Şimdi Ara

Apple, “yıllardır” yapay zekaya yatırım yaptığını söyledi ancak ortada ürün yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, “yıllardır” yapay zekaya yatırım yaptığını söyledi ancak ortada ürün yok
    Apple CEO’su Tim Cook, Apple'ın 2023 3. Çeyrek kazançlarını açıklamanın yanı sıra, şirketin üretken yapay zeka konusundaki ilerlemesine ilişkin önemli söylemlerde bulundu. Görünüşe göre Apple, yıllardır üretken yapay zekaya yatırım yapıyor ancak ilginçtir, herhangi bir ürün veya hizmetin gerçekleştiğini görmedik.



    Apple’ın geride kaldığı bir sır değil



    Bilindiği üzere OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT dünyayı kasıp kavuruyor. iOS ve Android’e de uygulama olarak çıkan ChatGPT, yüksek ilgiyi sürdürüyor. Bununla birlikte Microsoft ve Google sırasıyla Bing ve Bard adlı kendi versiyonları üzerinde çalışıyor. Microsoft halihazırda Bing AI’ı aktif bir şekilde herkesin kullanımına almış ve hatta şirket, yapay zekayı neredeyse tüm hizmetlerine entegre etmeye başlamış durumda. Dolayısıyla Apple’ın rekabetin gerisinde kaldığı bir sır değil.



    Apple, “yıllardır” yapay zekaya yatırım yaptığını söyledi ancak ortada ürün yok
    Bununla birlikte Tim Cook, Apple'ın 'insanların hayatlarını zenginleştirmek' için yapay zeka teknolojilerini ürünlerine entegre etmenin yollarını aradığını söylüyor. Tim Cook, bir süredir söylentileri dolanan Apple GPT hakkında bir şey söylemedi ancak yapay zekanın gelecekteki ürünlerde nasıl kullanılabileceğine ilişkin görüşünü açıkladı:



    "Üretken yapay zeka da dahil olmak üzere çok çeşitli yapay zeka teknolojileri üzerinde yıllardır araştırma yapıyoruz. İnsanların yaşamlarını zenginleştirmeye yardımcı olmak için yatırım yapmaya, yenilikler yapmaya ve ürünlerimizi bu teknolojilerle sorumlu bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz. Açıkçası, çok fazla yatırım yapıyoruz ve bu, baktığınız Ar-Ge harcamalarında da görülüyor."



    "Yapay zekaya yıllardır yatırım yapılıyor"



    Tim Cook'un üretken yapay zeka konusundaki hedefi anlaşılmış olabilir, ancak bu teknolojinin Siri ile entegre edilip edilmeyeceği ya da resmi olarak Apple GPT olarak adlandırılabilecek yeni bir sohbet robotu alıp almayacağımız hala belirsizliğini koruyor. Cook ayrıca yatırımlara da değindi: "Yapay zeka ve makine öğrenimini temel çekirdek teknolojiler olarak görüyoruz. Ve neredeyse ürettiğimiz her ürünün içine yerleştirilmiş durumdalar. Araştırma bazında, üretken yapay zeka da dahil olmak üzere yapay zeka ve makine öğrenimi üzerine yıllardır yatırım yapıyoruz."



    Ayrıca Bkz.iPhone satışları düşerken Apple’ın gelirleri bir kez daha azaldı: İşte Apple'ın kazancı



    Apple’ın üçüncü çeyrek kazançlarının kısa bir özetine gelince, teknoloji devi bir yıl önceki aynı döneme göre hafif bir düşüşle 81,8 milyar dolar gelir, aynı şekilde kâr miktarı hafif bir artışla 19,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Daha fazla detayı üstteki ilgili bağlantıdan edinebilirsiniz.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/08/03/apple-earnings-live-updates.html
    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/apple-profit-tops-wall-street-targets-strong-services-counter-weaker-iphone-2023-08-03/







  • Ben eğer Apple'ı tanıyorsam şu anda bir çok test aşamasında ürünü son noktaya getirmek için çalışmalar yapıyorlardır. Apple hiç bir zaman bir teknolojinin ilklerini bize getirmedi. Her zaman bir teknolojiyi aldı, doğru olsa da olmasa da, insanlara o teknoloji olmadan yaşamanın eksik olacağı yönünde psikolojik baskı üretecek seviyede ürünler ortaya koydu. Bu konuda da ChatGPT herkesin kullandığı ama kusurları olan ve son ürün olarak tanımı o kadar da belli olmayan bir şey. Apple büyük ihtimalle bunu da hayatımıza, biz bu olmadan nasıl yaşadık minvalinde bir etki yaratacak yeni bir teknoloji ile entegre edecek.

  • içinde içinde

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.