Merhaba. Apple notebook konusunda teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Apple MacBook Pro 17-inch 2.2GHz 8GB notebook almak üzereyim. Ancak şuan Apple store sayfasında 2.3GHz işlemciyi gördüm. Arada $250 fark var. Acaba performans anlamında iki işlemci arasında uçurum fark varmıdır? Özellikle video editing işlerinde kullanacağım için olabildiğince konfigürasyonu yükseltmek istiyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: hdblack35
Merhaba. Apple notebook konusunda teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Apple MacBook Pro 17-inch 2.2GHz 8GB notebook almak üzereyim. Ancak şuan Apple store sayfasında 2.3GHz işlemciyi gördüm. Arada $250 fark var. Acaba performans anlamında iki işlemci arasında uçurum fark varmıdır? Özellikle video editing işlerinde kullanacağım için olabildiğince konfigürasyonu yükseltmek istiyorum.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
100 mhz. fark için kesinlikle 250 dolar farka değmez. sakın para verme
2.2 islemcide 6mb cache bellek var. 2.3 te ise 8 mb. 100mhz de hiz farki. 250 dolara deger mi siz biliceksiniz. Kullandiginiz programlar cok fazla cache bellege ihtiyac duyuyorsa, siz de o 2mb farkin buyuk bir etkiye sahip olacaginizi dusunuyorsaniz deger. Yoksa 100 mhz cok buyuk bir fark degil. Zaten hiz asirttirmayla 3ghz e ulasan islemcilerden bahsediyoruz :)
250 dolar verseydim diyip pisman olmakta var tabiki
Uçurum falan yoktur merak etme.
O parayla SSD takviyesi yap eğer yoksa. 100 MHz + 2 MB önbellekten çok daha fazlasını verir.
O paraya yapacagi ssd takviyesi isini gormez maalesef. External kullanmak zorunda kalir ve sonrasinda daha da cok ugrasir. Alacagi bilgisayarin uzerinde 750gb hdd mevcut. 250 dolar farkla alabilecegi ssd en fazla 128gb olur ki o da cok dusuk ihtimalle.
Cevaplar için teşekkürler herkese. Zaten şuan 2.3GHz Türkiye stoklarında malesef yokmuş. Min. 6 hafta bekleme süresi verdiler. Bende 2.2GHz olan moıdelini satın aldım. ek olarak 4GB rami 8GB yaptırdım. Umarım pişman olmam. Ama bugün tüm gün araştırmalarım sonucu sizinde yazdığınız gibi çok uçurum fark yok deniliyor.
Arkadaşlar, 2.2GHz olan modeli alalı 10 gün oldu ve geçen hafta Apple varolan modellerde sessiz sedasız revizyona gidip aynı fiyata işlemciyi 2.4GHz'e yükseltti. Yani 1 hafta bekleseymişim 2.4GHz işlemcili notebooku aynı fiyata alacakmışım.
Acaba şuan bu duruma itiraz etme şansım varmıdır? Bilkom ile yada direkt Apple ile görüşmek sonuç verir mi?
Kotu olmus gercekten adiniza. Urunu nereden aldiniz? MediaMarkt filansa, kosulsuz iade edebiliyorsunuz.. Ama su var, guncellenmis mbp ler Turkiye'ye giris yapti mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme