Şimdi Ara

Apple, Mac OS X: 10.6.4'ü geliştiricilere sundu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam senin şu dediğin varya tam bir deli sacması senin mac kullandığına inanmıyorum senin gibi işletim sistemlerini msn sanan insanlar bölyle düşünür maalesef tr deki pc kullanıcıları interneti ve pc yi msn facebook vs olarak görüyor dünyanın çok gerisindeyiz win 7 arkadaşında deiği ğibi tiger i bile gecemez hiç bir şekilde eğer win ile os x arasındaki farkı göremiyosan diyecek bir şey yok :D
    os x kullandım diyede söyleme kimse inanmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: revelation99

hocam senin şu dediğin varya tam bir deli sacması senin mac kullandığına inanmıyorum senin gibi işletim sistemlerini msn sanan insanlar bölyle düşünür maalesef tr deki pc kullanıcıları interneti ve pc yi msn facebook vs olarak görüyor dünyanın çok gerisindeyiz win 7 arkadaşında deiği ğibi tiger i bile gecemez hiç bir şekilde eğer win ile os x arasındaki farkı göremiyosan diyecek bir şey yok :D
    os x kullandım diyede söyleme kimse inanmaz

Al bu da sana kapak olsun.
    Apple, Mac OS X: 10.6.4'ü geliştiricilere sundu

Başka var mı?

• al buda sana kapak olsun
    Apple, Mac OS X: 10.6.4'ü geliştiricilere sundu
  • Apple, Mac OS X: 10.6.4'ü geliştiricilere sundu

Bu da benden olsun.
    osx i seviyor olabilirsiniz ben de seviyorum yoksa niye kurayım. iyi tarafları da var. ama fanatiklik sizin gibi gözümü kör etmediğinden olumsuz yönlerini de görebiliyorum. Sizin gibi sıradan bir bilgisayara bir sürü para vermediğim için görme kabiliyetimi kaybetmedim. adam tivibuya mac alternatifi olarak gecekonduyu göstermiş. fanatikliğin boyutları aşmış resmen. çok intel, amd, nvidia, ati, ps3 fanatiği gördüm ama apple fanatikleri kadar fanatikliği damarlarında en çok hisseden grup görmedim.

Abarttığınız taraflarını bir anlasam bakıyorum photoshopun mac sürümüne windows verisyonundan biraz daha çabuk açılması haricinde fark yok. hatta araç çubuklarını macde ayrı bi tarafa gittiğinden windowsdaki halini daha çok seviyorum. cinebench ile test yapıyorum. mac le windows sonucu aynı hemen hemen. windowsda sadece finalcut gibi bazı apple prgramları dışında her programın her türlüsü var. onun da yerine premiere, edius gibi programların windows sürümleri mevcut. final cut bunlardan iyi diyebilirsiniz belki ama en azından yaptığım kıyas tivibu, gecekondu kıyaslamasından daha adildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Mayıs 2010; 21:25:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bodyman700

aman toz kondurmayın apple ınıza... sanki maaş karşılığı iş olarak övüyorsunuz :D adamın dediği doğru, türkiye de büyük bir çoğunluk bilgisayarı oyun için alıyor ve bu yüzden apple satışları doğal olarak az oluyor. sizde azınlık olarak mutlu mesut yaşarsınız apple bilgisayar/oyuncaklarınızla :D

sizinkisi harbiden hastalık diyecek başka söz bulamıyorum...

siz dediniz diye koskoca bilgisayar oyuncak oldu değil mi?

peki "oyun"u bol olan mı "oyuncak"tır yoksa kıt olan mı ;))

türkiye'deki çoğunluk falan gibi mesnetsiz değerlendirmer kimsenin umrunda değil, herkes kendi ihtiyacına göre ürün alır.

oyun isteyen de gayet apple alabilir, windows yükler paşalar gibi oynar oyununu...!

• konu yazılımlar deilki olayda bu zaten sistemin kendisi photoshop final cut için söylemiyorum konu unix ile win anlaşılması gereken konu bu
    ne os x fanatiğiyim nede win düşmanıyım unix in hitap ettiği pc kullanıcıları ve win in hitap ettiği pc kullanıcıları biri birinden çok farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xx_X_xx

gerçekten apple nette anlamsız fanatikliğe maaş falan mı veriyor? hadi mac üzerinde kullanılan bazı programları işi gereği kullanmak durumunda olan gider alır anlarım da normal bir kullanıcının işi ne mac le, akıl var mantık var piyasadaki her oyunu oynayabileceği nette bulabileceği nerdeyse milyonlarca programı kullanabileceği kısacası bilgisayar namına herşeyi yapabileceği sistem varken salak mı gidip bir de üstüne fazladan paralar verip mac alsın..

bu kadar mı dar görüşlü olunur anlamıyorum?

ayrıca salaklıkla suçlamak da cabası!

yani mac almak için vize mi gerekiyor.. illa özel bir program kullanmak için mac alınır.. breh breh!!!

belki tasarımı hoşuma gitti..
    belki 10 saat pil süresi...
    belki çöküntüsüz, virüssüz işetim sistemi...
    belki çoklu dokunmatik özellikleri...
    belki satın aldığımda uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğimi bilmek içimi rahatlattı,
    belki taşınabilir cihazın yanında adaptör taşımayacak olmak...
    belki hafifliği, inceliği, sadeliği cezbetti beni,
    belki alttan aydınlatmalı klavyesi...
    belki ses kalitesi, belki sağlamlığı,
    belki de arsenik ve civa içermeyen LCD paneli..

yani özetle neyse ne?

belki de sadece arkasındaki ışıklı elma logosu için kullanıyorum kime ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 3 Mayıs 2010; 21:04:05 >

• dotum pc ler oyun için deildir çalışmak e-posta yollamak araştırmak bir makale okumak vs içndir oyun sadece denizde damla herşeyi oyuna yıkıyorsunuz ya hayret birşey oyun oynamak için konsol alınır artık bu düşünceyi deiştirin
  • allah aşkına os x sadece photoshop mu hiç quicktime x de video izlednizmi ichat ile chat yaptınızmı safariyi kullandınızmı itunes den haberiniz varmı çökdümü defrak oldumu win gibi 2 günde anası ağladımı 5 yıl format atmayanları bilirim mac e çünkü sistem şişmiyor os x bir unix işletim sistemidir hekesin kullanabileceği çocuklar yetişkinler vs bu yüzden usa da en çok satılan sistem dir japonyada satışı %70 lere cıkan bir sistem
    dediğiniz bir bakıma doğru tr de çok pahalı bende o parayı vermem bu yüzden hackintosh kullanıyoruz ve bilgimizi paylaşıyoruz bu güne kadar sayızız arkadaşa yardım ettim ist 10 kişiye para karşılığı kurdum kurduğum arkadaşların hepsi ya mühendisdi yada universite öğrencisi idi sıradan biri geliyor yanıma ox s i xp sanıyor bu kadar basit bilen biliyor olayın espirisini tartışmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revelation99 -- 3 Mayıs 2010; 21:17:38 >
  • Hocam bir sistem iyidir güzeldir. avantajları vardır, dezavantajları vardır.
    mesela hızlı kapanıyor, ya da koduğumun bilmem ne programı sistem başlangıcına yerleşmiyor windeki gibi ben windowsda bunları başlangıçtan kaldırıyorum ama çoğu bilmiyor sistem başlangıcında birsürü program çalışıyor ama mac de böyle değil prgram çalışsa da kabak gibi görünüyor dock da. bir başka iyi tarafı spaces windowsa bu özellik ati kartlarda hydravisionla sağlanıyor ama kullanışlılık açısından spacesin yanından geçemez. ben tutup da demiyorum windowsda space karşılığı hydravision var diye. tivibuyu da geyik olsun diye yazmıştım. adam illa altta kalmayacak macine toz kondurmayacak ya(birsürü para vermiş çünkü en iyisini aldığını herkese gösterip bunun hazzını yaşaması lazım) tivibu ya alternatif olarak saçma sapan bir program gösteriyor. halbuki üstte ilk diyenlerden biri benim oyunlar haricinde program sıkıntısı yaşamazsınız diye.

• olay bumu yani dockdaki programlarmı ilk acılışda os x de kactne program çalışıyor 0 birde win e bak baklım kactane arka planda işe yaramaz program çalışıyor sonra dockda kalması önemlimi birkere program kurma derdi yok ne kadar tartışırsanız o kadar acık verisiniz dockdaki program olsa ne olur olmasa ne olur flaş belleğe at orda çalıssın :d sonra osx 8 gb falaş bellege kurabilsin git tak bir pc ye çalıssın ben öyle yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: revelation99

olay bumu yani dockdaki programlarmı ilk acılışda os x de kactne program çalışıyor 0 birde win e bak baklım kactane arka planda işe yaramaz program çalışıyor sonra dockda kalması önemlimi birkere program kurma derdi yok ne kadar tartışırsanız o kadar acık verisiniz dockdaki program olsa ne olur olmasa ne olur flaş belleğe at orda çalıssın :d sonra osx 8 gb falaş bellege kurabilsin git tak bir pc ye çalıssın ben öyle yapıyorum

hacı tamamen yanlış anlamışsın yalnız ben onu macin iyi bir tarafı olarak söylemiştim. cümle uzun olunca biraz anlatımı problemli olmuş. demek istediğim win de program kuruyoruz(atıyorum limewire, readeri ya da apple yazılımları) hemen bok var gibi sistem açılışına yerleşiyor. ama mac de öyle değil program açılışta çalışsa bile kabak gibi ortaya çıkıyor. demek istediğim buydu

• vala ne yalan söyliyeyim ben bilgisayrımla iki ay günde ortalama 15 defa format atarak sorunları haltemeyei başardım ekran kartı hariç (ati 4850 shappire9 bende sattım ATI yi bir nvida 9500 1 gb aldım sorun kalmadı.. ben gayet memnunum çok hızlı

win7 betası çıktığüından beri kullanıyordum son 2 aydır mac kulanıyorum. mac kullanmaktan çok memnun oldum.

kurduğum sistem.

amd 4 çekirdek işlemci
    3 gb rem
    biostar anakart
    nvida 9500 1 gb ekran kartı

ha birde mac osta oyun yok demeyin ben oynuyorum windaotaki son çıkan oyunları cider ile sorunsuz çalışıyor.
    ve ayrıca cod 2-4-5 ve daha bir sörü oyunun mac versiyonu piyasada mevcut . inanmayanlar googlede baksınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodyman700

aman toz kondurmayın apple ınıza... sanki maaş karşılığı iş olarak övüyorsunuz :D adamın dediği doğru, türkiye de büyük bir çoğunluk bilgisayarı oyun için alıyor ve bu yüzden apple satışları doğal olarak az oluyor. sizde azınlık olarak mutlu mesut yaşarsınız apple bilgisayar/oyuncaklarınızla :D

evet büyük gazetelerin hepsi gazete tasarımlarını bu oyuncakla yapıyorlar bunu da unutma nerden biliyorsun dersen bir çok büyük gazetede çalıştım ki biliyorum

• Konu neydi nereye gitmiş yahu!!

Madem öyle bende yılların PC ve Windows kullanıcısı, son 2 haftadır Mac kullanıcısı olarak ufak tefek bişeyler söyleyeyim. Evvela PC olayı benim için Oyun, internet, mail, ve film amaçlı idi(İş yeri hariç yazıyorum orda durumlar farklı elbette). İlk olarak 2 yıl evvel PS3 almamla desktop PC'yi satmam bir oldu.. Bir Windowslu laptop aldım yerine onunla idare ettim, oyun olayı gerçekten benim adıma PC'de bitti....Derken baktımki laptopta'da internet, mail, ve resimlerimi düzenleme gibi işlemler harici hiçbir halt yapmıyorum ve buna rağmen üfür üfür sıcaklık, devamlı anti-virüs güncellemsi, devamlı onu güncelle bunu güncelle...üstelikte laptopumun özellikleri çok fazla geliyordu yaptığım işlemler adına. Neyse...uzatmayayım, benim birader fotorafçı kendimi bildim bileli Mac'lerle işini görür bana dediki birgün "gel oğlum sana bir macbbook pro 13.3" alalım bak bana yatar kalkar dua edersin" dedi. Sonunda aşağı yukarı 2 hafta evvel gittik bir son çıkan 320m grafiklilerden aldık....2 haftadır kullanıyorum daha doğrusu alışmaya çalışıyorum şimdilik cihazdan gerçekten memunum özellikle de fotoğraflarım ile alakalı gerçekten çok çok daha kullanışlı oldu...yılların windows deneyimini kırmak haliyle zor oluyor ancak yaptığım işler için gerçektende çok daha pratik bir işletim sistemi olduğu aşikar...

Son olarak şunu belirteyim; Microsoft bence Windows 7 ile çok güzel işler başardı, inanın onu kullanmakta macosx'i kullanmak kadar zevkli, ancak macosx gerçekten çok daha pratik bir işletim sistemi, en azından benim kullanımım için. Neticede 2 sistemi kullanan da kayb etmiyor. Bence stiv cobz gerçekten güzel ürünlere imza atıyor, yaptığı devrimler devamlı suretle ilk oluyor ve kopyalanmaya çalışılıyor devamlı(windows 7'de de osx'in izleri var). Eminim ayfon ile çığır açtığı ve herkesin yetişmeye çalıştığı inovasyonları, ayfon4 ile çok daha güzel oldu...

Desktop publishing denen olayda adamlar 1 numara, telefon olayı desen oda hemen hemen 1 nuımara, tablet olayınada aypet ile çıta yükselttiler(dikkat edin yeni dizayn tabletler hep aypete benzemeye doru gidiyor)...e daha ne olsun.....

Hiçmi dezavantajı yok be kardeşim dediğiniz duyar gibiyim, var elbet olmazmı...FİYATLARI.....

Kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 9 Haziran 2010; 11:35:59 >

• vala ne yalan söyliyeyim ben bilgisayrımla iki ay günde ortalama 15 defa format atarak sorunları haltemeyei başardım ekran kartı hariç (ati 4850 shappire9 bende sattım ATI yi bir nvida 9500 1 gb aldım sorun kalmadı.. ben gayet memnunum çok hızlı

win7 betası çıktığüından beri kullanıyordum son 2 aydır mac kulanıyorum. mac kullanmaktan çok memnun oldum.

kurduğum sistem.

amd 4 çekirdek işlemci
    3 gb rem
    biostar anakart
    nvida 9500 1 gb ekran kartı

ha birde mac osta oyun yok demeyin ben oynuyorum windaotaki son çıkan oyunları cider ile sorunsuz çalışıyor.
    ve ayrıca cod 2-4-5 ve daha bir sörü oyunun mac versiyonu piyasada mevcut . inanmayanlar googlede baksınlar.
  • yaw ben de şu laptoplarda oyun oynama merakında olanları anlamıyorum, 15 inch ekran ve ısınan bir işlemci ile ne keyif alıyorsunuz acaba?

alın bir xBox 360 ya da PS 3 . 2-3 sene PC deki gibi sistem yükseltme derdinde olmadan paşa gibi oynayın oyunları. Hem de çok daha geniş bir oyun yelpazesiyle. Fifa World Cup bile çıkmadı PC ye

Oyun, oyun konsolunda oynanır ...
  • Özelliklerin yanında Mac ve Mac OS X'in sunduğu deneyim çok daha önemli. Evet aşağı yukarı aynı donanımı kullanan bir PC'nin yaklaşık 3 katı fiyata satılıyor Mac ürünleri... Değermi, kesinlikle değer. O keyif anlatılmaz. Bu alım gücü ile alakalı. Zaten istatistiklerde ortada, Apple ABD'de 1000 USD üzeri bilgisayar piyasasının %91'ine sahip( Kaynak ) Hem çok Windows sevdalısı isen Mac'ine Windows'da kurabilirsin(Bootcamp). Mac OS performansını kendiniz görmeniz lazım, ne anlatsak boş. Ben Mac OS'u PC üstünde kullanıyorum, o halde bile Windows'dan daha hızlı açılıyor, daha stabil, tepki süresi daha hızlı, görsel olarak daha zengin, çoklu kullanımda daha az kasılıyor, Dock çok kullanışlı, Finder alıştıktan sonra Windows explorera göre daha verimli, program kurması ve kaldırması çok basit ve arkasında daha az artık bırakıyor; hatta bir çok program hiç bırakmıyor, 3. parti yazılım ihtiyacınız çok daha az, tehlikeli yazılım riski daha az, OpenGL performansı göz dolduruyor, Time Machine harika bir program, Disk Utiliy kullanımı çok basit ve stabil, mobile.me sisteme entegre vs.

MS Windows 7 ile beni çok şaşırttı, bu sefer becermişler. Şimdiye kadarki en iyi Windows bence. Donanım tanıma oranı müthiş, Windows update nihayet olması gerektiği gibi, sistem kaynaklarını daha az tüketiyor, durum çubuğu daha kullanışlı olmuş, görsel açıdan zengin... Ama ne bileyim, kopyala-yapıştır yaparken bile Mac OS daha hızlı, mühendisler bir şekilde donanımı tam performans kullanmanın yolunu bulmuşlar.

Yinede Windows'un bu kadar yerden yere vurulmasını doğru bulmuyorum. Neticede Mac OS yazılırken üzerine kurulacağı donanım belli, Windows öyle değil. Windows daha çok hazır giyim gibi ama Mac OS usta bir tezinin elinden çıkmış bir takım elbise. Sırf bu sebepten bile karşılaştırılmaları haksızlık. MS'in işi çok daha zor, o yüzden bir ordu tarafından yazılıyor ama yinede Mac OS'a yetişemiyor.

• Maclerin kullanim oranlarina sadece Turkiye icin bakilmis, USA daki pc kullanicilarinin %40 inin maci tercih ettiklerini biraz arastirirsaniz gorebilirsiniz. Macde oyun yok denilmis; Warcraft, COD, Need For Speed ve az vakit ayirip googleden arayarak bulabilceginiz bir ton oyun bulunmakta, hadi onu da gectim bootcamp ile sadece oyun oynamak icin windows kurarim... Bazi windows kullanicilari virusleri dert edinmis, pc nizi dikkatli kullanir, kapatmadan once bir optimizer programi calistirip kirinti-cerezler vsvs. yi sildirerek uzun sure format atmadan kullanabilirsiniz, sahsen antivirus programi kullanmadan (!) 2 yil boyunca format atmaksizin windows kullandim, sonraki format atma sebebimde isletim sistemini yukseltmek icin olmustu... Gelelim neden Mac OS? Dikkatli bir kullanici olmasaniz bile virus girme ihtimali cok cok azdir, simdi kimse Mac OS icin virus yazilmiyor demesin, yazmasinin cok cok zor oldugundan yazilamiyor, yazabilecek kisi de neden virus yazsin ki ! Ben pc mi genel olarak oyun ve program yazmak icin kullaniyorum. XCode IDE sindeki arayuze denk hicbir IDE bulamadim. Objective C yi yazmaya bile gerek yok :) Ayrica Windowsta cok emek ve zaman gerektiren bir yazilim yapip 3-5 kurus kazancagima Iphone-Ipad-Mac icin herkese hitap eden ufak bir yazilim yapip milyonlar kazanmayi tercih ederim :)

• arkadaşlar her türlü pc ye itina ile macos kurulur hatta bu makosun içine isterseniz yine de vindovs da kurarım istediğinizi kullanırsınız oktayunlubeyhotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.