Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (554. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.222
Cevap
257
Favori
486.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için sağolasın hocam. Ben de normal halini alacam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eski bir Ipad Pro 12.9 m1 ve 11 m1 ve önceki serilerini de kullanmış olan biri olarak bu yeni ipadlerin fiyat politikasını bir türlü kafamda oturtamıyorum.


    Şuan ki cihazım Macbook Air M2 13'' , yeni çıkan m4 ipadlere göre bataryası 50% daha fazla süre veriyor. Fiyat olarak da Magic Keyboard lı 13'' Ipad pronun yarı fiyatına.


    Daha önce Ipad i çeşitli koşullarda, farklı senaryolarda deneyimleme fırsatım oldu. Ipad in ne olduğunu ve ne işe yaradığını çok iyi biliyorum. Öğrenciler ve Çizimle uğraşan designerlar, müşteriye bizzat sunum yapan mimarlar vs dışında kalem konusunun pek bir kullanışlı tarafı yok. Kalemi eğer verimli kullanmıyorsanız da Macbook Air e göre 50% daha az ekran süresi veren, Macbook air ile aynı ağırlıkta (klavyeyle birlikte) bir cihaza 2 katından fazla ücret ödemenin mantalitesini hala anlayamıyorum açıkçası.


    Air versiyonları nispeten çok daha mantıklı olmuş. Ama Ipad Pro yu hem fiyatlandırma stratejisi hem de özellikleriyle ''Ipad pro nuz ile profesyonel olarak para kazanmayacaksanız, oturup film izlemek, safaride gezmek için almayın'' demeye getirmişler.


    Ipad Pro 13'' 256 gb + Magic keyboard 74.000 TL gözüküyor. 3 ay önce bu paraya Samsung 75QN90C modeli 75'' Qled TV aldım, geçen ay da 32.000 TL ye Lg C3 48'' Oled Tv aldım.


    Bunlarla kıyaslayınca bana korkunç geliyor Ipad fiyatları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 11 Mayıs 2024; 10:7:41 >




  • FinalVerdict93 F kullanıcısına yanıt

    Açıkçası iPad'ler pahalı ve lüks cihazlar. Özellikle de Pro olanları.


    Bende 13 inç M3 MacBook Air 16/512 var. Bir iki ay önce Apple'ın sitesinden 59 bin TL'ye almıştım. Almayı düşündüğüm 13 inç iPad Pro 256 Apple Pencil Pro ve Magic Keyboard ile 73 bin TL yapıyor.


    Ben iPad'i keyifle kullanıyorum. Hem iş hem de eğlence için. Ama hala ana cihazım MacBook Air. MacBook'un yazılım artısını olduğunu kabul etmekle birlikte kendimi zorlasam ana cihazımı iPad yapabilirim. Ama bunun önünde çok önemli bir engel var. O da sizin bahsettiğiniz pil ömrü. iPad'in pil ömrü MacBook Air'in neredeyse yarısı. Bende şu anda 12.9 inç M2 iPad Pro var. Ofis işlerimi iPad ile yaptığımda akşama cihazın şarjı kalmıyor. MacBook Air öyle değil.


    Yeni iPad Pro yaklaşık 100 gram hafiflemiş. Yeni Magic Keyboard da hafifledi diye biliyorum. Keza her ikisi de inceldi. Bendeki iPad Pro Magic Keyboard ile birlikte MacBook Air'den çok daha ağır ve kalın oluyor. Bu nedenle dışarıya cihaz götürmem gerektiğinde iPad'i değil, MacBook'u alıyorum.


    Yeni Magic Keyboard'un daha büyük bir trackpad ve fonksiyon tuşları ile gelmesi klavye kullanımında iPad Pro'yu MacBook'a yaklaştırmış durumda.


    iPad ekranının dokunmatik olması elbette ciddi bir artı iPad lehine. Keza kalem desteği de. Kalemle not alma işi eğer hızlı not almanız gerekiyorsa bence klavye ile not almanın gerisinde bu arada. Ama belgeler üzerinde not almak, metinlerin altını çizmek vs gibi işler için kalem iyi bir araç.


    Yeni iPad Pro ekranı ile MacBook Air ekranı arasında çok fark var. iPad Pro 120 Hz ProMotion ekranla geliyor. MacBook Air ise düz 60 Hz. İki ekran arasında ciddi akıcılık farkı var. Yeni iPad Pro OLED ekranla gelirken MacBook Air ekranı düz IPS. OLED ekran içerik tüketmek bakımından çok keyifli olmakla birlikte içerik üretimi için de MacBook Air'dekinden çok daha avantajlı. iPad Pro ile hem HDR içerik tüketebiliyorsunuz hem de üretebiliyorsunuz. Ve her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz bu.


    iPad Pro'ların pahalı ve lüks cihazlar olduğuna katılıyorum. Gün içerisinde cihazı uzun saatler kullanan biri için pil ömrü nedeniyle MacBook'lara kıyasla ciddi dezavantajı var. Bu nedenle ana cihaz yapabilmek zor. Ancak ekran kalitesi, dokunmatik ekrana ve kalem desteğine sahip olması, Magic Keyboard'dan çıkardığınız MacBook'lara kıyasla müthiş bir mobilite deneyimi sunması gibi iPad'lerin çok fazla artısı da olduğunu kabul etmek gerekir.


    Ben dün Apple Pencil 2. nesili sattım. iPad Pro da ilanda. Sattıktan sonra belki biraz bekleyip 13 inç iPad Pro'yu almayı düşünüyorum. Ancak aksesuarlarıyla birlikte 73-74 bin TL gibi bir fiyata geliyor. Neredeyse aynı paraya 24 inç M3 çipli 16/512 iMac alabiliyorum. 7 bin tl daha ekleyip 24 GB Ram ile de alabiliyorum. MacBook Air'in masa başı kullanımda beni zorlaması nedeniyle ilk etapta belki iPad yerine iMac de düşünebilirim.





  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    M4 işlemcili Macbook Pro'ları beklemeye karar verdim.

    Pencil, klavye, 1 TB, nano kaplama falan derken fiyat zaten 120.000 TL seviyesine yaklaşıyor.

    16" Macbook Pro M3 Max başlangıç fiyatı 142.500 TL...

    iPad Pro bu şekilde bakınca oldukça gereksiz kalıyor (mesleği gereği alanlar hariç).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

    1 TB depolama bir tablet için gereksiz değil mi zaten? 16 GB bellek ihtiyacı varsa veya tablet ana cihaz yapılacaksa durum değişebilir elbette.

  • Bende nedense bu oled ekranlara pek alışamadım. Telefon boyutlarında artık belirli bir noktaya gelsede. Oled ekranların piksel dizilimi yüzünden yakından bakınca yazılardaki netlik bir IPS panel gibi net gelmiyor. Ekran büyüdükçe bence daha olumsuz bir durum. Ayrıca gri renkleri gösterirken kirli gibi geliyor. Bu çift katmanlı oled ekran nasıl bir fark yapar bilmiyorum. Benim gözüm renklere hassastır. Ben miniled panel renk gösterimini netliğini parlaklığını çok seviyorum. Oled gibi yanma korkusuyla kullanmıyorum. Bunlar benim şahsi düşüncelerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPad Pro 11 Oled ekranda always on display olacak mı olacaksa iphone'daki gibi mi olur

  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt

    Şu an için ne 11 inç ne de 13 inç iPad Pro'da AOD olacak. Eğer kullanılan ekran LTPO OLED ise yani ekran tazeleme hızı saniyede 1 kareye kadar düşebiliyorsa iPadOS 18 ile AOD özelliği her iki iPad Pro'ya da gelir diye düşünüyorum.


    Örnek vermek gerekirse iPhone 13 Pro'nun ekran tazeleme hızı saniyede 10 kareye kadar düşebilirken iPhone 14 Pro ile 15 Pro'nun ekran tazeleme hızları saniyede 1 kareye kadar düşebilmektedir. Bu nedenle olsa gerek AOD özelliği 13 Pro'larda bulunmazken 14 ve 15 Pro'larda bulunmaktadır. Saniyede 1 kareye kadar düşme olayı iPhone'larda yalnızca kilit ekranında olmaktadır. Diğer durumlarda en fazla 10 kareye kadar düşmektedir.


    Yanlış hatırlamıyorsam iPadOS 17 ile canlı etkinlikler özelliği gelmişti iPad'lere. AOD olmadığı sürece pek işe yarayan bir özellik değil. Ben hatta o zamanlar bu özellik geldiğinde gelecek iPad'lerde AOD özelliği olacağını düşünmüştüm ama böyle bir açıklama olmadı.





  • Herkese selamlar,

    M4 ipad 256gb almayı düşünüyorum. Klavye ve pro kalem de alacağım. Telefondan video çekip, ipad ile render almayı düşünüyorum, performans için yorumlarınız ne olur?

    Ayrıca logitech usb girişli mouse’um var. İpad pro’da kullanabilir miyim? (Kullanabilirsem bana küçük dönüştürücü linki iletebilir misiniz?

    Son sorum da şu; her şey dahil bedeli 80.000tl olacak, az bir para değil. Pil ömrü dahil tüm açılardan değerlendirecek olursanız parasının hakkını verir mi?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • duayen00 kullanıcısına yanıt

    Klavye aldıktan sonra mouse ihtiyacınız kalmayabilir. Mac aldıktan sonra logitech fareyi hiç kullanma ihtiyacı duymadım. Yeni magic keyboard, mac'lerdeki gibiyse hiçbir fareye gerek yok.

  • silversmith S kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben ne olursa olsun mouse ile rahat ediyorum. USB girişli mouse takmak mümkün mü?

    Ayrıca diğer sorularım hakkında da fikriniz varsa çok mutlu olurum.

  • duayen00 kullanıcısına yanıt

    *İPad'ler destekliyor mu emin değilim. Destekliyorsa da tam olarak farenin özelliklerinin tümünü çalıştıracak logitech'in iPad OS için uygulama desteği var mı? Onu da bilmiyorum. Buradan yola çıkarak araştırabilirsiniz. Dokunmatik ve oled ekran, önceliğiniz değilse daha uygun fiyatlara 14" MacBook Pro'lara da bakabilirsiniz.

  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt

    Geçen yıl da aynı beklentimiz vardı. Hele benim İpadOS 17 ile beklentim tanıtımlardaki inanılmaz pohpohlamalar beni buna itmişti. Şuan aynı şeyi 18 için de bekliyoruz. Fakat ben o kadar ümitli değilim artık açıkçası. Çünkü bile isteye pc ye laptoba dönüştürmekten kaçınıyorlar. Bu bahsi geçen mac windows yazılımlarının ipad lere gelmemesinin tek sebebi bu alanı kullanışlı ve ticari olarak mantıklı bulmuyor apple. Bulsaydı emin olun piyasanın en iyi dönüşüm yazılımını yine apple yapardı. İşlemci olarak mac lerin aynını kullansa da bataryası da fena sayılmayacak kadar iyi olsa da yapmıyor adamlar. Ama ben yine de safarinin deneyimi olsun word exel gibi yazılımlar olsun laptobu eski tabletim olan huawei matepad 11 de iken çok ararken bunda aramıyorum. Çünkü inanılmaz stabil. Yine de beklentimi düşürmek istemiyorum. Umarım kaliteli bir iPadOS 18 ile gelir de gerçekten alınası bir cihaz olurr. Yukardaki arkadaşın oled ekranda yazıları okumada çektiği zorluk tespitine de dikkat çekmek lazım. Mesela ben tabletten ders anlatan tamamı pdf üzerine yazı yazmakla işini halleden bir kullanıcıyım. Bu beni düşündürdü. Alan birileri denerse biz de buradan takip ederiz. Ben şahsen buradaki çoğu arkadaş gibi kendimi srandart kullanıcı olarak görmüyorum. Çünkü bu tableti alalı 1 sene olmasına rağmen tablet aracılığıyla inanılmaz para kazandım. Bu sebeple yeni kalemin benim gibi bir hoca için ne gibi artılar getirdiğini de merak etmiyor değilim. Bakalım 





  • Orjinal magic keyboard yerine kaliteli, güzel bir magic keyboars önerir misiniz? Ve kalem olarakta tavsiyenize ihtiyacım var. Orjinaller çok pahalı maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarşamba günü çıkacak m2 işlemcili 13 inc ipad air almayı düşünüyorum fikriniz nedir.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • first9 kullanıcısına yanıt
    Zamanında çok düştüm o işin üstüne, yurtdışından tr olmayan alayım sticker yapıştırırıma kadar gittim ama içime sinmemişti, en son orj klavye siparişi vermiştim ki aynı günün akşamı logitech in combo touch u amazonda stoğa girdi 12.9” için. Saniye düşünmedim gelen klavyeyi iade ettim ondan aldım.

    Kısayol tuşları ve tabletin klavyeden kılıflı korunaklı şekilde tık diye ayrılabilmesi başlı başına alma sebebi. Fiyatını geçtim daha pahalı bile olsa orj klavyeye tercih ederim.

    Hangi model için bakıyorsunuz hala touch combo var mı piyasada bilmiyorum ama başka muadili de yok zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CCaGDaSS kullanıcısına yanıt

    İpad pro 4.nesil 11 inç için bakıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCaGDaSS kullanıcısına yanıt

    Logitech combo touch için bir artı da benden. Orjinal klavyeden çok daha işlevsel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • first9 kullanıcısına yanıt
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07W7L9JX9?ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_5V074B2D7DD3HYY6QB9B&starsLeft=1

    Aranan kan bu ama ben de bulamamıştım zamanında, stok sıkıntısı hep oluyor. Gelen de adetli oluyo bikaç güne bitiyo yakalamak lazım.

    Zaten dediğim gibi başka muadili de yok, eldeki tek seçenek bu.

    Folio touch modeli de var, combodan farkı ipad klavyeden ayrılmıyor onda, comboda çıkarıp normal ipad olarak kullanılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 13 Mayıs 2024; 16:54:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CCaGDaSS kullanıcısına yanıt

    Peki fiyatı nedir bu ürünün acaba ve Türkçe Q olarak almak mümkün müdür yoksa attığınız linkteki gibi almanca mı almak gerekecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercck -- 13 Mayıs 2024; 17:8:5 >
  • 
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.