Şimdi Ara

Arabadan anlamayan, yalniz basina araba alamaz mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabadan anlamayan biri olarak ekspere gidersem eksper raporuna gore alabilir miyim. Eksper raporunda, bakimi gelmis mi balata bitik mi gibi masraf cikaracak sorunlar yazilir mi?

Her aldigim arabayi ekspere gotursek para dayanmaz. Dedigim gibi cikmazsa eksperi oderim diyen saticiya hic denk gelmedim.

Arabadan anlayan saglam bi tanidik da yoksa araba alamayacaz mi.

Kendi basina arabadan anlamayip alan arkadas var mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aliriza81 kullanıcısına yanıt
    İstanbulda umran oto expertiz var bence oraya sokarsan alinabilir . Bana herseyini teker teker soylemisti . Surda indirim isteyin, onun haricinde sorunu olmayan alincak arac demislerdi .

• Onur1111110 O kullanıcısına yanıt
    Hocam istanbulu hic bilmiyom :(

• alirsin almasinda,ortalik cakal dolmus.ozellikle ikinci el isinde okadar cok adi insan varki.gozunuzu iki dakikada boyar hurda haldeki araci allayip pullayip sorunsuz diye satarlar.tavsiyem,araci sanayiye ya da her markaya bakan computest yapan yerlere degil,markanin yetkili servisine goturun.gecmis bakim kayitlari,boya,degisen,motor,elektronik kontrolunu yaptirin.plakadan ve sasi numarasindan tramer kayitlarinada bakin.aracin tun fobksiyonlarinin calisip calismadigini,icini,dugmeleri,ivir zivir ne varsa kontrol edin ve calisip calismadigindan emin olun.atlayacaginiz her eksiklik size masraf ve can sikintisi olarak donecektir.

• Bi tanıdık arkadaş falan varsa onun ustasıyla konuşabilirsin,exper'ler kopartaya bakıyor diye biliyorum ben sadece yanlışmıyım
  • anka0658 kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis calismayan aksamlari soylemez mi

• Eksperi öderim dese de exper yapan yerler de ayrı mal. Hatasız arabaya tavan boyalı diyen çıkıyor... Ona mı inanacaksın şimdi... Ne diye para veresin böyle bir bilgiye?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba fiyatlarindaki saçmalık
    geçen hafta açıldı
    bu araba nasi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En azından Türkiye'de alamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Yetkili servis calismayan aksamlari soylemez mi

genel olarak bakarlar ama ornegin cam acma dugmeleri calisiyormu,elektrikli aynalar faalmi,havalandirma dugmeleri aktifmi v.s gibi ufak seylere pek bakmazlar.servis kaportaya,alt takimlara,motora,kaza varmi gibi daha genel seyleri kontrol eder.icinin plastik aksamlari kirilmis,asinmis,radyosu calismiyormus... bunlara bakmaz.bunlari siz ince ince elden gecirin.

• Alırsınız ama bilen biri olsa hatta özellikle o modelden kullanan bir tanıdık varsa onu götürmek daha iyi olacaktır.

En basiti şudur.Aracı yetkili servise sokarsınız ne masrafları var diye sordurur bir fiyat alırsınız.

Parça ve işçilik fiyatını ayrı alın.

Sonra internetten baktığınız iyi bir kaporta ekspertizine gidin derim.

Oradan bir eleman alıp testte çıkın o da bir baksın araca.

Birde dynoya çıkarın arabayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 3 Ağustos 2014; 13:36:02 >
  • Sağlam kazık yersiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken yoruldum hayatta tek basima alamam ben bu arabayi

• balata bitik olsa ne olur 50 lira bir çift balata, sen asıl hasarı tramerde gözükmeyen pert kaydı olan arabayı alma, kaç kişinin hayatı kaydı bu yüzden
  • Hocam balata derken baskı balatayı kastettim, o da en az 500 kağıta değişiyor.
  • Valla böyle bir durumda afedersiniz ama düdüklenme ihtimaliniz bayağı yüksek olur. Galerici-tamirci anlaşmalı olaylar gördük, duyduk. Araba da her zaman alınan bir şey değil, yanınızda arkadaşınız varsa dahi götürülüp büyük bir yerden yazılı rapor almak en doğrusu olacaktır.
  • Bu durumda en akıllıca davranış insanların çoğu gibi imkan varsa yeni araç almaktır. Hoş orada bile işin garantisi yok ama..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araci alirsin kasko yaptirmaya gittiginde yaptiramazsin elinde kalir. Artik bu dolandiriciliklar yuzunden insan kendi arabasini zor satiyor. Millette ucuz sifir araclara yoneliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arabadan cok iyi anlamiyprum. Bu yuzden biraz fazla verip 0 km begendigim arabayi aliyorum. Arabadan cok iyi anlamiyorsaniz 0 km alin kafaniz rahat binin.

Alınır tabii ki fakat dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü artık herkes birbirini kandırmaya çalışıyor.

Her arabayı expertize götürmeyin. Öncelikle konuşun bir arabada karar kılın. Satıcının söylediklerine göre mesela size

sol kapıda ve çamurlukta boya olduğunu söyledi. km falan size uygun vs herşeyi uygunsa arabayı sağlam olan bir expertize sokun. Satıcının dediği yere götürmemenizi tavsiye ederim. ve götürmeden önce satıcı ile anlaşın. eğer bu arabada senin dediğinden başka birşey çıkarsa expertiz parası sana ait yok senin dediğin gibi ise bana ait diyeceksin. Expertiz'de adamın dediği gibi ise parasını ödeyin ve alın.
    Arabadan anlamasan bile hocam bi tanıdıgınla git ordan arabayı aldın diyelim notere gitmeden once tanıdıgın bi usta varsa ona git arabayı iyice bi goster oyle al derim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.