Şimdi Ara

Apple, M1 Max Duo çipli iMac Pro'yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, M1 Max Duo çipli iMac Pro'yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Apple konusunda güvenilir sızıntılarıyla ünlü DylanDKT adlı Twitter hesabı, 2022'nin sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan Apple bilgisayarlar hakkında yeni ayrıntıları paylaştı.

Ayrıca Bkz.Xiaomi'nin MIUI 13 arayüzünde yer alan güvenlik özelliği Pure Mode nasıl çalışıyor?

Apple'ın gelecek planları

Sızdırdığı bilgiler konusunda neredeyse hiç yanılmayan Dylan'a göre, Apple kendi yongalarına geçişi ancak 2022'nin dördüncü çeyreğinde Mac Pro'nun piyasaya sürülmesiyle tamamlayacak. İlginç bir şekilde en güçlü bilgisayar, M2 Pro/Max'i değil, M1 Max Duo'nun daha gelişmiş bir versiyonunu alacak. Gelecekte iMac Pro'nun da aynı yonga seti kullanılması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Apple, M1 Max Duo çipli iMac Pro'yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Ayrıca, 2022'nin ikinci yarısında Apple, M2 yonga setli MacBook Air ve 14 inç MacBook Pro'nun daha düşük performanslı bir sürümünü piyasaya sürecek. Yeni MacBook Pro, M1 çipli 13 inçlik temel modelin yerini alacak ancak biraz daha pahalıya mal olacak, MacBook Air ise büyük oranda yeniden tasarlanacak.

Kaynak:https://twitter.com/dylandkt/status/1483089530089615369

• Her ne kadar iyi işler ortaya çıkarsa da apple bir tekel şirket ve bu tekelcilik korkunç bir fiyat farkı ortaya çıkartıyor ve hiç bir şekilde tüketici kazanmıyor …

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M2 beklerken M1 isimlendirmesi geliyor sürekli. M1 Max Duo biter tam M2 gelecek derken M1 Max Duo Super diye bişey gelir :)

• ciwanbilisim kullanıcısına yanıt

Apple bazı konularda tüketiciye gereksiz pahalı ürün ve hizmetler satsa da bir çok konuda "endüstriyel-profesyonel" kalitede ürün ve çözümleri tüketicilere sıradan cihazların fiyatlarına daha yakın bir şekilde konumlandırıyor.

Youtube'da hani güle oynaya iş için Apple'ın şu ürününü aldım, bu ürününü aldım diyen insanların sponsorluk, psikolojik yeni bir şeyler almanın verdiği haz dışında böyle bir gerçeklik var. İhtiyaçların, kullanım türün gerek gündelik gerek iş gerek eğitim amaçlı native bir şekilde Apple ekosistemine geçiş yapabiliyorsan, biraz daha üst düzey ekipman alacak imkanın varsa alternatif Windows, Android, Linux tabanlı farklı firmaların farklı farklı çözümlerini almak yerine Apple gel dostum ben kapitalist sistemde mümkün mertebe en komünist firmayım modunda ve gerçekten de öyle.

Windows 10'un Arm desteği ile birlikte Snapdragonlu Windows cihazların daha fazla yaygınlaşmasını beklerken en doğru ve etkili atağı sahip olduğu imkan ile Apple yaptı. M1 Max ısı ve enerji konusunda bir tık fazla agresif fakat M1 Pro 16'lu hayalim :)

Önümüzdeki yıllarda Apple'ın oyun, grafik sektörünü çok daha fazla kendine çekebilir ve çok daha fazla imkan verebilir umarım. Zira bugüne kadar Windows ekosistemindeki ürünler gerekli, nitelikli gelişimi elde edemedi. Aksine Konsollar ve Oyun endüstrisi sürekli sürekli büyük yamalar - güncellemeler ile gittikçe Windows'a benzemiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 18 Ocak 2022; 19:53:34 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Bir yıldan uzun süredir m1 işlemcili macbook air kullanıyorum, bu cihazla 3d render alıp animasyon yapabiliyorum, grafik tasarım kurgu programları yağ gibi akıyor, affinity programları özellikle publisher inanılmaz hızlı çalışıyor, arada sırada seyahatte oyun da oynuyorum ve her yaptığım işten sonra katlayıp çantaya koyarken bunları 1.2 kiloluk fanı bile olmayan bir cihazla yaptığıma inanmak güç geliyor, aldığım fiyatı ve o dönem o fiyata satılan windows cihazları düşününce apple arm tabanlı maclerle bana göre lüx bir markadan fiyat/performans markasına dönüştü, aynı fiyata rakip olabilecek windows cihaz yoktu. "Do more cost less" mottosuna yakın tarihte uyan tek cihaz, hele hele binlerce dolarlık kasa tekerleği, monitör ayağı gibi ürünleri düşünürsek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

İnanılmaz bir şey gerçekten güle güle kullanın. Dediğim gibi yazılım, oyun ekosistemine çeşitlilik arttıkça Apple bu haliyle gerçekten orta - üst seviye bir çok alternatif markanın ürünlerini anlamsız kılacak. Ki daha fazlasını hakediyor Windows, Nvidia, Intel - Amd.

Bir ürün almadan önce yok şunu destekliyor mu? Yok Thunderbolt var mı? Yok RTX 3070'li laptop kaç dereceye kadar ısınıyor, throttling oranı ne kadar? Batarya'da kullandığında yaşanılan takılma, latency ve limitli performans.

Windows, Amd ve Intel'e bugüne kadar bu konuda tam anlamıyla bu tarz keskin ve net bir rakip çıkmaması zaten en üzücü şeydi ne yazık ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.