Şimdi Ara

Arabadan gelen ses ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, aracım clio 4 1.5 dci 16 bin kmde. Son bir haftadır ön taraftan tuhar bir ses duyuyorum, servisten randevu aldım ancak bayram yoğunluğu nedeniyle 20 gün sonraya verdiler o yüzden belki bilen çıkar diye sormak istedim canımı sıktı çünkü bu durum. Öncelikle araç park halinde beklerken deviri 1000-1300 arasına getirdiğimde bu ses çok azda olsa duyuluyor, vites fark etmeksizin seyir halinde düz yolda 1300 devir sonrası ses kesiliyor. Rölantide yokuş aşağı bozuk yolda sesi duyabiliyorum, motordan gelip gelmediğini test etmek için düşük süratte motoru stop edip devam ettim yine ses geliyor. Benim tahminime göre o devir aralığında motor bir vibrasyon yaratıyor ve birşeyi titretiyor, stop edip ilerlediğimde ise busefer yolun bozukluğundan dolayı birşey titriyor, ses tam olarak seri halde "lıkır lıkır" sesi. Herhangi bir tahmini olan varmı acaba?







  • Bence amortisörlerden kaynaklanıyor hocam,sese dair yaptığınız tanım bana onu hatırlattı.Çamurluğun yanından bakın amortisörlere veya göremezseniz telefonu sokup fotoğrafını çekin,yağı dışarı sızmışsa eğer patlamıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amortisör ve takozları, motor ve şanzıman takozları, ön takım ve alt tskım gözden geçirilmeli. Brnce sanayide bi gösterin. Tehlike arz eden bişeyse ya araca binmeyi ya da basit bişeyse sanayide yaptırın Bir civata_somun bile gevşemiş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.