Şimdi Ara

Apple Watch (Tüm Modeller) [ANA KONU] (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: _Ritter_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
37.622
Cevap
824
Favori
2.020.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu bu saat Eylül'de piyasaya çıkmadı mı? Ekim sonu gibi Türkiye'ye gelmedi mi?

Üstünden geçmiş 4 ay koca Ankara'da hiçbir yerde bulamaz mı insan istediği özellikteki saati? Memur şehri algısından varsa yoksa aluminyum 38mm kasa. Bazı yerler Watch S1 itelemeye çalışıyor hala ona ayrı bir kıl oluyorum.

Tam anlamıyla gerizekalıca bir kafa yapısı, hep en çok satanı getirtme politikası. İstanbul'da olsam yarım saatimi alır bulmam. Bıktım bu şehirden!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    istediğiniz modeli applestore dan sipariş edemiyor musunuz? İnternetten bulabilirsiniz istediğiniz modeli
  • efesb kullanıcısına yanıt
    Apple'dan sipariş edebilirim elbette ancak değişim vs gibi bir sorun olursa İstanbul'da olmadığım için iş uzadıkça uzuyor. Buradaki bir resellera ver o işlem kaydı açsın, gerekli durumda cihaz kargoyla İstanbul'a gidiyor mu gitmiyor mu bilemiyorum. Ya da ellerinde aynısından olur mu olmaz mı onu bilemiyorum. Özetle böyle uğraşmak yerine bir sıkıntı çıkarsa direk Turkcell Ankara Genel Müdürlüğü ile işimi halledebileceğimden dolayı Turkcell'den almak istiyorum.

Yoksa en mantıklısı elbette apple store'dan temin etmek.

• rcpykr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
    pilin rahat 2 gün gitmesi seri1 lere göre iyi denebilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adf__

Aslında iphone da kullandığım sleep cycle isimli programı çok seviyordum ve gayet kullanışlı bir program. Bu programı watchta kullanılabilseydik süper olacaktı ama program açıklama kısmında watchta çalışmayacağını belirtmişler. Bende bu program gibi uykumu takip edebilecek ve en uygun zamanda uyandırabilecek bir program arıyorum. Çünkü bahsettiğim program hem çok şarj götürüyor hemde telefonun yastığın yanında olması hoşuma gitmiyor. Varsa bu konuda çözüme ulaşan bilmek isterim bende :)

Sleep Cycle uygulamasını kullanmaya başladım, ama sabaha kadar ekran ışığı açık kalıyor ve bu da telefonun ısınmasına neden oluyor. Bunun bir ayarı falan yok mu? Tuşları kilitleyince çalışmıyor mu bu uygulama?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fearless

Ben de yaklaşık 2 hafta önce Series 2 42mm ile aranıza katıldım. Ürün beklediğimden çok çok daha kullanışlı çıktı. Çoğunlukla yüzme ve fitness da kullanırım diyordum ama günlük hayatta da işlerimi oldukça kolaylaştırmaya başladı. Siri ile entegrasyon çok başarılı.

Şimdilik farkettiğim bazı eksiklikler/olumsuzları yazarsam:

-Whatsapp için app malesef yok. Evet gelen bildirimlere cevap verebiliyoruz ama siz mesaj yazmak istediğinizde ise Messages app ini kullanmak durumundasınız. Bu durum elbette Apple ile alakalı değil ama yine de bildirmek istedim.

-Uygulamalar nistepen yavaş açılıyor dock a yüklü olsalar bile.

-Complicationlarda otomatik güncelleme problemi var. Örneğin; Pedometer++ uygulamasını kullanıyorum, modular watchface ile ve ana ekranda günlük kaç adım ve kaç km yürüdüğümü gösteriyor. Ancak çoğu zaman bu rakamları güncellemiyor. Uygulamaya girip 3-4 sn bekledikten sonra rakamlar güncelleniyorlar. Böyle olunca da Watchface de olmasının pek manası kalmıyor gibi.

-Apple Maps ve Google Maps çok efektif çalışmıyorlar. Direction almam uzun zaman sürüyor böyle olunca da beklememek adına iPhone ile devam ediyorum.

Şimdilik olumsuz gördüğüm yerler bunlar, onun dışında üründen çok memnunum..

arkadaşlar şu watch face e otomatik olarak güncel attığımız adımları ve mesafeyi koyan bir app yok mu? Pedometer+ gibi ama güncelleme zorunda kalmadan direk gösteren
    Çünkü öbür türlü watch face te güncel olmayan bir rakamın durması anlamsız oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem650

uygulama ne zaman derin uyku uyudun nezaman uykudan kaltın saat kolumda olmasına rağmen gösteremiyorki telefonda ki uygulama çok başarılı hani millet niye yapamıyor neden olmuyor api mi vermiyorlar apple çokmu para istiyor yoksa saat çok fasla satmadığı için kimse uğraşmıyormu anlamadım aslında bunun direk apple yapması lazım.

çin malı değil çok kaliteli cihazlarda var bu ola apple da olmaması şaşırtıcı açıkcası pişman oldum bir boka yaramıyormuş haybeye çöp oldu para... o paraya güzel bir bileklik ve 2 tane kaliteli saat alıp kullanırmışım.

Pillow: Sleep tracking & analysis alarm clock
    Bu uygulamayı incelediniz mi bu güzele benziyor kalp atışlarını falanda ölçüyor öyle analiz yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: efesb

quote:

uygulama ne zaman derin uyku uyudun nezaman uykudan kaltın saat kolumda olmasına rağmen gösteremiyorki telefonda ki uygulama çok başarılı hani millet niye yapamıyor neden olmuyor api mi vermiyorlar apple çokmu para istiyor yoksa saat çok fasla satmadığı için kimse uğraşmıyormu anlamadım aslında bunun direk apple yapması lazım.

çin malı değil çok kaliteli cihazlarda var bu ola apple da olmaması şaşırtıcı açıkcası pişman oldum bir boka yaramıyormuş haybeye çöp oldu para... o paraya güzel bir bileklik ve 2 tane kaliteli saat alıp kullanırmışım.

Bu uygulamayı incelediniz mi bu güzele benziyor kalp atışlarını falanda ölçüyor öyle analiz yapıyor

saat desteği yokki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efesb

quote:

saat desteği yokki.

açıklamalarda artık var yazıyor girip bakın göreceksiniz.
    gece boyunca kalp atışı ile birlikte analiz ediyormuş.

resimde öyle gözüküyor

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - Ekran Resmi 2017 03 07 21.03.41
    http://hizliresim.com/9Q5bJ9

• quote:

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

Ben de neredeyse tamamen fitness ve spor için kullanıyorum. Ciddi anlamda baya iyi. Endurance runner'ların yaptığı karşılaştırmalar var youtube da istersen bir bak elde edilen değerler diğer tüm cihazlarla neredeyse aynı ve son derece hassas. Mesela;

neredeyse tamamen fitness ve spor için kullandığın için muhtemelen biliyorsundur. Antrenman başlatırken mesela koşu istediğimiz bir nabız aralığı veya uyarmasını istediğimiz bir nabıza geldiğinde bizi uyarması gibi bir özellik var mı saatte?

Ben hala Pedometer alternatifi bulamadım.. Bulan varsa bekliyoruz...
  • Arkadaşlar merhaba,

2015 yılı ağustos ayında aldığım Apple Watch Sport saatimde geçtiğimiz 06.03.2017 pazartesi günü günlük kullanımım esnasında "ekranın üst sınırında yaklaşık 5x5 mm ebatlarında bir sorun olduğunu ekranın karardığını" fark ettim.

Akşama doğru olduğu için ertesi gün müsait olduğumda, Ankara Maltepe'de bulunan Bireysel isimli yetkili teknik servise "ekran kararması" şikayeti ile kayıt açtılar. Bu arada ekran kararması alanı büyümeye başladı.

Çarşamba günü teknik servisten mesaj geldi, cihaz değişimi bedeli için müşteriden onay bekleniyor şeklinde. Aradım servisi sorun nedir, ne kadar bedel istiyorsunuz diye. Servis yetkilisi "cihazınızda sıvı teması olmuş, ekran buna bağlı olarak bozulmuş, yenisi ile değişmesi için onayınıza bağlı olarak fark bedeli ödemeniz gerekiyor ama ilgili arkadaş olmadığı için bedeli söyleyemiyorum" dedi.

Ben de Apple Müşteri hizmetlerini aradım, sorunun doğru tespit edilip edilmediğini üçüncü bir yetkili/kurum tarafından kontrol edilip buna bağlı olarak karar vermek istediğimi beni yönlendirmenizi istediğimi söyledim.

Operatörle güzel bir telefon görüşmesi yaptık, servisin kayıtlarına erişip ilgili cihaz içinde bulunan üç adet sıvı teması algılıyıcılarında su ile temas ettiğine dair izler var dedi.

Sıvı temasına bağlı olarak zamanla oksitlenmenin ilerleyeceği ve arızalar oluşturabileceği bilgisini paylaştı.

Bende bu bir kol saati günlük hayatımda saat kolumda hijyenik ihtiyaçlar için özellikle kayışı ve saatin gövdesi su ilke temas etmekte ayrıca en erken haftada bir saati yıkadığımı yaklaşık 17 ay boyunca bu şekilde kullandığımı, herhangi bir şekilde Deniz ve havuz suyu ve duş esnasında kolumda olmadığını paylaştım.

Saatin değişimi esnasında talep edilecek bedelin benim için fayda-maliyet oranına bakmam lazım dedim.

Saatin ilgili sorunla değişim talebinde Apple tarafından 799,00 tl talep edildiğini ve ayrıca servis tarafından bu bedele yaklaşık %10-%15 civarında hizmet bedeli ekleyebileceği bilgisini paylaştı.

Bende talep edilecek bedele bağlı olarak gerekirse cihazı çöpe atacağımı bir daha da kimseye akıllı saat almayın dünyanın en gereksiz ürünü daha gelişmemiş bir teknoloji olduğu bilgisi herkese yayacağımı söyledim. Çünkü benim mantığımda "Apple Watch ilk serisi sıvı temasında güvenilir bir ürün değil bu bedeli yine aynı sorunla karşılacağım bir ürüne veremem"

Görüşme esnasında yetkili arkadaş ürünle ilgili fotoğrafları servisten talep edebileceğini ve İrlanda'da bulunan merkeze gönderip yorum alabileceği bilgisini paylaştı. Bilgilerin alınıp yorumlanmasına bağlı olarak 4-5 iş günü geçebileceği bilgisini ayrıca paylaştı.

Yaklaşık 2008-2009 yıllarında Samsung'la yaşadığım teknik servis ve call-center tartışmaları sonucunda Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesinde yaşadıklarımdan sonra bu saat bozulsa bile karşımdaki temsilciler ile medeni ve güzel görüşmeler sonucunda çözüm üretmek için çaba harcanması kayda değer bir durum benim için.

Akşam saatinde telefonla arayarak talep edilen görsellerin İrlanda'ya merkeze gönderildiğini söylediler.

Gelişmelere bağlı olarak mevcut durumu forumda paylaşırım.

Araya başka bir paylaşım olmadığı için ekliyorum.
    Az önce Apple tarafından arandım, İrlanda merkez tarafından incelenen fotoğraflar sonucunda, evet cihazda sıvı teması olduğu doğrudur fakat, şikayet konusu olan ekran kararması -ekran korozyonu- vb bir durum olduğunu cihazın yenisi ile değişmesi gerektiği bilgisini paylaşmışlar.
    Ankara'daki teknik servisin İstanbul'dan cihaz talebinde bulunduğunu tarafıma teslim edileceği bilgisini paylaştılar.

Müşteri memnuniyeti olarak çözüm üretilmesi konusunda tatmin oldum. Ama kendime de pay biçmem lazım, aklıma gelip de aramasaydım, saat ve para heba olacaktı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senceryan -- 9 Mart 2017; 11:7:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fearless

Ben hala Pedometer alternatifi bulamadım.. Bulan varsa bekliyoruz...

StepsApp diye birşey var bunu bir deneyin isterseniz.
    Ama burda önemli olan saat yüzündeki rakkamları iphone ile eşleşmedende kendi otomatik güncel tutabiliyor mu?
  • senceryan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun 799₺ gibi bir rakamı vermeden değişim sağlamaları iyi haber
  • Arkadaşlar bilen biri varsa cevaplarsa sevinirim.
    Telefonun kendi aktivite uygulaması içinde veya nike run uygulaması ile bir koşu/yürüyüş antrenmanı yaparken bluetooth ile kulaklık saate bağlı ise her 1km de bize sesli tempo/hız bilgisi veriliyor mu?
    Bildiğim kadarı ile saat her 1 km de bir titreşim ile bizi uyarıp ekranda gösteriyor herhalde ama kulaklık takılı ise sesli bilgi var mı?
    Aynen öyle az bir para değil, forumda bunun gibi durumla karşılaşan arkadaşlara güzel bir örnek olur umarım. :)

• Benim ilk Apple Watch saatimin ekranı kırık, bununla ilgili ne yapmamı önerirsiniz, ekran değiştiren oldu mu dışarıda?
    Çünkü servis muhtemelen bir saat parası daha alarak yenisini verecek. Dediğim gibi cihaz ilk çıkan Apple Watch.

(saatin ekranı 8-10 aydır kırık, ara ara konuya girip yazıyorum, ben değiştirdim, veya ben bir yerde şu kadara değiştirttim cevabını alırım umuduyla)
  • Bunun ekran tamirini hiç duymadım Apple a sorduğumda sıfır cihaz veriliyor dediler ama alırlar 700-800 ₺ gibime geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Watch (Tüm Modeller) [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.