merhaba arkadaşlar elbette bu karşılaştırma yapılamaz ancak bildiğiniz gibi casper i7 li bir lapto çıkardı bendede 2000tl civarı bütçe var sizce casper i7li laptop mı aşağıda linki var yoksa siz bana bi mac öneririmisiniz ne kadar kullanırım önemli olan dayanıklılık ve uzun süre dayanması saygılar
Casper sahibi olmama ragmen hep Apple lara imrenerek bakmisimdir. Sana karar vermende su sekilde yardimci olabilirim. Is, Ofis ve Internet icin ustun performans ve dayaniklilik istiyorsan tabiiki Apple ama Oyun ve onlarca cesit programlarla calisiyorsan Casper alman gerekir. Cunku Apple her ne kadar gerek performans gerek tasarim konusunda lider bir marka da olsa piyasada kullanilan programlarin yarisidan fazlasinda uyum sorunu yasiyor. Ama Windows kullanan Casper de boyle bir sorun yasamazsin ve pratik olarak kullanimi daha basittir. SUnuda belirtmekte fayda var; Apple kullanmak daha dogrusu kullanabilmek bir ayricaliktir. Sosyal sinifin bile degisir yani o derece :D (Bu son cumlem Apple a olan hayranligimdan kaynakli bunu degerlendirmene katma lutfen)
quote:
Orijinalden alıntı: Gurcellonline
Casper sahibi olmama ragmen hep Apple lara imrenerek bakmisimdir. Sana karar vermende su sekilde yardimci olabilirim. Is, Ofis ve Internet icin ustun performans ve dayaniklilik istiyorsan tabiiki Apple ama Oyun ve onlarca cesit programlarla calisiyorsan Casper alman gerekir. Cunku Apple her ne kadar gerek performans gerek tasarim konusunda lider bir marka da olsa piyasada kullanilan programlarin yarisidan fazlasinda uyum sorunu yasiyor. Ama Windows kullanan Casper de boyle bir sorun yasamazsin ve pratik olarak kullanimi daha basittir. SUnuda belirtmekte fayda var; Apple kullanmak daha dogrusu kullanabilmek bir ayricaliktir. Sosyal sinifin bile degisir yani o derece :D (Bu son cumlem Apple a olan hayranligimdan kaynakli bunu degerlendirmene katma lutfen)
kesinlikle katılıyorum arkadasıma çok güzel belirtmiş...bahsettiği gibi makinanı gündelik kullanıcksan mac os x yazılımı süper bir yazılım. ama genel anlamada ben makinayı zorlicam dersen kesinlikle i7casper derim nedern dersen..appleyi bu kadar super yapan şey yazılımında gizli sen o makinaya o kadar para ver üstünede git windows kur:S gence bir tanesi gitmiş macbook pro almıs 4bin liraya inanbiliyomusun özellikler 8700 işlemci 3 veya 4 ram 250 di sanırım hddsi 512 mb cins bi ekran karti vardi hatırlamiyorum aleminyum kasa win 7 kurmus... beyfendi ne kadara aldınız ya işte windows ultimate ile beraber 4.5a geldi:S orada eridim diyebilirim sana:D parasını geçtim o makinaya windows:S olamaz yani o makinanın sırrı yazılımında... makinayı sahsen kasicam dersen git gözun kapali casper al ama gündelik multimedia kullanıcam dersen kesinlikle apple al.. ama benım dusunce 2000lirasi cebinden olan klask bir türk vatandasi makinasyı kasıcaksa sonuan kadar kullanıcaksa mac almaz. ayrıca söle bir olayda var;
casperin içine bir süre sora i7 işlemcisinin desteğini yaparlar bir kısım arkadasalr..çine mac os yükliyebilirsin... ve i7 performansı ama öernek 8700 macbook proya win 7 yuklersen normal pcden farkı kalmaz verdıgın parada çöpe giderkii bütçen 2000lira ise zaten mac alma derim beyaz kasalardan belki bulursun yeni aleminyum kasaların yanından onlar 0 duruyo
saygılar
Açıkcası benim düşüncem şudur. Apple kullanacak kişi, Apple'mi alsam yoksa şunu mu alsam diye sormaz. Apple alması gerektiğini bilir ve gider alır. Bu soruyu sorma gereği duyuyorsanız benim de nacizane tavsiyem Casper.
Lütfen yanlış anlamayın, "siz Apple kullanamazsınız, sizin neyinize" gibi bir şey kastetmiyorum.
ferrarimi yoksa doğan görünümlü şahinmi gibi bir soru olmuş
@chic'e katılıyorum, Apple kullanmanız gerekiyorsa Apple alın.
i7 işlemcili Dell Studio 1557'yi tavsiye edebilirim ben de. Casper ile aynı fiyatlarda ve malzeme kalitesi olarak daha önde.
Apple için bütçeniz varsa Apple alın sırf tasarımından dolayı Apple alırdım. Ama Gurcell'in dediği gibi programlarda yazılımından dolayı uyum sorunu yaratabilir yani windowsa çok alıştıysanız Casper alın.
apple a karar verdimve bütçemi babam sayesinde 5500tl ye yükselttik bencede haklısnız apple çok farklı tavsiyenizi alabilirmiyim hangi modelini tavsiye edersiniz 5500 i aşmayacak şekilde:D
Merhaba, İmzanızdan oyun meraklısı olduğunuz açıkca belli. Bu durumda Casper öncelikli tecihiniz olmalı. Zira Apple eğlenceden ziyade iş kullanımına uygundur.
Kararınız ne olursa olsun şimdiden güle güle kullanmanızı dilerim.
sen kararını vermişsin ama ben yine de düşüncelerimi yazayım. Bence Apple çok özel tasarım programları kullanmayacaksanız almanın pek bir mantığı yok. Çünkü sadece yazılımına aynı donanımlı bir windows makineye göre 2 katı para vereceksiniz. Ve inanın isterseniz deneyin 2 katı parayı hakedecek kadar iyi bir yazılımı yok apple ın. Virüs yok gibi şeylere de inanmaın. Bkz. Kaspersky bile antivirüs çıkardı mac ler için. Apple lar kesinlikle fiyat/performans ürünleri değildir.
oyun için zaten konsolum var amacım yazılım ve tasarım üzerine çalışmak 5500 tl bütçeyle apple ne önerirsiniz ayrıca bilg. müh. öğrencisi olmak üzereyim diyebilirim:D saygılar:D
up
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme