< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 22 Mayıs 2021; 22:21:21 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (142. sayfa)

-
-
Hocam öncelikle hayırlı olsun.
Touchpad kaymıyor diye kullanışlı değil diyip genellemek pek doğru bir yorum olmamış sanki :)
Sessiz tıklama zaten işlevsiz hocam bakmayın siz öyle bir opsiyon var ama eski modellerdeki sessiz tıklama olayı aktif değil artık. Orada öyle vasıfsız bir opsiyonun olması saçma bu yorumunuza katılıyorum. Ek yazılım maalesef mevcut değil. Air aldıysanız maalesefki backlight ın açıp kapamasını sağ yandan çıkan Dashboard üzerinden yapabilirsiniz sadece. Şarj kablosu bi tık daha uzun olabilirdi katılıyorum, en azından eski MacBooklarda ki uzatma kablosu olabilirdi, ama malımun artık herşeyden kısılıyor :))
Velhasıl kelam telrardan hayırlı olsun güzel günlerde kullanın Hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ardamax
Hocam öncelikle hayırlı olsun.
Touchpad kaymıyor diye kullanışlı değil diyip genellemek pek doğru bir yorum olmamış sanki :)
Sessiz tıklama zaten işlevsiz hocam bakmayın siz öyle bir opsiyon var ama eski modellerdeki sessiz tıklama olayı aktif değil artık. Orada öyle vasıfsız bir opsiyonun olması saçma bu yorumunuza katılıyorum. Ek yazılım maalesef mevcut değil. Air aldıysanız maalesefki backlight ın açıp kapamasını sağ yandan çıkan Dashboard üzerinden yapabilirsiniz sadece. Şarj kablosu bi tık daha uzun olabilirdi katılıyorum, en azından eski MacBooklarda ki uzatma kablosu olabilirdi, ama malımun artık herşeyden kısılıyor :))
Velhasıl kelam telrardan hayırlı olsun güzel günlerde kullanın HocamTeşekkür ederim.
-
Arkadaşlar bu kılıfı almayı düşünüyorum air için.
https://www.hepsiburada.com/wiwu-macbook-13-3-air-a1369-a1466-macbook-ishield-cover-p-HBV000013BK7G
Ne diyorsunuz iyi mi acaba? Başka öneriniz var mı?
-
Wiwu güzel markadır hocam ben dün incase in kılıfı aldım apple ın sitesinden onuda öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: Ardamax
Çok ilginç firma hangi firma hocam birde bahsettiğiniz youtube linkini gönderirmisimiz lütfen?
Bir de şöyle bir durum var madem öyle gelmiş arkadaş neden kaldırdı acaba post u? Onun yerinde olsam hakkımı arar aldığı firmayı böyle bir hatayı nasıl yapıyor diye sorgulardım. Niye kaldırdı acaba?Belki donanımhaber yönetimi silmiştir belki de kendisi ,
ama resimler kötüydü üzüldüm ..
1. resim mağaza ürünü
- video ise internetten alınan ürün,
- video ise yine aynı firmaya ait ama bu düzgün görünüyor
inşallah ben yanılıyorumdur , maalesef ülkemizde bu ürünler çok pahalı çok emek harcanıyor ..:(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben siz kaldırdınız sandım hatta şaşırdım neden kaldırdınız diye. Tuhaf!
:)) kim kaldırmış bilmiyorum ama hayatımda kullandığım en güzel cihaz bu ,
herkes inşallah keyfine vararak kullanır ,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cihaz gerçekten muazzam
-
Birinci video da olan kutu zaten olması gereken kutu Hocam. Apple ın her ürününün kargo kutusu üzerinde açılması gereken güvenlik şeridi bir ucunda siyah ok ile ibare edilen bir şeridi açmak için nokta vardır ki kargo pakedi oradan açılsın/kolayca yırtılabilsin. 1. Videoda herhangi bir hata yok. Keza 2. Videoda da herhangi bir hata yok. 2 videoda olan ürünler gayet olması gereken muntazam şekilde. Yorumunuz da bahsetmiş olduğunuz gibi bir absürt durum yok iki videoda da olması gerekn bantlar mevcut ikisindede.
İlk yüklemiş olduğunuz mağazadan alınan resim Vatan Bilgisayarın ürünü buda açıkça belli. Az önce bahsetmiş olduğum kargo kutusunun üzerinde güvenlik bantının açma şeridi yok (sadece şeridi açmaya yarıyan yer yırtılmış gibi) bu birinci şüphe uyandıracak konu bunu önce sorgulamak lazım, keza gerekirse alınan yere ki resimde gözüken yer bariz Vatan Bilgisayar oraya sormak lazım. Çünkü bugün Apple ın sitesinden aldığınız bir usb hub da bile kargo kutusunda güvenlik bandı açma şeridi olması lazım aynı 1. Ve 2. Videoda olduğu gibi.
Gerçi şimdi dikkat ettim resimde şerit açılmamış sadece güvenlik bantını yırtmaya yardımcı olan bahsettiğim o siyah ok kısmı yırtılmış. Buda makinenin kullanılmış denmesi için yeterli bi sebep değil.
Bir de konudan bağımsız belki ama şunuda eklemek isterim Hocam (Genele yazdığım bir kısım Üstadım :) ),
Bende ürünü PT firmasından aldım ve belki görmüşsünüzdür geçen klavye ekrana bir iz bırakıyor diye servislerine gittim durumu anlattım. Ürünü almış olduğum süre üzerinden 3.5 ay geçmişti. Tek kelime etmeden o makineyi elimden alıp sıfır fatura keserek yeni ürün verdiler. Yine hatırlatıyorum aradan 3.5 ay geçti. Bunu bugün Apple ın kendi store u inanın yapmaz. Keza PT firmasını sorgulamak aklında şüphesi olan kişiler bence yarın 0 (216) 282 15 11 numaradan Apple ı arayıp Pt firmasını sorgulatsın.
Bu durum sadece PT firması için değil, bir çok firmaya atılan kötü yorum okuyorum. Yok fiyat az kesin dandik mal yolluyorlar, yok kullanılmış ürün yolluyorşar. Pazarda değeri bu denle yüksek bir firma keza Apple Authorized Reseller olan bir firma böyle bir hata yapabilir mi? Adamların kalitesi ortada sorgulamaya gerek yok. Bugün Pt nin sattığı aynı fiyatlara Amazon ve Hepsiburada da satmaya başladı. Bir markayı sebepsiz ve dayanaksız kötülemek cidden ayıptır.
Buna ek olarak,
PT illa yamuk mal gönderiyor diye inat eden arkadaşlar için de Apple ın kendi sitesi üzerinden verilen Macbook Air M1 sipaşinde çıkanlara gelin birlikte bakalım.
İlk verilen sipariş de makinenin uç kısmı ezik,
Oğuzhan Erdoğduyoutube
M1 İşlemci MacBook Air Geldi - Kutu Açılımı - Fiziksel Hatalı Çıktı!https://www.youtube.com/watch?v=QQGhbpeItJw&feature=youtu.be
Aynı Kullanıcı iade ediyor ve bi 20 gün daha bekliyor ikinci gelen sipriş bu seferde çizik içinde,
Oğuzhan Erdoğduyoutube
M1 MacBook Air Değişim Süreci - Apple Alışveriş Deneyimim!https://www.youtube.com/watch?v=7q9jkBK5vwg&feature=youtu.be
Acaba firmaları kötülemeden önce bu ürünler insan yapımı ürün olduğunu unutmasak mı? Hata elbet çıkar ama bunu firmaya yıkmaktansa biraz ılımlı mı davransak? Sonuçta her firma hatalı gelen ürünü elbet değişir yardımcı olur.
Not: makine açılmış kullanılmış vs vs gibi durumlar zaten kutusundan pakedinden ziyade seri numarasından direk anlaşılır. Ben hep aldığım apple ürününü kurmadan seri nımarasını Ağple ın checkcoverage sayfasındam yazar kontrol ederim. Ha site bana derseki satın alma tarihinizi güncelleyin anlarımki makine sıfır zaten belli. Ha baktık orada bir fatura tarihi satın alınma tarihi çıkıyor bilinki makine zaten kullanılmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 22 Mayıs 2021; 23:8:27 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Beyler m1 çipli MB Air kullanıcısıyım. Bir sorunum var, Xbox controller taktığımda sistem kolu görüyor ama Steam'de oyunlarda kol çalışmıyor. Bu sorunu yaşayan başkası oldu mu? Steam'in hub ekranında vs. çalışıyor, gamepad test sitelerinde de çalışıyor görüyor ama oyun içinde kol işlevsiz. Sorunu yaşayan ve çözmüş olan birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
-
Hangi oyun üstadım yardımcı olmaya çalışalım?
Yorumun kaldırılması saçma varsa bi hata savunulmalı bence. Forumun kaldırdığını düşünmüyorum büyük ihtimal kullanıcı sildi yorumu gibime geliyor.
Aslında 1. Resimde o şerit vardı, Yeğenim almıştı ürünü,
o yanlışlıkla koparıldıktan sonra resimi çekti bana gönderdi,
söyleyeceklerim de bu konudan bağımsız:) sadece dikkatli olmak için yazıyorum;
bir teknolojik ürün aldığınızda telefon ya da bilgisayar vs, bu ürünler iade olduğunda çöpe atılmaz,
yenilenir ve anlaşmalı oldukları şirketler üzerinden internet sitelerinde satışa sunulur,
hatta kendileri de şirket açıp oradan daha ucuza satış yaparlar :)
bu kötü birşey mi , sonuçta garantili ve “çoğu” temiz ürünler satılıyor , ama bunun belirtilmesi gerekiyor , maalesef ülkemizde yasalarımızda çok eksiklik var ..
Ama firma kötülenmesini ben de haksızlık olarak görüyorum,
Eğer bir hasar, çizik, kusur varsa iade edilebilir ,edilebilmeli,
Bunu sağlayan firmalara da daha anlayışlı davranmalıyız ,
Hele bir firma 3.5 aydan sonra iade alması güzel , o ürüne ne olduğunu da sorgulamak da güzel :)
iyi niyetli firma olduğu kadar köyü niyetli “şımarık” diyebileceğimiz kullanıcı da çok. Burda firmaların da tüketicilerin de hakkının korunması lazım ama ülkemizde pek çok işte olduğu gibi bu işte de dengeyi sağlayamıyoruz ,
insanlarda adalet duygusu yaralandığı için sürekli birlerinin kendilerini kandırmaya çalıştığını düşünebiliyor ,her an haksızlığa uğrayabileceğine inanabiliyorlar ,
Keşke sektörden birleriyle görüşse de donanımhaber editörleri bu konuda bizi bilgilendirse ..
(Not: hatta bu yöntemin farklı bir türünü son 2 yıldır bazı oto galerileri ve distribütörler uyguluyor ,
ikinci bir şirket açıp sıfır otoları oraya satıyorlar ,
ikinci şirket de bunu internete vererek fiyatların yükselmesini sağlıyorlar )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Firma kötülenmesi konusunda haksızlık yapıldığı hakkında dediklerinize katılıyorum Hocam, ama şu noktaya değinmek de lazım.
Apple ürünleri için konuşuyorum. Değişime verdiğiniz ürün, değişime verilirken size imzalatılan servis formunun son maddesinde Apple ın kabul etmenizi istediği bir cümle yazar. O cümle de şudur, “Bakım veya onarım için yetkili servise teslim ettiğiniz cihazların ve/veya yedek parçaların değişimi halinde ilgili cihazların veya yedek parçaların tarafınıza iade edilmemesine, ithalatçı Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi (“Apple Türkiye”) tarafından imha ettirilmesine, hurdaya ayrılmasına, çevreye kazandırılmasına veya ihraç edilmesine işbu servis formu ile onay vermektesiniz.”
Türkiye için, Apple politakası gereği ve madde de görüldüğü üzere değişime gönderdiği ürünleri alıp ve arkasından aynı şekilde kullanılmış olarak yani tabiri caizse Refurbished olarak adlandırılan satışı Türkiye sınırları içerisinde yasa gereği aykırı olduğu için satışını yapamaz (Tabi Apple yetkisi satıcısı ise, yetkili satıcı olmayanların ne yapabileceğini bilmiyorum çünkü Apple denetiminde değiller).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 22 Mayıs 2021; 23:47:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Valla hocam başka platformda denemedim ancak Steam'de denediğim hiçbir oyunda çalıştıramadım. Denediğim oyunlar Hollow Knight, Hades, Blasphemous. Hepsinde aynı sorun. Steam hub'da çalışıyor, oyun içinde çalışmıyor.
-
Biraz bakınayım bişiler bulursam burdan yazarım Hocam
Saolun hocam ben bakındım biraz bir şeyler bulamadım, umarım bir şeyler bulabilirsiniz
-
Teşekkür ederim :)
Mac os ile ilgili döküman var mı arkadaşlar?
Şu an yabancılık çekiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X