Dostum lg ve samsung karşılaştırması yapıp bir çıkarım yapabilmen için yeterli örneklem sayısı senin denediğin 2-3 tane midir? İstatistik bilimi der ki bir anakütle için genel bir çıkarım yapman için minimum örneklem sayın şu olmalıdır vs. Yüzbinlerce üretim için sana denk gelen birkaç tanesi yeterli mi sanıyorsun? Ayrıca attığın fotoğraftan hiçbir şey anlaşılmıyor, neyi gösteriyorsun orda? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (750. sayfa)

-
-
bu ekran muhabbeti diğer ürünlerde de aynı mı? mesela iphone 15 pm de de lg ekran soluk samsung ekranlar daha parlak mı?
-
Hocam bende lg gvc ekranlı 16pm var ekranın hiçbir sorunu yok, bembeyaz capcanlı ve dokunmatik süper. Buralarda fazla takılma obsesif olursun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Denediklerim arasında 1 tanesi bile SAMSUNG gibi parlak ve beyaz olmaz mı? Olmuyorsa benim için sorunludur. Sizin için sorun teşkil etmiyorsa sorun yok demektir.quote:
Orijinalden alıntı: 4hillDostum lg ve samsung karşılaştırması yapıp bir çıkarım yapabilmen için yeterli örneklem sayısı senin denediğin 2-3 tane midir? İstatistik bilimi der ki bir anakütle için genel bir çıkarım yapman için minimum örneklem sayın şu olmalıdır vs. Yüzbinlerce üretim için sana denk gelen birkaç tanesi yeterli mi sanıyorsun?
Ayrıca attığın fotoğraftan hiçbir şey anlaşılmıyor, neyi gösteriyorsun orda?
Foroğrafta da her ikisi aynı parlaklıkta tüm ayarları aynı şekilde olduğu halde sağdakinin ekranı soluk kalıyor daha açık ne anlatayım. Ekran konusunda sorun yaşayanlar da aynı şeyi söylüyor burada. Parlaklık şiddeti düşük ve ekran sarımsı. Yani samsung ekranlardaki gibi düz beyaz değil. Bende şu an mevcutta 2 tane LG ekran var onları karşılaştırınca zaten bir şey anlaşılmıyor. Ta ki yanına samsung panelli bir cihaz koyana kadar. Siz bi samsung panelli cihaz bulun karşılaştırın farkı göreceksiniz. LG panel olup samsung gibi olanı daha hiç denk gelmedi bana. Umarım bir gün denk gelir de evet ya LG de de sorun yokmuş derim. Ayrıca değişim için aradığımda görüştüğüm müşteri hizmetleri de ekrandan dolayı geri dönüşün çok fazla olduğunu söyledi bana.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bende 11 pm var, yenilemeyi düşünüyorum da 15 pm ve 16 pm arasında kaldım. Ekran muhabbetini görünce insan daha fazla dikkat etmeye başlıyor. kısa süre 14 pm kullandım, onda da sol üst kısmındaki geri tuşuna bazen bir kaç kere basmam gerekiyordu algılaması için. tabi ben basamadım diye düşünüyordum. şimdi aceba o ekranda da sorun vardı farketmedim öyle kullandım ve sattım gitti mi aceba diye düşünüyorum. İnsanın psikolojisini bozar.
-
-
O halde şunu da bir izleyin. Soldaki ekran Samsung ve sağdaki LG.
reddit
From the iPhone16 community on Reddit: iPhone 16 pro Samsung vs LG Display differenceshttps://www.reddit.com/r/iPhone16/comments/1fw5fkg/iphone_16_pro_samsung_vs_lg_display_differences -
Ters açıdan çekilmiş, kamera en sağa kaydığında LG panel daha güzel görünüyor. Fakat hepimiz cihazları düz tutuyoruz önemli olan düz halde nasıl göründüğü. Eğer bana düzgün ekranlı LG denl gelirse emin olun ki burada onu da yazacağım.quote:
Orijinalden alıntı: Ed VedderO halde şunu da bir izleyin. Soldaki ekran Samsung ve sağdaki LG.
reddit
From the iPhone16 community on Reddit: iPhone 16 pro Samsung vs LG Display differenceshttps://www.reddit.com/r/iPhone16/comments/1fw5fkg/iphone_16_pro_samsung_vs_lg_display_differences
*Düzeltme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***RAMMSTEIN*** -- 14 Aralık 2024; 17:54:50 >
-
Bu arada yazıda LG paneli iade edeceğim demiş.
-
Evet tam olarak öyle.
-
Hayır hocam yanlış çeviriyorsun. Yazının ana fikrinde ekranlardaki farktan bahsediyor ve LG ekranlı bir iphone'a geri döneceğim diyor. "Planning on returning the LG screen"; iade anlamında değil, LG'ye geri döneceğim diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Vedder -- 14 Aralık 2024; 18:7:46 > -
Olabilir tekrar bakarım, sonuç olarak demek istediğim şey de bu farklılıklar işte. İnanın ki bu fark kimi ekranda çok fazla kimi ekranda çok az. Belli bir standardı yok. Belki de bu sene 16 pm üretiminde ekranların çoğunu LG üretti bilemeyiz tabi. Son zamanlarda apple online store dan alıp samsung panel denk gelen var mı bilmiyorum. Dün bir arkadaş son 3 haftadır herkese LG geliyor demişti.quote:
Orijinalden alıntı: Ed VedderHayır hocam yanlış çeviriyorsun. Yazının ana fikrinde ekranlardaki farktan bahsediyor ve LG ekranlı bir iphone'a geri döneceğim diyor. "Planning on returning the LG screen"; iade anlamında değil, LG'ye geri döneceğim diyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En güzel karşılaştırma bu, apple’a geri bildirim yapılacak nitelikte.quote:
Orijinalden alıntı: blackcemre
Bu cihaz Samsung g9p idi
Bu cihaz ise gh3 idi
LG sarı ton fazla olduğu için soluk gözüküyordu aynı parlaklıkta veya birbirinden farklı parlaklıklarda denendiğinde bile çok soluk kalıyordu.
-
Samsung’un da daha az parlak ve daha sarı;
LG’nin de daha az parlak ve daha sarı ekranları var
Hatta en iyi ekran dedikleri G9N bile bir cihazda daha sarı diğerinde daha beyaz birinde daha parlak diğerinde daha az parlak
Hatta ve hatta ekranı daha sarı ama daha çok parlak ya da ekranı bembeyaz ama daha az parlak cihazlar var
Kısacası değil Samsung ya da LG, aynı markanın aynı banttan çıkan paneli bile farkedebiliyorken bazı arkadaşlar neye göre her seferinde lafı ‘LG kötüdür’e getiriyor anlamıyorum
Şimdi bunları yazdım diye muhtemelen ekranı LG diyenler olacaktır. Ekran markamı bilmiyorum, bu yıl bakmadım. Geçen yıl 15 Pro Max’min ekranı G9N (en iyi kabul ettikleri) ekrandı, bu yıl 16 Pro Max alınca iki cihazı kıyasladım ve 16 Pro Max’in ekranı çok daha iyi gözüktü. Dokunmatik sorunu da yaşamadım, cihazımın ekranı da ‘en iyi kabul ettikleri’ ekrandan bile güzel gözüküyorsa neden bakayım dedim ve uğraşmadım
Kısaca ekranınızı muadil cihazlara göre daha az parlak görüyorsanız tabiki değiştirin, ortalamanın üzerinde daha sarı ya da daha soluk görüyorsanız tabiki değiştirin ancak bunu panel üretici markasına göre değil, kendi göz kıyasınıza göre yapın
-
Muhtemelen öyle hocam. DH uygulaması içinde de soluk gözüküyor bende de şimdi fark ettim. Ama acayip hoşuma gitti canlı hali.
-
ChatGPT netten derlediği bilgileri sunuyor, muhtemelen elden ele dolaşan bu listeyi de hafızaya almış. Doğruluk payı sıfır bu listenin. Daha önce de söyledim yine söyleyeyim eski 15 pro max'imin ekranı LG idi ve şu anki 16 po max'imin Samsung ekranından kat kat iyiydi. Kesinlikle bu daha soluk.
Her 2 markadan da iyi-kötü ekran çıkabiliyor bu kadar basit.
-
İşte bu kadar basit ya, kendi kendilerine mit uydurdular bunlar da arkadından gidiyor. Samsungun kendi telefonlarında bile ton farkı oluyır onlarca sayfa yazı var, bunun lg si samsungu yok yahu, ekran üretimi diğer komponentlerden çok daha fazla parametreden etkilenen bir husus. Aynı bantta üretilem ekranlar bile farklı olabilir.
samsung şöyle lg böyle bir bitmediler. Tamamen uydurma yahu. G9n en iyiymiş de öbürü leşmiş andersenden masallar.
Bu ekranın hangi model olduğunu nasıl öğrenebiliriz?
Şöyle bir örnek de vermek isterim yıllar önce ilk çıktığı hafta annemle babama Galaxy S21 almştık, birinin beyazları yemyeşildi resmen. Yoksa o da LG panelli miydi😅
-
hocam bu iş bizim ülkeye özgü sanırım. Diyorum ya şehir efsanesi elin yabancısı böyle bir şeyi kafaya takmaz. İlk çıktığından beri LG ekran kötü diyip duruyorlar. Hiç kaideye bile almıyorum şahsen
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X