Şimdi Ara

Apple M2 vs. Apple M1, M1 Pro ve M1 Max kıyaslaması: Hangisi en iyisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • jinduw J kullanıcısına yanıt
    Pro alırsan 3-4 değil 8 10 yıl kullanırsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 13 inç Macbook Pro alıyorum o zaman. Araştırınca benim de aklıma yattı. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 1 Temmuz 2022; 23:52:1 >
  • air m2'nin ekranı 60 hz mi?

  • Urthas kullanıcısına yanıt

    m1 imac soğutması güzelmiş

    1 yıldır mac kullanıyorum böyle güzel olacağını tahmin ediyordum.Macbook pro tarzına cok para vermek istemiyorum klavyenin üzerinede herşey yiyip içiyorum bişey dökülürse cok sıkıntı olucak. m1 air var. imac man mini güzel cihazlar.

    ekran olarak ne kullanıyorsun?

  • emregök kullanıcısına yanıt

    Monitor olarak Lg 27GP950 modeli var. Su anda sadece konsol ile kullaniyorum. Yeni mac mini ciktiginda konsol ve bilgisayar icin kullanmayi dusunuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urthas -- 29 Temmuz 2022; 21:20:3 >
  • %35 daha performanslı gpu, wifi 6.0 20 trilyon transistör m1 den 4 trilyon daha fazla m1 7-8 core m2 8-10 core m1 max bellek 16gb m2 24 gb Memory Bandwidth m1 50gbps m2 100gbps m1 max pro chiplerle arasında sadece 4 sn lik fark ile işlem yapma kapasitesine sahip ve aralarında ucurum fiyat farkı olmasına ragmen. Biraz araştırın daha neleri var. Gerçek kullanımda 20 saat pil ömrü bile yeter bence

  • Bir adet harici ekranda 60 Hz’te 6K’ya kadar çözünürlük yazıyor açıklamasında

  • ignatius kullanıcısına yanıt
    Aga bilgisayarlara sadece oyun gözünden bakmamak lazım. Mac oyun için alınmaz zaten alanın da aklı çalışmıyordur.

  • Urthas kullanıcısına yanıt

    Ben bir freelance yazılım geliştiriciyim. Windows kullanan bilgisayarların döngüsü eskisi kadar hızlı değil artık. İ7 bilgisayarımın ramını 8den 16ya çıkardım. Windows 10a geçtikten sonra performansım çok düştü. Sata diski atıp ssd takınca bilgisayarım resmen yenilendi. Daha uzun yıllar götürür beni. M1 işlemcili macbook proların pilde çalışma süresine özeniyorum. Bu ve hobi amaçlı ios geliştirme amaçlı keyfe keder macbook pro alabilirim ilerde belki ama bu haliyle kendi laptopum daha yıllarca götürür beni windows 11 desteklememesine rağmen. Oyun konusuna gelince benim oynadığım tek bir oyun var, onun da mac versiyonu da var.


    macbook pro alırsam 13” mi 14” mi ona karar veremedim. Daha önce macbook kullanmıştım ama o zamanlar büyük ekranım da vardı. Şimdi evden çalışıyorum ve büyük ekran alma şansım yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 21 Ağustos 2022; 16:2:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elma ile armudu kıyaslamışsınız ne yazık ki. Gösteriş için 40 bin TL bir bilgisayara vermek her babayiğidin harcı değildir. Verebilecek kadar zenginliği olan ve gerçekten gösteriş için alan insanlar yüzünden Apple ekosistemini stabilite veya profesyonel içerik üretimi için mümkün mertebe daha az dert veya detaylarla uğraşmak isteyenleri aynı kefeye koymak doğru değil. Ek olarak amaç oyunsa neden Macbook alınsın? Şu cihazların işlemci ve gpu gücü bakımından Windows üst seviye cihazlardan geri kalır yanı yok fakat platform ve beklentiler aynı değil.


    Macbook alan insanların Oyun önceliği olmaz tek bir native oynayacağı belirli bir oyun yoksa. Ferrari alıp off-road köy yollarına gidilmeyeceği gibi Macbook alıp her X86,X64 oyununu oynamak istiyorum demek mantıklı ve akılcı bir hamle değil. Kaldı ki bugünün dünyasında oyun için PC almakta, konsol almakta ne kadar verimli uzun vadede tartışılır.





  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Eger ekran baglama sansiniz yoksa buyuk

    ekran almakta fayda var. Sonucta is icin kullanacaksiniz ve yeri geldiginde saatlerce kalkmayacaksiniz basindan. O sekil calisinca kucuk

    ekran zulum olabiliyor. Artik macbooklar in 16 inch i bile gayet compact bir makina. Ekran cerceve oranini baya kuculttuler. Zaten ince ve hafif alet. Msi gaming laptop vardi ben de seneler once 4 kg ya yakinda :) Onu bile az tasimadim sirt cantasinda. Simdiki makinalar cok mobil bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urthas kullanıcısına yanıt

    daha önce 17" laptopum oldu, çok hantal birşeydi. msi da vermişti eski şirketim, msi da fazlasıyla hantal, taşımak zulüm. apple'ınkini denemek lazım ama yine de 14" daha iyi gibi sanki. gerçi şu an 15.6" bile küçük geliyor aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 22 Ağustos 2022; 9:24:17 >
  • pil ömrü hakkında birşey yazmıyor. m2'li macbook mu m1 pro'lu macbook mu daha uzun dayanıyor?

  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt

    İkisi de 5nm de o yüzden. Mimari de zaten mobil tarafta yıllarca olgunlaşmış bir mimari. Yapılabilecek fazla bir geliştirme yok. 3nm ye geçildiğinde %40-50 lık bir ilerleme görülebilir. Ben M2 yi 3nm olarak önümüzdeki yıl çıkar diye umuyordum açkçası.

  • Air M1 16 GB ram mi yoksa M2 8GB ram mi ?

  • Merhaba. Hangi proyu aldınız. Ben de Air ile pro arasında kaldım. Youtube işleri ve gündelik hayat( film,dizi,ödev, word,Excel) için alacağım. Hangisi daha mantıklı bilmiyorum. Ne önerirsiniz?

  • Bwncw 16 gb M1 tercih edin 8 gb M2 yerine 16 gb uçuyor adeta

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.