Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (467. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.338
Cevap
310
Favori
782.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 465466467468469
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anladim hocam tesekkur ederim peki iptv uyeligi olarak ne kullaniyorsunuz tavsiye edebileciginiz bir uyelik varmi?


    @atabey444 tesekkur ederim hocan tavsiye edeceginoz bor iptv uyelik platformu varmidir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 25 Eylül 2021; 21:15:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efem-35 kullanıcısına yanıt

    Dolby Atmosu filmlerde veriyor mu? Apple muzik icin atmos ayari var ama uygulamalarda ve apple'in kendi filmleri icin ek bir ayar yok.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W O M B A T kullanıcısına yanıt

    Maalesef bana da bir arkadaşım aldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    Sorunu e-posta yolu ile Firecore'a bildirmiştim.Yanıt geldi.Infuse 6.7 App Store'da yerini almış.Kurdum.Artık sorunsuz çalışıyor.Teşekkürler @Hattihitit hocam.Dediğiniz gibi ay sonuna yetiştirdiler.Sağolun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    hocam kusura bakma iki gündür foruma girmiyordum şimdi gördüm mesajını..
    atmos olan filmleri kullaklık uzamsal ses olarak görüyor.. benim denemem amazon prime video filmlerdeki atmos olanlarda denedim, muhteşem olmuş sanki sinemaya gitmiş gibi oluyor.. youtube ve turkcell tv streo olarak görüyor ama bunları dinlerken de ses atmos gibi değil ama sesler daha net olmuş sanki odanın ortasından ses geliyor streoda...
    apple kumandadan kapatma tuşuna basınca ekranda sağda airpods kullaklı simgesi çıkıyor orayı tıklayınca uzamsal ses streo mu çoklu ses atmos mu diye görüyorsun ayrıca uzamsal sesi kapatabiliyorsun ...
    ben diyorum ki apple tv olanlar imkanları var ise sakın başka marka bluetooth kullaklık almasın yalnız ve yanlız airpos pro alsın inan samsung buds aldığıma çok pişman oldum ...
    ayrıca hocam bu uzamsal özellik airpods pro ve airpods max ta var ne yazık ki apple alt modellere bu özelliği vermemiş sanırım...
    bende netfiliks yok ama onda atmos olduğu için airpods pro ile süper olur yani atmos olan film ve müzikler airpods pro ile süper oluyor...
    50inc üzeri tv lerde sanki sinema havası oldu hele gece hiç kimseyi rahatsız etmeden film seyretme zevki bir başka oldu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 27 Eylül 2021; 23:22:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @efem-35


    Bu makale Apple Music'deki Dolby Atmos özelliğinin tüm kulaklıklarda kullanılabileceğini yazıyor. Diğer blutooth kulaklıkları kullanabilmek için Dolby Atmos ayarının otomatik değil daima açık olması gerekiyormuş. Ancak filmlerde böyle bir ayar yok. Belki filmlere de böyle bir ayar gelir. Filmlerde sadece dediğiniz kulaklıkları algılayıp otomatik olarak dolby atmos sinyal gönderiyor sanıyorum. Tabi bu iki kulalıkta aynı zamanda kafa hareketlerine duyarlı sensörler var. Satandart kulaklıklarda bu özellik olmayacak doğal olarak.


    whathifi
    Apple Music Dolby Atmos will work with all headphones
    https://www.whathifi.com/news/apple-music-spatial-audio-will-work-with-all-headphones

    Infuse'ye de 7.2 sürümüyle birlikte uzamsal ses desteği gelecekmiş.





  • Merhaba arkadaslar, bu konudaki cahilligimi affederseniz bir sorum olacak. Ses sistemi topladim, atmos destekli ama hdmi 2.1, e-arc cikisi olmayan bir avr ile (onkyo nr686), atmos hoparlor setim var (5.1.2). Televizyonumda da e-arc ve hdmi 2.1 ozelligi yok. Hal boyle iken, apple tv 4k alsam kayipsiz full atmos ses alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skysonic

    Merhaba arkadaslar, bu konudaki cahilligimi affederseniz bir sorum olacak. Ses sistemi topladim, atmos destekli ama hdmi 2.1, e-arc cikisi olmayan bir avr ile (onkyo nr686), atmos hoparlor setim var (5.1.2). Televizyonumda da e-arc ve hdmi 2.1 ozelligi yok. Hal boyle iken, apple tv 4k alsam kayipsiz full atmos ses alabilir miyim?

    Apple tv'yi avr'nize bagladiginizda atmos ses alirsiniz. Ancak kayip olur. Derayi biraz uzun ama kayipsiz ses almak icin ya bu filmleri indireceksiniz ya da blu rayden aeyredeceksiniz. Apple tv film indirilecek bir cihaz degil. Internet uzerinden oynatma ozelligi ile one cikan bir cihaz. Son kullanici olarak ben parasini veririm, indirme yukleme ugrasmam derseniz alacaginiz apple tb atmos ses sizi uzmez ama daha iyisinin var oldugunu soylemek gerekir.


    Bu arada uzun yillar sportify kullanmis, tidali de belli zamanlar da uyelik devam ettirmis bir kullanici olarak apple music cok basarili hale geldi. Hem stereo, hem de atmosa donusturulen kayitlar son derece basarili. Arsiv genisliyor. Sarki sozlerinin muzigi takip etmesi zaten ayri bir deneyim. Apple tv uzerinden spotify uygulamasinin kalitesini begenmiyorum. Spotifyi telefon uzerinden avr'ye yonlendirdigimde daha basarili oluyor ama spotify da ses konusunda hi-res veya kayipsiz bir ses vaadetmedigi icin soylenecek de birsey yok kullanim arayuzu olarak hala spotify benim icin en iyisi.


    Airpods pro ile deneme yaptim ama bir onceki nesil 4k cihazimda ben acikcasi atmos yazisini goremedim. Apple muzigi atmos olarak ayarladim ama apple filmlerinde ve netflixte atmos ibaresini gormedim. Avr kullanicisi oldugum icin kulaklikla dinlemeye aliskin degilim ama ozellikle gece kullaniminda avr'yi gece moduna almaktan cok daha iyi sonuc veriyor.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Ben de dediğiniz şekilde biliyordum ancak yeni yazılım ya da yeni cihazla birlikte kayıpsız ses olacağını okumuştum. Belki de bu sadece müzik için geçerlidir. Anladığım kadarıyla kayıpsız atmos sesi en son teknolojili ürünleriniz (hdmi 2.1 tv, avr) olsa dahi stream olarak almanız hiç bir şekilde mümkün değil. Eğer durum gerçekten buysa, kayıplı şekilde razı olmak gerekiyor. Ancak bu sefer de ilave masraf yapmak gerecek. Halihazırda ps5 sahibiyim ancak ps5 stream uygulamalarında atmos sesi desteklemiyor xbox gibi. TV'den de atmos sesi alamıyorum. Ps5 üzerinden 4K blurayde inanılmaz bir atmos ses aldığım için aynı tecrübeyi tekrar yaşamak istiyorum. Hal böyle olunca apple tv güzel bir çözüm gibi duruyor. Amazon olsun, netflix, apple tv olsun hepsinde atmosu destekleyen tek cihaz apple tv diye biliyorum.

  • skysonic kullanıcısına yanıt
    Nvidia Shield Tv Pro 2019 modelini bir inceleyin derim. Hem Netflix ve Amazondan Streamde hem kendi HDD arşivinizdeki içerikleri 4k, Hdr, Dolby Vision ve kayıpsız ses formatlarıyla (DTS, hd-ma, dd, dd+(Atmos), truehd (Atmos)) izleyebilirsiniz. Merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 29 Eylül 2021; 10:59:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme yaptım tabi ama pek fark etmedi.Şu 5.model gelsin artık 3 senedir bekliyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Netflix, Amazon, iTunes filmler'de atmos desteği var. web riplerdeki atmos Apple TV player uygulamalarında sorunsuz çalışıyor. Sadece bluray filmlerden riplenen filmlerde TruHD Atmos yine kayıpsız format olan PCM (5.1 ya da 7.1)'ye dönüştürülüyor. Aynı durum DTS:X formatı için de geçerli. DTS:X daha çok eski filmlerde ve sınırlı sayıda filmde olduğundan çok da önemsenecek bir durumu yok. Böyle olunca diğer bitstream yapan cihazlardan gerçekte dikkate değer farkı TruHD Atmosu desteklememesi kalıyor. Bence Apple TV'nin kullanım kolaylığı ve görüntü kalitesi bu eksikliği kapatıyor. Ben yerinizde olsam yine Apple TV tercih ederdim. Sadece stream için ise

    çok güzel cihazlar çıktı ya da çıkmak üzere. Google Chromecast 2021 modeli, Amazon Fire Stick 4K Max gibi.

  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    hocam birkaç yerde okudum onların yalancısıyım aynen diğer modellerede uzamsal ses gelmiştir...
    evet sensör olayı işi değiştiryor yani odanını içinde gezerken süper oluyor, ses soldan daha güçlü gelirken kafayı başka yöne değiştirnce sağdan geliyor inanırmısın hocam üç gecedir kullanıyorum ister streo ses ister atmos olsun harika bir şey sesler daha güçlü efektler daha güçlü hele film seyretmek anlatılacak gibi değil ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    hocam atmos yazısı bende çıkıyor...amazon prime video jack ryan dizisinde çıkan yazı


    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    bu fotodoki apple tv içindeki mortal kombat fragmanında çok kanallı yazıyor ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 29 Eylül 2021; 12:13:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HattiHitit kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkür ederim.


    Cihazı aslında sadece stream amacıyla ve atmos özelliği nedeniyle almayı planlıyorum. TV'den zaten ARC aracılığıyla 5.1 ses alabiliyorum, ama atmos sistem kurduğum için ilk etapta tercihim atmos enabled cihazlar olacak. 2019'da yayımlanan bir yazıda aşağıdaki görseli gördüm. Yeni chromecast ve fire sticklerde durum değişmediyse, benim için en ideali hala Apple TV gibi duruyor. Gönül isterdi ki chromecast veya firestick ile işi çok daha ucuza çözebileyim, ancak şu an bu mümkün değil gibi.





  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Bu tablonun güncellenmesi gerekiyor. Örneğin iTunes android cihazlara da geldi ve Dolby Atmos desteği var. Böyle olunca İTunes başlığındaki "No" ların "Yes" olarak değişmesi gerekiyor.

    Burada belirtilen Fire TV 1080p olandır sanıyorum. Fire TV 4K'da Netflix'de atmos desteği varmış.


    Ayrıca yeni cihazlar hem HDR,HDR+ hem de Dolby Vision görüntü formatlarını da destekliyormuş.


    Tabi bütün bu gelişmelere rağmen Apple TV 4K hem performans hem de görüntü kalitesi, kumandası vb. nedeniyle üstün bir cihaz.

  • efem-35 kullanıcısına yanıt

    Söylediğiniz gibi uzamsal ses ile film izlemek hakkında Airpods pro ve Airpods Max ile ilgili çok olumlu yorumlar var. Bir kulaküsütü bluetooth kulaklık almak istiyorum ancak Apple'ın sunduğu alternatifin 4.600 gibi uçuk fiyatı var. Aynı deneyim olmasa bile ve sürekli kullanmayacağımdan gürültü engelleme fonksiyonu olan bir kulaklık işimi görür diye düşünüyorum. Bu nedenle

    diğer standart bluetooth kulaklıklarla alınan performansı araştırıyorum.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skysonic

    Cevap için çok teşekkür ederim.


    Cihazı aslında sadece stream amacıyla ve atmos özelliği nedeniyle almayı planlıyorum. TV'den zaten ARC aracılığıyla 5.1 ses alabiliyorum, ama atmos sistem kurduğum için ilk etapta tercihim atmos enabled cihazlar olacak. 2019'da yayımlanan bir yazıda aşağıdaki görseli gördüm. Yeni chromecast ve fire sticklerde durum değişmediyse, benim için en ideali hala Apple TV gibi duruyor. Gönül isterdi ki chromecast veya firestick ile işi çok daha ucuza çözebileyim, ancak şu an bu mümkün değil gibi.

    Prime videoda hangi filimler dolby atmos veriyor,

    ben var denilen hangisini denesem, soundbar ekranında pcm audio yazıyor ?

    Cihaz: apple tv 4k ilk nesil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • terminator kullanıcısına yanıt
    Ben de kullanici degilim henuz cihazi alip almama konusunu arastiriyorum internette okudugum kaynaklarda oldugu yaziyor. Eger atmos vermiyorsa turkiye primea ozgu bir durum olabilir mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 465466467468469
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.