Şimdi Ara

APU'lu sistem olmuş mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese iyi bayramlar arkadaşlar.
    AMD Athlon XP 2500+ işlemci ve Epox 8RDA+ (eskiler bilir) anakartlı bilgisayarım 10 yaşını doldurup emekliliğini istedi, ben de aşağıdaki sistemi almayı düşünüyorum. oyunlara çok düşkünlüğüm yok, PCyi HDMIdan LCD TV'ye bağlayıp dizi film vs izleme derdim var.

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    ASUS M5A78L-M/USB3 AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 2000MHz(O.C.) USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    PIONEER DVR- S20LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH
    THERMALTAKE VERSA II 500W MidT ATX SİYAH KASA

uygun mudur, uyumsuz birşey var mıdır, kasanın gücü vs? yorum yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morhandi -- 16 Ekim 2013; 23:01:57 >

• Anakartı daha yeni bir seri olan M5A97 R2.0 ile değiştirebilirsin, bütçeyi oynatamam dersen böylede kalabilir problem olmaz, geri kalan kısımlar yeterli. Ekran kartı eklememişsiniz sanırım.
  • Dostum tam bütçeni söylersen sana daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bu arada yazdığın sistemi toplasan çalışmaz. Çünkü ekran kartı yok. Eğer oyunla aram yok sadece film izlerim dersen sana göre bi sistem toplayabilirim.
  • Ne amaçla kullanıcan bütçen ne ve ekran kartı nedir yazarsan daha rahat yardımcı oluruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaç pcyi lcd tvye bağlayıp dizi film vs izlemek, kalanı standart ev kullanıcısının yapacağı işler. o yüzden onboard ekran kartı olan bi anakart seçtim zaten. asus'un sitesine göre:

Integrated ATI Radeon™ HD 3000 GPU
    Multi-VGA output support : HDMI/DVI/RGB ports *1
    - Supports HDMI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - Supports DVI with max. resolution 2560 x 1600 @ 60 Hz
    - Supports RGB with max. resolution 2560 x 1440 @ 75 Hz
    Maximum shared memory of 1024 MB
    Hybrid CrossFireX™ Support

şu haliyle 950TL civarına geliyor, 1200-1300'e kadar çıkarabilirim ama mümkünse çıkarmak istemiyorum tabi :))
  • Sizin seçtiğiniz 6300 onboard grafik kartına sahip değil

Birde allah rızası için söylemekten dilimde tüy bitti. Mesaj yazarken alıntılayın, çok mu zor
  • Sisteme 77xx serisi bir kart iyi gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Sizin seçtiğiniz 6300 onboard grafik kartına sahip değil

Birde allah rızası için söylemekten dilimde tüy bitti. Mesaj yazarken alıntılayın, çok mu zor

http://www.asus.com/Motherboards/M5A78LMUSB3/#specifications anakartta var diyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Anakartı daha yeni bir seri olan M5A97 R2.0 ile değiştirebilirsin, bütçeyi oynatamam dersen böylede kalabilir problem olmaz, geri kalan kısımlar yeterli. Ekran kartı eklememişsiniz sanırım.

ya onu çok düşündüm forumda bayaa bi adam o kartı tavsiye de etmiş ama 970 çipsetli olup da onboard ekran kartlı anakart bulamadım. onu alınca zaten fiyat artacak bi de mecburen ekran kartı al vs, kaçtım o yüzden. bi ilerde gaza gelip oyuna sararsam onboard ekran kartını iptal edip psu+ekran kartı eklerim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morhandi -- 16 Ekim 2013; 22:25:25 >
  • AMD A10 6800K SOKET FM2 4.1GHZ 4MB CACHE 32NM İŞLEMCI + HD8670D GPU 336 TL

ASUS F2A85-M LE AMD A85 SOKET FM2 DDR3 2400MHZ(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKAR 176TL

GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM 105 TL

SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 156 TL

FRISBY FC-S6040B 300W KULPLU SLIMT ATX SİYAH KASA 93 TL

Toplamda 866 TL. Tam amacınıza uygun bir sistem oldu
  • morhandi M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yanlışın var işlemciyle alakalı bir durum o. Anakartla değil
  • quote:

yani o zaman onboard GPUsu olan anakartı kullanabilmek için APUlu işlemci almak gerekiyor, doğru mu anlıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morhandi -- 16 Ekim 2013; 22:40:26 >
  • Aynen. Mevzu işlemcide yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: morhandi

quote:

yani o zaman onboard GPUsu olan anakartı kullanabilmek için APUlu işlemci almak gerekiyor, doğru mu anlıyorum?

aynen öyle hocam
  • Başlığı APU lu sistem diye değiştir istersen. Birde benim önerdiğim sistemi al gitsin. Tam sana göre
  • quote:

Başlığı APU lu sistem diye değiştir istersen. Birde benim önerdiğim sistemi al gitsin. Tam sana göre

eyw. hocam, bu APU mevzusu yattı kafama, biraz daha kurcalıycam illa ki. kasa olarak 300W demişsinhttp://support.asus.com/powersupply.aspx adresinden işlemciyi vs seçip hesap yaptırınca 300W lazım sana diyor adam, sınırda yani. az daha para basıp kasayı arttırsak mı ne diyosun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morhandi -- 16 Ekim 2013; 23:16:08 >
  • Tabi öyle derler. Neden? Çünkü bunların hepsi satış politikası. Elektronik sektöründe biri kazandı mı diğeride kazanıyorda ondan. Merak etmeyin yeter 300W
  • Garanti olsun benm içim rahat etsin diyorsan EVEREST EAGLE EC337 400W MIDT ATX SİYAH KASA alabilirsin. Buda linkihttp://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/everest-ec337-kk3-eagle-ec337-400w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=65132
  • Sofiman kullanıcısına yanıt
    tekrar teşekkür ederim, biraz da A serisini kurcalamam gerekecek forumda, A serisinin en yükseğini almak gelmedi içinden açıkçası, biraz kafasına vurup indiresim var :)) senin deneyimin var mı hocam bu arkadaşlarla? şöyle bi tablo var ama değişken çok; radeon çipseti mi en etkili olur, GPU frekansı mı, core frekansı mı denemeden muamma.http://www.amd.com/tr/products/desktop/apu/mainstream/Pages/mainstream.aspx#7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morhandi -- 17 Ekim 2013; 0:00:06 >
  • Kullanım amacınıza göre biçilmiş kaftan o işlemci
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.