Şimdi Ara

APU ile Ekran Kartının Gücü Birleşimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar bugün aklıma gerçekten garip bir soru geldi.
    Bildiğimiz üzere AMD'nin fiyatına göre gerçekten güzel apu işlemcileri var (bkz: AMD A-10 5800K)
    Elimde Işlemci i3 540 @3.07 GHZ Bu işlemci ile + GTX 650 Tİ BOOST ile Battlefield 4 ultrada 40_50 fps alıyorum.
    Şimdi sorum şu mesela i3 yerine Amd 5800K modeline gelsem fps artarmı?
    Çünkü A10 5800K nın içindede hd 7600d var güçleri birleşip (sanki iki tane ekran kartı takılı gibi) fps artarmı yoksa harici bir ekran kartı takım için sadece cpu gücünümü alırım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5800k ile gtx 650 yi apu niyetine kullanamazsiniz.

• Yanlis anladin, hani 5800k nin icinde tumlesik grafik islemcisi varya (hd 7660d) onunla gtx 650 ti boost un gpu sunun gucu birlesip, bana ekstra fps olarak donermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 26 Ekim 2014; 19:07:41 >
  • O işlemci ile hd 7750 falan birleştirilip performans alırsınız. AMD NVIDIA CF olmaz

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Bende oyle tahmin etmistim.
    o zaman elimdeki (gtx 650 ti boost) ekran kartina islemci vasitasiyla bir,destek vermek gerekirae intel hd grafikmi tumlesik olmali?

• quote:

Orijinalden alıntı: Blaberus

Bende oyle tahmin etmistim.
    o zaman elimdeki (gtx 650 ti boost) ekran kartina islemci vasitasiyla bir,destek vermek gerekirae intel hd grafikmi tumlesik olmali?

Nvidia karta sadece aynı tür kart takarak performans artırabilirsiniz.

• O dediginiz olay cift ekran karti
    ben sunu merak etmistim
    A10 5800k ile bir ekran karti birlesince performans artarmi
    yani fx 6300 + r9 270 mi daha iyi fps alir
    yoksa a10 5800k + r9 270 (icindeki gpu hd 7660d)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 26 Ekim 2014; 19:24:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı anda iki ekran kartını kullanamazsın.
    A10 alırsan içindeki kartla anca uygun kartlarla(hd 7750 gibi) crossfire yapıp aynı anda kullanırsın ama yine r9 270 in yanına yaklaşamaz.
  • Entropii kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam garip bi soruydu biliyirum :)
    neyse bu a10 guzele benzip 700 tl ye guncel oyjnlari medium ayarlarda acacak bir kasa cok rahat toplanir esasinda
    Bakalim gelecekte daha guclu apu islemciler cikacakmi
    okudigum bir yaziya vore ps 4 de yine amd nin alulu bir islemcisi varmis
    (Yazim hatakari icin k.bakmayin otobusteyim)

• Bende kullanmıştım APU işlemci ama önermem ayrı işlemci ve ekran kartı performansını veremiyor.Ek olarak ekran kartı alınca işlemci içindeki boşa çıkıyor gereksiz masraf demek buda.Ama 700 TL lik kasada iş çıkarabilir dediğiniz gibi
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 19 Haziran 2020; 10:59:14 >
  • Sadece AMD kartlarla olur o olay o olaya CrossFire diyoruz

Bu arada kartını oynanmış driverler sayesinde physx işlemcisi olarak kullanabilirsin mesela 1 kart r9 280 ise ikinci kartı physx bislemcisi yaparsın 10 numara olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apu sistemlerin en büyük düşmanı şu an ramler. Ddr4 ile apularda sıçrama olacaktır. Yoksa hd 4600 bile 720p de lowd oyunları açıyor amd apular ise 1080p lowda açamadıkları oyunları 720p de orta ayarlarda rahat oynatıyor. Vram sıkıntısından ve hızlarından dolayı böyle bir sorunları var. İlerde çift işlemcili anakartlar gibi birine cpu birine gpu ekleyerek kullanılırsa çokndaha uç şeyler görebiliriz.

• 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Dedieim gibi , kısa bir araştırma ile öğrendimki Playstation 4 ' de (her ne kadar pc master race desemde) o fiyata fena bir performans sunmuyor.
    Eğer Amd zamanla daha performanslı APU işlemciler üretirse gerçekten efsane olur.
    Şu anda AMD A-10 5800K 280-310 TL arası bir fiyata sahip ve 300 tl ye ekran kartı + işlemci kompinasyonu ile aymi performans sağlayabilecek varmıı?
    Yani 1366*768 bir monitorunuz var ise
    A10 5800K(300TL)
    Uygun AM3+ Ajakart (120-150tl)
    500W pdulu kasa (150tl)
    Hdd (130tl)

ram 8gb 1600mhz (220tl)
    [Istege bagli cpu cooler + veya ssd]
    1000tl den asagi fiyatina gore iyi bir kasa olur.

ayrica bir sey soracaktim
    bu a10 islemciye o.c yapiliyormu?

• nvidia ile amd cf yapamazsın kardesim impossible :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman-Tt

nvidia ile amd cf yapamazsın kardesim impossible :D

Cf dedigimiz olay sadece iki ekran karti arasinda olmuyormu
    ama burda aa10 5800 k bir apu "islemci"

• Bak eğer apu'nun içindeki grafik kartı ile birlikte çalıştırıp performans almak istiyorum dersen o olmaz ama ben ekran kartını ayriyetten takıp apunun grafik kartını kullanmayacağım yeni aldığım kartı kullanacağım diyosan o olabilir galiba
  • Teoman-Tt kullanıcısına yanıt
    Apunun icindeki grafik karti + taktigim ekran kartinin gucunu birlestirmeyi sormustum ama bir kac kisi zaten olmaz dedi.
    suanki baska sorum bu A10 serisine overclock yapmak mumkunmu?

• Apuya oc yapılabiliyor ama apu almanı tavsiye etmem. İçindeki ekran kartı kötü. a10 7850k'nın fiyatı 450 lira. Bu paraya g3220+r7 260x alınabiliyor ve apudan en az 2 kat daha fazla fps alırsın oyunlarda.
  • Turuncu sakalın dediği doğru. Ek olarak k serisi olanlar oc yapılıyor diye biliyorum. Ama brklenti meselesi önemli bir konu kimi uştrada oynamyı sever kimi açsın yeter. Açsın yeterci iseniz mini pc yapın adaptör ile bile çalışır hazır yapım olanları. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.