arkadaşlar apple support altında ekran görüntülerini yukarıda attığım bir email geldi,apple id mden bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğim şayet satın alma işlemini iptal etmem isteniyorsa pdf deki linki takip edip işlemi iptal etmem şeklinde pdf linkini telefonumdan tıklayınca apple id ve parolamı sordu girdim daha sonra kişisel bilgilerimi soran sayfa açılınca uyandım bir sahtelik olduğuna ve bilgileri girmedim. bu ne şimdi dolandırıcılık amaçlıysa gönderen kısmında neden apple support yazıyor
Dolandırıcılık maili hocam, bana da çok sık geliyor bu sıra. Her böyle mail gelişinde göndereni engelliyorum, her defasında da başka mail adresinden mail atıyorlar. Gönderen kısmında yazan Apple Support rehber adı gibi bir şey, gönderici maili önemli olan ki zaten ordan da dolandırıcılık olduğu anlaşılıyor. Eğer ki dediğin gibi id ve pass girdiysen şifreni değiştirmeni öneririm, ek olarak da göndereni engellemeni tabii.
quote:
Orijinalden alıntı: Raydr1c
Dolandırıcılık maili hocam, bana da çok sık geliyor bu sıra. Her böyle mail gelişinde göndereni engelliyorum, her defasında da başka mail adresinden mail atıyorlar. Gönderen kısmında yazan Apple Support rehber adı gibi bir şey, gönderici maili önemli olan ki zaten ordan da dolandırıcılık olduğu anlaşılıyor. Eğer ki dediğin gibi id ve pass girdiysen şifreni değiştirmeni öneririm, ek olarak da göndereni engellemeni tabii.
cevap için teşekkürler beni tuzağa iten faktör kesinlikle gönderen kısmındaki apple support yazısıydı sizin rehber ismi dediğiniz apple pass ımı yanlış girmeme rağmen kişisel bilgilerimi isteyen sayfanın açılması uyanmamı sağladı neyseki devam etmedim.