Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU] (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.494
Cevap
118
Favori
1.114.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışından gelen birinin bir gelişte kaç telefon getirme hakkı var? ve aynı anda pasaportuna kaç telefon kayıt ettirebilir Bilgisi olan varmı? mesela abd den gelirken 2 telefon getirip ikisindede pasaportumu kullanabilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Peki bu oled ekranlarda ekran yanığı, hayalet ekran ya da kırmızı ekran sorunu oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: makta06

Peki bu oled ekranlarda ekran yanığı, hayalet ekran ya da kırmızı ekran sorunu oluyor mu?
    Vallaha Apple'da böyle bir sorunda ben hiçbir cihazında karşılaşmadım ama oled'de öyle sorunlar olduğu raporlanıyor, ama apple aldığı ürünlerin en iyisini alıyor. X'i karım kullanıyor bir sorun yaşamadık 1 yıldır. Bunda da bir sorun yaşamadım ama bu her telefon için geçerli. Bişi olmaz başkasında olur..
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    Hayir, sadece bir tane getirme ve pasaportunuza kayit ettirme hakkiniz var. Gumruk kurallari geregi bagajinizda da 1 den fazla yeni telefon olamaz. Eger kutusunu atip getirme durumu yaparsaniz o zaman bir kac tane getirebilirsiniz. Ama havalimani bagaj bolgesinde ki x-ray de gorevlinin dikkatini cekerse, kenara cekerler sizi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 999 dolar’a Xs 64gb aldım arkadaşlar. Sorun olursa Amerika’da servis imkanım var 1.5 sene boyunca hem de fiyat avantajından dolayı tabi ordan aldım. 8 Plus’tan geçtim. O telefon elimi ağrıtıyordu ciddi manada tek el kullanma alışkınlığımdan ötürü. Yoksa gayet güzel cihazdı,geçmezdim. Renkte kararsızdım,silver/açık renk bir telefon aldım ilk kez. Alışkanlıklarımı severim ama değişiklik yapayım dedim bu kez. Bakalım Türkiye’de ne kadara çıkacak cihaz,daha haber yok. Alacak herkese şimdiden hayırlı olsun.

Edit: Diplomatik hak vardı kuzende,onu kullanarak aldı. Soran 1-2 arkadaş olmuş dm’den. Yoksa 4 tane belli bölge varmış,onların dışında sales tax olmadan cihaz vs alınamazmış Abd genelinde. Biri Oregon’du diye hatırlıyorum. Herkese kolaylıklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ttow -- 17 Kasım 2018; 0:40:32 >
  • aeozbay A kullanıcısına yanıt
    Hocam yani kişinin normalde kullandığı telefon dışında bir tane getirebiliyor değil mi? Kendi kullandığı telefonla beraber iki telefon olması sorun oluşturmaz değil mi ? Biri normal zamanda kullanılan kendi telefonu diğeri yeni getirilmiş paketli kutuda telefon

• quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

Vallaha Apple'da böyle bir sorunda ben hiçbir cihazında karşılaşmadım ama oled'de öyle sorunlar olduğu raporlanıyor, ama apple aldığı ürünlerin en iyisini alıyor. X'i karım kullanıyor bir sorun yaşamadık 1 yıldır. Bunda da bir sorun yaşamadım ama bu her telefon için geçerli. Bişi olmaz başkasında olur..

Alıntıları Göster
    hocam bugun bir temperr glass aldım ama alt kısmında hava kaldı 2.5 de nano mu alsam kenarları 1-2 mm acıkmıs oralarada aldıgım kap kapatır dıyorum sizce ne yapayım yorumunuz önemli

• Bu arada ekrana oturan koruyucu ve kılıf tvsıyesine acıgız fiyat / performans olarak
  • XR modelini alacaktim fakat apple tüm dünyaya verdiği ürünü Türkiyeye getirmekten aciz onu geçtim açıklama yapmaktan aciz. ben Samsung s9 alıp apple a kendi çapımda gerekli tepkiyi veriyorum çünkü bekledim beklemekten yoruldum ve gelseydi alacaktim yani potansiyel bir satışı kaçırdı ki bu günlerde sorun yaşadiigi ülkelerden biriyiz. he iphone x alabilirdim ama dolar 5 lere düştüğü halde malum siteller iphone x fiyatlarını durmadan arttırdı 7.500 lere cikti hep beraber insanı salak yerine koymaya devam ediyorlar. (diyeceksiniz iphone x üretimi durdugu icin fiyatlar artti, iphone 8 ve 7 nin de fiyati hepsiburada amazon teknosa mediamarkt da arttı.)

gercekten güzel telefonlar ama apple o eski apple değil artik en basitinden bi güncellemeyle iphone x e depth control kazandirabilirdi fakat bunu yapmıyor veya iphone 8 lere yazilimsal bir Portrait mode getirebilirdi ama yapmiyor eski apple olsaydi yapardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: manch_

hocam bugun bir temperr glass aldım ama alt kısmında hava kaldı 2.5 de nano mu alsam kenarları 1-2 mm acıkmıs oralarada aldıgım kap kapatır dıyorum sizce ne yapayım yorumunuz önemli

Alıntıları Göster
    Ben 2.5 d aldım, biraz yukarıda duruyor, ama kılıf takınca, tam dümdüz oluyor bende, o fark edilmiyor. Ama kılıfsız kullansam, kesinlikle parmağım o 1. mm farka takılırdı ama kılıfta sorun olmuyor ve dümdüz oluyor. Kullanımda "hiç" sorun yaratmıyor. Evet "kalın" ama kılıfla sorun yok, ama kılıf kullanmıyorsan, o zaman sinir edebilir.

aşağıda nasıl göründüğüne dair bir fotoğraf koydum. Kılıfsız parmağa sürtünür, kılıflı sorunsuz kullanılır.

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: makta06

Başlıkta herkes cihazları bekliyor, ama herkesin biraz ağırdan almasını tavsiye ediyorum. Neden ise, macrumors forumunu sürekli takip ederim ve oralar da başta bu sorun olmak üzere daha başka önemli ve büyük bir sorun daha var..

1 - Oled sorunu : Macrumors'da XS ve XS Max ekran sorunu başlığı ; 71 sayfa an itibariyle,

Bu başlıkta genel olarak mevzu şu, Xs ve XsMax ekranları kesin olarak tüm eski serilere göre en sarı ekran. True Tone açıkken de kapalıykende. Ama asıl sorun bu değil. Asıl sorun "color shift", "pink & blue tint" ve "uneven display" yani ekran en ufak bir harekette aşağı-yukarı sağa-sola renk değiştiriyor, ekran üst veya yanlarında maviye ya da pembeye kaçan alanlar, ve direkt hareket ettirmeden düz bile baktığınızda ekranın mesela üstten ortaya kadar normalken aşağı doğru gittikçe kirli sarıya kaçması.. ve sırf bu yüzden onlarca kişi var bu forumda telefonlarını 10 kereden fazla değişim yaptırmışlar..

Ayrıca hem bahsettiğim forumdaki görüş bu, hem de benim görüşüm şu ki, Samsung S9'dan itibaren Amoled panellerinde üstte bahsettiğim sorunları aştı, çözdü. Bu kesin. Çünkü ben bu sorunları gösteren Note 9 veya S9 görmedim. Ama 8 serisinde bu sorunlar vardı. Sonuç şu, Samsung Apple'a en iyi panellerini vermiyor kendi kullanıyor. Ama şunu belirteyim bu sorunlar benim gibi ekran konusunda hassas kullanıcının ilgilendiği şeyler. Yoksa ben 1 gün bile kullanmayacağım kadar kötü bir oled panelli telefonu ortalama kullanıcı olan ya da "Hacı bak iphone aldım, budur oooluum" modundaki bir kullanıcının umrunda bile olmayacağı, kırk yıl geçse farketmeyeceği şeylerdir..

2 - Şebeke sorunu. İlgili başlık; 153 sayfa;

Bu başlıkta artık ortak görüş kesinlikle X ve 8 serisinin hem şebeke hem de wireless performansı Xs ve XsMax'dan daha iyi.. Bu konuda aksini belirten neredeyse yok.. Bu konuda da XS serisinde kullanılan intel modem çipi suçlanıyor.. Ama Türkiye'de şebeke farkından dolayı bu konuda şebeke sorunu yaşanır mı bilmem, ama wifi performansının da düşük olduğu bu başlıktaki ortak görüş..

Dediğim gibi, bence ağırdan alın arkadaşlar.. Özellikle ekran konusunda takıntılı olanlar biraz takipte kalın. Bakalım Türkiye cihazları nasıl olacak diye.. Bu display panel işi öyle acayip ki, 10 tane kutu arka arkaya açın hepsi de birbirinden az çok farklı olabiliyor. Buradaki sorun XS panelleri eski nesil Samsung panelleri gibi duruyor. Ama samsung bunun için android işletim sistemi gereği pek çok ayarlama çözümü sunabilirken (S8'lerde bile) şimdi zaten mevzuyu çözdü ihtiyacı da kalmadı. Ama apple sadece bir renk paleti filtresi ile (gerçek bir ayar değil filtre uyguluyor) ekran ayarı seçeneği sunabiliyor ki bu bir çözüm değil.. Bu sefer diğer renkler etkileniyor filtre olduğu için.. Takipte kalın dememin sebebi Apple piyasayı takip eder, bazen çaktırmadan donanımsal değişiklikler yapar. İhtimal y.dışında geri dönen cihazlardan yüksek miktarda zarar oluşursa ihtimal panel siparişlerinde değişliklik yapabilir. Ama bana sorarsanız bu çok düşük ihtimal. iPhone XS alacakları "display lottery" günleri bekliyor gibi..

Görüşlerim böyle..

• Reason kullanıcısına yanıt
    Açıkçası "wifi" performansının düşük olduğuna bende katılıyorum. x'den düşük mü bilmem ama ipad'im var ondan düşük. aynı wifiye bağlı iki apple cihazından, max geride, intel'den ötürü muhtemelen.
  • xr da damı aynı modem var, benimde sdn de okuduğum bir habere göre apple gelecek yılki iphonelerin modemini kendisi yapacakmış, demekki onlarda memnun değil intelin modeminden.
  • Şebeke konusunda bir şey diyemem ama ekran konusuna katılmıyorum
    Xs Max ın ekranı displaymate tarafından iyi ekran seçilmiş. Biraz tezatlık yok mu bir en iyi ekran diyor diğeri bu ekran da sorunlar var diyo🤷‍♂️

• bilterr B kullanıcısına yanıt
    Sizin kendi cep telefonunuz disinda 1 adet kutulu yeni telefon getirme hakkiniz var mevzuata gore. Risk alip 5 tane de getirebilirsiniz ama gumruk gorurse sikinti baslar.

• 1 aydır XS gümüş kullanıyorum. Daha önce X de kullandım. Bana göre ekran farkı yok aralarında, wifi ile ilgili bir sorunda yaşamadım.
    Tek sorunum daha önceki X siyahtı bu defa gümüş aldım. Siyahta çizilme sorunu yoktu.. XS tede çok kaliteli bir kılıf kullanmama rağmen daha önceki parlak olan bölgelerdeki çizilme sorunu devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeozbay

Sizin kendi cep telefonunuz disinda 1 adet kutulu yeni telefon getirme hakkiniz var mevzuata gore. Risk alip 5 tane de getirebilirsiniz ama gumruk gorurse sikinti baslar.
    Böyle işler yapılacaksa en iyisi gümrükteki arkadaşla iyi ilişki kurmak. Türkiyedeki yurt dışından telefon getirip satanların da büyük olasılıkla gümrükle sıkı fıkı ilişkileri var bir gelişte 50 tane bile getirebiliyorlar :)))

• Arkadaşlar selamlar iPhone xs max 64 lük 1165 dolar fiyatı var alınır mı ? Burası Ukraine avrupa garantisi sunuyor. Aşağıda fiyatlar var. Dual olan modelde çift hat kullanabilir miyiz? 1 yıl garanti olayı düşündürüyor beni. Dünya kadar para vereceğim Bugün alacağım yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU]

• Hexaeba H kullanıcısına yanıt
    Al derim, ben doları 6.00'dan aldım, 6600'e geldi 64 gb'ı ki Amerika modeli(garantisi yok). 7.8'e hem 1 yıl garanti hem de 512 gb. İyi bence.
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.