Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (508. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.804
Cevap
374
Favori
964.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Apple tv tarayıcısı güzel bir hayal ama böyle bir şey yok. Stabil kalite ama sınırlı bir dünya istiyorsan Apple. Özgürlük istiyorsan Android

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Logo olayı yok ama logo seçme işini söyledim ekleyebilirse ekleyecek ilerleyen sürümlerde. Ekledikten sonra görmek gerek nasıl olacağını

teşekkürler yorumun için. Evet geliştirilmesi lazım katılıyorum arayüz olarak buglar bittikten sonra Halledecek. Dediğiniz gibi iplaytv dizayn olarak bencede en iyisi.

Ücretli uygulama 180 liraya yakın oldu en son zamlarla

Teşekkürler, elinize sağlık...

-- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier
    -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC
    -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System
  • Rica ederim hocam. Evet apple tv gerçekten çok farklı bir deneyim yaşatıyor. Apple ekosistemi kullanıyorum ama nedense tv için android devam ediyordum. Apple tv alınca alınca ekosistem tamamlanmış oldu ve keşke daha önce alsaydım dedirtti. iptv hakkında bilgim yok, illegal içerik hiçbir alanda kullanmıyorum, kullanılmasını da tavsiye etmiyorum ama tabii ki herkesin kendi tercihi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam zaten iphone ile kalibrasyon yaptığınızda da panele göre renk dengesini ayarlıyor apple tv. Paneliniz dolby vision destekliyorsa ve hdmi kablonuz da uyumluysa apple tv üzerinden dolby destekli bir çözünürlük seçtiğinizde panelinizle eş zamanlı olarak renk dengesi otomatik ayarlanmış oluyor. Ayrıca kalibrasyon yapmanız gerekmiyor. Zaten gerekmediğini apple tv de belirtiyor;

Edit: panelinizin desteklediği tüm teknolojileri, destekli içeriklerde televizyon ve apple tv senkronize olarak yürütüyor. Hdmi kablo herhangi bir darboğaz yaşatmazsa -ki kablonun taşıdığı sinyal yeterliliğini apple tv üzerinden kontrol edebilirsiniz- sizin hdr ya da dolby için ayrıca manuel bir kalibrasyon yapmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopemd -- 5 Şubat 2022; 23:45:14 >

• hopemd kullanıcısına yanıt

Bu kalibreye gerek olmama durumu sadece Dolby Vision içerikler için geçerli oluyor galiba.

cnet
    With an Apple TV and an iPhone, you can calibrate your TV. But does it work?
    https://www.cnet.com/tech/home-entertainment/with-an-apple-tv-and-an-iphone-you-can-calibrate-your-tv-but-does-it-work/

Aşağı doğru incelerseniz. Dolby vision destekli TV'lerinde kalibre edildiği ve olan değişiklikler tablo halinde verilmiş.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    Hocam apple tv de görüntü ayarlarından dolby vision seçmezseniz kalibrasyon seçeneği çıkıyordur evet, iphone ile kalibre edebilirsiniz. Ama dediğim gibi Dolby destekli bir çözünürlük seçtiğinde kalibrasyona gerek kalmıyor. Dolby vision zaten yüksek dinamik aralık teknolojisinin zirvesi. Her bir sahnede hatta karede ayrı ayrı renk analizi yapan bir teknoloji olduğu için kalibrasyon yapmak mantıklı değil zaten.

Iphone truedepth kamera ile panel renklerini analiz ediyor ve apple tv ye bildiriyor, apple tv de renkleri kalibre ediyor. Ben dolby vision kullandığım için diğer seçenekleri hiç denemedim. Kendi zevkinize göre biraz kurcalayarak en uygun opsiyonu belirleyebilirsiniz.

• Benim anlamadığım bir konu var. İPhone tıpkı bir insan gözü gibi ekranı tarayıp renk ayarlarını ona göre yapıyor sanırım algoritma bu şekilde çalışıyor. Ben panelin renk ayarları ile oynadığım an kalibre edilen renk ayarları otomatikman hiç bir geçerliliği olmayacak. Bana biraz kandırmaca geliyor açıkçası. Bu kadar kalibre cihazı varken bir iPhone yazılımı ne kadar geçerli sonuçlar verir ki

iphone truedepth ile bu işlemi yapıyor. Ve apple elinde tuttuğu bu teknolojiyle günümüzde son kullanıcıya sunulan en gelişmiş sistemi kullanıyor. Kabaca insan gözünden daha başarılı bir analiz yapıyor diyebiliriz.

• Bence herkesin gözü farklı ben dolby vision ve 4 k hdr arasında hangisi daha iyi görüntü veriyor anlayamadım. dolby visionda görüntü daha donuk ama renkler daha yogun. 4k hdr de görüntü ve renkler daha canlı. denemeye devam:)

benin kullandığım tv samsung ve dolby vision desteklemiyor, iPhone ile kalibrasyon yaptıktan sonra Apple TV üzerinden izlediğim 4k hdr içeriklerin daha net ve gözüme güzel gözüktüğünü söyleyebilirim

Paneliniz qled mi? Bende samsung tv kullanıyorum. Hangi iPhone modeli lazım bunun için. Bende denemek isterim.

TV'nin Dolby Vision desteklemesinin kalibrasyon açısından size hiç bir artısı olmazdı zaten. Yine bir iPhone'a ihtiyaç duyacaktınız.

Apple TV sadece Dolby Vision içerlikler için kalibrasyon gerekli değil diyor. Bu DV için otomatik kalibrasyon yaptığı anlamına gelmez. HDR ve SDR için her televizyon için iphone'la kalibrasyon yapılabilir. Yani her halükarda bir iphone şart

• Kişisel bir tercih o. Fakat benim tavsiyem havai fişek patlaması olan bir video açın. Patlayan ışıklar gözünüze nasıl görünüyor. Kimisi bir resime bakar gibi olsun ister. Işıklar o kadar göz almaz. Kimisi de o ışıkların gözlerini almasını ister ki makbulü de budur. Dün BBC nin Universe belgeselinin birkaç bölümünü izledim. Tamamen karanlık bir uzay boşluğu görüntüsünde yıldızların ve gezegenlerin göz alıcı parlaklığı gerçekten muazzam bir görüntü. Çünkü gerçekte de insan gözünün o ışıktan rahatsız olması gerek. Tamam kimisi sağlık için buna karşı ama ben şahsen görüntüyü işleyen yönetmenin bana sunmak istediğini almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey444 -- 6 Şubat 2022; 13:11:43 >

Biliyorum bu uygulamalarda mevcut. Kendim de kullanıyorum.

Fakat sağlayıcıdan kastım iPTV idi.

Siz dolby visionmu 4k hdr ayarındamı kullanıyorsunuz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.