< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UglyOwl -- 11 Haziran 2021; 17:22:19 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (167. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
-
Normalde MacBook kullanım alışkanlıklarınızı öğrenip kendisi yapıyor aslında. %80de kesiyor. Ben sürekli prizde kullanıyorum ve kafasına göre takılıyor:)
Şu programı deniyorum şimdilik , eğer bir sorun olmazsa tavsiye edeceğim.https://apphousekitchen.com
(Not: M1 desteği var)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 11 Haziran 2021; 19:35:2 >_____________________________ iPhone 11, iPhone 7 Plus, Samsung M30S, iPhone 6 Plus, Galaxy Note 5, Lumia 925
MacBook Air M1, Asus Tuf Gaming 17.3" - Ryzen7 3750H-16GB-GeForce 1650, MSI Gaming i5 8300H 16GB -
Evet baktık, geçmiş sayfalarda detaylı bilgi var.
_____________________________ -
Merhabalar,
M1 air base model aldım. Fakat şöyle bir şey var. Sistemi kapatıp tekrar açtığımda elmanın altında bir çubuk doluyor ve kullanıcı ekranı geliyor buraya kadar normal. Fakat sonrasında şifremi girdiğimde bir çubuk daha dolup bilgisayar açılıyor. Sizde de böyle mi. Daha önceden iade ettiğim m1 air de şifremi girdikten sonra direkt açılıyordu diye hatırlıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Filevault sebebiyledir belki
Ben shutdown yapmıyorum, sleep gayet güzel.
Windows bilgisyarımı da genelde hibernate yaparak kullanmaya çalışıyorum birkaç aydır.
Shutdown laptoplar için gereksiz gibi gelmeye başladı :)
Açılmasını neden bekliyorum ki 😀
Doğru söylüyorsunuz ama o şekil kapatmaya pc den alışmışım. Bi dediğim gibi sistemi kapatıp deneyebilir misiniz rica etsem
-
Çok iyi bir değer elde etmişsiniz. Merak ettim şimdi sürekli 20 de takip 85 de mi çıkardınız sabit olarak ? Yoksa bu Aralıklar da kafanıza göre mi takıldınız ? Atıyorum 30 da takip 70 de çıkarmak 50 de takip 80 de çıkarmak gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: arslan3505
Merhabalar,
M1 air base model aldım. Fakat şöyle bir şey var. Sistemi kapatıp tekrar açtığımda elmanın altında bir çubuk doluyor ve kullanıcı ekranı geliyor buraya kadar normal. Fakat sonrasında şifremi girdiğimde bir çubuk daha dolup bilgisayar açılıyor. Sizde de böyle mi. Daha önceden iade ettiğim m1 air de şifremi girdikten sonra direkt açılıyordu diye hatırlıyorumbenim de öyle hocam.sistemi kapat dediğimiz icin öyle oluyor.direk ekranı kapatırsanız daha sonra kaldırıp acarsanız hemen acılıyor.
teşekkür ederim. sanki eski bilgisayarımda şifreyi yazdıktan sonra direkt açılıyordu diye hatırlıyordum. demek yanlış kalmış aklımda.
Filevault açık büyük ihtimalle. İlk çubuk işletim sistemini açar ikinci çubuk hdd kilidi olan filevault u çözer.
Evet bilgisayarı kurarken açmıştım onu. Onu kapattığımda bilgisayarın şifresi yine oluyor mu peki. Yoksa şifresiz mi açılıyor. Çünkü eski bilgisayarı da şifreli açıyordum ve o çubuk yoktu hatırlıyorum
Hiç bir şekilde 20-85 diye bir değer veya başka bir değer aralığı vermeye gerek yok. Lityum pilleri istediğiniz an şarja takıp istediğiniz an çıkarabilirsiniz. Hiç bir sıkıntıda yaşamazsınız. Geçen yaz 2015 mbp 15” satarken pil düngüm 500 üzerindeydi sağlığı 93 ün üzerindeydi. Hatırlatırım 6 yıllık cihaz idi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 12 Haziran 2021; 0:44:15 >
Filevault şifre çözümü bahsettiğiniz ikinci yükleme çubuğu. Kapatabilirsiniz, büyük ihtimal kapanınca daha hızlı açılabilir. Ama kapamanızı çok da önermem.
Server kaynaklı. Karşı serverdan verilen upload düşük olduğu için uzun sürüyor. Evde 100 mbit sınırsız hızım var ona rağmen son 500 mb yi 15 dakikada indirdi.
Filevault u kapattım şimdi. O çubuk gitti. İlk açılışta yuvarlak dönüyor bir saniye kadar sonra açılıyor. Ekrandaki simgeler de yaklaşık bir saniye kadar geliyor. Böyle olması normal midir
Lityum ion pillerde böyle bir skala aralığı vermenize gerek yok hocam 0-100 de yapabilirsiniz bu farketmez. Yığınla appleda makale paylaşıldı. Böyle bir gereksiniminiz yok. Dilediğinizce şarja takıp çıkarabilirsiniz. Zaten makine içindeki AI çipleri ile nasıl bir kullanım yaptığınızı anlıyor artık. Bu 20 de şarja tak 90 da çek muhabbeti çooook eskide kaldı
6 yıllık 15” mbp retina mı satarken 500 üstü söngüm vardı pili 93 ün üzerindeydi
Edit. 2013 mbp var arkadaşlarımda dvd si olan modellerden hala 5-6 saat kullanım alan var döngüleri 1000 üzerinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 12 Haziran 2021; 0:47:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

![Apple M1 Mac [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/c6/66/93/c666936d23dfaa2323e019b94b76c9b4.jpeg&t=0&width=480&text=1)
![Apple M1 Mac [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/8c/03/1b/8c031b75e6a89e98d1af56d3fec255b7.png&t=0&width=480&text=1)

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı