Şimdi Ara

Apple Lightning Fırsatları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
63
Favori
80.446
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • capoeirista C kullanıcısına yanıt
    Bu konulardan pek anlamıyordum sayende kafam iyice karıştı hocam sağ ol 😂
  • Amazondan baseus aldım ama ateş çıktı diyenler de olmuş. Uzun süre kullanıp sorun yaşayan oldu mu? Daha önce aliexpressten suntaino alıp uzun süre kullandım ve çok memnun kaldım. Baseus suntainodan kalitesiz midir?

  • hazır indirimler varken iş yerinde kullanmak için apple watch yedek şarj cihazı kablosu bakıyorum. gören duyan olursa paylaşırsanız sevinirim.

  • Areksparrow kullanıcısına yanıt

    Anker ve baseus aynı kategori değil. Anker mfi lisanslı yani apple onaylı bir ürün. Kesinlikle anker diyorum.

    alternatif isterseniz de yine mfi onaylı ürünlere bakın, mesela şunun gibi.

    Ugreen Örgülü Type-C Lightning iPhone Hızlı Şarj Kablosu, Siyah

    https://www.amazon.com.tr/dp/B07PW6F28G/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_LU7VFbXJS85FF?_encoding=UTF8&psc=1


    ekleme: hızlı şarj için type c kabloyla kullanmak üzere adaptör arayanlar için de şuan piyasada bulunabilen en makul adaptör sanırım şu

    Tronsmart WCP01 USB-C PD 3.0 QC 4.0 Destekli Hızlı Şarj Cihazı https://www.amazon.com.tr/dp/B07RVHY53X/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_fZ7VFbQ7PAYDR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 26 Kasım 2020; 17:36:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ooppss kullanıcısına yanıt

    Kablolar konusunda bizi aydınlatır misin hocam. Hangileri kaç destekler, marka olarak değil de kablo çeşiti olarak soruyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capoeirista C kullanıcısına yanıt

    İphone üzerinden anlatayım,

    şu an güncel bir iphone temelde 3 farklı hızda şarj edilebilir.

    1-kutudan çıkan kablo ve adaptör kullanılarak

    orjinal adaptör 5v 1 amper gücündedir. 5w gücünde şarj eder, büyük pilli modellerde tam şarj etmek oldukça uzun sürer

    2-ipad adaptörü ve kablosuyla(veya muadili bir ürün) şarj etmek: ipad adaptörü 5v 2.4a yani 12w gücündedir (eski ipad adaptörü 5v 2.1a yani 10.5w) ama iphone bu gücü tam olarak kullanamıyor bildiğim kadarıyla yine de orjinal iphone adaptörüne göre bir miktar hızlı şarj eder (benim gözlemim 5v 1.6-1.8a civarı)

    güncel üretim kaliteli bir ligtning kablo hem ipad hem iphone da kullanılabilmesi için 2.4a taşıyabilecek şekilde yapılmıştır ama genelde dandik kablolar yada 1.5 metreden uzun kablolar 2.4a iletemez. İyi marka olduğu halde 1a, 2a, 2.1a olan lightning kablo satılıyorsa bunlar eski üretimdir.


    3-Bunlar haricinde apple, iphone 8 modelinden itibaren hızlı şarj desteklemeye başladı ve çoğu yeni telefonda artık yaygın olan PD (power delivery) şarj standardını benimsedi.hızlı şarj ile artık uyumlu cihazlar ve adaptörler ile voltaj değişikliği de yaparak 9v 2a yani 18w iphone 12 ile birlikte 20w gücünde şarj yapabiliyor. Hızlı şarj tüm telefonlarda gün içinde hızlıca iş görecek kadar şarj edebilmek amacıyla tasarlanıyor, bu nedenle genelde ilk 30dk da çok hızlı şarj yaparken %50-60 civarından sonra telefon bataryasını korumak için şarj hızını düşürür, hızlı şarjın etkisi kısa sürelerde oldukça belirgindir.

    ancak PD şarj standardı sadece usb type c üzerinden çalışırken apple iphone lardaki lightning girişini değiştirmedi. Bu nedenle hızlı şarjı kullanabilmeniz için bir ucu type c diğer ucu lightning olan kablo gerekir ve buna uygun pd destekli bir adaptör (mesela macbook adaptörü gibi). Yeni üretim iphone kutularınd 5v 1a adaptör, ligtning kablo ve kulaklık çıkmayacak, bunun yerine sadece type c-lightning kablo koyuyor. Eğer elinizde uygun adaptör yoksa telefonu şarj edemeyeceksiniz.


    mfi ise apple tarafından onaylanan aksesuar üreticilerinin aksesuarlarında kullanabildikleri logo ve lisanstır. Mfi onaylı ürünler apple çipi kullanır ve güvenilir ürünlerdir telefonunuzu riske atmaz. Diğer kablolar hemen yada bir süre sonra “uyumsuz aksesuar” uyarısı verip şarjı durdurabilir yada sorunsuz çalışa da bilir, biraz şansa kalmış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ooppss kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Son bir soru, normal adaptör 5v1a derken kablo 2.4a ya kadar destekler demişsiniz(eski telefonlardan çıkan kablo ve adaptör). Elimde bir powerbank var usb çıkışı iki adet biri 1a diğeri 2.4a destekliyor. Ben bu eski tarz usba- lightning kabloyu her ikisi ile de denedim, fakat sonuç değişmedi her iki girişten de yaklaşık 15dk da yüzde 13 şarj aldı. Bu kablo 2.4a desteklemiyor anlamına gelmez mi? Yoksa bendeki kablo çok çok eski bir teknoloji vs midir acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capoeirista C kullanıcısına yanıt

    Sadece kablonun iletmesi yetmez adaptörün de(sizin durumunuzda powerbank) apple 2.4a modunu desteklemesi gerekiyor. Mesela benim gözlemim bazı android telefonların adaptörlerini denedim(samsung, huawei vs) bu adaptörlerin gücü oldukça yüksek olmasına rağmen iphone u 5w gücünde şarj ediyor ama şarj aleti üzerine üretim yapan 3. Parti markalar(anker, ugreen, aukey, tronsmart vs) birden çok telefona uygun tasarlandığı için genelde apple 12w gücünü destekliyor. Bende anker 24w(powerport 2) adaptör ve anker powerbank var normal adaptörden hızlı şarj ediyor, sizin durumunuzda hiç şarj farkı yoksa aklıma ilk powerbankın desteklemediği gelir. Emin olmanın tek yolu 2.4 desteklediği kesin olan bir adaptörle kablonuzu test etmek galiba. Bir de ampere lite gibi bazı uygulamalarla sonuçları test edebilirsiniz, sonuçları çok güvenilir olmasa da fikir verecektir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolkan33 kullanıcısına yanıt
    Aldım sürekli temassızlık yapıyor telefon girişinden atıyor,iade edicem.




  • Baseus gayet kaliteli bir marka.. kablo adaptör vs. 4 yıldır kullanırım hiçbir ürününde kesilme bozulma veya sertifika hatası olmamıştır. hatta AppleStore da fahiş ötesi fiyatla satılan Belkin kablolar kadar hatta bazılarında daha kaliteli ürünleri olan bir markadır.

    Anker apple destekli yok diğeri destekli değil.. yok öyle birşey.. Apple sertifikasını lisansını satar bu güvenlik sertifikasını alıp kablo uçlarındaki çipe yüklenir sertifika kopya klon ise veya artık geçersizse cihazınız "bu aksesuarı desteklemiyor" uyarısı verir. Case4u ise çakma bir firmadır ürünleri OEM dir kendi üretmez.. Misal piyasaya hakim başka bir çöp marka yerli ttech markasıdır.

    Baseus ise 4-5 aydır artık Aliexp den türkiyeye gönderim yapmıyor. nedenini sorduğumda burdaki acentalar izin vermiyor vs. dedi. nasıl bir rant film dönüyor anlam veremedim.


    Örnk Şu kabloyla 1hafta ip atlayın sonra takın çalışır öyle bir sağlam kalite.. eşime dostuma kendime arabama aldım daha da almak istedim ama artık göndermiyor.

    Bu üründe 1800 yorum yapılmış hepsi 4-5 yıldız ama 1 tane 1 yıldız veren var ve tahmin edin nereli..  

    https://tr.aliexpress.com/item/4001201753619.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5ca13c00uSF65u&mp=1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 1 Aralık 2020; 14:5:43 >




  • ufukman kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız baseus kabloların kutusunda mfi logosu var mı? Ya da üreticinin böyle bir iddiası var mı (orjinal apple lisanslı olduğuna dair)? Veya apple çipi kullandığına dair bir açıklama?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 1 Aralık 2020; 15:55:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şok marketten 10 liraya kablo aldım 4 hafta önce çok memnun kaldım
    Bugün 1 tane daha aldım. Nedense fp ürünü gibi. Bozulsa da üzülmem ama iş görüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Type C den lightening e kısa uygun fiyatlı bir kablo lazım arkadaşlar. Araba da CarPlay için kullanmayı planlıyorum.
  • Koskoca efsane cuma, 11.11 vs indirimler geldi geçti şu kabloda bir fırsat göremedim. Trendyolda ucuza satılıyor ama satıcının ne olduğu belirsiz. Kesinlikle sahtedir diye düşünüyorum. Amazon, vatan, hepsiburada gibi yerlerde düşmedi bir türlü.
    Cepexpress 90-100 civarına satıyor nispeten güvenilir bir firma gibi hakkında çok yorum var, orjinal midir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anker PowerLine Select Type-C to Lightning Kablo, 0.9m, Siyah 79tl

    https://www.amazon.com.tr/dp/B07TVW27JB/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_dlC_Tt0XFbD1TW48G?_encoding=UTF8&psc=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ooppss kullanıcısına yanıt
    Kutudan çıkan lightining kablosu ve baseus 3.0 şarj aleti var. Ben hızlı şarj yapamıyor muyum şimdi ?
  • usb a kablo kullanıyorsanız en fazla ipad adaptörü hızında şarj ediyorsunuz demektir, Adaptörünüzün Q.C 3.0 olmasının iphone için etkisi yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baseus PD18W Cafule Series Type-C To Iphone Hızlı Şarj Kablosu 1m, Siyah, Grihttps://www.amazon.com.tr/dp/B01M0H6UJA/ref=cm_sw_r_cp_api_fabt1_VK1XFbS4YDR8B

    Şu kablo 53 TL ye düşmüş. Satıcı Amazon kırmızı olanı da 71 TL. Ben sipariş geçiyorum bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.