Şimdi Ara

Apple Silicon işlemcili ilk Mac için geri sayım başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Apple, Eylül ayında Apple Watch SE ve Series 6 akıllı saatlerinin yanı sıra yeni iPad Air’i tanıtmıştı. Şirket bundan birkaç gün önce ise iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max ile birlikte HomePod mini akıllı hoparlörünü lanse etti.

Ayrıca Bkz.HomePod mini ve HomePod arasında stereo eşleştirme yapılamayacak

Apple şimdi de yeni bilgisayarlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Teknoloji analisti ve duyumcu Jon Prosser'e göre, Apple 17 Kasım'da bir etkinlik düzenleyecek. Lansman her zaman olduğu gibi bir hafta öncesinden yani 10 Kasım'da duyurulacak.

İlk cihaz 13 inç MacBook Pro olabilir

Sızıntıya göre etkinlikte ARM işlemcili ilk Mac'le tanışacağız. Yeni platformu temel alan ilk cihazın bir dizüstü bilgisayar olacağı söyleniyor. Apple kuvvetle muhtemel A14X Bionic işlemcili 13 inç MacBook Pro'yu sahneye çıkaracak. Bu işlemci yeni iPad Air ve iPhone 12'de kullanılan A14 Bionic'in geliştirilmiş versiyonu olacak.

Apple'ın dizüstü bilgisayarlara yönelik ilk ARM tabanlı işlemcilerinin 12 çekirdekli bir tasarıma olacağını hatırlatalım. Intel işlemcilere kıyasla CPU ve GPU performansında hatırı sayılır bir artış göstermeleri bekleniyor. Ek olarak Kasım'daki lansmanda macOS Big Sur'un kararlı sürümünün duyurusu da yapılabilir.

Kaynak:https://twitter.com/jon_prosser/status/1316920210453049344

• Bu iş olursa Apple bir çok kozu eline alır. Intele bağlı kalmak Apple'ın hiç işine gelmiyordu. Özellikle son dönemde Intel performansı hiç iyi değil, ayrıca bence Macbook Pro'ların en büyük problemi ısınma problemi. Ürünleri istediği gibi geliştiremedi Apple Intel'den dolayı. Fakat yazılım tarafında kafam karışık, yani MacOs iPadOs işletim sistemininde kullanılan uygulamaları nasıl çalıştıracak, nasıl iki işletim sistemini bir araya getirecek merak ediyorum.
    Fakat genel olarak İşletim Sistemi firmalarının bir yeniliğe ihtiyacı var. 20 sene önceden hiç bir fark yok hala bence.
  • "Intel işlemcilere kıyasla CPU ve GPU performansında hatırı sayılır bir artış göstermeleri bekleniyor."

Enteresan. Bekleyelim bakalım ne kadar hatırı sayılır gelişme olacak tablet işlemcisi ile.

• ARM'lı Mac'ler kasımda gösterilecek. E, Windows 10'un X86_64 programlarını çalıştırabilen ARM'lı sürümü de kasımda çıkacak. MS gidip de Apple'ın etkinliğine çıkıp BootCamp ile artık çalışıyoruz diye çıkmasın sonra xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 17 Ekim 2020; 18:0:1 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 17 Ekim 2020; 17:51:43 >
  • Bu geçici bir çözüm. Stabilite olarak pek bir şey beklememek lazım. Microsoft çok büyük bir pazar payına sahip ve bu dönüşümü gerçekleştiremedi. Ama Arm noktasında ciddi adımlar atmaya başlıyor. Arm64 uygulamaların bu geçiş süresi uzatılmadan gelmesi gerekiyor. 2021 yılında çok fazla microsoft haberi duyacağız gibi duruyor. Yeni başlat menüsü ve arayüz tasarımı ve aynı zamanda OOBE tasarımı güncellenecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu iş olursa Apple bir çok kozu eline alır. Intele bağlı kalmak Apple'ın hiç işine gelmiyordu. Özellikle son dönemde Intel performansı hiç iyi değil, ayrıca bence Macbook Pro'ların en büyük problemi ısınma problemi. Ürünleri istediği gibi geliştiremedi Apple Intel'den dolayı. Fakat yazılım tarafında kafam karışık, yani MacOs iPadOs işletim sistemininde kullanılan uygulamaları nasıl çalıştıracak, nasıl iki işletim sistemini bir araya getirecek merak ediyorum.
    Fakat genel olarak İşletim Sistemi firmalarının bir yeniliğe ihtiyacı var. 20 sene önceden hiç bir fark yok hala bence.

• 16” gelir umarim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Microsoft ARM sistemlerde x86 uygulamaları çalıştırma çabasında.

Apple ın burada kozu büyük. Apple eksistemlerine uygulama geliştirenler genelde Apple geliştirici araçlarını kullanıyor. ARM sistemler için tek yapacakları şey tekrar derlemek olacaktır. Geliştiriciler içinde büyük rahatlık.

• şimdi Intele bağlı olmıyacağı için kaç ayda bir yeni model çıkarır sizce? bir de ARM Nvidia satın aldığı için Nvidia GPUlu ARM işlemci ileride görme ihtimali varmı?

Stabilize konusunda Windows Vista'nın 64 bit sürümü gibi olacak gibi duruyor zaten. MS, 2006'da yaptığı hataları yine yapacak ama bu sefer tek X86 için değil, X86_64 için de geçerli. Büyük ihtimal en fazla 3 yıl alır stabilize konusunda.

Yeni OOBE güzel duruyor açıkcası fakat başlat için bir şey diyemeyeceğim, eğer direkt olarak Windows 10X'teki başlatın aynısı gelecekse. Kutucuklar zamanında tablet bilgisayarlar için tasarlandıysa, 10X'teki başlatta telefonlar için tasarlanmış gibi duruyor ve aynı zaman da kutucuklar gibi yetenekli değil.

2014'ten beri interaktif kutucuk özelliği bekledim fakat MS kutucuklara pek de ödem vermedi ve hatta artık gözden çıkardı sayılır (Özellikle Apple, widget'ları kutucuk gibi yapmışken MS'in bırakması tuhaf).

• Bence microsoft Arm işlemcilerine yönelip piyasaya yön vermeli. Samsung, dell, lenovo xiaomi gibi firmalara yön verip piyasaki arm cihazların sayısını arttırabilirse başarabilir. Böyle bir beklenti var. Talepte var. Bu çok önemli. Hali hazırda surface cihazları çok beğeniliyor. Fakat cihazlar çok modern olmasına
    rağmen işletim sistemi tabletler için hala uygun değil.

Zaten bu emilatörler geçiş süreci için. Bunu yapmak zorundalar. Linux, mac os ve windows. Rekabet artsın kullanıcı kazansın.

• intelin açıkları bitmiyor yamalaya yamalaya i5 macbook oldu celeron işlemcili pc

• Arm işlemcisi bakımından apple çok mantıklı hareket ediyor ipad pro bile çoğu bilgisayardan çok daha hızlı işlem yapabiliyor hemde çok daha az güç ile windows bu konuda donanımı kendi yapmadığı için komut setleri kısmında sınırlı donanım desteği sağlayarak ilerleyecektir muhtemelen ama apple sadece kendi donanımını destekleyecek komut setleriyle harikalar yaratabilir.. Bu bir anlamda windows apple için kendini optimize ederse windows çok verimli çalışacak ama işin içine emulatör girerse verim muhtemelen yerlerde olacak anlamına geliyor..

İpad ios programlarının hepsi aslında hali hazırda arm üstüne inşaa edilmiş uygulamalar küçük bir çözünürlük değişikliği ile direk aktarılabilir bu aslında önü çok açık olan bir mecra yani artık telefon uygulamalarıda profesyonel uygulamalara kavuşacak anlamına gelir ve cihazdan bağımsız kullanılabileceği anlamı taşır. Şahsen daha az performanslada olsa photoshopun tam sürümünün iphoneda olmasını isterdim açıkcası.. Oyun sektörü içinde güzel bir olay..

Heycan ile bekliyoruz bakalım..

• Herhalde 10 yıl içinde x86 mimarisi bitecek ve piyasanın hakimi işlemciler arm tabanlı olacak. Arm tabanlı işlemciler düşük watt , yüksek performans, hafiflik ve maliyet açısından mecburen kullanılacak diye tahmin ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.