Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1551. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.015
Cevap
1.034
Favori
2.144.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15471548154915501551
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar normal ev kulanimi icin M4 Air mi yoksa Snapdragon X Elit islemcili laptoplar mi daha iyidir?

Ekran cozunurlugu, yenileme hizi, ekra teknolojisi, batarya perfomansi, kullanim kolayligi, yazilim destegi, donma kasma yapmamasi ve uzun sure idare etmesi acisindan Macbook M4 Air mi daha mantikli Snapdragon X Elite Islemcili yeni laptoplar mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi granma79 -- 4 Eylül 2025; 15:55:47 >
  • Arkadaşlar m4 mac mini ile monitör arasındaki bağlantı için hangi kabloyu önerirsiniz? İyi ve sorunsuz bir görüntü için hangi tür kabloyu tercih etmeliyim ve hangi markalardan? Monitör ile gelen kablolar genelde kaliteli olmuyormuş. Hem daha sonrası hem de monitörü de sağlıklı bir şekilde test edebilmek için doğru kabloyu almak istiyorum.

• Önce monitörün kendi kablosu kullanılmalıdır, herhangi bir sorun yaşanırsa başka kablo arayışına girilebilir ancak.

Bazı monitörler (özellikle Samsung marka) kablo seçiyor, kendi kablosuyla en iyi çalışıyor.

Monitör üreticisi garantisi açısından dandik bir kablo gönderemez zaten, gönderirse kendi başı ağrır.

• truwa06 kullanıcısına yanıt

Ben temkinli olmayı seviyorum biraz. Haklısınız. Bir sorunla karşılaşmam durumunda tekrar tavsiyenize başvururum.

• granma79 kullanıcısına yanıt

Snapdragon X elit 1. generasyon cihazlar şimdiden rafa kaldırıldı gibi oldu "sorunlu" olmalarından dolayı, amazon amerikada sipariş sayfalarında amazon tarafından özel uyarı yazıyor "dikkat: bu cihazlar çok fazla iade ediliyor" diye. Yani amazon nasılsa iade edilecek diye neredeyse satmamaya çalışıyor.

İkinci generasyonda birşeyler değişebilir ama değişmeyecek olan şey sıkıntılı Windows 11 işletim sistemi, giderek sıkıntıları artıyor windows 11in, o kadarki surface Pro 7 cihazımda windows 10a downgrade yapmaya karar verdim.

Mac tarafında tek sorun, daha önce kullanmadıysanız bir alışma süreci var, ve bazıları hiç alışamıyor. Bunun dışında bir sorun yok, bana göre 2-3 kat değil, 15 kat daha iyi bir cihazdır en kral snapdragon xelit cihazdan.

• Hepsiburada'dan M2 aldım 28 bin TL
    Kupon veriyor sistem ilgilenenlere ...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • truwa06 kullanıcısına yanıt

Bende Kanada da yasiyorum. Dediginiz uyariyi Amazon Canada da gordum. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

• m5 prolar 2026'ya mı kaldı?

• @truwa06 arkadaşın da belirttiği gibi, snapdragon tam bir hayal kırıklığı, kesinlikle şu aşamada uzak durulmalı. linux desteği bile yok

• Japonya kullanıcısına yanıt

Birkaç güne kadar netleşir galiba, apple event var.

Benim tahminim %90 2026ya kalacak, diğer türlü mevcut kasa ve ekran ile Ekim sonunda gelirse Macbook M5 Pro, mecbur olmayan kimse almazki bir yıl sonra aşırı değer kaybedecek diye. Yanılıyor olabilirim tabi.

Ama Mac Mini ve Mac Studio gibi cihazların M5 versiyonları gelebilir, onlarda dizayn değişimi olmayacak nasılsa yakın zamanda, tabi M5 chip hazır durumda ise.

• Macbook için 1TB uygun fiyatlı harici ssd kombosu, performans olarak hazır satılanları sollaması gerekir mac cihazda:

Huawei eKitStor Xtreme 200E 1TB nvme ssd : 2650 (amazon)

Veggieg 10gbps alüminyum dış nvme ssd kutusu : 700TL (amazon)

Toplam maliyet : 3350TL

Banka kart kampanyaları daha da uyguna gelebilir varsa.

Not : SSD ve kutunun uyumlu ve sorunsuz kombo olması gerekir. Ben şahsen bu ikiliyi denemediğim için performans ve stabilite konusunda hiçbir yorum yapamıyorum şu anda, teorik olarak hazır satılan harici 1tb ssdleri sollaması gerekiyor performansta, özellikle büyük boyut dosya transferlerinde ve diskte boş alan az kalmışken yapılan yazma işlemlerinde. Gönderici amazon olduğu için bir sorun çıkarsa iade ederim diyerek alınabilir ancak. Linkleri ekliyorum.

• mtrkmn61 M kullanıcısına yanıt

Cihazınızın tahmini toplam geri alım bedeli 15.000 TL 

Eski cihazınızın yaklaşık değeri 10.000 TL

Ek donanım desteği +2.500 TL

Cihazınıza özel destek paketi +6.000 TL

online da böyle diyor bu nasıl matematik anlamadım :)

• apple dan öğrenci indirimli 15 ilk m4 air aldım yanında biraz ödemeyle AirPods pro da aldım.

AirPods proyu açmadan satıyorum 9500 tl isteyen varsa yazabilir.

elimde m1 air da var birkaç test yaptım emin olun kaydadeğer bir fark yok. standart kullanımda farkı anlamıyorsunuz bile. Şunu anladım ki Mac ler performans olarak kolay kolay eskimiyor :)

• Arkadaşlar merhaba bataryayı iphonelardaki %80 ile sınırlayabileceğim bir uygulama var mı?

• aBasaran92 A kullanıcısına yanıt

Aldente uygulamasını kullanabiliirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15471548154915501551
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.