Şimdi Ara

Apple ve Samsung ABD'deki mahkemenin sonucunu değerlendirdiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple ve Samsung ABD'deki mahkemenin sonucunu değerlendirdiler

ABD'de sürmekte olan Apple ile Samsung arasındaki davada kararın açıklamasının ardından taraflar alınan karar ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Samsung tarafından yapılan açıklamada, kararın Apple için zafer olarak görülmemesi gerektiğine değinilirken, karardan Amerikalı tüketiciler için kayıp olduğu dile getirildi. Karar ile birlikte tüketicilerin daha az çeşitlilik, daha az yenilik ve daha yüksek fiyatlar ile karşılaşabileceği belirtildi. Patent kanunun köşe şekilleri, dikdörtgenler üzerinde herhangi bir şirkete tekelleşme imkanı vermesinden yakınan Samsung, müşterilerin özgürce seçim yapabilme hakkına sahip olduklarını ve kendi cihazlarını satın alırken ne aldıkları konusunda bilinçli davrandıklarını dile getirdi. 

ABD'de alınan bu kararın bu konuda söylenecek son söz olmadığını da dile getiren şirket, dünyanın birçok yerinde davalar görüldüğünü ve bunlardan bazılarında Apple'ın iddialarının çoktan geri çevrildiği ifade edildi. Samsung, yeniliklerine devam ederek, müşterileri için çeşitli seçenekler sunmaya devam edeceğini de belirtti.

Konuyla ilgili Apple tarafından gelen açıklamada ise, jürinin aldığı karardan memnuniyet duyduğu dile getirildi. Mahkeme jürisine hikayelerini dinledikleri için teşekkür eden Apple, Samsung'un gerçekleştirdiği kopyalamaların bildiklerinde de fazla olduğunu ortaya koyan dağ büyüklüğünde kanıtı mahkemede sunduklarını dile getirdi.

Mahkemeye sunduğu kanıtların çokluğunu dağ'a benzeterek dikkat çeken Apple, Samsung ile aralarında geçen davalarda patent ve maddiyattan daha değerli şeylerin olduğunu belirtti. Dünyadaki en iyi ürünleri yapmak için çaba harcadıklarını vurgulayan şirket, özgünlüğe ve yeniliğe değer verdiklerini ve ürünlerini kopyalanması için değil müşterileri memnun etmesi için tasarladıklarını kaydetti. Samsung'un kopyalama işlemini gerçekleştirmesini kasıtlı bulan şirket, çalmanın doğru olmadığını verdiği karar ile ortaya koyan mahkemeyi de tebrik etti. Ayrıca, Tim Cook şirket çalışanları için yayınladığı mesajda konuyla ilgili yapılan açıklamaya paralel bir duyuruda bulundu.

Taraflar ABD'deki dava hakkında kendilerine ait görüşlerini yaptıkları açıklamalar ile dile getirmiş olsa da, bunun dava kararında herhangi bir etki yaratmayacağını ve bu sonucun Apple ile Samsung arasındaki diğer davaların da sonuçları olarak algılanmaması gerektiğini belirtmekte fayda var. 

• İşin ucu yine tüketiciye dokunuyor. Samsung 1 milyar dolar vermiş, apple almış ne fark eder..
    Adamların sadece nakit rezervi 100 milyar dolar küsür..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: anldrms34

Apple haram para yiyecek

Calmak haram degil yani?

• Ahh apple ahh. Herkes senin gibi mi? 5 yıl önceydi o apple rüzgarı. Bırakın böyle uyduruk patentlere umut bağlamayı. İcraat göremiyoruz son 3 yıldır doğru düzgün. Boş işler müdür oldun apple. Diğerleri seni çoktan geçti.

• Samsung bu ... korkusunun üstüne SIII gibi yumurta şeklinde telefonlar yapar bundan sonra. :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu misafir üyelik olayının işlevsiz ve siteye zarar veren bir mekanizmaya dönüştüğünü yönetim göremiyor mu acaba? (bknz.Üstteki kışkırtıcı yazı)
    &amp;amp;#33590;&amp;amp;#24198;&amp;amp;#20856;&amp;amp;#19968;&amp;amp;#26479;
    PSN:VibrantTR
  • Şu ihlal edilen patentleri yazında ortalık şenlensin. Az gülelim:):)

Sağa sola kaydırma patenti,aşağı yukarı kaydırma patenti,Fiziksel tuş koyma patenti,dikdörtgen bir yapıya geniş ekran ve fiziksel tuş koyma patenti.

Böyle patentleri görünce güney koredeki dava daha adilmiş diyorum.Apple 2 tane telekomünikasyon patent ihlali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 25 Ağustos 2012; 21:30:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joyeux
    Calmak haram degil yani?

Çalmak mı? Dikdörtgen şeklinde dokunmatik cihaz yapmak çalmaksa evet Samsung çaldı...

• Hala inkar ediyorlar mahkeme bile olmuş bitmiş keşke şu Samsung cihazını Türkler çıkarsaydı da savunsaydık gerçi ben apple'ı daha çok seviyorum. Her neyse...

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: JoyeuxCalmak haram degil yani?
    Çalmak mı? Dikdörtgen şeklinde dokunmatik cihaz yapmak çalmaksa evet Samsung çaldı...

samsung dikdörtgen dokunmatik cihazlar yaptığı için ceza almadı.
    davanın içeriğine ve patentlere doğru düzgün baksaydınız ne için olduğunu anlardınız

• quote:

Orijinalden alıntı: the_end_

Ahh apple ahh. Herkes senin gibi mi? 5 yıl önceydi o apple rüzgarı. Bırakın böyle uyduruk patentlere umut bağlamayı. İcraat göremiyoruz son 3 yıldır doğru düzgün. Boş işler müdür oldun apple. Diğerleri seni çoktan geçti.

o uyduruk patentler Apple a 1 milyar dolar ve daha fazlasını kazandırdı. senin hiç uyduruk patentin var mı? dünyanın en büyük teknoloji şirketine boş işlerle uğraşıyor dedin ya eğer üniversite mezunuysan YÖk ün merkezine tükürmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 25 Ağustos 2012; 21:43:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Ahh apple ahh. Herkes senin gibi mi? 5 yıl önceydi o apple rüzgarı. Bırakın böyle uyduruk patentlere umut bağlamayı. İcraat göremiyoruz son 3 yıldır doğru düzgün. Boş işler müdür oldun apple. Diğerleri seni çoktan geçti.

o uyduruk patentler Apple a 1 milyar dolar ve daha fazlasını kazandırdı. senin hiç uyduruk patentin var mı? dünyanın en büyük teknoloji şirketine boş işlerle uğraşıyor dedin ya eğer üniversite mezunuysan YÖk ün merkezine tükürmek istiyorum.

• Umarım samsung'un önümüzdeki yıllarda geliştireceği cihazlara negatif etkisi az olur.

• Google Motorola'yi alirken 17,000 kadar mobil patenti ile aldi. Altan altan Motorola Apple'a dava acmaya basladi. Ben hoslasmiyorum bu davalardan, simdi Samsung ve Motorola Apple'a saldiricak, Apple karsilik vericek. Teknolojiye ve yeniliklere harcanabilecek milyonlarca dolar avukatlara, davalara, cezalara harcanicak.

Yakinda Ford'a diger tum 4 tekerli tasitlara dava acicakmis galiba.

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Vaybe :) sen kimsinki kardes bana boyle seyler yaziyorsun. Evet üniversite mezunuyum ve evet üzerime ait patentimde var. Simdi git dediklerini yap bakalim :)

• Bir arkadaş diğer haberlerin birinde ben hiç sinirleri alınmış kadar rahat bir firma görmedim demişti Sony için bide işin içinde galiba mafyada var diyen vardı yada aynı kişiydi hatırlamıyorum.Şu Xperia serisine baksanıza dikdörtgen köşeler yumuşatılmamış ve benziyosa iphone a tasarım olarak benzeyen tek telefon ama yazılıma bişey diyemezler.Diyorumki acaba şu Sony nin sahipleri Yakuza larla falanmı anlaştı :D

• quote:

Dörtgenlerin ve üçgenlerin ölçül­mesi ilk kez Mısır’da Ahmes’in (İsa’dan. Önce 1550) papirüsünde görülür.

3550 yıldan daha öncesinde belirlenen bir şekli Amerikalılar yeni fark ediyor...

• buradaki olay oğlum sana anlatıyorum gelinim sen anla olayı. samsung'a dava açılması google'a aba altından sopa göstermek, başka bişey değil.

android çok ciddi aşama geçirmiş durumda. eski sürümlerinde insanları zıvanadan çıkartan hatalarının hiç birisi neredeyse yok artık. jelly bean ile apple'ın en çok önem verdiği dokunmatik ekran kalite ve hassisiyetini de yakaladılar. android apple'ı çok ciddi şekilde köşeye sıkıştırmış durumda. nerede android 2.3 gingerbread nerede andorid 4.1 jellybean. birisi siyah ise öteki beyaz denecek kadar farklı ve stabilite yönünden çok üst düzeyde artık android.

kısaca apple'ın üstün olduğu hiç bir konu neredeyse kalmadı ve bu apple'ı çıldırtmış durumda. daha bir sene öncesinde kadar bu kadar çok patent davası duyan var mıydı? şimdi neden saldırıyor apple sağa sola sizce, köşeye sıkıştığından olmasın?

ben ayfon 5 inde 4 ve 4s gibi fos çıkacağından neredeyse eminim. apple kullanıcılarına her yeni nesilde büyük yenilikler vaadi vermekle çok büyük hata etti. evet dokunmatik ekranda multitouch büyük bir yenilikti ancak artık bu derece ses getirebilecek bir yeniliğe imza atamıyorlar. ayfon 4 de siri dediler kullanan neredeyse yok. 4s zaten 4 ün aynısı. apple daha büyük ekran ve daha güçlü donanım ile ayfon 4 ü cilalayıp ayfon 5 diye yutturacak. elbet fanboy'lar bunu yer ama bilinçli kullanıcılara bunu yediremez apple.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.