Şimdi Ara

 Apple Pay® [ANA KONU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.442
Cevap
173
Favori
383.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backspace7

    Zannetmiyorum oyle bi secenek oldugunu ama varsada calisanlardan bilene denk gelmek zor olur :)
    Bugun a101 ve yerel bir isyerinde denedim. A101 garanti bankasini kullanarak cekim yapti, yerel isyeri ise isbanki kullandi. İkisinde de sorun yok. Sok da denedim cekmedi. Dedigim gibi sok daki varsayilan banka hangisi ise yurtdisi temassiz karti desteklemiyor. Boş bir zamanda hangi bankayi kullaniyormus bakacagim. Kur olarak da harcama yaparken 6.28 ile çevirdi ki normal sayilir. Bizim tr bankalarinin kuru degil. Sanirim bu pos odemelerinde tum bankaların ortak bir kuru var. Ne yuksek ne dusuk. Ama yuklerken mesai saatlerine dikkat etmek lazim. Ben isbank debit i kullanarak yukledim, mesai saatinde ve disinda olmak uzere 2 kez yukledim. Mesai saati disinda hayvan gibi kur farki ekliyor:) mesai saati icinde kur ayni piyasa ile. Baska bankalarda durum nasil bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teqali kullanıcısına yanıt
    Aynen yuklerken mesai saati olayi cok onemli yoksa kur farkinda giydiriyorlar. Revolutta yukleme yapinca parayi tlye cevirme olduğu icin harcamaleda kur farki gibi bisey yasamıyorum ama n26 ile harcamamda tipki monese gibi kurdan cevirme yapiyor dogal olarak. O yuzden Revolut cok iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Evet normalde 15euro Davet eden 15euroda davet edilen kazaniyordu davet edilen kisi ilk harcamasini yaptiginda ancak suanda sistem degismis 10euro davet eden 5 euro davet edilen kazaniyor

    Hala kart isteyen arkadaslar varsa referans kodumu girmeleri sartiyla adresime kartlarini isteyebilirim ve kullanabilirsiniz.

    Forumdan 2 uye kartlarini adresime istedi ve onlara kartlarinin resimlerini gonderdim bende onlarda davet odullerini aldilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmebak kullanıcısına yanıt
    Hayırlı isler ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • starbucksta monese geçmiyor mu hakikaten?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Revolut olayını da monese de olduğu gibi Portekiz’de ki arkadaş ile çözebilirmiyiz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akemals42 kullanıcısına yanıt
    Cozebilirsiniz ama revolutu sartlar yerine getirecek durum yoksa ornegin pasaport yoksa ve ab ulkesine seyahati gosteren giris cikis olmadiysa onay vermiyorlar ab disi bir vatandasa. Bu sartlar saglanmazsa maalesef o ulkede yasayan biri kendi ustune hesap acmali bunuda tanidik degilse kimse yapmaz bence kolay kolay

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alicans35 kullanıcısına yanıt
    Ben izmirde yaşıyorum 3-4starbucksta gittim sadece birisinde çalışmadı diğerlerine takır takır ödeme yapıyorum hiçbir sıkıntı yok migrosta falanda denedim sorunsuz çalıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirlem35 İ kullanıcısına yanıt
    O zaman monese gelince kartlara veda diyebilirmiyiz :)
    Türkiye için eSim li saatler de gelse direk alacam ama ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JoseKur J kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işin en kolay yolu enpara kart başvurusu yapın kendi adınıza kart gelince içine bakiyeyi yükleyin ordan aktarın(monese için yazıyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirlem35 İ kullanıcısına yanıt
    tamamdır forum bornovada deneyeyim haftaya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicans35

    tamamdır forum bornovada deneyeyim haftaya
    Hocam denediğiniz de bilgi verir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backspace7

    Ben revolut ile devam edeyim en iyisi monese belli ki sikintili olacak
    revolut tc den hesap açtırmıyor dostum

    yurtdışında mı yaşıyorsun ?
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Hayir tr pasaportu ile hesap actirabiliyorsunuz ama belli sartlari var. bizimdeniz arkadas o sekilde almis mesela. Zaten ben actirmadim pasaportum filan olmadigi icin almanyada yasayan yegenim kendi ustune actirdi ben kullaniyorum. Benim daha onceki mesajim kendim icin degildi zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 19 Eylül 2019; 16:15:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emregw E kullanıcısına yanıt
    Sartlar degismis olabilir ozaman. Dedigim gibi bizimdeniz arkadasimiz o sekilde actirmayi basarmis hesabi. Isterseniz konuyla ilgili kendisinle irtibata gecin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 19 Eylül 2019; 16:15:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 hafta sonra ingiltere ve bir kaç yakın ülkeye gezmeye gidecem. Revolut card almak için ab adresimi gerekiyor? Hali hazırda Bulgaristan vatandaşlığımda var. Kayıt olurken kimlik farkedermi Tr veya kimliği? Kayıt olduktan sonra fiziki kartmı gönderiliyor geçerli adrese ve kaç günde teslim ediliyor tahmini olarak vede benim adıma başkasına teslim edilebilinirmi. Çünkü Bulgaristandaki kuzenin adresini vermem gerekebilir. İşin ilgin tarafı bölgeyi bulgaristan yaptım wallet uygulamasında kart ekle seçeneği çıktı. Orda bile varsa apple pay yazık. Trde olmaması çok üzücü. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stilyanov S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bulgaristan olduğu ülkeler arasında. Bulgar kimliğin ile başvurursan daha garanti olur bence. Ayrıca bildiğim kadarı ile İngiltere'de kartlar bile posta kutularına atılıyor bizdeki gibi kişiye teslim, imza vs. yok. Bulgaristan'da o şekilde ise oraya istemen daha mantıklı olur.

    What countries are supported?
    We are currently only supporting legal residents in the European Economic Area (EEA), Australia, Canada, Singapore, Switzerland, and the United States. The EEA includes:

    Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Republic of Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, and the United Kingdom.
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi BKM Ekspres kapanıyor. Aşağıda bununla ilgili bir yazıdan bölüm var. Buna göre olay Apple'da değil bankalarda (BKM Ekspres'in ortağı bankalar) ve bankalar başka ödeme çözümlerinin piyasaya girmesine yanaşmıyormuş. Ayrıca ekşi sözlükte apple pay, google pay veya samsung pay in gelme durumu olacağı için bkm ekspres'e kapama kararı alınmış olabilir diye bir yorum okudum. Bu şekilde bakınca her an herşey olabilir.


    BKM’nin banka dışı ödeme kuruluşlarından gördüğü rekabetçi baskıya yönelik değerlendirme kapsamında ise, Kurul tarafından banka dışı ödeme kuruluşlarının BKM’nin sunduğuna benzer hizmetleri sunabilmesi için bankaların sahip olduğu altyapıdan faydalanabilmesi gerektiği ifade ediliyor. Muafiyet başvurusu kapsamında gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde bankaların, banka dışı ödeme kuruluşlarından gelen, bedeli karşılığında entegrasyon sağlanması taleplerini reddettiği veya cevapsız bıraktığı ve bu durumun pazardaki rekabeti kısıtlayıcı nitelikte olduğu belirtiliyor.

    bir başka haber: (bu işi yokuşa süren bankalar bu habere göre)

    Fintech girişimleri ve finans çözümleri sunan teknoloji devlerinin (TechFin) küresel nakit dışı işlemlerdeki payı her geçen gün biraz daha artıyor. Konunun üzerine eğilen Capgemini, yayımladığı “World Payments Report 2019” isimli araştırmada, geleneksel finans kurumlarının açık bankacılık uygulamalarına karşı isteksiz tavırlarını sürdürdüğünü belirtti.

    Teknoloji şirketlerinin tüketicilere alternatif finans çözümleri sunmaya başlaması bir tarafa, açık bankacılık sistemi ile müşteri verilerinin üçüncü parti yazılım geliştiricilerine ulaştırılması da geleneksel bankacılık kurumlarının canını sıkıyor. Capgemini raporuna göre, müşteri verilerinin paylaşımı, ortak ekosistem oluşturma ve açık bankacılık sistemlerini benimseme konularında bankalar hiç de hevesli değiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregw -- 20 Eylül 2019; 12:1:41 >




  • emregw E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bulgaristan adresi ve kimliğimle kayıt oldum. Hemen sanal card ekledim. 2 dk da onaylandı. Walleta ekledim kartı hemen oldu. Beklediğimden kolay oldu bu iş. Şimdi apple pay ile ödeme kaldı bir denemem lazım. Para eklemeyide garanti bonus kredi kartı ile yaptım. Soyisim farklıydı ama sorun gözükmüyor gibi şimdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu an özetle hangi kredi kartını çıkartmamızı önerirsiniz? Artık şu Wallet olayını kullanmak istiyorum. Ayrıca ABD olursa daha iyi olur mu, Türkler açabiliyor mu ön ödemeli kart oradan?
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.