Şimdi Ara

Araba Sevdası Ve Felatun bey ile Rakım Efendi'yi okuyanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu 2 roman da klasisizim , realizm ve romantizm akımı var mıdır ? varsa nasıl etkilenmişlerdir

• Arkadaşlar sınav sorusu lütfen
  • Araba sevdası ilk realist roman

Bir tek bunu biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bende biliyorum da işte romanlar nasıl etkilenmiştir soru bu sınav
  • 11. sınıf mısın?

felatun solcunun tekidir. rakım beyle zihniyet farklılıkları vardır. bende okumadım, arkadaşlardan duydum araba sevdasının da arabayla ilgisi yok. araba dediği at arabası edebiyat kitabında kısaltılmışı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 9 Aralık 2012; 22:06:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

11. sınıf mısın?

felatun solcunun tekidir. rakım beyle zihniyet farklılıkları vardır. bende okumadım, arkadaşlardan duydum araba sevdasının da arabayla ilgisi yok. araba dediği at arabası edebiyat kitabında kısaltılmışı var.

Hocam soru şu , bu 2 roman realizm , klasisizm ya da romantizm den etkilenmiş midir ? etkilenmişse bu romanda nasıl geçer gibi saçma sapan bir soru

Evet 11. sınıfı açıktan okuyorum malesef..

• Araba sevdası - Recaizade mahmut ekrem
    Felatun bey - Ahmet mithat efendi

Recaizade mahmut ekrem 2.dönem tanzimat sanatçısı oldugu için realizim akımından etkilenmiştir ve bu yüzden ilk realist romanı yani araba sevdasını yazmıştır (bu arada 1.dönemde ağırlıklı olarak romantizm işlenir, 2.dönemde ise romantizme karşı çıkan akım olan realizm baş gösterir)

Felatun beyin akımını bilmiyorum fakat ahmet mithat efendinin bir özelliği var romanda arada kendi düşüncelerinide katmıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sogukadam

Araba sevdası - Recaizade mahmut ekrem
    Felatun bey - Ahmet mithat efendi

Recaizade mahmut ekrem 2.dönem tanzimat sanatçısı oldugu için realizim akımından etkilenmiştir ve bu yüzden ilk realist romanı yani araba sevdasını yazmıştır (bu arada 1.dönemde ağırlıklı olarak romantizm işlenir, 2.dönemde ise romantizme karşı çıkan akım olan realizm baş gösterir)

Felatun beyin akımını bilmiyorum fakat ahmet mithat efendinin bir özelliği var romanda arada kendi düşüncelerinide katmıştır.

Çok sağol hocam araba sevdasını kaydettim biraz daha bilgi edindim mi tamamdır hala yardımları bekliyorum
  • kardeş ikisinide okudum ikisindede yanlış batılılaşma anlatılıyor realizm kesinlikle var içlerinde ancak klasizm ve romantizmden emin olamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.