Bildirim
Araba sürme korkusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
35 yaşındayım. 2003 yılında ehliyet aldım. Şu anda kaza falan yapmamama rağmen araç sürme korkum var. Binesim gelmiyor. Ama mecburiyetten bindiğim zaman dakikalar içinde son derece rahatlıyorum ve profesyonel biçimde kullanıyorum.
İlk zamanlar çok normaldir. Öğrendikçe alışıp rahatlayacaksınız. İlerde benim gibi bir durumla karşılaşırsanız bir doktora gidin. Benimki sorun derecesinde. Siz yeni başlamakta olduğunuzdan çok normal. -
Ben sürüyorum da sıkışık trafikte geçer mi araba burdan, döndürebilirmiyim burdan gibi korkularım var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"Kimler kimler sürüyor" mentalitesi ile ilk yarım saatte atarsın korkuyu üzerinden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiç mi uzun şase sprinter süren teyze görmedin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O mantık güzel.Çok fena yükseklik korkum olmasına rağmen "ufacık çocuklar bile biniyor ben niye gitmeyeyim" falan diye düşündüm ilk defa yükseklik korkumu yendim.Hatta ondan sonra uçağa bile binebildimquote:
Orijinalden alıntı: Tisikkirlir Sipirmin
"Kimler kimler sürüyor" mentalitesi ile ilk yarım saatte atarsın korkuyu üzerinden
Araba konusunda da bunu uygulamayı düşünüyorum.
İşe falan arabayla gitmiyor musunuz? Düzenli kullanımınız var mı?quote:
Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı
35 yaşındayım. 2003 yılında ehliyet aldım. Şu anda kaza falan yapmamama rağmen araç sürme korkum var. Binesim gelmiyor. Ama mecburiyetten bindiğim zaman dakikalar içinde son derece rahatlıyorum ve profesyonel biçimde kullanıyorum.
İlk zamanlar çok normaldir. Öğrendikçe alışıp rahatlayacaksınız. İlerde benim gibi bir durumla karşılaşırsanız bir doktora gidin. Benimki sorun derecesinde. Siz yeni başlamakta olduğunuzdan çok normal.
Hayır otobüs vb ile gidiyorum.
Düzenli kullanımım yok. Ama sürüşümü şöyle tarif edeyim tecrübeli saçları ağartmış amcalar vardır ya, onlar gibi son derece dikkatliyim. Ön panelimde bir ışık yansa derhal önlem alabiliyorum. Hızlı kullanmıyorum, trafikte agresif bir insan değilim. benim zihniyetim biraz gamyoncu amcalar gibidir. Bir sıkıntı olduğunda takip eden araçları falan yönlendiriyorum. Ama gel gelelim nedenini bilmediğim bir panik atak var kötü birşey olacakmış gibi sıkıntı halleri falan yaşıyorum devamlı. Doktorum panik bozukluğu dedi. -
Agresif değilseniz iyiymiş.İnsanlar bir olayda öfkesini kontrol edemiyor daha kötü oluyor
Yok öyle bir agresiflik yoktur bende. Karşı taraf hatalı bile olsa pardon manasında elimi kaldırıp devam ediyorum. Bunu bana hem kurstaki hocalarımız hemde yıllarca kamyon şoförlüğü yapan tanıdıklarımız söylemişti. Ben haklıyım sen haklısın olmaz trafikte. Güvenli şekilde yoluna bakacaksın. Şimdi onlara duacıyım. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadıysam bu kafada olduğum içindir. -
Aklımı okumuşsun sanki. Ben de hep düşünüyorum bunu. Gözümde çok büyüyor bu araba kullanma işi.
Gaz ayağında fren ayağında her şey kontrolün altında, aynalara baktığın sürece asla kaza yapmazsın. Şehir içinde hız sınırlarına uy kimseyi ezme kafi. Korkacak bir durum yok küçücük çocuklar yaşlı başlı insanlar araba sürüyor bunu düşün.
Öğrenir öğrenmez tek başına sür arabayı, yoksa korkunu yenemezsin. Sabahın 6sında kalkıp tek başıma sürerek öğrendim gayet de iyi sürüyorum şuan 4 yıl oluyor.
İstanbul trafiği gibi bir trafikte ne yaparım falan diye düşünmüyor değilim.Ama dediğiniz gibi üstüne gitmeden yenilmez korkular.Ehliyeti bir alayım ilk fırsatta tek başıma sürmeye çalışıcam.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FAB52FBB2
Gaz ayağında fren ayağında her şey kontrolün altında, aynalara baktığın sürece asla kaza yapmazsın. Şehir içinde hız sınırlarına uy kimseyi ezme kafi. Korkacak bir durum yok küçücük çocuklar yaşlı başlı insanlar araba sürüyor bunu düşün.
Öğrenir öğrenmez tek başına sür arabayı, yoksa korkunu yenemezsin. Sabahın 6sında kalkıp tek başıma sürerek öğrendim gayet de iyi sürüyorum şuan 4 yıl oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ehliyeti aldıktan sonra arabayı kullandıkça korkun azalacaktır. Kontrol sende, kurallara uyarsan, bilinçli olursan kimseye zarar vermezsin. -
Surunce duzelir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kontrol sende arkadaşın dediği gibi. Bende arabayı üçüncü sürüşümde bunu anca idrak edebildim . 2 haftada tamam oldum gibi. 6 ay sonrada ilk aracımı alacağım bakalım neler olacak. Benim yanımda pederde olmayacak şehırdışında üniversitede tek başıma kullanacağım. Onun korkusu var birtek.
Reis sürdükçe yürümek veya yemek yemek gibi bir eylem haline geliyor hiç düşünmüyorsun bile yaparken. Tek sıkıntısı insanlarla ters düşmeyi öğrenmen gerekiyor. Zorla öne geçmezsen kimse sana yol vermiyor vb. gibi şeyler..
Bir de tehlikeli olabilir bazı durumlarda alttan almak lazım. Bugün mesela bir herife yol vermeden geçtim. Yavaş geliyordu ve baya gerideydi ama telefonuna falan bakıyordu herhalde çok geç gördü. Arkamdan sövdü gaza basıp beni takip etti önümü kesti. Bayağı tırsmıştım silah çıkarırsa falan diye. Ama baktı arabada 3 erkeğiz, "kardeşim öyle yapman yanlış, başkalarını da düşünerek sür" falan zırvaladı uzayıp gitti dangalak. Manyak tip çok.
Edit: Yanlış anlaşılmasın yol vermek iyidir. Uyanıklara fırsat verme sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UpTheIrons -- 29 Ağustos 2019; 0:5:32 >
bu da benim eski maream ama sattım bu arabada öğrendim araba kullanmayı başta korktum ama sonra sıkıntı olmadı ben araba delisiyimdir.. -
Yani arabanın da en nihayetinde insan yapımı olduğunu,teknolojinin bir harikası olduğunu kabullenirsen bence sıkıntı biter.Bende öyle olmuştu
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ondan da korkuyorum.Bir tanıdığın başına olay gelmişti.Yolda manyağı biri ışığı beklerken çarpmış üstüne bir de bunu suçlamış,saldırmış falan.Arkadaş 21 yaşında bu barzo dayı bildiğin.Karşısında genç var diye üstüne yürümüş hatta tokat falan atmış.Bayağı bir uğraştırmıştı onları.
Adam ışıkta beklerken kendi gelip arkadan çarpıyor düşünün yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

|
Benzer içerikler
- avşarlar neden sevilmez
- nargile camı kırıldı
- ankarada en ucuz gross market hangisi
- kontrplak ile oda bölme
- bambu metodu nedir
- google çizim yap
- huawei boykot mu
- prompt mühendisliği nedir
- en ilginç rekorlar
- dc açıldı mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X