Şimdi Ara

ARABA ALTI YIKATMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün arabanın altını basınçla yıkattım. Yıkayan adam 1-2 küçük parçanın yere düştüğünü söyledi ama bunlar çamur kütlesi miydi yoksa arabadan mı düştü göremedik suyun içine düştü çünkü. Arabalarda alttan basınçlı suyla düşebilecek parça var mı? İçime kurt düştü bi kere lütfen yardım...Araç imzamda.

• Kimbilir ne düştü. Bir egsozcunun lifte kaldırıp altına iyice bakması gerekir. Bu arada hangi akla hizmet arabanın altını yıkattınız?
  • Arabanın altı yıkatılmaz mı ki? Ben acemiyim de biraz. Aracın ön kısımlarından dı düşen ne ise. Arka taraftan değildi.
  • Az önce aracın el kitabına baktım, aracınızın altını özellikle kış aylarında düzenli olarak yıkattırın diyor. Yani hangi akla hizmet aracın altını yıkattırdın demek biraz ağır kaçıyor gibi...
  • Dostum alınma ama ben böyle birşeyi hiç duymamıştım. Aracın altının yıkatılmasını ilk defe duyuyorum, elimden bir çok araba geçti hepsininde kitapçığını okudum ama görmedim böyle birşey. Demek Ford öneriyor. Düşen parça ise büyük ihtimale zamanla katılaşan çamur, toprak vs idi. Aklıma gelmiyor düşecek birşey. Bu arada uslubum ağır geldiyse özür dilerim. Arkadaşça bir yaklaşımdı.. Ama dediğim gibi bir lifte kaldırıp baksınlar arabayı, içinizde rahat olur
  • Mormal şartlarda arabanın altı yıkanınca düşecek parça yoktur motor tarafından olsa bile orada da karter koruma var parça düşmez rahat olun bence ayrıca araçların altını yıkanması korozyon önleme açısından faydalıdır. Önerilir
  • aracın altının yıkanması normal zaten yıkanmasıda gerekir ama bizim türk insanında bunu anlıyacak kapasite yok korozyon için çok önemli aracını seven insan yıkatır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kaporta-cila ve benzin
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen Türk değilsin heralde ???
    quote:

Orjinalden alıntı: yasar34

aracın altının yıkanması normal zaten yıkanmasıda gerekir ama bizim türk insanında bunu anlıyacak kapasite yok korozyon için çok önemli aracını seven insan yıkatır
  • arabanın altını nerelerde yıkattırabiliriz ankara da bildiğiniz biryer var mı?
  • bende tam tersi biliyorum. Yani aracın altı yıkanmaz diye. Bu bakımdan bazı ustalar aracın altı çürümesin diye aracın altını ziftletirler. Benim arabayıda babam ilk aldığında (10 sene oluyor) ziftletmişti. Korozyon nedir bilmiyorum. köy yolllarında çok kullandım çamura çok daldım çıktım ama arabanın altınıda hiç yıkatmadım. Araba 93 model TOROS
  • Öncelikle Sulphur arkadaşım özrün kabul edilmiştir:)) Bu araba altı yıkatma olayı Ford Focus kitapcığında yazıyor ifade de aynen şu. "Aracınızın altını kış aylarında düzenli yıkatmayı unutmayın" Ayrıca aracın altının koruyucu bir madde ile kaplandığını ve ekstra birşeyler ile kaplatmakla uğraşmamız gerektiğini de söylüyor. Ama arada sırada bu koruma maddesine baktırmamız gerekiyormuş. Alt yıkama işini de çoğu oto yıkayıcısının yapabileceğini düşünüyorum...Ben Elmadağ-Ankara arasındaki Opette yıkattırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melangee -- 30 Ekim 2007; 23:16:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.