evet soru başlıkta olduğu gibi tasarım programlarını öğrenmeye çalışıyorum 3d smax videoları izlediğim kadarıyla köşeli gibi tasarlanıyor gibime geliyor hatları yumuşak daha detaylı olması için çizgi bölüm sayısı artıralabiliyor ama o zaman uğraşmak çok zorlaşıyor şu an başlangıç aşamasındayım bende pek birşey bilmiyorum. bir otomobili gerçekçi ve yumuşak hatlarla birebir tasarlamak için bölüm sayısı illa artırılmak zorundamı yoksa bu işlem render damı oluyor?
Aradığın program Catia
teknık tasarım yapacaksan catıa,solidworks gıbı programlar var.
gorsel tasarım yapacaksan cınema 4d modo 3dmax gıbı programlar var. köşeli m değilm bunlar tamamen tasarım teknıgıne baglıdır.
nurbs modelleme yaparsın,poligon modelleme yaparsın,subdıvıded modelleme yaparsın...köşeli dediğin şey nedır bılmıyorum ama yumuşak hatlar olsun keskın hatlar olsun her tur arabyı bırebır tasarlayabılırsın bu programlarda.
misal
Rate My Funeralyoutube
Cinema 4D Tutorial - Texturing and Animating a Car Model - Part 1
3D Max'i tavsiye ederim. Zor bir programdır ama araştırdığın zaman çalışma sahnesinin nasıl bir uzaya dönüştüğünü görebilirsin. Efektler, kaplamalar ve profesyonel ışıklandırmayla tam bi' gerçekçi görüntü yakalayabilirsin.
3d smax le başlamaya karar verdim ben yeniyim bu programları kullanmakta tahminen 3d smax e alışmak ne kadar süre alır vatanda eğitim cd si var 13 tl ye onu alsammı önerirmisiniz
eğer niyetiniz hobi bazında se, modo yada cinema 4d programlarını tavsıye ederım. yok eger iş bulma derdınde iseniz 3dmax uygundur.pyasa programıdır.
anımasyon konusunda maya yada cinema4d, ozel efektler konusunda houduni,modelleme konusunda modo ve 3dmax karakter olusturma konusunda mudbox ve zbrush tavsiye ederim.
ayrıca programların çoğu dgerlernn yapğtıgı işi yapabıldıgını unutmayın. en ıyı dıye bırsey yok burada.kullanıcı nekadar ıyıyse program okadar ıyı. bu program ıyıdır hepsını dover demek yanlıstır.zıra ressamı ressam yapan ne tuvaldir ne fırçadır nede boyadır.araçtan zitaye yetenek,yöntem tecrube ve hayalgücü önemlidir.zra programlar bırbırlerının alternatıfıdır.cogunun yaptıgı şeyler aynıdır.birisi sag elle gosterır digeri sol elle.gösterdikleri yaptıkları aynıdır...
çğrenmek konusundada hangi programı secersenız secın internette yuzlerce egıtım vıdeosu bulursunuz. para verip egıtım setı almaya yada korsan egıtım setı ındırmeye ıhtıyacınız olmaz.youtube vimeo gibi sitelerde ücretsiz pek çok ders var.ben bu tarz derslerle ögrendm.bugun 3d den para kazanıyorum. yanı becerılemeyecek bırsey degıl.onemlı olan istek ve sabırla ogrenmek.3d cok genıs bır alan.kendı ıcınde farklı dallara ayrılır.her dal gene baska dallara ayrılır.
bence once blender 3d adlı programa baslayın.acık kaynak ve oldukca yeterlı bır programdır.
dediğim unutmayın tum programlarla aynı ıslerı yaparsınız.en cok fark bırı dıgerınden hızlı yada yavastır.bırının yavas oldugu yerde oburu hızılıdır.baska bır konuda tam tersıdır vs. blender gıbı kolay bır programa baslayın.3d nın mantıgını temelını ogrendıkten sonra eger blender yetersız kalırsa baska bır programa gecersınız gene..
kasezoK
kullanıcısına yanıt
cevap için çok teşekkürler yaş 19 üni olarak endüstriyel tasarımdan başka bir hedefim yok bu programlarıda öğrenmeyi çok isitoyorum endüstriyel tasarıma a gitmezsem bile kağıda yaptığım çizimleri 3d tasarlamayıda istiyordum zaten 3d smax e karar verdim.blender da zaten 3d smax kadar eğitim gerektiren bir programa benziyor 3d smax iyidir :)
Eğitim setleri al fakat süre senin ne kadar yoğunlaştığına bağlı. İnternetten de araştır. Ücretsiz olarak birçok eğitim videosu bulabilirsin. Mesela eğitimleri 1 Çizim, 2 Kaplama, 3 Işıklandırma olarak üç aşamadan sırayla başla.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme