Şimdi Ara

araba öksürüyor gibi çalışıyor(sorun halloldu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
19.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

son 2 aydan beri araba öksürüyor gibi zor çalışıyor. hatta bazen zor mars alıyor en son 110bin bakımını 1 ay önce yaptırmıştım. akü değişeli 1 sene olmadı neyden olabilir ?

araç :avensis 1.6 benzin+lpg

ben daha bugün yaşadım aynısını bobini değiştirdiler.Düzeldi araba.Gitmiyordu yolda bıraktı beni.250 TL bayıldık bugün Adam bana eğer bobinin ömrü 5 sene ise LPG ile çalıştığından 3 seneye iner dedi.

Yok artık Lebron hangi LPG düşmanı sivri zekalı usta söylediyse fena sallamış. Enjektör dese buji dese olmaz ama ihtimal vericem ama bobinle ne alakası var?

Utanmasa eğer akünün ömrü 5 sene ise LPG ile çalıştığında 3 seneye iner diyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 18 Mart 2012; 21:27:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

son 2 aydan beri araba öksürüyor gibi zor çalışıyor. hatta bazen zor mars alıyor en son 110bin bakımını 1 ay önce yaptırmıştım. akü değişeli 1 sene olmadı neyden olabilir ?

ben daha bugün yaşadım aynısını bobini değiştirdiler.Düzeldi araba.Gitmiyordu yolda bıraktı beni.250 TL bayıldık bugün Adam bana eğer bobinin ömrü 5 sene ise LPG ile çalıştığından 3 seneye iner dedi.

Yok artık Lebron hangi LPG düşmanı sivri zekalı usta söylediyse fena sallamış. Enjektör dese buji dese olmaz ama ihtimal vericem ama bobinle ne alakası var?

Utanmasa eğer akünün ömrü 5 sene ise LPG ile çalıştığında 3 seneye iner diyecek.

internette bir araştırın lpg bobin arızası diye kaç tane sonuç çıkacak bir görün.Ben bilmiyorum kendisi öyle dedi.

• yarı naracı özel servisime çekeceğim bakalım neler olacak bende çok merak ediyorum açıkçası. yarın olay çözülür herhalde burdan yazacağım sonucu..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

su sorduklarima yanit verir misin?

bosta gaz verdiginde arac devirlenene kadar oksurme olusuyor mu?
    bu olay dusuk devirde calisirken daha fazla hissedilirken 3000devir ustune cikildiginda etkisi azaliyor mu?
    egzozdan gaza aniden abandiginda kara duman atma var mi?
    dusuk devirde gaza isteksizlik var mi?
    yakit tuketimi nasil?

çalıştıktan sonra hiç bir problem yok kara duman atma vs.. yalnız yakıt tüketimi sanki biraz artmış gördüm gazdanmı kaynaklandı acaba dedim ama mesela 45litre gazla ş.içi 470 giderken en son 430 gitti araba hemde bunun 60 kmsi uzun yoldu 5.vitesle 90la gidilen otobandıı. normalde bu şekilde gidine 500 kmyi görüyordum

anlayamadim bu durumu arac calismadan once mi yapiyor yani ilk ateslemede?

• quote:

quote:

bu olay dusuk devirde calisirken daha fazla hissedilirken 3000devir ustune cikildiginda etkisi azaliyor mu?
    yakit tuketimi nasil?

hangi hastaligin belirtisi bunlar ustad?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

quote:

yakit tuketimi nasil?

bu tipik sicaklik sensoru hatasi belirtileri.

sicaklik sensoru arizalndiginda ecu algoritmaya ortalama bir deger atar. bazi ecular motor istedigi kadar sicak olsun motor sicakligini -40 bile gorebilirler bu gibi durumlarda.

haliyle ozellikle motor isindiktan sonra oksurmeye ve dusuk devirlerde gaz yememeye kara duman atmaya ve asiri yakit tuketimine baslar.
    ayni belirtiyi gaz ayari bozulmus lpgli araclar da gosterir. gecenlerde forumda bir arkadasin analog sistem lpgli aracinin regulator diyaframi patlamis ve ayni durumlari yasamisti. regulator degistirilince arac kendine geldi.

• s.a arkadaşlar sorun çözüldü artık araba çalışıyor marş dinamosunun otomatik sensörü bozulmuş arıza buymuş. sonuç olarak yenisi ile değiştirildi 100 tlye halloldu.
  • Olaya bir de iyi yanindan bak. Gs kadikoyde 70dk tek kale oynadi. En azindan bu zulumden mahrum kaldin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

Olaya bir de iyi yanindan bak. Gs kadikoyde 70dk tek kale oynadi. En azindan bu zulumden mahrum kaldin :)

yok kalmadım. eniştem geldi aldı maça gittim. playoflarda görüşeceğiz...
  • quote:

quote:

Olaya bir de iyi yanindan bak. Gs kadikoyde 70dk tek kale oynadi. En azindan bu zulumden mahrum kaldin :)

Eheh farketmiyor. Ben sadece maci izledim. Gs'yi tutmuyorum :)

• quote:

quote:

quote:

Eheh farketmiyor. Ben sadece maci izledim. Gs'yi tutmuyorum :)

neyse konuya dönerlim isterseniz

• quote:

fenere 15 dakika yetti. gs ise 75 dakika...
  • Araba bile demiş sana izleme bişey yapamicaksınız diye.

Geçmiş olsun bu arada
  • ARKADAŞLAR MERHABA.. ALFA ROMEO 156 MARKA ARACIM VAR. ZAVOLLİ MARKA TÜP TAKILI ARACIMA IKINCI EL OLARAK 2011 ARALIKTA ALDIM. VE ALDIKTAN 1 AY SONRA FALANDAN BERİ OZELLIKLE SABAHLARI VE ILK CALISTIGI ZAMANLARDA HASTALANMIS BEBEK GIBI OKSURUYOR. VE SIZLERIN TUM YAZDIKLARINIZI TEK TEK OKUDUM HEMEN HEMEN HERKESTE AYNI SORUNLAR BOY GÖSTERİYOR. ANCAK BENIM SORUNUM TUPTE DEGIL BENZINDEYKEN BU SORUNLARI YAPIYOR. HATTA TUPE GECTIGINDE HIC BIR SORUNUM KALMIYOR. BIR KAC DEFA SERVISE GOTURDUM. LAMBDA SENSORU İLE BILMEM NE SENSORUNU DEGISTIRDILER 500 LİRA PARA VERDIM. DUZELMEDI.. TEKRAR GITTIM ISI SENSORUNDEN DEDILER ONUDA DEGISTIRDILER BIR KAC GUN DUZELDI SONRA AYNISI OLDU.... EN SON 3 GUN ONCE GOTURDUM BENZIN POMPASI DEGISCEK DEDILER HADI DEDIM LANET OLSUN BAKIMINIDA YAPIN ONUDA DEGISTIRIN.800 TL VERDIM 2 GUN DUZGUN ÇALIŞTI VE GENE AYNI SORUNLA BU SABAH KARSILASTIM YEMIN EDERIM SINIRDEN KÖPÜRÜYORUM. BOYLE BIR DURUMLA KARSILASAN VE SORUNU HALLEDEN ARKADASLAR YARDIMINIZI BEKLIYORUM. INANIN ARABADAN SOGUDUM YA.. HARCADIGIM PARAYI EKLEYIP ALDIGIM PARAYA SATSAYDIM ARACI COK DAHA YUKSEK MODEL BI ARABA ALIRDIM. LUTFEN EN ACIL TARAFINDAN ONERI VE YARDIMLARINIZI YAZIN

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

quote:

yakit tuketimi nasil?

bu tipik sicaklik sensoru hatasi belirtileri.

sicaklik sensoru arizalndiginda ecu algoritmaya ortalama bir deger atar. bazi ecular motor istedigi kadar sicak olsun motor sicakligini -40 bile gorebilirler bu gibi durumlarda.

haliyle ozellikle motor isindiktan sonra oksurmeye ve dusuk devirlerde gaz yememeye kara duman atmaya ve asiri yakit tuketimine baslar.
    ayni belirtiyi gaz ayari bozulmus lpgli araclar da gosterir. gecenlerde forumda bir arkadasin analog sistem lpgli aracinin regulator diyaframi patlamis ve ayni durumlari yasamisti. regulator degistirilince arac kendine geldi.

hocam ben bu bahsettıgın ısı sensorunude degıstırdım. benzın pompasınıda degıstırdım.lambda sensorunude degıstırdım. bunların hepsıne 1300 lıra para verdım ama maalesef sorunum hala devam edıyor.. bır cozum bulmam lazım artık goturmedıgım usta ve servıs kalmadı ne menem bı ısmıs bu ya

• quote:

Orijinalden alıntı: muratarcak

ARKADAŞLAR MERHABA.. ALFA ROMEO 156 MARKA ARACIM VAR. ZAVOLLİ MARKA TÜP TAKILI ARACIMA IKINCI EL OLARAK 2011 ARALIKTA ALDIM. VE ALDIKTAN 1 AY SONRA FALANDAN BERİ OZELLIKLE SABAHLARI VE ILK CALISTIGI ZAMANLARDA HASTALANMIS BEBEK GIBI OKSURUYOR. VE SIZLERIN TUM YAZDIKLARINIZI TEK TEK OKUDUM HEMEN HEMEN HERKESTE AYNI SORUNLAR BOY GÖSTERİYOR. ANCAK BENIM SORUNUM TUPTE DEGIL BENZINDEYKEN BU SORUNLARI YAPIYOR. HATTA TUPE GECTIGINDE HIC BIR SORUNUM KALMIYOR. BIR KAC DEFA SERVISE GOTURDUM. LAMBDA SENSORU İLE BILMEM NE SENSORUNU DEGISTIRDILER 500 LİRA PARA VERDIM. DUZELMEDI.. TEKRAR GITTIM ISI SENSORUNDEN DEDILER ONUDA DEGISTIRDILER BIR KAC GUN DUZELDI SONRA AYNISI OLDU.... EN SON 3 GUN ONCE GOTURDUM BENZIN POMPASI DEGISCEK DEDILER HADI DEDIM LANET OLSUN BAKIMINIDA YAPIN ONUDA DEGISTIRIN.800 TL VERDIM 2 GUN DUZGUN ÇALIŞTI VE GENE AYNI SORUNLA BU SABAH KARSILASTIM YEMIN EDERIM SINIRDEN KÖPÜRÜYORUM. BOYLE BIR DURUMLA KARSILASAN VE SORUNU HALLEDEN ARKADASLAR YARDIMINIZI BEKLIYORUM. INANIN ARABADAN SOGUDUM YA.. HARCADIGIM PARAYI EKLEYIP ALDIGIM PARAYA SATSAYDIM ARACI COK DAHA YUKSEK MODEL BI ARABA ALIRDIM. LUTFEN EN ACIL TARAFINDAN ONERI VE YARDIMLARINIZI YAZIN

arkadasim eger sorun dedigin gibi arac bir tek benzinde caliriken bu sikintilari yasatiyorsa sorunu lpg ve benzinin ortak kullandigi yerlerde aramamak gerek. ornegin lamda sensoru ya da sikcaklik sensoru ya da atiyorum vuruntu sensoru. sorun bir tek benzinin kullandigi parcalarda olmali. ornek vereyim benzin pompasi enjektor gibi parcalar. yukarida benzin pompasi degistikten sonra 3 gun guzel calisti sonra bozuldu demissin. eger arac parca degisiminden sonra duzelme yaptiysa ve yeniden bozulduysa sorun parcanin cin mali olmasinda. tipik cin mali pompa belirtisi. 2 gun calisir 3.gun yanar. bir de senden 800 lira para almislar. eger cin mali ise pompanin parcacidaki fiyati 25 lira.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.