Şimdi Ara

Araba Sahibi Olmadan Büyük Köpek Bakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 21 yaşındayım üniversite öğrencisiyim.Küçüklüğümden beri hayalim bir köpek sahibi olmak ve köpeklere bayılıyorum.Aklımda ve hayalimde bir golden var fakat arabam yok.Günlük yürüyüşler için pek sorun değil ama hayvanı arada büyük parklara ya da çimlik açık alanlara götürmek isterim onun daha da mutlu olması için.Araba olmayınca bu iş biraz problem oluyor.Sanırım metroya taşıma kafesi olmadan hayvan alınmıyor 30 kilo hayvanı hadi bi şekilde koydum kafes diyelim , metrodan inince o taşıma kutusunu nereme koyucam.Sahiplenmek istediğim için de muhtemelen 1 yaş civarında bir hayvan olacak yavru denk gelme ihtimali biraz az gibi. Memlekete 1-2 haftalığına gitmek pek problem değil arkadaşa emanet ederim ya da şehirlerarası hayvan taşıma şirketlerinin bi tanesiyle götürebilirim (uçaklarda da 30 kilo köpekler için 260 lira istiyormuş -en azından THY- o iş de biraz zor gibi)

    Geçmişte köpek bakmış ya da şu an bakmakta olan arkadaşlara sorum (özellikle öğrencilere)şahsi bir araç sahibi olmadan büyük köpek bakmayı (yemek su ver uyut değil mutlu ederek bakmayı) nasıl başarabilirim ? Siz nasıl başarıyorsunuz ? tavsiyelerinizi bekliyorum.







  • Sırf köpek için araba değistirmiş biri olarak bu talebiniz için araba şart diyorum. Bulundugunuz yere yakin park vs vardir aslinda, illa ki piknik alanina goturmek zorunda degilsiniz. Sahiplenmek istediginiz ırk zaten oyuncu, çevreye çok zararı olmaz. Biraz da sizden kopmayacak, serbest kaldığında başını alıp gitmeyecek şekilde egitebilirseniz hiç sıkıntı yaşamazsınız. Başlarda insanların çok yoğun bulunmadığı saatlerde (sabah erken, akşam gibi) denemeler yaparsiniz sonra alisinca fark etmez zaten zaman-mekan. Ama bu egitim zaman alır, en azindan 3-4 ayınızı alır diye dusunuyorum.

    Yalnız köpek sahiplenmek konusundaki tek endişeniz gercekten bu mu? Maddi ve manevi olarak yillar boyu size bagli bir can sahibi olacaksiniz. Evde hic buyumeyen bir bebek olacakmis gibi dusunun. Sonra henuz ogrenci oldugunuzu dikkate alıp 3 defa daha dusunun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 6 Şubat 2020; 11:13:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rock steady

    Sırf köpek için araba değistirmiş biri olarak bu talebiniz için araba şart diyorum. Bulundugunuz yere yakin park vs vardir aslinda, illa ki piknik alanina goturmek zorunda degilsiniz. Sahiplenmek istediginiz ırk zaten oyuncu, çevreye çok zararı olmaz. Biraz da sizden kopmayacak, serbest kaldığında başını alıp gitmeyecek şekilde egitebilirseniz hiç sıkıntı yaşamazsınız. Başlarda insanların çok yoğun bulunmadığı saatlerde (sabah erken, akşam gibi) denemeler yaparsiniz sonra alisinca fark etmez zaten zaman-mekan. Ama bu egitim zaman alır, en azindan 3-4 ayınızı alır diye dusunuyorum.

    Yalnız köpek sahiplenmek konusundaki tek endişeniz gercekten bu mu? Maddi ve manevi olarak yillar boyu size bagli bir can sahibi olacaksiniz. Evde hic buyumeyen bir bebek olacakmis gibi dusunun. Sonra henuz ogrenci oldugunuzu dikkate alıp 3 defa daha dusunun.
    Teşekkürler öncelikle yazdıklarınız için. Evet şu an tek endişem bu dediğim gibi 15 yıllık bir düşünce bu ve 15 yıl boyunca eğrisi doğrusu düşünülüp sorumluluk olarak hazır olduğuma karar verdiğim bir süreç. Maddi manevi ihtiyaçlarının eksiksiz olması için elimden geleni yapamayacağımı bilsem sahiplenmek istemem o bilince sahibim.

    Kafamdaki tek sorun işte şehir içi ve şrhir dışı seyehatler. Ben şişliden 4. Levente kadar da yürürüm değişik parklar, yerler, insanlar görsün diye problem değil. Tek problem mesela ayazağa daki kampüse nasıl götürebilirim. Moda ya nasıl götürebilirim. Yürümenin mümkün olmadığı yerlere nasıl götürebilirim onlar sorun. Bunlar her gün yapılacak şeyler değil elzem de değil ama ayda 2 3 defa istanbul u keşfetmelik bi gün geçirmwk isterim. Taksilerim bakışı ne durumda mesela büyük köpeklere, iett otobüslerinin. Taşıma kutusuyla metroya biniliyor ama kocaman kutuyu sonrasında napıcaz bunlar şu an aklıma takılan sorular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet, bu konuda araç bulmak hariç yapacak bir şey yok sanırım. Belki arada sırada araç kiralayabilirsiniz bu tip aktiviteler için.
    Bir de aklıma şöyle bir şey geldi:
    Enerjik ve oyuncu ırk köpekler için muhakkak enerjisini atmanız için fırsat sunmanız gerekiyor yoksa sıkıntıdan evdeki eşyalara, kıyafetlerinze vs sarıyor, bahçedeyse çukur kazıyor, sağa sola havlıyor. Haliyle köpeğinizi oynatmanız gerekiyor, kısacası bu ortak bir problem/ihtiyaç. Bunu başarmanın en kolay yolu da arkadaş olabilecek bir diğer köpek bulmak. Haliyle köpek sahipleri de birbiri ile iyi geçinen, beraber oynayıp enerjisini atabilen köpek sahipleri ile ister istemez arkadaş oluyor, beraber saat planlayıp da köpekleri çıkartma yoluna gidiyor. En azından biz burda birkaç arkadaşla bu yöntemi uyguluyoruz. Köpeğinizi gezdirirken karşılaşıp tanıştığınız insanlarda ilerleyen zamanlarda arkadaşlık kuruluyor zaten haliyle. Eğer bu şekilde tanışıklıklarınız olursa belki ortak bir planlama ile bir şeyler de yapabilirsiniz tabi ama İstanbul gibi bir yerde bu işler nasıl olur bilemem, ben çok daha küçük bir yerde yaşıyorum.

    Sizi çok iyi anlıyorum esasen, sırf köpeğimizle kıra bayıra, deniz kenarına gidebilelim diye bebeğimiz olduktan sonra araç değiştirdik (öncesinde arka koltuk köpeğimize aitti, sonrasında ise orta koltuk bebeğimize, arka koltuk köpeğimize ait hale geldi), etrafımızdaki birçok kişi ne boş işlerle uğraşıyorsun dedi ama köpeğinizle oynayarak büyüyecek bir bebek için değer bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 6 Şubat 2020; 16:16:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • elinizin altında ulaşabileceğiniz bir araba yoksa bence büyük köpek almayın. köpeğim 1 yaşındayken, akşam parkta ayağında çivi battı. köpek yürüyemiyordu ve o saatlerde hiç yakın çevrede açık veteriner yoktu. hiç bir taksi bizi almadı bende 25 kilo köpeği kucağıma alıp 1 saat yürüyerek üsküdar merkezden acıbademe 24 saat açık veterinere taşıdım (dönüşte sağolsunlar onlar eve bıraktı) 2 gün sonra da başlarım böyle işe diyerek kredi çekip ilk arabamı aldım küçük, kafese bindirebileceğiniz köpeklerde böyle bir sorun yaşamazsınız taksiler kafesle birlikte alıyor problem etmiyor ama 20 kilo üstü köpeklerde işiniz çok zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.