Şimdi Ara

Araba almalıyım.yoksa boşuna masraf mı.lütfen yorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    herkesin kandilini tebrik ederim..

evet araba gerçekten almalımıyım almamalımıyım..detaylara inelim..

devlet memuruyum..2 tane kız çocuğum var 5-7 yaşlarında...eşim ev hanımı...kira ödemiyorum.sigara-alkol kahveye gitmiyorum...otobüzlere ücretsiz biniyorum...balıkesir merkezdeyim..evden yürüyerek heryere gidiliyor...daha önce 2 kez arabam oldu.hafta sonları çarşı pazar yazları sağa sola giderdim yani ayda 30 tllik yakıt yeterdi...ama maalesef sürekli sananyiye giderdim illa masraf çıkardı..ben tutumluyum.para harcayamıyorum.neyse tabiri caizse gıdım gıdım maaşım yatınca gram altın yaptım..108 tl den yaptığımı hatırlarım şuan 84 tl...ayrı bir dert...

nakit olarakda biraz var...

araba masraf ne gereği var diye düşünür iyiki yok derdim...şimdi alsammı diye şeytan dürtüyor...babamda en ucuzunu bul sıfır al dedi.bakındım.balıkesir merkezde oturanlar görmüştür.rena akkaşda sergilemişler her gördüğüde bunu alayım diyorum...dacia sandero ambiance 1.2 fabrika çıkışlı lpgli olanı 35.000 tl...
    yazmış koca harflerle %0 faiz 20 ay 20.000 tl için.

evet inanın cvbını veremiyorum...vergisi şuan 517 tl(yıllık)sahi zorunlu trafik sigortası ne kadar?hersene bu ödemeler olacak...babam yeme içme konusunda arada bir destek oluyor...

galerileri dolaştım.aynı araba lpgsiz olan 29.000 tl yazmış 2013 model onu alsam babam alma sıfır al.ne olduğunu bilemezsin diyerek korkusunu anlatıyor...

fiat fiorina otomobil olanları sordum sıfırı 55 000 tl..mümkün değil.2.el alsam diyorum.korkuyorum ne birşeyler çıkarsa göstersende üstünkörü oluyor illaki bir yerinde birşeyler çıkıyor yada bana öyle geliyor...

yoksa bırak kardeş dertsiz başa dert almamı diyorsunuz...

altınlara dokunmadan 20 ay ödemeye çalışsak sonuçta para biriktirmeden başka bir yolu...

yorumlarınız önemlidir..

tşkler...

• Yasadigin yer ufaksa gerek yok bence usta. Demissin heryere yuruyerek gidebiliyorum diye. Hic geregi yok bence. Bende bazen dusunuyorum satsam diye. Sigortasi vergisi bakimi benzini cizildi kaza yapti geldi vurdulari falan. Hep sorun

Ha ufak bi motor al. Onla saga sola gidersin. O olur bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 12 Haziran 2014; 8:35:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balıkesir gibi sıkışik bir yerde park etmek bile ölüm. Hiç gerek yok.

Hem sen sadece rutin masraflari hesaba katıyorsun. Bi kaza yapsan, hem kasko ödemen artar, hem araban değer kaybeder, stresi de cabasi. Boşver.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Selamun aleykum

devlet memuruyum..2 tane kız çocuğum var 5-7 yaşlarında...eşim ev hanımı...kira ödemiyorum.sigara-alkol kahveye gitmiyorum...otobüzlere ücretsiz biniyorum...balıkesir merkezdeyim..evden yürüyerek heryere gidiliyor...daha önce 2 kez arabam oldu.hafta sonları çarşı pazar yazları sağa sola giderdim yani ayda 30 tllik yakıt yeterdi...ama maalesef sürekli sananyiye giderdim illa masraf çıkardı..ben tutumluyum.para harcayamıyorum.neyse tabiri caizse gıdım gıdım maaşım yatınca gram altın yaptım..108 tl den yaptığımı hatırlarım şuan 84 tl...ayrı bir dert...

araba masraf ne gereği var diye düşünür iyiki yok derdim...şimdi alsammı diye şeytan dürtüyor...babamda en ucuzunu bul sıfır al dedi.bakındım.balıkesir merkezde oturanlar görmüştür.rena akkaşda sergilemişler her gördüğüde bunu alayım diyorum...dacia sandero ambiance 1.2 fabrika çıkışlı lpgli olanı 35.000 tl...

evet inanın cvbını veremiyorum...vergisi şuan 517 tl(yıllık)sahi zorunlu trafik sigortası ne kadar?hersene bu ödemeler olacak...babam yeme içme konusunda arada bir destek oluyor...

galerileri dolaştım.aynı araba lpgsiz olan 29.000 tl yazmış 2013 model onu alsam babam alma sıfır al.ne olduğunu bilemezsin diyerek korkusunu anlatıyor...

fiat fiorina otomobil olanları sordum sıfırı 55 000 tl..mümkün değil.2.el alsam diyorum.korkuyorum ne birşeyler çıkarsa göstersende üstünkörü oluyor illaki bir yerinde birşeyler çıkıyor yada bana öyle geliyor...

altınlara dokunmadan 20 ay ödemeye çalışsak sonuçta para biriktirmeden başka bir yolu...

yorumlarınız önemlidir..

tşkler...

zaten fazla param yok diyorsun hocam. para olmadığı için sağa sola gidip gezemeyeceksin zaten. şehir içinde de ulaşım kolaysa arabaya gerek yok.

hem bunun vergisi dışında

sigortası vaar
    kaskosu vaaar
    bakımı vaaar
    arızası vaaar
    yakıtı vaar

hiç binip gezmeseniz bile yattığı yerden aylık en az 250 tl yer araç.

• ARABA BİR İHTİYACTIR. Öyle bir an gelirki "ulan keşke kapımın önünde bir araba olaydı" dersiniz. Tam oyun çağında çocuklarınız varmış, Allah bağışlasın. Eşinizi, Çocuklarınızı imkanlarınız ölçüsünde bir yerlere götürür gezdirirsiniz. Para biriktirmenin ve borç ödemenin sonu yoktur. Boşver hocam, bu gençlik yıllarınız bir daha gelmez imkanlarınızı değerlendirin derim

• çıkamadım işin içinden...evimin rızkını arabaya vermek ne kadar akıllıca bilemedim...

yani taksitle krediyle araba alayım..altınlara dokunmayayım zaten değeri çok düştü böylece yavaş yavaş öderim bitincede araba elimde para olrak kalır diyorum..bu arada 400 tl bireysel emeklilik ödüyorum ondan caymış olucam...

ya bilemedim işte alayım mı almıyayım mı?ayda yakıt olrak 50 tl liyi geçmez..vergisi sigortası düşündürüyor..değer mi..sıfır arabanız zorunlu trafik sigortası kaç paradır?vergisi 517tl miş...

motor alayım dedim..çocukları ne yapıcam..bizim burada heryer yakın inanın bana yürüyerek parklara gidiyoruz.dönüştede otobüslere binip eve geliyoruz...bu arada ben otobüzlere kendim bedava biniyorum...yani masraf bakımından büyük avantaj...evin rızkını arabaya vermeliyimi 1 haftadır bu soruya cvp veremiyorum...
  • Günümüzde araba maalesef büyük bir zorunluluk. Herşeyi geçtim, öncelikle sağlıkla ilgili ani bir sorunda ambulans veya taksi yeterince hızlı olmuyor. O nedenle işinizi görecek uygun fiyatlı bir model bakın derim. Örneğin baktığınız modelin hem vergisi hem de bakım masrafları oldukça düşüktür. Çoğu kişi Dacia dendiğinde burun kıvırır ama amaca ve imkanlara uyduktan sonra gerisi boş laftır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç alınır mı sizce ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şeytan bir kere fısıldamış size, o yüzden o arabayı alacaksınız Bence alacağınız aracın özelliklerine yoğunlaşsanız daha iyi olur . sıfır veya ikinci el, lpg li benzinli vs. şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Selamun aleykum

yorumlarınız önemlidir..

tşkler...

hocam dacia sandero ya 35bin vermektense aynı motora sahip 2006-2007 model reno clio 1.2 alıp binebilirsiniz 21 bin liraya falan bulunur emin olun 7-8 yıl fark olmasına ragmen reno daha konforlu ve sağlamdır vergiside 200tl civarı kaskoyuda 700-800tl ye yaptırırsınız tahmınimce.birde sıfır araba alınca ciddi değer kayıpları yaşıcaksınız satarken size 2.el temiz piyasası bol parçası ucuz araç lazım

• ben kasko yaptırmam..sigorta 700-800 tl mi?

ben parçası ucuz.yakıtı az.kendisi ucuz bir araba alabilirim ancak...

sıfır alcaksam ancak datcıa sandero ambiance 1.2

sigortası ne kadardır?zorunlu trafik sigortası?
  • Yazdığınız mesajda kendi cevabınızı vermişsiniz.
    Birikiminizi bence arsa olarak falan değerlendirin.
    toplu taşıma ücretsiz, ev merkeze yakın heryere yakın.

araba ihtiyaç olur, ne zaman olacağı bilinmez, kaza var bela var diyenlere tamah etmeyin.
    ticari taksi denen bir şey var
    yılda 3 kere başınıza böyle bir acil olay gelse, ki gelmez.
    50'er TL'den 150 TL yapar taksi ücreti.

diyelim şehir dışına tatile gideceksiniz, arabaya ihtiyaç oldu, kiralarsınız günlüğü 80-90TL'den 4 gün, verirsiniz 300-400 TL, oh mis.

arabayı kullanmayacak garajda çürütecekseniz, çok boşa masraf etmiş olursunuz.
  • devlet memuru değilim esnafım izmirde küçük bi ilçede yaşıyorum heryere yürüyerek 15 dk da gidebiliyorum ailemle haftada bir gün bi yerlere gidebilmek için kışın yağmurda çamurda kalmamak için bi araba aldım borca girmeden 97 model klimalı hava yastıklı temiz bir araca 13 bin para verdim masrafsız sorunsuz biniyorum yıllık 200 tl vergi senelik 240 tl trafik sigortası ödüyorum senede bir kez yıllık bakım yaptırıyorum 300 tl civarı tutuyor ayda 150 tl lpg alıyorum çok borca girmeden ihtiyaçların doğrultusunda bi araç al sıfır almak zorunda değilsin eski olsa bile piyasada halen temiz düzgün araçlar var hem daha az vergi verirsin hem satarken daha az değer kaybı yaşarsın bi yandan da bireysel emekliliğini ödemeye devam edersin araç lüks değil artık bi ihtiyaç ama sırf ihtiyaç diyede gelecek için birimkilmlerinden vazgeçilmez
  • Bende sıfır arabaya kasko yaptırmadım 2 yıldır biniyorum 35 bin km oldu birkaç küçük kaza dışında birşey olmadı. En büyük masraf benzin

• Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    istanbulda 210 tl ye yaptırdım 2012 model için

• 22 yaşındayım 2010 civicim var sigortası 187 tl kaskosu 670 tl arkadasımda 2006 grande punto var oda 21 yasında sigortası 210 tl kaskosu 800 tl sigorta çok tutmuyor önemli olan kasko hocam ama sıfır araba almak bence mantıklı değil 35 bin tl verip 4 teker bir direksiyon daicaya vermezdim.onun yerine başka araç tercih ederdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • faklı düşünceler var...

evet ya sağdan soldanda hatta dün bir tanıdığım vardı o da dedi sıfırı bırak temiz bir CLİO bu dedi...işini görür dedi....

mesela balıkesirde clio ilanlarına bakıp hangisi uygundur acaba...yada levent otomotiv çok dürüst diyorlar a -z ye her sorunun hem resimle hem sözlü olrak söylüyor..ondan alsammı...hatta dediki bank asya ile anlaşmamız var.sana belli bir faizle istediğin tutarda kredi kartı veriyor biz o kartı buradan geçiyoruz sen ödüyorsun taksitle dedi...hem değeri düşmüş olan tekrar ediyorum 108 tlden aldığımı bilirim bankadaki gram altınlara dokunmamış olurum..nakit elde 7-8 bin tl var..peşinat olarak onu veririm hem bireysel emekliliğide 400tl devam ederim(edebilirmiyim??)hem vergi+sigortası az olur..sahi zorunlu trafik sigortası neye göre tesbit ediliyor..yaş-motor gücü-şehir etkili galiba...

aslında ben 11-13 bin arası lada vega hb.yada sw alayım diyordum...

ama neredeyse herkes clio deniliyor..ama hangi modeli...?

• Aylık 50 tl lik benzin harcayacaksanız boşa masraf derim.Balıkesir de istediğiniz yere tek vasıtayla ulaşabiliyorsunuz zaten hemde ücretsiz.

Araba dedığiniz şey durdugu yerde değeri düşen ve her yıl (kullanmazsanız bile) masrafı olan bir alettir.

Araç kredisi 500 desek yılda 6 bin
    Yıllık bakım sıfır araç en az 300 tl
    Mtv yıllık 500 tl
    Yakıtınız (aylık 50 demişsiniz) 600 tl

Yıllık en düşük 9 bin civarı masraf.

Bunun yerine edremit veya akçaydan küçük ucuz bir yazlık alın.Çocuklar doyasıya eğlensin.Hemde gayrimenkul dediğimiz olay her yıl kesinlikle değer kazanır.

• Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    symbol daha iyi değilmi neden clio anlamadım
    bagajı bile yok

• alma hocam ne yapcan arabayı
  • Caymak üzereyim...
    yazlık için babam akçaydan daire almış.2 sene oldu...kordona yürüyerek 1,5 km uzaklıkta...dalyan mahallesi..kızılkeçii köyünün girişinin sağ tarafındaki eski edremit yolu üzerinde...

ben tutumluyum..daha önce kango pampa aldım.otomobil sınıfında hafta sonları çocuklarla çarşı pazar yapıyorduk..her ayda masraf çıkarıyordu..elimde değil üzülüyordum...birgün aldım 1 hafta sonra şoför kısmında camı açtım kapatıcam çalışmıyor aşağı iniyor yukarı çıkmıyor Hay ALLAH hadi sanayiye gideyim dedim.HASKAN'a..çıktım yola haskana varırken 50 metre kala araba stop etti çalışmıyor.haskan yürüyerek gittim geldiler iteleyerek soktular..kilitlenmiş dediler..şanslıyımki anayolda durmadı..akaşam gittim kaç para 180 tl...içim acıdı..eşim otobüs kartım bitmiş para verirmisin dediğinde idare et diyor o dayürüyerek çarşıya gidip geliyordu kıyaslayınca kahroldum..neyse yağmur yağdı araba su alıyor...şoför kısmı sel gibi..kaportacıya gittim abi su tutyor ama hiçbir yerden su girmiyor...renocu fatih başaran otomotive gittim..ha bu arada araç yokuşta hatta düz yolda birden yavaşlıyordu ne yaptılarsa bulamadılar..kahrımdan ölücem akşama gel dedi gittim...ızgaradan su alıyor macun çektim dedi...bobinin ömrü bitmiş onu değiştirdi..vallahi billahi titreyerek sordum borcum ne 250 tl ver yeter demez mi..arabayı bırakıp gidesim geldi...araba muayneye girdi demişti 10 gün sonra muayenesi varmış bende dikkat etmedim tüp var altında tüpü koruyan kısmı yokmuş aslında muaynenin orda lpg ci patron ismini hatırlamıyorum paslasıyorlar böyle geçmez bu abiyi gör dedi neyse dükkanına götürdü altına koruyucu levha(isimini hatırlayamadım)taktı borcum ne 150 tl...muayeneye girmeden geri gidesim geldi...o ana kadar çocuklarımla bir kez binmiş pazara gitmiştim..halbuki sıfırı sorundu masrafsızdı...falan...

dedim satayım satılık dedim..leş kargaları gibi üşüştüler.başaran otomotiv fatih dedi satarım birgün aradı 9.000 tl veriyorlar dalgamı geiyorsun piyasası 15.000 tl dedim.satılmıyor kilometresiyle oynanmış.kazalımış..falan fıstık...aldım sahibindene koydum 12.000 tlye satılık dedim 2 gün içinde verdim kurtuldum..
    ALLAH kimseyi arabasıyla hem yolda bırakmasın hemde sanayiye düşürmesin...

şimdi yine kaşınıyorum.....

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.