Şimdi Ara

Apple neden parmak izini kullandı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden parmak izi? Hiçbir güvenliği yok. Kolaylık da sağlmıyor.
    Benim tanıdığım apple mobil termal kamera üreten ne kadar şirket varsa satın alır. Ön tarafa bir termal kamera koyar ve o termal kamera ile yüz tanımayı birleştirirdi. (Yüzünüzün termal imajı kişiye özeldir. Kameraya bir fotoğraf göstermekle taklit edilemez.) şimdi steve ın ruhu inliyodur, kemikleri sızlıyodur.

Ya da apple benim mezun olmamı mı bekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ejder- -- 24 Eylül 2013; 0:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -ejder-

Neden parmak izi? Hiçbir güvenliği yok. Kolaylık da sağlmıyor.
    Benim tanıdığım apple mobil termal kamera üreten ne kadar şirket varsa satın alır. Ön tarafa bir termal kamera koyar ve o termal kamera ile yüz tanımayı birleştirirdi. (Yüzünüzün termal imajı kişiye özeldir. Kameraya bir fotoğraf göstermekle taklit edilemez.) şimdi steve ın ruhu inliyodur, kemikleri sızlıyodur.

bunu bir maille dile getirsen , belki sansa pansa parayi bulursun bi dene :D

• Bir başkasına göz taraması der,kimisi ses taraması der, der oğlu der. Zamanla hepsi o gördüğümüz ajan filmlerindeki teknoloji şuan ellerinde olsa bile,ki bence var, öyle hemen sunmazlar.
  • quote:

Ehem, ne? Kameraların açılma süresinin uzunluğu, face detection algoritmalarının genel olarak pek hızlı olmaması göz önüne alındığında daha mantıklı bir çözüm gelmiyor aklıma. Kamerayı açmak için zaten bir tuşla basman gerekecekti (home ya da power) ve ekrandan da bir yere basarak face detectionı aktif etmen gerekecekti. Şu an tek yapman gereken home tuşuna basmak. Batarya tüketiminin kamera ile daha fazla olacağını söylememe bile gerek yok aslında. Bu postu yazarken öncesinde gerçekten düşündün mü, merak ediyorum doğrusu...

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

quote:

Ehem, ne? Kameraların açılma süresinin uzunluğu, face detection algoritmalarının genel olarak pek hızlı olmaması göz önüne alındığında daha mantıklı bir çözüm gelmiyor aklıma. Kamerayı açmak için zaten bir tuşla basman gerekecekti (home ya da power) ve ekrandan da bir yere basarak face detectionı aktif etmen gerekecekti. Şu an tek yapman gereken home tuşuna basmak. Batarya tüketiminin kamera ile daha fazla olacağını söylememe bile gerek yok aslında. Bu postu yazarken öncesinde gerçekten düşündün mü, merak ediyorum doğrusu...

İlk iphone çıkarken. Dokunmatiklerin ekranların tepki süresi, telefondaki sensörler, işlemciler çok kötüydü. Ama apple kimsenin yapamadığını yapıp çok muhteşem bir dokunmatik ekran geliştirdi ve telefona gpu koymayı akıl etti ve başardı.

Şimdi kimse gelip şu yapılamaz bu yapılamaz açılış süreleri çok uzun vs vs demesin. N96 en iyi telefondu o zamanlar iki boyutlu asphalt vardı en iyi oyun. Bi de şimdi bak.

• Apple hayranı olan biri olarak benım samımı yanıtım şöyle olacak. Sadece yeni bir özellik ve gösteriş için. Güvenlik olduğunu düşünmüyorum...
  • hırsızlar parmağımızı kesip götürsün diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence kolaylık sağlıyor... Durmadan parola sorması yerine başkasının açamayacağı şekilde böyle bir güvenlik sağlıyor kolaylık...
  • Yuz tanimasi ses tanimasi binlar kyllanisli degilki. Bulundugun ortamda his isik yok e ne olacak yuzunu tanittirana kadar ugras ses gene bulundugun ortan ses cok e sessiz bir ortamami gececeksin. Bence en kullanisli olani ve sorunsuz basit olani yapmislar zaten her ozelliginde bu sekilde bu tuzden iphone kullaniyorum. Kullanisli sorunsuz basit. Seni ivir zivirla ugrastirmiyor...

• Termal imaj mı? Ben hayatımda daha böyle saçma sapan birşey duymadım.. ateşi olan, hastalanan veya ortam sıcağı değiştiğinde insan telefonu kullanamayacak mı?
    yahu atın da biraz mantıklı atın bari...
  • Parmak izi datası toplamak içindir belki. Şuan FBI dünyada en çok parmak izi datasına sahip kurum. Fakat 5S'den sonra bu liderliği Apple ele geçirebilir. Belki de bu düşünce tamamen şizofreniktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Termal imaj mı? Ben hayatımda daha böyle saçma sapan birşey duymadım.. ateşi olan, hastalanan veya ortam sıcağı değiştiğinde insan telefonu kullanamayacak mı?

Hastalansan da aynı kalıyor. 25 derece olan yer 30 oluyosa 35 derece olan yer de 40 oluyor. Yani gene ayırt edilebilir oluyor.

• Kolaylık sağlamıyor ve güvenli değil öyle mi?

• sen sorasın diye :))
  • Ananın akıllı oğlu bi tek senmisin :) Apple güzel bişey yapmış, saygı duymak lazım.
  • inceltmesinler, gözümü, sesimi, yüzümü taramasınlar batarya en az iki gün gitsin 48 saatten fazla bana yeter. Zamanında N95 leri hatta A1018leri kullanan insanlar yine tercihlerini Apple'dan yana yaparlar kimse merak etmesin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Termal imaj mı? Ben hayatımda daha böyle saçma sapan birşey duymadım.. ateşi olan, hastalanan veya ortam sıcağı değiştiğinde insan telefonu kullanamayacak mı?

Hastalansan da aynı kalıyor. 25 derece olan yer 30 oluyosa 35 derece olan yer de 40 oluyor. Yani gene ayırt edilebilir oluyor.

e tabii, buz gibi bir yerden sıcak bir ortama (yada tam tersi) girdiğinde de sıcaklık hep eşit derecede yükselip iniyor öyle değil.. kimi zaman burun buz gibi oluyor ama yanaklar donmuyor. kimi zamanda yanaklarda, burunda buz tutuyor.. bunu matematiksel olarak hesaplayamazsın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.