Şimdi Ara

Apple Türkiye'de Kurları %30 fazla hesaplıyor 2300 Tl pahalı satıyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
3
Favori
11.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fazla paranın hepsi vergi gençler
    Selametle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YOK KURU YÜKSEK ALMIŞ YOK DÜŞÜK ALMIŞ.

Adamın ürünü istediği fiyattan satar, vs. nokta.
    Ağlamayın alacaksanız gidin alın, almayacaksanız da almayın.

Tim Cook ne dedi "Tr gibi karlılığı düşük pazarlar bu çeyrekte karlılığımızı etkiledi." adam karlılığını korumak için gerekirse kuru 10 lira almaya hazır size ne oluyor.
  • * Apple'ın değeri 183 ülkenin yıllık milli gelirinden yüksek

* Apple Dünya çapında en yüksek ciro yapan 10 şirket sıralamasında 9. sırada

* Dünyanın en değerli firması konumunda bulunan, ABD'li teknoloji devi Apple'ın piyasa değeri, perşembe günü 1 trilyon dolara yükselirken, Apple tarihte bu seviyeye ulaşan ilk şirket oldu. (03.08.2018)

* Apple'ın piyasa değeri 170 ülkeyi geride bıraktı

* Apple uygulama mağazasının yıllık cirosu 40 milyar dolara yaklaştı (2018)

* Türkiye 10 yılda iPhone için 7 milyar dolar ödedi. (2008 - 2018 arasında)
  • Ya Nokia zamanında Andorid'e geçseydi. Nereden nereye...!
  • Yukarıda ki yazdıklarıma göre Apple ın ne kadar büyük bir şirket olduğunu anlıyoruz.

Türkiye satışlarının ne kadar düşük olduğu da belli. Adamların umurunda değiliz ayrıca.
    Dikkat ederseniz yeni çıkan iphone lar tanıtımda hangi ülkede hangi tarihte çıkacak gösteriliyor fakat hiçbirzaman Türkiye ye ürünlerin ne zaman geleceğinden bahsedilmiyor, her zaman ülke olarak en son bize geliyor. Çünkü adamlar bizden çok kazanmıyor, neden uğraşsın ki aylık kazancı 290 dolar alan adam apple kullansın diye!

Dolar kurunda ki dalgalanmalar zaten belli. İstikrar önemli.

Buradan şuna geleceğim.

Konuyu açan arkadaş ve onun gibi düşünenlere;
    Dolar bir günde 4 tl den 7 tl ye çıkıyor. Böyle ekonomisi değişken bir ülkede yaşıyoruz.

tabiki apple bize pahalı satıyor fakat adamın derdi herkezin elinde apple olmasını değilki.

Konuyu açan arkadaş; sen apple olsan veya mercedes olsan veya sony olsan bu ürünlerini Afrika ülkelerine mi satmaya çalışırsın yoksa danimarka isveç hollanda belçika ya mı satmaya çalışırsın?

Ürünler pahalı değil bizim alım gücümüz düşük,

Bir ara apple ı protesto ediyorduk.
    Bu şuna benzer mahallendeki fırıncı ekmeğe zam yapsa sen de fırıncı yı protesto edip ekmek almazsan fırıncı bundan etkilenir mi?

• Apple store un 1 yıllık cirosu 40 milyar dolar. (internetten sattığı uygulamaların toplam bedeli)

Apple Türkiye 10 yıllık cirosu 7 milyar dolar. (10 yılda Türkiye ye sattığı iphone cihaz ürünlerinin toplam bedeli,

Ne kadar düşük farkındamısınız, Bu herşeyin açıklayıcısı başka söylenecek birşey yok.

Konuyu açan arkadaş, iphone xs 10 bin tl demişsin. 8 bin tl olsa alacak mısın merak ettim?
    Veya 7 bin tl olsa. :)

Senin paran yoksa apple ne yapsın. (burada ki sen kelimesini şahsınıza söylemedim, ülke genelinden bahsettim)

Çalışıyorsan patronundan isteyeceksin, diyeceksin ki abd de ki asgari ücret 900 dolar,ben 300 dolara çalışıyorum, ben de aylık 900 dolar istiyorum.
    Zaten sen aylık 900 dolar kazandığında apple yeni çıkan ürünleri ilk olarak Türkiye ye gönderir merak etme. Fiyat ayarlaması da yapar, çok yüksek fiyattan satmaz ürünleri de. Mis gibi olur :)

Bu şuna benzer renault araban var, fakat yolda bir sürü mercedes, bmw görüyorsun. Diyorsun ki mercedes ve bmw arabaları çok pahalı satıyor. Ben de mercedes e binmek istiyorum. olmaz böyle!.

Bal gibi de olur paran yok alamıyorsun işte. Neyin isyanı bu? (Tekrar ediyorum sen derken şahıs dan bahsetmiyorum ülke ortalamasından bahsediyorum)
    Paramız yok mercedes alamıyoruz. Konu bu kadar basit. Çok kafaya takmaya gerek yok.

Artık kapansın "apple ürünleri pahalı konusu", yıllardır sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyy -- 14 Aralık 2018; 16:48:44 >

• heavyy H kullanıcısına yanıt
    Yani şurada böyle fütursuzca yazıyorsunuz ya ciddi ciddi cevap verirken ağlayasım geliyor. Çünkü zamanımı çalıyorsunuz. Vermezsek de kendinizi bir halt bileceksiniz.

Öncelikle Apple store'un cirosu 40 Milyar $ değil isterse 400 milyar $ olsun yaptığını etik kılmaz. Apple'ın değeri 1 Trilyon $'ı geçti o zaman gelip herkesi kırbaçlayabilir mesela değil mi? Çünkü ne kadar büyük şirket

Burada yazılan şeyin amacını kavrayamamışsın aklınca 2 kelime biliyorsun ego mastürbasyonu yapıyorsun. Daha konunun açılış sebebini anlamamışsın gelmişsin 8 bin tl olsa alacak mısın diyorsun? Lan mevzu alıp almamak değil. Apple'ın ülkeye tavrını göstermek insanlarda farkındalık oluşturmak. Hala gelip değer vermiyor diyorsun. Zaten onu anlatıyorum çok zeki arkadaşım.

Düşün Migros'a gidiyorsun Herkese süt 4 tl sen ve ailen gidince 6 tl diyorlar. Ne diyeceksin ya bu koca şirket serbest piyasa istediği fiyata satar. Ailene gidip anlatmazsın di mi bunu? Nasıl olsa Türkiye'nin en değerli marketler zincirinden biri.

Muhalefet olmak için olmayın. Konuştuğunuz zaman bir şey katın insanların zamanını çalmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 14 Aralık 2018; 16:43:54 >

• Konuyu saptırıyorsunuz, kendinize göre mantık kurmuşsunuz; etik değil veya 40 değil 400 milyar dolar olsa felan, fakat şunu bilin ki bu size göre öyle. Migros ve süt örneği de olmamış, mantıksız bir düşünce. 2 x 3 = 6 ise 3 x 2 = 5 olması gerek gibi birşey demişsiniz.
    Dolayısı ile hiçbir yaptırım gücünüz yok. Kurduğunuz mantığın hiçbir geçerliliği yok.
    Afrikada ki adam da xs max almak isteyip, alamayıp fiyatlar çok yüksek diye isyan ediyordur. Sizce ne kadar haklı.

Sen apple ın sahibi olsan afrika da ki adam apple alsın diye düşünür müsün düşünmez misin?
    Soru basit. Adam kar amacı ile şirket kuruyor. Dolayısı ile en yüksek karı nasıl elde ederim diye uğraşıyor.

Apple hayır kurumu veya hayrat değil ki ürünleri ucuza yada bedava versin.

Ben 7 bin tl olsa alacakmısınız derken sizi küçümsemek anlamında söylemedim ki.
    7 bin tl lik bir telefon bizim ülkemiz için zaten çok lüks alabilecek insan sayısı çok çok düşük. Zaten satış rakamlarından belli apple ürünleri çevreniz de kaç kişide var.,
    Zaten istanbul ankara izmir dışında kalan illerde apple zaten satmıyor gibi birşey.

Boşuna isyan ediyorsunuz. Gerçekleri kabul edin, başka çareniz yok.
    Ben de helikopter, yat tekne istiyorum ama gücüm bu kadar. Kimin gücü ne kadarsa o şekilde hayat sürer.
    Teknesi olan adamı görüp de benim neden teknem yok diye isyan etmemin bir anlamı yok ki!
    Demek ki alamıyorum param yok. Gerçek bu.
    Tekrar yazıyorum şahıs olarak bahsetmiyorum, ülke geneli zaten bu telefonları alamıyor. Alamamaları da çok doğal. aylık 300 dolara maaş ile alamayız.
    Yaşınızı bilmiyorum ama herhalde benden küçüksünüz, insanlar hayatta istediği her şeyi elde edemiyor bilginiz olsun.
    Boğaz manzaralı 3 katlı villada oturmak herkes ister ama olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyy -- 14 Aralık 2018; 18:5:28 >

• heavyy H kullanıcısına yanıt
    Hala saçma sapan yazıyorsun mevzu TÜRK İNSANININ TELEFONU ALIP ALAMAMASI DEĞİL ARTIK ANLA ŞUNU ZOR DEĞİL. BENDEN SONRA TEKRAR ET. MEV ZU TÜRK İN SA NI NIN A LIP A LA MA MA SI DE ĞİL. Hala ucuza ya da bedava getirsin diyorsun ya.

Daha nasıl anlatayım. Diyelim Apple telefon çıkardı Tüm dünyada 100,000$+ Vergi'ye satıyor. Türkiye'de 110,000$+ Vergi'ye satsa yine açarım konuyu. Umarım anlarsın artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 14 Aralık 2018; 17:13:50 >
  • Yorumlara bakıyorum da, güler misin ağlar mısın durumundayım. Hala ekonomiye bağlayıp, savunanlar var. EKONOMİNİN KÖTÜ OLMASI APPLE'IN FAHİŞ FİYATA TELEFON SATMADIĞI ANLAMINA GELMEZ. Herkesde aynı cümle, ekonomi kötü, kur yüksek, e normal tabi diyorlar. Seni çok iyi anlıyorum, sonuna kadar da destekliyorum, haklısın.Apple ıda suçlamıyorum, sonuçta bir şirket, amaçları kar maksimizasyonu. Adam bakıyor ülkede keriz çok, dayıyor fiyatları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm ülkelerde aynı fiyata satması gerektiğini nereden çıkartıyorsunuz?
    Kendinize göre mantık kurmuşsunuz. Yanlış düşünüyorsunuz.
    Amacım sizi üzmek kırmak değil. Ekonomi de böyle bir şey yok bunu bilin.
    Sadece apple değil burada satılan samsung da kore deki veya almanyada ki fiyatı ile aynı değil ki.

Alım gücün düşük olduğu için alamadığın için fahiş fiyattan satıyor zannediyorsunuz.
    Ayrıca ucuz niye satsın ki?
    Starbucks da 15 tl kahve içen var, içemeyen var. İçemeyen istediği kadar konuşsun 15 tl ye kahve mi olur. kahveler çok fahiş diyebilirsin. Olur işte, oluyor.

Kısır bir düşüncenin içinde boğuluyorsunuz,
    Bir oturup düşünün almak isteyip almadığınız aslında o kadar çok şey var ki. Konu sadece telefon olsa keşke :)

Hayatı öğreniyorsunuz. Paranın gücünü öğreniyorsunuz, malı mülkü öğreniyorsunuz,
    her sene yılda iki kere tatil yapan adam var, kışın kayak yapıyor yazın denize girip güneşleniyor.
    alışveriş için yurt dışına tatile gidip oradan alışveriş yapan var.
    Aldığı son model arabayı 1 sene olmadan değiştiren.
    Evine ait 3 tane arabası olan var. Çocuklarını özel okullarda yıllık 100 bin tl ye okutan var.
    Evinde aylık et tüketimi 10 kilo olan var. Niye ayda 10 kilo et alamıyorum diye soruyor musunuz?
    Mutfak alışverişi aylık 2000 tl olan var.
    Yılbaşı geldi parfüm satıyorlar 800 tl ye, 800 tl ye parfüm mü olur diye isyan ediyormusunuz. gidip migrosdan 20 tl ye rexona deodorant alıyoruz.
    Lacoste tshirt var 350 tl ye satıyorlar. İsyan etsen ne olur ...
    Geroge hook ayakkabı 700 tl , fahiş desen ne olur.
    michael kors saat 5bin tl alamayacaksın, gidip 50 tl ye casio alacaksın.
    aylık kuaför harcaması 2000 tl olan kadın var.

Bu liste uzar gider yazsam bitmez .

İşte bu cep telefonu da bu saydıklarımdan sadece 1 tanesi.

Dolayısı ile telefon için 1500 tl verebileceksen gidip 1500 tl lik telefon alacaksın.,10bin tl lik telefonu alamayacaksın, diğer saydıklarımı alamadığın gibi.

Sözün özü, paran ne kadarsa yaşam standardın ve yaşam kaliten o kadar değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyy -- 14 Aralık 2018; 18:17:17 >

• bir telefona bu kadar para veren adama kur falan hikaye gelir
    şu dünyanın hali gerçekten çok tuhaf ,kimi evine zor ekmek götürür ,diğeri 10 bin tl.ye telefon alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

bir telefona bu kadar para veren adama kur falan hikaye gelir
    şu dünyanın hali gerçekten çok tuhaf ,kimi evine zor ekmek götürür ,diğeri 10 bin tl.ye telefon alır
    Cemil bey, olayı kısa ve öz olarak açıklamışsınız.

Keşke olay sadece cep telefonu olsa.

Arkadaşlar yazdıklarımdan dolayı bana kızdılar fakat sizin bahsettiğiniz gibi gerçekle yuzlesmeleri gerek.
    Aslında kizginliklari ben değilim gerçekle yuzlesmeye korkuyorlar, kabullenmiyorlar.
    Ama seve seve kabullenecekler günün birinde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyy -- 14 Aralık 2018; 18:53:28 >
  • kasamak5656 K kullanıcısına yanıt
    Haha aynştayn seni :) Yukarıdaki tabloya göre satış fiyatına göre "kurun" fazla hesaplandığını izah et önce de sonra davulu zurnayı çalarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyy

Tüm ülkelerde aynı fiyata satması gerektiğini nereden çıkartıyorsunuz?
    Kendinize göre mantık kurmuşsunuz. Yanlış düşünüyorsunuz.
    Amacım sizi üzmek kırmak değil. Ekonomi de böyle bir şey yok bunu bilin.
    Sadece apple değil burada satılan samsung da kore deki veya almanyada ki fiyatı ile aynı değil ki.

Alım gücün düşük olduğu için alamadığın için fahiş fiyattan satıyor zannediyorsunuz.
    Ayrıca ucuz niye satsın ki?
    Starbucks da 15 tl kahve içen var, içemeyen var. İçemeyen istediği kadar konuşsun 15 tl ye kahve mi olur. kahveler çok fahiş diyebilirsin. Olur işte, oluyor.

Kısır bir düşüncenin içinde boğuluyorsunuz,
    Bir oturup düşünün almak isteyip almadığınız aslında o kadar çok şey var ki. Konu sadece telefon olsa keşke :)

Hayatı öğreniyorsunuz. Paranın gücünü öğreniyorsunuz, malı mülkü öğreniyorsunuz,
    her sene yılda iki kere tatil yapan adam var, kışın kayak yapıyor yazın denize girip güneşleniyor.
    alışveriş için yurt dışına tatile gidip oradan alışveriş yapan var.
    Aldığı son model arabayı 1 sene olmadan değiştiren.
    Evine ait 3 tane arabası olan var. Çocuklarını özel okullarda yıllık 100 bin tl ye okutan var.
    Evinde aylık et tüketimi 10 kilo olan var. Niye ayda 10 kilo et alamıyorum diye soruyor musunuz?
    Mutfak alışverişi aylık 2000 tl olan var.
    Yılbaşı geldi parfüm satıyorlar 800 tl ye, 800 tl ye parfüm mü olur diye isyan ediyormusunuz. gidip migrosdan 20 tl ye rexona deodorant alıyoruz.
    Lacoste tshirt var 350 tl ye satıyorlar. İsyan etsen ne olur ...
    Geroge hook ayakkabı 700 tl , fahiş desen ne olur.
    michael kors saat 5bin tl alamayacaksın, gidip 50 tl ye casio alacaksın.
    aylık kuaför harcaması 2000 tl olan kadın var.

Bu liste uzar gider yazsam bitmez .

İşte bu cep telefonu da bu saydıklarımdan sadece 1 tanesi.

Dolayısı ile telefon için 1500 tl verebileceksen gidip 1500 tl lik telefon alacaksın.,10bin tl lik telefonu alamayacaksın, diğer saydıklarımı alamadığın gibi.

Sözün özü, paran ne kadarsa yaşam standardın ve yaşam kaliten o kadar değişir.
    +1000000

• Garip apple bir amerikalı şirket kaldı ki amerikayla son 3 aydaki ekonomi ve siyasi aramızın iyi olduğu söylenemez. Ve yine amerika doları ülkemizde hep zorlayarak 6.97 lere kadar çıkarmışken ülkemizde pahalıya ürün satmasına şaşırmamak gerek. Trump açıklamıştı zaten eğer rahip verilmezse Türkiyeye yaptırım uygulamak zorunda kalacağız diye 1-2 aya kalmadı sular duruldu. İphone fiyatları düştü mü? Hayır. Peki neden? Talep demek ki hala var, alıcısı var olan bir ürünü şirket neden kar markajından kısıp fiyat kırsın ki. Bütün şirketler 2-3 aylık periyoda göre bir dolar kurunu baz alarak fiyat yapıyor. Her hafta fiyat değişikliğine gidemez böyle firmalar.. 1-1.5 ay içinde o ay içindeki dolar kuruna endeksli bir şekilde fiyat kırıp Türk halkına indirim sloganlarıyla satışa devam derler.
  • gercek kuru bılıyorlarda ondan
  • Hocam seni kutluyorum. Senelerdir bu millete anlatmak istediğimi sen çok güzel bir dille anlatmışsın. Bunu farkeden insanlar bile görmedim ben şimdiye kadar. Apple bize kazığın alasını atıyor fiyatlandırma politikası normal değil.
  • 30bin tl olan MacBook Pro abd den alırsanız 20bın tl geliyor hemde 3 yıl apple care ile garantılı.
  • Ayrica Apple ın ürünlerini ucuza satmak gibi bir derdi de yok ki. Teknoloji ve kalite olarak en iyisini yapıyorlar.

Dolayısı ile Fiyatı kendisi belirliyor.

10bin tl lik telefonu yarın sabah 13bin tl yapsalar , kim ne diyebilir.

Kim çıkabilir de bu telefon 13 bin TL etmez diyebilir ki?

Neye göre kime göre 13 bin TL etmez diyeceksiniz.

Zaten bu ürünler telefon değil. İnsanların bir çoğu hala bu cihazları telefon olarak algiladiklari için fiyatları elestiriyorlar. Yaniliyorlar.

Aslında bir bilgisayarda yaptığınız herseyi bu cihazlarla yapıyorsunuz.
    Ekstra olarak DSLR fotoğraf makineleri kalitesine çok yakın fotoğraf cekebiliyorsunuz, 4k video cekebiliyorsunuz. internete girebiliyorsunuz.
    Oyun oynayabiliyorsunuz. Kablo yok birsey yok. Cebinize koyup dolasabiliyorsunuz.
    Mp3 çalar olarak kullanabiliyorsunuz.
    Metrobüs te görüyorum. Yüksek cozunurluklu filmleri telefona yüklemiş, kulakligini da takmis otobüste izliyor.
    Çalar saat olarak kullanabiliyorsunuz,
    Var da var..... Uzay çağı teknolojisi.
    Ekran küçük ise görüntüyü tv ye yansitabiliyorsun.

Daha ne olsun. Yüzyılın en büyük buluşu icadı diyebiliriz.

10 bin TL Ye satılan cihazı 15 bin tl ye de satsalar haklıdırlar.

Alabilirsiniz alamazsınız pahalı dersiniz ayrı konu.

DSLR fotoğraf makinesi alsan 4000 tl den başlıyor.

İyi bir laptop i7 islemcili 9.nesil 10bin tl den basliyor.

Tüm bu saydiklarimla yapabildiğin şeyleri el büyüklüğünde bir cihazla en son teknoloji olarak 10bin tl ye veriyor.
    Bence 10 bin tl az bile. Bu kadar şey yapabildiginiz bir cihazı 2bin tl ye satacak halleri yok herhalde.

Bu mesajı telefonla gönderiyorum. Bilgisayara ihtiyacım yok. Bu mükemmel birsey.

Yaptıkları ürünlerin parasini son kuruşuna kadar hakediyorlar.

Varsa daha iyisi, daha ucuza yapsınlar alalım.

Adam bu teknolojiye ulaşmış, ucuza verir mi, sizce?

Siz apple in sahibi olsanız 10 bin tl lik XS i 3bin tl ye mi satarsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyy -- 14 Aralık 2018; 22:2:11 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.