mobilum pay'i bugün deneme fırsatı buldum, ilk denemem taksideydi. nedense ödemeyi kabul etmedi taksi, ardından migros'ta denedim ve sorunsuz ödeme yapabildim. taksi acaba yabancı kartları mı kabul etmiyor bilemedim. ancak özetle mobilum pay çalışıyor, sadece daha farklı yerlerde farklı poslarda denemem lazım. |
Apple Pay® [ANA KONU] (228. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ayrıca, s1lk pay kullanan arkadaşlar, yüklemeyi nasıl yapıyorsunuz? enpara, iş bankası ve papara denedim, hepsi 'yasaklı sektör' diye ödemeyi reddetti.
-
Bazi poslar yurt disi kartlara acik degil. Ornegin yakinimda file market var ve apple pay ile odeme yapilmiyor fakat A101 vs diger marketlerde sorunsuz calisiyor. Migroslari zaten soylemeye gerek yok daha sorun yasadigimi hic hatirlamiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu arada mobilum pay sadece uk uyeligimi kabul ediyor? Tel no olarak sadece uk kodu cikiyor cunku.
aslında ben türkiye numaramla kayıt oldum, sorun olmadı. ilginçmiş
-
Bolge ingiltere secili belki o yuzden direkt +44 kodu cikiyor kayit esnasinda ve ulke kodu secimi yaptırmıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tl yükleyip tl harcama yapılıyor mu hocam ? Komisyonsuz. ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
maalesef, bu kısım biraz zahmetli. kripto yükleme yapılıyor, ben binance üzerinden usdt gönderiyorum. ödeme otomatik euro’ya dönüştürülüp cüzdana yansıtılıyor, kartla yaptığınız ödemeler de tl’den euro’ya dönüşüyor. hesaba yaptığınız yüklemelerde yanlışım yoksa %1 kadar komisyon var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet mümkün, benim telefon konumum abd
Bu ülkeler de Apple Pay'de var
Ha Apple derse ki benim kullanamadığım NFC'yi Türkiye de ki bankalar kullanabilsin o da kendi bonkörlüğü olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neyse kayit olup dogrulama yaptirabildik ama yukleme isi baya cetrefilliymis. Zen veya wise suan bu yontemin yaninda baya basit kaliyor.
Arkadaşlar, Redotpay harika bir sistemmiş. Deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle Binance TR'den bir hesap açtım ve bunu Binance uygulamasına bağladım. Ardından Finansbank'tan nakit aktardım ve Binance'te USDT aldım. Ancak, ilk üyelik için 48 saatlik bir bekleme süresi var.
Sonrasında Redotpay'de bir üyelik açtım. Hem Binance'de hem de Redotpay'de kimlik doğrulaması yapmanız gerekiyor. Ancak, referans linkiyle kayıt olmadığımda Redotpay, e-posta adresime bir türlü kayıt onayını göndermedi. Neyse ki, bir arkadaşım referans linkini verdi ve onay maili geldi.
48 saat geçtikten sonra Binance'ten parayı aktardıktan yaklaşık beş dakika sonra USDT olarak Redotpay'e para geçti. Şimdi ise kart alma zamanı geldi. Referanslı linkle giriş yaptığım için Redotpay bana ve referans sahibine 5 dolar verdi, ama bu parayı kart alımında kullanamıyoruz. Kartın ücreti normalde 10 dolar ancak gün içinde üç kez %50 indirim yaparak 5 dolara aldırıyorlar. Hangi saatlerde indirim yapılacağını ana sayfadaki bir banner ile gösteriyorlar. Mesela yarın saat 13:00'te kartı alacağım ve sadece 5 dolar ödeyeceğim. Hesabımda zaten 5 dolar hediye edildiği için kart ücretsiz olacak.
Peki, kur farkları nasıl?
Redotpay hesabıma Binance'ten 13,979 USDT gönderdim. Hesapta da 5 dolar vardı, böylece 18,87 dolarım olmuş oldu. Şimdi bunu TL olarak da gösteriyor. Hesabınızda 636,27 TL olduğunu belirtiyor. Günlük olarak bu kura göre değişecek. Buradan anladığım kadarıyla kuru 636,27/18,87 = 33,71'den almış. Bu yazıyı yazdığım an itibarıyla dolar kuru serbest piyasada 33,63; yani burada 0,08 kuruşluk ufak bir zarar var.
Şimdi şöyle yapalım. Diyelim ki 10.000 TL üzerinden işlem yapacaksınız.
Bu durumda, paranın tamamını bitirdiğinizde 296,58 USD harcamış olursunuz. Oysa ki serbest piyasa kuru üzerinden bu parayı normal harcasaydınız, 297,36 USD ederdi. Yani 10.000 TL'de 0,78 USD zararınız var; bu da TL olarak 26,24 TL ediyor. Tabii ki Türkiye'de hiçbir zaman, hiçbir yer size normal döviz kuru üzerinden satış yapmaz, hep ufak bir makas olur. En iyi yer olan Kapalıçarşı’da bile 3,63 oranını vermezler.
Dolayısıyla, burada yaptığınız işlemde 10.000 TL’de teoride zarar etseniz de gerçekte kâr etmiş bile olabilirsiniz. Ayrıca, paranız USDT'de durduğu için dolar kurundaki artışlardan etkilenmezsiniz.
Peki burada dezavantajlar ne?- USDT makası açılırsa, ki bu son 10 yılda sanırım 2 kere falan olmuş, biraz daha zarar edersiniz.
- Dolar çok keskin düşerse paranız azalır, zarara girersiniz. Ancak bu ülkede bu pek olası değil.
- Paranız dolarda kalacağı için döviz artışlarından etkilenmezsiniz, hatta harcamanız az olursa değer kazanacağı için kâr edersiniz.
- Bankalardaki makastan etkilenmezsiniz.
- Makas olmadığı için piyasa saatleri dışında bile rahatlıkla para aktarabilirsiniz.
- Harcamalarınızda ufak da olsa kâr bile edebilirsiniz.
1 Temmuz tarihinde 10.000 TL hesabınıza USDT olarak yatırdınız. Dolar kuru o tarihte 32,64'tü. Ay sonuna kadar da 5.000 TL'sini harcadınız. Ay sonu dolar kuru ise 33,07 oldu. Yani, hiç dokunmadığınız 5.000 TL hâlâ hesapta ve bir aylık dolar artışından dolayı 5.000 TL'niz artık 5.065 TL olarak güncellendi. Yani, kartı kullandığınız için 5.000 TL'ye (10.000 TL’de 26,24 TL zarar ediyorsanız 5.000 TL’de yarısı 13,12 TL) 13,12 TL komisyon ödersiniz. Ancak, dolar kurundan harcamadığınız 5.000 TL’den 65 TL gelir olduğu için ayı 51,88 TL kâr ile kapatırsınız. 30.000 TL harcarsanız 150 TL kâr edersiniz.
Tabii Binance'den ilk çeviride ufak bir kur farkını da buna eklemeniz gerek, ama o da çok cüzzi bir miktar.
Kısaca, bunlar benim ilk izlenimlerim. Harcadıkça tam rakamları göreceğim ama gidişat şu an bunu gösteriyor.
Bu arada, referans linki isteyenler için...
https://url.hk/i/en/c363r
İd : c363r
Lınke tıklayarak uye olabılırsınız Redotpay'e. Bu arada id olarak verdiğim numarayı girerseniz hesabınıza 5 dolar aktarılıyor. Yanlış bilmiyorsam id'siz girdiğiniz zaman 5 dolar vermiyorlar.
Bu arada kartı aldıktan sonra telefonunuzun bölge ayarını İngiltere yapıp Apple cüzdanı açın. Size Redotpay tarafından verilen kartı buraya "Manuel" olarak girin. Sonra yeniden bölge ayarınızı Türkiye yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 18 Ağustos 2024; 1:11:38 >
- USDT makası açılırsa, ki bu son 10 yılda sanırım 2 kere falan olmuş, biraz daha zarar edersiniz.
-
aynen, wise en son kartımı kapatmıştı türkiye’de olduğumu anlayıp. zen de mailden maaş bordrosu istemiş, maili görmemişim ve hesabımı kapatmışlar, şuan ne yaparsam yapayım açmıyorlar. biz de böyle yöntemlere kaldık 🫠
Zen hesabıma kredi kartından para atamıyorum bu sorunu yaşayan var mı?
Az once yukledim en para karti ile sorun yok. Surekli en para ile yukluyorum daha hata almadik hic.
Enparayla 20 kere deniyorsam 1 kere anca yüklüyor. Diğerleri zaten yüklemiyor. Bu sorun yüzünden redotpaye geçtim
Yani bu durum neye göre oluşuyor bilemiyorum tabii ama ben de durum sorunsuz
Wise hesabıma gece gündüz iban para gönderebiliyorum istediğim zmaan da saatten harcama yapıyorum
Tam olarak nasıl bir hata alıyorsunuz? Zen şüpheli gördüğü işlemde yüklemeyi engelliyor. Bende de olmuştu, yükleme yapmaya çalıştığım kartların ekstrelerini mail atıp bana ait kartlar olduğunu kanıtlayıp düzelttirdim
redotpay'i apple pay'e ekleyemiyorum. doğrulama kodu istiyor. sms gelmiyor bir türlü. bunu aşabilen oldu mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X