< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple TV [ANA KONU] (596. sayfa)

-
-
Nvidia ve Apple TV kullanıcısıyım.streaming ve film için PLEX , infuse kullanıyorum.Stremio çalışma mantığı gerçekten güzelmiş ama TVOS bu tür uygulamaları engelliyor…
Kodi zaten bu tür özelliği uzun yıllardır sunuyor …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 3 Ekim 2022; 2:19:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle hocam. Açıyorum 4K HDR. Bu kadar basit. İzle kapat.
Selamlar,
Bulunduğumuz dönemde streaming üzerinden bir şeyler izlemek için hiç para vermemek ve her şeyi illegal yollarla izlemeyi istemeyi ekonomik olarak anlayabiliyorum. Ancak kaliteden ödün vermemek ve hem kullanım, hem rahatlık, hem de zaman yönetimi için aylık belli miktarda ödeme yapmaya ben hep razı oldum. Olmaya da devam edeceğim.
Aile üyelikleri vb. ile TR'de resmi yayın yapan hemen hemen her platforma üyeyim. Bunun dışında da HBO vb. buraya henüz gelmeyenler için de cloud torrent sistemi için Putio + Infuse kullanıyorum. Bir tık pahalıya gelse de sunduğu rahatlık paha biçilemez. Ayrıca fiziki ya da cloud yöntemiyle arşiv yapıp, 1-2 kez izleyip sonra yıllarca yüzüne bakmayacağım yapımları depolamak bana artık mantıklı gelmiyor. (Zamanında DVD'ye dizileri çekip, kutulayıp, onlara yazıcıdan cover basıp, rafa dizen deli bir arşivci olmama rağmen. Artık benden geçti böyle şeyler.
)
Şimdi size ödediğim ücretleri de listeleyeyim. (Bazıları yıllık bazıları aylık, hepsinin aylık ortalamasını yazacağım.)
- BluTV (Hepsiburada Premium ile): 10₺/ay
- Amazon Prime Video: 4₺/ay (Papara ile yarısı iade)
- Gain: Yıllık 47₺ = 3.91₺/ay
- Infuse: Yıllık 100₺ = 8.33₺/ay
- Netflix Aile: 23.50₺/ay (Papara ile yarısı iade)
- Put.io: Yıllık 100 USD = Mevcut kurla aylık 154₺ (Geçen sene döviz düşük diye yıllık 675₺'ye geldi bana. 100 GB alan, izle-sil yapıyorum yetiyor)
- Youtube Premium Aile: 2.16₺/ay (Papara ile yarısı iade)
- Disney Plus Aile: Yıllık 70₺ = 5.83₺/ay
- iTunes Film Kiralama: 20₺/ay (ayda ortalama maksimum 5 film ancak kiralayıp izliyorum. Diğerlerinden çok vakit kalmıyor.)
- Turkcell TV+: 23₺/ay
Toplam Aylık Bedel: 254,73₺/ay, düz hesap 250₺/ay diyelim.
Putio sistemini koymasam ve torrent indir, diske/pcye at, ağ üzerinden izle desem aylık 96₺ ediyor.
Öğrenci olan arkadaşlara ve ekonomik olarak zorluk çekenlere bu bedeller yüksek gelebilir. Ancak gerçekten Apple TV'nin hakkını verebilmek, keyifle ve son teknoloji ile (görüntü+ses) tüm yapımları izleyebilmek için bence yüksek ücretler değil. (İçkim yok, kumarım yok, bırakalım da hobilere para verelim.
)
Yıllardır güzel dostluğum olan 3 arkadaşımla tüm platformları aile üyeliği olarak kullanıyorum. Bundan sonra TR'ye gelen ve aile üyeliği olan her platforma da üye olmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Sizlere de tavsiye ederim.
Herkese keyifli seyirler.
-
Güzel açıklama olmuş, teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık. "Beğen" butonuna memnuniyetle bastım.
İzleme alışkanlıklarımızın ve üyeliklerimizin neredeyse birebir aynı olmasına hayret ettim, ben de fazladan bir de Exxen var (Gibi'nin hatrına). Şu cümleye ise bayıldım: "Zamanında DVD'ye dizileri çekip, kutulayıp, onlara yazıcıdan cover basıp, rafa dizen deli bir arşivci olmama rağmen..". Salonumdaki raflarda dizili "evde üretilmiş" DVD kutularımın resmini çekip gönderesim geldi
Yazının tamamının altına kısaca "+1" diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 3 Ekim 2022; 13:3:13 > -
Çok teşekkür ederim. Daha önce başka konularda da aynı fikirlerdeydik, hatırlıyorum. Muhtemelen yaşlarımız da yakındır, 40 yaşındayım ben. :)
Yıllarca dediğiniz DVD koleksiyonu yaptım. Sonra onlar hem çok yer kaplamaya hem de tozlanmaya, çalışmamaya, çizilmeye vs. başladı. Ardından harddiskler moda olunca onlara arşivlemeye geçtim, onlarca diskim vardı kocaman kocaman. Ama o da bitti, hepsini elden çıkardım.
Exxen’e bir süre şans verdim ve ŞL maçlarının da olmasıyla bi süre üye kaldım. Ama sundukları içerik kalitesi & çeşitliliği, istedikleri fiyat ve hizmet anlayışları sebebiyle bıraktım.
Devir stream devri ve yaş ilerledikçe de arşive zaman ayırmak yerine tek tuşa basıp izlemek daha ideal gelmeye başladı açıkcası. Arşivcilik ruhumda var ve ölmez, ama tercihlerim değişti artık. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 3 Ekim 2022; 13:9:38 >
Bende arşivciyimdir aynı sistemin ufak çaplısını yaptım . Sonra harddisklere depolamaya başladım ve en sonunda bende bıraktım insan yaş ilerledikçe kolaylık ve basitlik istiyor :) exxen sadece maç önü satın alıyorum ve bırakıyorum
Exxen'de tek maç satın alma olduğunu bilmiyordum. Yoksa aylık o paraların verileceği bir platform değil bence.
-
Yok hocam aylık satın alıyorsunuz tek maçlık yok evet. Anlatmak istediğim maçtan önce anlıyorum 1 ay duruyor maç olursa izliyorum. İçerik yok zaten exxen bir kaç dizi dışında Türk dizisi izlemiyorum zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Oğuzhan_ -- 3 Ekim 2022; 13:49:24 >
Benim derdim sağlam filmleri en kaliteli şekilde izlemek, netflix disney amazon üyelik var zaten ama stremio gibi değil keşke apple üzerinde de böyle bir durum olsa çünkü evde pc yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani benim naçizane tavsiyem İTunes film fiyatları çok cazipken arşiv oluşturulması.
-
-
Hocam 2.0 full hd tv ler içinde geçerli değil mi.?
Apple TV 4K'ya HDMI 2.0 yeter. Biz biraz garantiye almak için HDMI 2.1 alıyoruz. HDMI 2.0 ile HDMI 2.1'in fiyat farkıda çok değil. Kaliteli bir HDMI 2.0 hiç bir sorun çıkarmaz.
-
selamlar QrocKfire hocam, torrent altyapısını kullanıyor, izlemek istediğiniz dizi ya da filmin tamamını değil de izleyeceğiniz yerini sunuculardan indirip size izletiyor, güzel yanı indirmeyi beklemeden izleyebilmek, kötü yanı ise torrent te de olduğu gibi popüler olmayan dosyalarda seeder sayısı az olduğu için izlemesi sorunlu olabiliyor.Bu arada Roku konusundaki yardımlarınızı için tekrar teşekkürü borç bilirim, zamanında deli gibi dvd indirip onları dvd ye yazdıran sonrasında hard diskte arşivleyenlerden birisi de benim, halen hard diskler dolusu arşivim durmaktadır, zidoo'yu nas server gibi kullanıp bazen platformlarda bulamadığım film ya da dizileri infuse ile izliyorum, kişisel görüşüm netflix fiyatını hak etmiyor, exxen de öyle, onun dışındaki hemen hemen tüm platformlarda üyeliğim var (disney, amazon, blutv, gain)
-
Geçerlidir hocam . 2.1 en güncel versiyon hdmi standartıdır
Paugge bu konuda başarılı
Evet güncel versiyon 2.1 fakat cihazların çoğu dolby vision, atmos olmayınca 2.0 da kaldım. 😀
Artık o kadar sertifikalı HDMI 2.1 kablo var ki piyasada. Başlangıçta sınırlıydı. Paugge ve apple'ın önerdiği belkin vardı. Apple'da hem hdmi 2.0 kablolar hemde paugge, ugreen gbi kablolar denedim. Hepsi de başarılı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X