Şimdi Ara

Araba İçin En İdeal Devir Hangisidir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
47.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.4 TFSI aracımı 2000-2500 devirde vites değiştiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_m5

4000 devirde vites değişmekle sürekli 4000 devirde gitmeyi karıştırmayın.

eğer araç sabit hızla gidiyorsa son vites 2000 devir.hızlanmada ise mutlaka max torka getirilmeli.yoksa araç bir sonraki viteste düşük devirde başlayacağı için hem çok yakar hem çok zorlanır!!!!

selim 82 4900 de max torkunu veren aracının markası ne acaba?merak ettim biraz yüksekteymiş senin torkun

edit:benim bildiğim 4900 devirde max torkunu veren 343 hp olan m3 var.

mantıklı
  • konu çok karışmış benzinli ve dizel 2000-2500 arası 3000 geçmezse hem ekonomik olur hemde yıllarca gider tecrübe edilmiştir.
  • Bu devirde araba alınmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani genel kanı 2500-3000 devir arasında kullanım arası en sağlıklısı.
  • 2000-3000
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_m5

bu konuyla ilgili daha önceden yapmış olduğum yorum

hayatınızda hiç vitesli bisiklet sürdünüz mü?sürenlere soruyorum acaba vitesli bisikleti sürerkende böyle vitesleri hemen yükseltebiliyor muydunuz?yükseltemezsiniz neden gücünüz yetmez.o pedalı itmek için harcadığınız güç rahatça çevirirken harcadığınız güçten fazla olacaktır.dolaysıyla daha çok enerji harcayacaksınız.işte arabalarda aynı bu sistemle çalışır.

yani siz aracın vitesini daha 2500 devirde büyütürseniz araç bir sonraki viteste 1000 li seviyelere düşer.dolayısıyla devirin yükselmesi için araç fazla benzin tüketir.ayrıca bu haraket aracınızda kurum oluşmasına neden olur.

AZ YAKMANIN KURALI ŞUDUR:
    eğer aracı ş.içinde kullanıyorsanız mümkün olduğunca seri bir şekilde hızlandırın.(drag yapın demiyorum).yani kalkışı yaptınız 3750 civarı 2...3....4 e atın hızınız 80 civarı olunca işte o zaman 2000 devirde sürmeye başlayın.bu hareketleri hep yarım gazla yapın.

ş.dışında kullanırkende son viteste ve YİNE 2000 devir civarı seyredin.gazla fazla oynamayın

ben bu dediklerimi kafamdan atmıyorum aynılarını uygulayarak benzinli focusuma ş.dışı 4.7 ş.içi 8 litre yaktırdığım için konuşuyorum.bilmeyenler için söyleyeyim elde ettiğim bu değerler fabrika verilerinin aşağısındadır.

Ben daha farklj strateji izliyorum. 2500 civari yukseltiyorum. Yol bilgisayarini takip ederek gazi ayarliyorum. Bazen 5000rpm eğimli yolda kullaniyorum. Şehiriçi 6-6.5, şehirdisi 4,5-5 litre arasi yakiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.