Hocam pil dışında cezbedici bir tarafı şahsen yok. Benim kullanım tarzıma göre çok ağır ve tek elle kullanılması zor oluyor. Öyle elleri küçük olan biri de değilim. Ben kılıf ve cüzdan ile birlikte kullanıyorum temassız ödemelerde gayet hoş oluyor. Tabii bu ciddi bir ağırlıkta oluşturuyor elde tutması ve taşıması açısından. Günün sonunda pm de hergüm şarja takacaktım pro yu da takıyorum. Belki diğerinde %60 larda şarj kalacakken bunda 30-40 larda oluyor. |
Apple iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max [ANA KONU] (892. sayfa)

-
-
Arkadaslar klavyeden yazdiklarimizin uzerine kaydirarak goturmek icin swipe selection tweak kuruyorduk. Bunin cozumu yok mu hala?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır lensler içeride kalıyor
Bilmeden demeyin arkadaslar, nasil 4gb ram suan farkettirmiyor? Arka olanda calisan uygulamalar 4gb ile durmadan kapaniyordu, simdi 6gb ile cok daha iyi kapanma azaldi.
13pro yeni teslim aldım bugün ben de , bu konuya girmemiş olsam muhtemelen haberim bile olmayacaktı ancak artık farkına vardığım için bir inceledim ben de kasa açıklığı ve ekran bakımından. Çoğu kişinin bahsettiği gibi ekranın sadece altında sanki minimal bir asimetri söz konusu ancak sıkıntı yaratacak birşey değil sanırım bu.
Renk tonuna gelecek olursak, xs e göre kesinlikle sarı ancak ip12 ye çok yakın diyebilirim. Ancak yine de ip12 biraz daha soğuk kalıyor sanki. Bu sarılık ne derecede olursa değişim düşünmek lazım bunu değerlendirebileceğimiz bir benchmark test vs birşey var mıdır ?
-
Hocam tabii ki farkı olacak ancak 4 gb rami arkada doldurmak için oyun ve bir sürü uygulamanın açık olması gerekiyor. Bu durum 6 gb tam de teknik olarak 1.5 katına çıkıyor ancak kaç kişi bu senaryo da kullanılıyor bu tartışılır. Sosyal medya uygulamaları ve günlük kullanılan uygulamalar için problem yaratmaz. Ayrıca ben daha çok tekil olarak değerlendirme yaptım. Tekil uygulama bazında 4 gb ram iOS için gayet iyi bir değer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran büyüklüğü ve bataryasi iyi hoş da, en buyuk sikayet Pro Max’in agir oldugu yonunde. Ne kadar dogru hocam? Tek elle uzun sureli kullanim baya bi yoruyor ve zorluyormus.
Zamaninda Plus kullandim ben de, buyuk telefondu ama o kadar agir olmadigi icin pek zorlamiyordu. Simdi buyuk telefonun tasima zorlugu baska, buyuk ve agir telefonun bambaska… PM bahsettikleri kadar agirsa, buyuk + agir olmasi kullanim icin dezavantaj yaratiyor olmasi lazim.
Ben de iPhone 13 Pro alma arefesindeyim. 13 Pro 256 GB ile 13 Pro Max 128 GB arasinda gidip geliyorum.
13 pm 240 gr. Ülke içerisindeki en ağır telefon. Ağırlığını gerçekten hissettiriyor. Benim mevcut telefonum p30 pro da ağır. Bazen avmye gidip diğer tellere bakıyorum kuş gibiler. İnsan bir düşünmeden edemiyor.
13 pm 6.7 inç
13 pro 6.1 inç
Aslinda 6.4 inç üzeri tel gereksiz ve zorlayıcı. Ama apple yapmadi. Belki de 14 serisinde pro model 6.4 falan olacak.
Birisi şimdi bana teklif etse 13 pm ile pro yu fiyatına göre değişelim dese kabul ederim.
Bir de iphonelarda prodes modu çekim var. Ne olduğunu arastirin bence. Onda 4 k çekim için 128 gb liklara izin vermemisler. En az 256 olmalı.
Kullanım alışkanlıklarınıza göre değişen BENCE kesinlikle sorun yaratmayan bir ağırlık.
Yillarca büyük ekran telefon kullanmış birisi iseniz zaten Max harici kullanamazsınız. Ancak küçük tel kullandı iseniz zaten Büyük ekran keyfine uzak oldugunuz icin pro alın geçin.
Duz pro nun ağırlığı 203gr Max ağırlığı ise 238gr. 35 gram ağırlık benim kolumu çok ağrıtıyor fark çok fazla diyen kuyumculuk alanında kariyer düşünsün hassas terazi de kullanmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 3 Ocak 2022; 16:27:15 >
SwiftKey klavye kullanıyorum ben çok uzun yıllardır memnunum. Boşluk tuşuna basılı tutunca istediğiniz gibi sürükleyebilirsiniz. Orijinal klavyede de aynı bu durum. Fakat 7 plus kullanırken bunun icin boşluğa değil herhangi bir yere basmam yeterli oluyordu.
Bu arada haptic touch yok mudur 13 promaxte
Son paragrafa koptum :D
Hahaha
nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama ciddi ciddi Pro Max kullanırken uzun telefon görüşmelerinde kolum yoruluyor diye bir yorum okudum. O yorumun sahibini bulursam bu kariyer tavsiyenizi ileticem.
Ben yıllarca Plus kullandım, Plus da büyük hatta kaba bir cihazdı ama öyle çok ağır bir telefon değildi. Elleri küçük biriyim, tek elle kullanırken azıcık zorlanıyordum ama çile değildi benim için. Sonra iPhone X'a geçtim, başta bi ruhum daraldı haliyle ama sonra alıştım... Şimdi iPhone X'dan geçeceğim için düz Pro da kullansam bir tık büyük gelecek, Pro Max de alsam gözlerim bayram edecek zaten. Sadece bütçeme göre 256 GB Pro mu yoksa 128 GB Pro Max mi seçsem kararsızlığındayım, bakalım fiyatlara yine zam gelmeden ikna olursam seçip alıcam birini :)
Bir de gelecek olan telefonda kasa ve sarı ekran derdi var şimdi, onca para verip arkamıza rahatça yaslanamamak çok kötü bir şey!
-
Herkes sarı ekran diye konuşuyor bende bir çok model ile karşılaştırdım. Gerçekten kaçımız telefonu sürekli %100 parlaklıkta kullanıyoruz ? O kadar fark ediyor mu ?? Adam akıllı fark ettiren bir kaynak ta bulamadım
17 aralık 13 pm grafit 128 lik cihazım bugün teslim edildi. Kasa açıklığı hiçbir yerinde yok çok şükür, gözle görmeyi bırak kağıt girmiyor. Bunca kişiden sonra bu şekilde gelmesi beni çok mutlu etti.
Sarı ekran konusuna gelince, bu konu kişiden kişiye değişir tabi, true tone kapalıyken ekran mavi beyaz karışımı bir tonda. Bence ekranda da sarı ton sorunu bulunmuyor.
Kılıf olarakta esr nin silikon kılıf ve 2 ekran koruyucu ekranını içeren paketten almıştım, onu da uyguladım çok başarılı oldu.
-
Bu çok iddialı bir ifade zira ilk başta ben prodan çok memnunun. Pro max benim için ergonomik değil. Evet pro max güzel bir telefon ama özellikle takım elbise ile kullanımı zor.
Dostlar yardımcı olursanız sevinirim.
I phone 13 pro max aldım 31 aralıkta teslim edildi . Ekranda gerçekten sarımsı olduğunu farkettik kullanırım dedim ama gerçekten sinir bozucuydu. Değiştirme hakkım var bildiğim kadarıyla. Benim durumumda olup değişim talebinde bulunanların telefonları ne zaman geldi ve sarı ekran çözülmüş şeklinde mi geldi. Birde sarı ekran İle ilgili Telegram grubu var sanırım o kanala nasıl ulaşabilirim varmı yardımcı olabilecek ?
13PM’de hoparlör ile konuşurken seste kesilmeler yaşayan var mıdır acaba?
Dün İphone 13 pro max’ımın kurulumunu yaptım. Mat ekran koruyucu takıp kullanmamaya başladım. Direkt gözüme çarpan sarı ekran oldu. Önceki kullandığım iPhone 8 plus ile karşılaştırdım. 8 plus ayarlarda a4 kağıdı beyazlığında, 13 pm ayarlarda sarımsı krem bir renk gibi görünüyor. En istemediğim şey yani bu. Telefondan soğudum. Aynı sorunu ilk çıktığında çıkar çıkmaz aldığım iPhone 7 plus alarak da yaşamıştım. Sarı ekran yüzünden telefona karşı tüm kullanma hevesim gitmişti. Bu yüzden 8 plus’ı görerek ikinci el aldım. Sırf sarı ekrandan nefret ettiğim için. Aynı sorun yine sıfır aldığım 13 pm’de de oldu. Gerçekten Allah insana teknoloji şansı da versin:) . Bu durumda yapmam gereken bir ayar vs. Gibi en azından şu sarı ekranı azıcık da olsa düzelteceğim bir çözüm yolu var mı? Bir de bu durum neden kaynaklanıyor? Çok merak ediyorum.
iade gönderdiğim paket apple a ulaştıktan sonra gönderildi. Yani 1 hafta içinde yenisi gelmiş oldu.
bana ilk gelen sarı ekrandı. Gittim mağazada sergilenen cihazlarla kıyasladım bariz sarıydı. Sonra değişim istedim. Bu sefer gelen cihazda hem kasa açıklığı vardı hem de sarı ekran. Onu da gönderdim. Bugün itibarıyla 2. Değişim cihazını kargolamışlar. Bakalım gelen nasıl olacak.
markanın en gelişmiş olduğunu idda ettiği cihazı alıp da yok ekranı sarı yok kasası açık derken doğru düzgün bir cihaz alamamış olmak tam bir hayal kırıklığı.
sarı ekranı iphone 11 pro max da da yaşamıştım. Ama gelen değişim cihazında sıkıntı yoktu. Bu 13 pro max için 2 defa uğraştım. Bakalım 2. Değişim cihazı nasıl gelecek
Rezalet puanım 10/10
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X