deyip geçiştirdiler. Sonra dedimki beyine hiç bir işlem yaptınızmı yok yoook hayır hiiiç dokunmadık dediler.

Takas konusunda ise Prugeot merkezinin bile sanırım onayladığı bir işlem bu yani garanti dışında bırakılacak mekanik bir işlem yapılmadıki araca sarf malzemesi durumunda bişey yağ değiştirmek... Mesela yazıcı aldınız garanti süresince kartuşları bitince değiştirmek için servise gitmiyoruz bunuda bir garantici açıklama yaptı ama bu olay çoook karışık abi. Türkiyede bazı şeyler tam oturmadığı için hher kez farklı uygulama yapıyor kimi garantide kimi değil böyle geçip gidiyor işte :))
    İstanbul yolu üzerinde. Eskişehir yolu ODTU kavşağından İstanbul yoluna giden anadolu bulvarından istanbul yoluna batıkent istikametine doğru çık. 200 metre ilerde sağda hemen makromarket var onun park yerine girer gibi gir onun hemen yanında istanbul yoluna bakan sırada. Tabelası da istanbul yolundan gözüküyor.
    Yakup usta var. Eski peugeot yetkili servisi elemanıydı.
    adresini bilmiyorum ama numarası 397 81 30
  • Bu gün özel bir peugeot servisinde çalışan bir arkafaşımın sadece beni inandırmak için daveti üzerine yanına gittim. Çünkü o aracımda çekiş problemi olmadığını savunuyordu herkez gibi. Ustası çok deneeyimli ve servislerdeki bir çok ustanın onun yanında yetiştiğini belirtti. Ciddende yaşı yüksek elleri deneyimini anlatan bir amcayla kaşılaştım saçları kırlaşmaya başlamış. Çekişi ile ilgili hiçbir şey söylemedik sadece motor sesini dinlettik sorun varmı diye arabaya bindi bende yanına bindim. 1 vitese taktı hızını aldı sonra pat diye durdu tekrar 1 takıp denedi 2 ye attı ve gene durdu sonra normal şekilde seyir etmeye başladı.. Bana dönüp " Aracında çekiş kaybı var farkındamısın dedi" İnanın elini öpecektim adamın helal olsun dedim yüksek sesle. Estağfrullah ne alakası var apaçık ayna gibi ortada dedi. bende aylardır yaşadıklarımı anlattım. Dediki servilerdeki bir çok eleman benim yetiştirmem ama görüyorumki yetersiz oldukları durumlar varmış nasıl iyi derler bu arabaya !!! Yeminle dondum kaldım kimse anlamadı adam güm diye anladı. Döndük motoru dinledi motorda birşey yok için rahat olsun dedi sadece bağırıp az gittiği için fazla ıısınıyor hepsi bu dedi. Dedimki yapın siz ne kadarsa ödeyim bıktım servislerden. cevabı aynen şuydu " Yeğenim para kolay kazanılmıyor, Garantili bu araba yazık olur ben senden o parayı alamam kusura bakma. Ama illa yap dersen bulur yaparım arızayı ama para alamam bizim elemanın arkadaşısın üstelik. Garanti dışı bırakmayalım servisler eninde sonunda bu olayı çözmek zorunda" Dedi.

İnanın bende artık problem sanırım derken adam olayı beş dakikada anladı. Ustalık bu ustayım diye ortada dolananlar bu adamın eline su dökemezler. Nescafe ısmarladı ve dediki bu arabada çok rahat 30-35 hatta 40 beygir kayıp var buna kalıbımı basarım dedi. Bu dedim ciddi bir rakam eminmisin evet dedi tabiki ama merak etme problem bence çok küçük bir problem sensörler veya gaz kelebeği kesinlikle çözülecek göreceksin bu arac eskisi gibi uçar merak etnme dedi..

Bunu sizinle paylaşmak istedim gelişmeleride bildiririm sizlere teşekkürler...

• Hadi gözün aydın hocam problemin çözümüne az kalmış merakla bekliyoruz

• Hocam gelişmelerden bizide haberdar edersen seviniriz.

Orjinalden alıntı: karbey

Bu gün özel bir peugeot servisinde çalışan bir arkafaşımın sadece beni inandırmak için daveti üzerine yanına gittim. Çünkü o aracımda çekiş problemi olmadığını savunuyordu herkez gibi. Ustası çok deneeyimli ve servislerdeki bir çok ustanın onun yanında yetiştiğini belirtti. Ciddende yaşı yüksek elleri deneyimini anlatan bir amcayla kaşılaştım saçları kırlaşmaya başlamış. Çekişi ile ilgili hiçbir şey söylemedik sadece motor sesini dinlettik sorun varmı diye arabaya bindi bende yanına bindim. 1 vitese taktı hızını aldı sonra pat diye durdu tekrar 1 takıp denedi 2 ye attı ve gene durdu sonra normal şekilde seyir etmeye başladı.. Bana dönüp " Aracında çekiş kaybı var farkındamısın dedi" İnanın elini öpecektim adamın helal olsun dedim yüksek sesle. Estağfrullah ne alakası var apaçık ayna gibi ortada dedi. bende aylardır yaşadıklarımı anlattım. Dediki servilerdeki bir çok eleman benim yetiştirmem ama görüyorumki yetersiz oldukları durumlar varmış nasıl iyi derler bu arabaya !!! Yeminle dondum kaldım kimse anlamadı adam güm diye anladı. Döndük motoru dinledi motorda birşey yok için rahat olsun dedi sadece bağırıp az gittiği için fazla ıısınıyor hepsi bu dedi. Dedimki yapın siz ne kadarsa ödeyim bıktım servislerden. cevabı aynen şuydu " Yeğenim para kolay kazanılmıyor, Garantili bu araba yazık olur ben senden o parayı alamam kusura bakma. Ama illa yap dersen bulur yaparım arızayı ama para alamam bizim elemanın arkadaşısın üstelik. Garanti dışı bırakmayalım servisler eninde sonunda bu olayı çözmek zorunda" Dedi.

İnanın bende artık problem sanırım derken adam olayı beş dakikada anladı. Ustalık bu ustayım diye ortada dolananlar bu adamın eline su dökemezler. Nescafe ısmarladı ve dediki bu arabada çok rahat 30-35 hatta 40 beygir kayıp var buna kalıbımı basarım dedi. Bu dedim ciddi bir rakam eminmisin evet dedi tabiki ama merak etme problem bence çok küçük bir problem sensörler veya gaz kelebeği kesinlikle çözülecek göreceksin bu arac eskisi gibi uçar merak etnme dedi..

Bunu sizinle paylaşmak istedim gelişmeleride bildiririm sizlere teşekkürler...

KARDEŞ KENDİ ARABAMIŞ GİBİ SEVİNDİM BİZİ GELİŞMELERDEN HABERDAR ETMEYİ UNUTMA

• hocam arabayi dyno teste soksalar gorunmezmi acaba cekisten yada beygirden dustugu (cok zekiyim dimi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 14 Mayıs 2007; 15:44:58 >
    Amd Ryzen 9 3900X - MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi - XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra - 4x 4Gb Hynix DDR-4 2400@3066 - Thermaltake Toughpower 1200 W - Corsair Air 540 - Samsung Evo 860 1TB SSD ...vs vs vs
  • Enigma, bozdem07,morbid,vezir scan,erenuz,türbülans ve diğer tüm dostlar gerçekten ilginiz moralimi düzeltmeye yetiyor sağolun. Ne güzel burada sıkıntıları dertleri paylaşmak. Bu gün arayan soran olmadı bakalım yarın nolcak Servis gaz kelebeği siparişi verdi onu bekliyoruz bakalım. İstanbuldan söylenen ekip aramadı ama. Dyno testine aslında bu haliyle bir sokup duruma bakmayı bende çok istiyorum ve merak ediyorum ne çıkacak acaba kaç beygir kayıp var. Ama bugün tüm gün oradan oraya koştur dur. Ama belki yarın fırsat bulursam götüreceğim bununla ve diğer tüm gelişmeleri sizlere aktaracağım.

Tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkürler ve selamlar arkadaşlar...
  • Evet arkadaşlar koskoca iki aydır çözülemeyen sorunu zannediyorum hallettik. Şimdi bu servisteki abiler "yok bu aracın çekişi çok iyi bişey yok psikolojik" deyip yolluyorlardıya beni. Gittim dyno testine 110 Bg araç 81Bg çıktı. Dyno testi yapan adamda şaşırdı dedimki bizim büyük ustalarımız boşuna ekmek yiyor işte iki aydır bişeyi yok diyip yolluyorlar beni. benim psikolojimdenmiş. Adam deliye döndü nasıl olur yaw bu arabaları millet beleşmi alıyor bağırdı çağırdı çok şaşırdım valla :) Bende hemen yakındaki ve daha önce gitmediğim bir servise Fatih Peugeota yönlendirdiler.

Cidden abartmıyorum akşamın bir körü gittim kapanışa yakın makın demeden hemeeen bir usta atladı kayıt açtırdı aldı eline laptopu enjeksiyon yazılımı bir güncelleyelim dedi. Aracı iki dakikada soğuttu yazılımı güncelledi ardındanda duruma göre oksijen sensörüne bakarız abi dedi. Hiç canını sıkma problem neredeyse buluruz yaparız dedi çok şaşırdım cidden!!! İnanılmaz bir yaklaşımdı cidden. Araba canavar gibi oldu cidden. İki koca aydır 110 beygirlik bir acı 80 beygire düşürüp sonra müşteriyi suçlayan diğer serviste ağzını havaya açsın. Allaha havaale ediyorum hepsini. Mahkemeye verip hepsini hoplatmayıda biliyordum ama...
    Yinede yarın veya sonraki gün Oksijen sensörünüde kontrol ettireceğim keza bu defada araç kalkarken adeta atıyor parçalıyor esp olmasına rağmen pati çekiyor:)) Önceden istesende zorlasanda pati çekemiyordu gaz yemiyordu şimdi kendiliğinden patiye geçiyor. Bu kadar olur cidden yaa.

Ustanın sözleri:
    Abi hiç bozma moralini bu hasta ben doktorum sırasıyla tüm ihtimalleri dener buluruz çözeriz sıkıntıyı
    Sen yeterki moralini bozma altı üstü mekanik ve program ne olursa olsun çözülür
    Daha sonra bir sorun hissedersen anında getir,Onca para verip almışsınız bizde size keyifli ve sorunsuz sürüş için burayı açıp ekmek yiyoruz

Mantalite farkına bakarmısınız arkadaşlar yaw. Bir yerden arabayı al ilk defa oraya götür iki ay deli etsinler seni bir yer 15 dakikada olayı çözsün ve ağzından bal damlasın...
    Ankara büyük sanayi Fatih peugeot arkadaşlar peugeotu olan arkadaşlar kesinlikle buraya gitsin... Keza artık diğer servisler beleş hizmette verse ağızlarını havaya açsınlar.. Yazıklar olsun.

Hepinize çok teşekkür ederim Gelişmeler olursa ayrıca aktaracağım sağolun dostlar...

• HADİ GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞ ALLAH KAZA BELA VERMESİN HAYIRLI SÜRÜŞLER
    quote:

Orjinalden alıntı: karbey

Evet arkadaşlar koskoca iki aydır çözülemeyen sorunu zannediyorum hallettik. Şimdi bu servisteki abiler "yok bu aracın çekişi çok iyi bişey yok psikolojik" deyip yolluyorlardıya beni. Gittim dyno testine 110 Bg araç 81Bg çıktı. Dyno testi yapan adamda şaşırdı dedimki bizim büyük ustalarımız boşuna ekmek yiyor işte iki aydır bişeyi yok diyip yolluyorlar beni. benim psikolojimdenmiş. Adam deliye döndü nasıl olur yaw bu arabaları millet beleşmi alıyor bağırdı çağırdı çok şaşırdım valla :) Bende hemen yakındaki ve daha önce gitmediğim bir servise Fatih Peugeota yönlendirdiler.

Cidden abartmıyorum akşamın bir körü gittim kapanışa yakın makın demeden hemeeen bir usta atladı kayıt açtırdı aldı eline laptopu enjeksiyon yazılımı bir güncelleyelim dedi. Aracı iki dakikada soğuttu yazılımı güncelledi ardındanda duruma göre oksijen sensörüne bakarız abi dedi. Hiç canını sıkma problem neredeyse buluruz yaparız dedi çok şaşırdım cidden!!! İnanılmaz bir yaklaşımdı cidden. Araba canavar gibi oldu cidden. İki koca aydır 110 beygirlik bir acı 80 beygire düşürüp sonra müşteriyi suçlayan diğer serviste ağzını havaya açsın. Allaha havaale ediyorum hepsini. Mahkemeye verip hepsini hoplatmayıda biliyordum ama...
    Yinede yarın veya sonraki gün Oksijen sensörünüde kontrol ettireceğim keza bu defada araç kalkarken adeta atıyor parçalıyor esp olmasına rağmen pati çekiyor:)) Önceden istesende zorlasanda pati çekemiyordu gaz yemiyordu şimdi kendiliğinden patiye geçiyor. Bu kadar olur cidden yaa.

Ustanın sözleri:
    Abi hiç bozma moralini bu hasta ben doktorum sırasıyla tüm ihtimalleri dener buluruz çözeriz sıkıntıyı
    Sen yeterki moralini bozma altı üstü mekanik ve program ne olursa olsun çözülür
    Daha sonra bir sorun hissedersen anında getir,Onca para verip almışsınız bizde size keyifli ve sorunsuz sürüş için burayı açıp ekmek yiyoruz

Mantalite farkına bakarmısınız arkadaşlar yaw. Bir yerden arabayı al ilk defa oraya götür iki ay deli etsinler seni bir yer 15 dakikada olayı çözsün ve ağzından bal damlasın...
    Ankara büyük sanayi Fatih peugeot arkadaşlar peugeotu olan arkadaşlar kesinlikle buraya gitsin... Keza artık diğer servisler beleş hizmette verse ağızlarını havaya açsınlar.. Yazıklar olsun.

Hepinize çok teşekkür ederim Gelişmeler olursa ayrıca aktaracağım sağolun dostlar...

• Valla bende senin kadar sevindim dostum kolay değil yani bu devirde araba almak için o kadar para veriyosunuz bu gibi arızalarla karşılaşmak gerçekten insanı üzüyor. Umarım eskisi gibi olucak aracın kazasız günlerde kullan.
    uzun zamandır takip ediyorum sorununu, teknik bilgim olmadığı için herhangi bir tavsiyede bulunamadım ama kendimi senin yerine koydum. araba kolay alınmıyor. o kdar zahmetle aldığın bir şey bu küçük bir alette olabilir, firmanın böyle sorumsuz davranmasıda kabul edilmez .
    AMA EN SONUNDA SORUNUN HALOLDUĞUNA SENİN ADINA GERÇEKTEN SEVİNDİMN. KAZASIZ GÜNLER. İYİ OLAN HAKKETTİĞİ GİBİ İŞİNİ YAPAN USTALAR, FİRMALAR VAR. İNŞ ÖYLELERİ İLE KARŞILAŞIRIZ.
    sorununu çözmene yada çözme yönünde attığın adıma saygı duymak lazım.Çünkü mühendislikte her zaman bir çözüm vardır ancak en iyi çözüm için doktor benzetmesi doğru olmuş.Kesin elindeki belden dyno testidir.
    bu belyegi her türlü yasal hakkını isterken kullanabilirsin.Çünkü kaybın psikolojik olmadığını bu kanıtlar.Aynen kan testinde alınan sonuçlar gibi güç kaybının olması araçta bir sorun olduğunun kesin ve yadsınamaz delilidir.Belki 2-3 beygir hata olsa testde hata var diyebilirler ancak bu kadar fark artık yadsınamaz bir eksikliktir.
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

Benim anlamadığım bir servis ustası nasıl olur da "ilk halini bilmemek"ten bahsedebilir? El yapımı özel bir üretim mi bu? Aracın standart çalışması bellidir. Sorun varsa vardır, yoksa yoktur. Daha onu bile anlayamıyorlarsa...Nasıl bir mantıktır bu?

yorumu okuyunca benimde aklıma o geldi ne demek bilmiyorum ilk durumu

hocam başka bir servise götür mutlaka anlayan biri çıkar
    roman gıbı okudum topiği,zaman zaman gozlerım doldu. ama mutlu sonla bıtmısya...budur işte....,ıkı farklı anlayısıyla harmanlasmıs bır calısma gıbı olmus.komplex bı ulkede yasamanın guzel ve kotu yonleri..

kazasız surusler
  • Evet Türkiyede maalesef bazı sektörlerin tam oturmaması veya hala insanımızın bazı duyargalarında sıkıntılar olduğu için iletişime geçmek derdimizi dinletebilmek zor oluyor. Keza iki ay boyunca araca normal bişey yok diyen insanlar yetkili servis. 30BG bir kaybı nasıl olurda anlayamazlar hayret ediyorum cidden. Kaç defa test sürüşüne çıktık üstelik. Ama sağlık olsun tek temennim benim yaşadığım bu komedi filmi gibi olayı başka insanların yaşamaması. Az önce İstanbul a bir mail daha attım. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ettim. Ve Fatih servisinin yaklaşım ve iş ahlakını servislerdeki scala olması gerektiğini söyledim.

Şİmdi son olarak eski servisin sipariş ettiği gaz kelebeğini taktırmak için yarın veya sonraki gün servise gitmem gerekiyor keza parça gelmiş taktırmamak bana sıkıntı yaşatabilir. Biz parça istedik kendisi taktırmadı diyebilirler sorumluluk benden gitmiş olsun.Yine detayları siz sevgili dostlarla paylaşırım.

Hepinize çok çok teşekkürler dostlar duyarlılığınız ve birlikte olmak adına vakit ayırdığınız için.... Hepinize kazasız ve mutlu günler diliyorum...

• hocam sorunu çözdüğüne sevindim walla yaws hadi gözün aydın

bu adamlar ise yaramaz adamlar dan biri gece falan arabayi alip yaris falan yapmislarsa o aradada bir yere tosladiysa farlari ondan degistirmis olabilirler

yoksa cin mali oyuncak araba degilki kardesim neticede peugeot herkes biliyor bu markayi
    biz eskiden toros a yan sanayi farlar almistik bilmem kacbin km bindik sattik hala oyle yeni gibiydi

o uzden baska bir aciklama gelmiyor

debriyaj icinde bir ihtimal yag bulasmis olabilir iyimser yaklasim ama yinede servis bunu acip cozumunu bulmasi gerek

bir ihtimalde bu ise yaramaz adam yaris yapti harbiden arabayi dondurduler falan balatayi yediler

bes bin km de arabayi bakima goturuyorsun araba yi onbir km suruyorlar farlar degismis debriyaj kaciriyor

olacak ismi yaaa

el frenini cek birinci vites te kaldirmaya calis araba sayet stop etmeden tekerlek donmedii halde motor devri yukseliyorsa debriyaj 100%
    ama el freni cekili birinci viteste yuklendigin zaman tekerlekler donuyor ve hatta arka tekerleri surukluyorsa hic bir problem yok

baska yerde aramak lazim

ama yinede sen bir yere sikayet et
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.