Şimdi Ara

Araba kapitalizmin oyunu değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mantık olarak araba sizi a noktasından b noktasına götürür .

Ama kapitalist düzende insanları nerdeyse arabaların kölesi yapmışlar.

Öyle insanlar varki hayat felsefesi araba üzerine kurulmuş. Varsa yoksa araba .

Bugün sizi 50 bin liralık arabada aynı mesafeye götürüyor , 250 bin liralık araba . Oysa aradaki 200 bin liraya hayat refahınızı çok daha arttırabilirsiniz.

Zenginlere lafım yok istediklerini kolayca elde ediyorlar.

Ama memur olup, işçi olup , kredi çekip yıllarca bankanın kölesi olanlara şaşıyorum arkadaş.

Araba için kredi çekmek çok saçma geliyor .

Ev için krediyi anlarım. Ama ,

Elinde 40 bin varsa 40 bin lik arabaya bin, gidipte bir 40 bin kredi kullanıp neden bankaların kölesi oluyorlar ?

Öyle bir zamandayız ki Araba araçtan çok amaç olmuş, Hava atma , kibirlenme oyuncağı olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soyle bir durum var krediyle arac alan memur akilli memur neden mi:
    Türk lirasi her gecen gun eriyor deger kaybediyor
    Memur 6 ayda bir zam aliyor
    Aldigi arac her ay zam yiyor degerleniyor
    Para biriktirip almak istese yetisemiyor alamiyor
    Evi olupta araci böyle aliyorsa sorun yok he evi yoksa aliyorsa da sonra satip eve ceviriyor
    Yani anliyacagin benim memurum isini bilir 👍
    Profil resmi konu uyumu

Bu şekilde düşünerek alamadığın araç için kendini mutlu etme taktiği sadece Türkiye vatandaşlarında var

Halbuki aynı araba başka ülkelerde mesela Türkiye'de 60bin TL olan araba Almanya'da 5bin Euro yani 2 maaş

Bu durumda benim ülkem neden böyle sorusunu sorman lazim kendine

Ayrıca 300bin TL Arabanın yol tutuşu konforu rahatlığı sürüş keyfi ile 50bin karşılaştırmak garip siz daha iyisini görene kadar en iyisinin elinizdeki olduğunu saniyorsunuz mesela Türkiye'de 25 sene Tofaş denen tenekelere binip şükür ettiler , ben bir kez bindim Avrupa yakasından Anadolu'ya geçtim sırtım bacaklarim ağrıdı
  • Soyle bir durum var krediyle arac alan memur akilli memur neden mi:
    Türk lirasi her gecen gun eriyor deger kaybediyor
    Memur 6 ayda bir zam aliyor
    Aldigi arac her ay zam yiyor degerleniyor
    Para biriktirip almak istese yetisemiyor alamiyor
    Evi olupta araci böyle aliyorsa sorun yok he evi yoksa aliyorsa da sonra satip eve ceviriyor
    Yani anliyacagin benim memurum isini bilir 👍

• alternatif üretmiyorsanız lafı güzar
    üretenler , siz biz veya kıskanan her kimler ise ne yaparsa yapsın
    çatır çatır üretecek ve çatır çatır satıp paramızı alacak
    öyle yağma yok
    bakın bugün dünya virüsten kırılıyor
    araba üretenler kimler ise hastahanelere gidelim kullanılan cihazları da üretenler yine aynı ülkeler
    bakın ülkeler diyorum

püf nokta ülkeler yani sistemler
    öyle relax rahat ve her insanı kucaklayan buyur gel kardeşim çarka uy sana da ekmek var sistemi kurmuşlar ki
    türkü de hintlisi de iranlısı da kimi var kimi yok gidip bu adamların çarklarının için onlara hizmet ediyor

sistemi güzel kurmuşlar , ben başarılı buluyorum
    sisteme köle olup olmamak köle olanlara kalmış artık

püf nokta kim olursan ol , hangi millet din dil ırktan olursan ol
    anlayan anladı zaten
    tezgahı kurup güzel pişmiş yerinden götürüyorlar

• 250 binlik araba da goturuyor 50 binlik araba da demissin, o zaman 15 binlik araba da goturuyor, hatta 5 binlik motor da goturuyor, 500 liralik bisiklet de goturuyor, 5 liralik akbil de. Hatta gozunu kapatip gittigini hayal bile edebilirsin bak bu bedava.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba kapitalizm değil, ihtiyaç

Ama hayalet gösterge, masajlı koltuklar, iç mekanda renk renk ledler, 10 inç ve daha üstü ekranlar gibi donanımlar kapitalizm oyunu evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Nisan 2020; 0:8:13 >
  • Araba kapitalizm bi oyunu değil tekerleğin icadından süre gelen taşıtın son vuku bulmuş hali

3-5 kişi arabaya saçma anlamlar yüklüyor diye onu kapitalist oyuncak yapmaz

Millet evde kafayı yedi her b*ku kapitalizme oradan siyonizme ordan büyük resme bağlıyor

• Daha iyi bir araba refahı nasıl arttırmıyor anlamadım. Ben eski, ucuz , kazalı bir arabayla gezerken kendimi güvende hissetmem. Zaten güvenli de değil. Bir kaza anında ne olacağı belli olmaz. Ama siz daha iyi daha güvenli daha yeni bir arabaya geçtiğinizde kaza anında iyi kötü koruyor sizi. Ben arabada can taşıyorum , ailemi taşıyorum , arkadaşlarımı taşıyorum.Ben bunları düşünmek zorundayım. Can güvenliği bu Güvenlik en önemlisi ama güvenlik hariç başka şeyler de var. Mesela a'dan b'ye giderken konforlu bir araçla gidip hiç yorulmamak var , konforsuz bir araçla gidip kendinizi yormak da var. Daha bir sürü mesele var ama uzatmaya hiç gerek yok. İyi bir araca binmek refahı arttırır nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Cann -- 26 Nisan 2020; 0:15:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok amaçlı otomobil ne demek?
    11 yıl önce açıldı
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu kapitalizm düşmanlığı ne anlamış değilim

• Oyun böyük yeğenim.

• Siz yasamayi yarini cikarmakolarak kabullenmissiniz. Ne mutlu ki İnsanlik tarihi boyle olmadi

• Evindeki 4K SmartTV de bütün kanalları gösteriyor tüplü televizyonda bütün kanalları gösteriyor.

• Araba maalesef ülkemizde hala o kadar lüks ki bunların tartışmasını yapmak zorunda kalıyoruz. Çoğu ülkede bizim bisiklet alabilmemiz gibi araba alabiliyorlar. Diğer yandan hayat felsefesi araba üzerine kurulmuş insanlar tanıyorum o konuda katılıyorum. Ne yazık ki çevrelerinde de bu bir gösteriş hatta onur meselesi olmuş. Yani ihtiyacı olup olmaması hiç önemli değil, sahip olmaya, sahip olduğunu söylemeye ihtiyacı var. Tabi bu yazık.

33 yaşındayım. Rahat 3 sene önceye kadar bende arabalara karşıydım. Sırf ona buna arabam var demek için almak çok mantıksız geliyordu. Masrafını geçtim İstanbul'da zaten trafik inanılmaz bir dert. Homeoffice çalışıyorum, ayda 1-2 kere müşterilerime uğramam yetiyor. Yaklaşık bana 45km uzaklıktalar. Buna rağmen eskiden toplu taşımalarla giderdim. Son 2 senedir de budget/avis araç kiralayıp gidiyorum. Yine daha karlı oluyor. Bakım derdi yok, çizdiler derdi yok, sigorta, mtv, kasko, otopark derdi yok. Temiz en fazla 1 yıllık ve 50.000km civarında egealar.

Ama git gide daha fazla araç ihtiyacım doğmaya başladı. Öncelikle 2 yaşında oğlum var. Çocuk dediğin sürekli hasta oluyor. Acil gecenin köründe doktora götürmek gerekebiliyor. Müşterilere 1-2 yerine 2-3 gitsem daha iyi olur. Arada yakın illere kafa dinlemeye günübirlik ya da 1-2 günlük tatiller yapma ihtiyacı oluyor. Bazen kampanyalı otel buluyorsun çok uygun fiyata. Ama araç kirasını ekleyince, 400tl lik tatil çıkıyor 800tl ye. Bu sefer boşver diyorsun.

Bu korona süresinde de, araç kiralama filoları çok kısıtlı saat çalıştığı için, çoğu şubeyi de kapadığı için müşteriye kendimi aldırtmak durumunda kaldım. Yani ufak ufak küçük düşürücü de olabiliyor.

Bu sebeple bu sene artık hani düşükte olsa bir araba alayım diye düşünüyorum. Baktım 2016 1.3 linea falan epey işimi görür. Fiyatlar aşırı artmış. 6 ay da resmen 24.000TL artmış 0 egea fiyatı, şaka gibi. Ama maalesef ülkemizde sürekli artıyor. Bu yaşa kadar iyi dayandım ama artık sistem bir şekilde benimde bu yıllık yaklaşık 10.000TL lik masrafa girmemi zorunlu kılıyor. :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyazdiş20

Bu kapitalizm düşmanlığı ne anlamış değilim
    Al benden de o kadar.
    Kapitalizm olmasa köyünde 50 yaşında ölecek insanlar kalkmış kapitalizme sövüyor.
    Bunlara da bu ezberletilmiş demek ki.
    Kapitalizm olmasa bu kadar az paraya araba alınabilir miydi dünyada.
    Kapitalizm olmasa uçakla neredeyse bedavaya seyahat edilebilir miydi. 200 liralara 1 saat içinde 1000 km öteye gidiyorsun.
    Ezbere sövmek kolay.
    Kapitalizme karşı çıkan SSCB'yi gördük, patladı gitti.

• derfgt D kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sovyetler patladı gitti üstüne oligarklar türedi mafya türedi kimin ne kadar parası var ne iş yapiyor kimse bilmiyor ayrıca kapitalizme yani liberalizme karşı gelmek otorite istemektir ozgürlükten demokrasiden rahatsız olmaktır şimdi bide şey çıkarmislar dunyanin az bir kısmı geri kalan dan çok zengin diye kardeşim bu adamlar parayı yiyor mu cebinde mi sakliyor istihdam sağlıyor yeni işler üretiyor piyasaya veriyor sana bana banka yoluyla borç veriyor

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Valla dostum sen kendine eziyet etmişsin.
    Sağlam varyemezmişsin ama, madalyan vardır bu konuda.
    Benim arabam yok yılda bilmem kaç bin lira kardayım demek zorunda hissetmişsin, bunu demek sende takıntı haline gelmiş.
    Vallahi acıdım biraz.
    Arabası olana takıntılı demişsin ama sen de epey takmışsın bu konuya, arabam yok demek sende gurur meselesi haline gelmiş.
    Araba alacağın için ve bundan sonra arabam yok diye kendini akıllı gösteremeyeceğin için dertlenmişsin.
    Rahat ol, al araba. Virüs var bak hepimiz ölecez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derfgt -- 26 Nisan 2020; 1:37:32 >
    Alakası yok. Yaş kaç, çoluk çocuk var mı bilmiyorum ama sonuçta araç bir masraf. Aile geçindirmek, kendi şirketini idame ettirmek, sigorta, bağkur yatırmak, bunlar başlı başına epey bir masraf. Dediğim gibi ayda 1 ya da 2 kere alt tarafı uzak müşteriye gitmek için de araba saçma. Yani 28 gün araba yatacak. Yani var demek için niye kapının önünde duran alete masraf yapayım.

Arabası olana takıntılı demedim. Takıntılı olupta araba alanlar var dedim. Yani harbi ihtiyacı yok. Otobüsle 30dk lık mesafeye gidip geliyor her gün, durak önünde, ama arkadaş, çevre, akrabaya karşı ezik olmayayım kasıntısı ile araba alıyor. Bu tiplerde var diyorum.

Niye bu kadar kendini kastın anlamadım ya da neden bu kadar gocundun. Araba alacağım için kendimi akıllı gösterememek ne demek, biraz fazla saçmalamışsın. Bazıları için araç gerçekten ihtiyaçtır, alır. Bunun akıllılıkla alakası yok. Gurur ile alakası yok. Kendimden de detaylı örneğini verdim, nasıl ihtiyacım yoktu ama artık nasıl ihtiyacım oluştu diye. Yani bu kadar kasacak, gocunacak, akıllıydım, aptaldım diye kasacak bir durum yok :) Asıl sen bir rahat ol ya.

Ben burada konu açan arkadaşa genel bir örnek veriyorum. Sen ne kadar dertlendin. Sana aptal demedim merak etme. İhtiyacın varsa, alırsın kullanırsın elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 26 Nisan 2020; 1:45:18 >

Ha bir de yaşanılan konumda çok önemli. Şimdi İstanbul var İstanbul var. Hani gaziosmanpaşa da çoğunluk için ihtiyaç olabilir ama ben 5dk lık yürüme mesafesi ile otobüsünden, vapuruna, tramvayına, metrobüsüne, marmarayına, metrosuna kadar tüm toplu taşımaların dibimde olduğu bir merkezde yaşıyorum. Çevremde buralarda. Yani önümde mercedeste dursa ben buradan göztepeye gitmek için asla o aracı kaldırmam. Kadıköy'ün trafiği felakettir. Çok rahat en az 1 saat paralı otoparkın önünde sıra bekliyor millet. Ben buradan çok rahat sahilden yürüyerek, marmarayla, otobüsle, caddebostana cafeye, restorana gidip dönüyorum. Araçla gelene bakıyorum, ben yemeğimi yiyorum, parkta çocukla oynayıp çıkıyorum ancak otoparka girebiliyor :) Şaka gibi 1 saat sıra.

Yani araç cidden sıkıntı, var demek için alınacak bir şey değil. Ha İstanbul dışında olsam, bir iki büyükşehir dışında çoğu şehirde yine anında araba alırdım. Toplu taşıma az, trafik İstanbul'a göre çok daha az. O zaman sıkıntı olmaz.

Ama İstanbul'da, hele de merkezlerinde araba çoğunlukla gereksiz sıkıntı. Hala aynı fikirdeyim yani. Yani daha net nasıl açıklayabilirim bilmiyorum.

• Araç gerekli ve bir konfor. Konforu arttırmanın yolu da yüksek fiyatlı arabalardan geçiyir. Konforunu arttırmak zorunda değilsin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.